Takkatunnelmaa kerrostaloasujalle!

Ikiomasta takasta olen haaveillut pikkutytöstä asti, varsinkin joulun aikaan olisi ihana laittaa oikea tuli rätisemään ja nauttia palavan puun tuoksusta sekä takan tuottamasta lämmöstä… ♥ Omaa takkaa ei kuitenkaan tässä kodissa ole, mutta onneksi puutteen voi pieniltä osin paikata televisio-ohjelman muotoisella “takkatulileffalla”. 🙂 

Omakotivalkoinen_0153.jpg

Omakotivalkoinen_0145.jpg

Omakotivalkoinen_0151.jpg

Minulta löytyy muutaman vuoden takainen Fireplace -bluray, jota olen ahkerasti pyörittänyt tämänkin syksyn aikana. Nyt löysin samankaltaisen George Fordin luoman Fireplace for Your Home “tunnelmaohjelman” Netflixin valikoimasta, jossa palavan puun rätinä-äänien lisäksi on mahdollisuus kuunnella myös instrumentaalista tunnelmamusiikkia tai joululauluja. 🙂 Kannattaa ehdottomasti kokeilla / katsoa tuo jos olet Netflixiläinen. 🙂

Omakotivalkoinen_0155.jpg

Sain tänään haettua reilu parimetrisen joulukuusen ja ripustelimme tytön kanssa siihen valopallosarjat ja pari muuta koristetta. Huomenna luvassa kuusijuttuja… 🙂 Kivaa keskiviikkoiltaa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

12 kommenttia “Takkatunnelmaa kerrostaloasujalle!

 1. Siis mitä ihmettä?! Missä valkoinen kuusi on?????? Mä niin odotin, että nään taas sun ihanan kuusen, mutta se on… POISSA?!<br />
  <br />
  Toi takkatuliohjelma vaikuttaa kiinnostavalta! Meillä ei kyl netflixsistä tollasta löytyny?! Vaihteleeko netflixin tarjonta jotenki käyttäjäkohtaisesti?

  1. Teija N: Sitä ei ole ollut enää pariin vuoteen, tai siis että viime joulunakin meillä oli oikea vihreä kuusi. :)<br />
   <br />
   En tiiä yhtään miten tuo Netflix ehdottelee noita ohjelmia. Televisio-sovelluksesta ei löydy läheskään kaikkia niitä elokuvia jotka ovat näkyvillä tietokoneen kautta selattuna, joten kokeile löytyykö tietokoneen kautta Netflixin hakukentän kautta tuo Fireplace for your home. 🙂 Jos ei löydy Fireplace-hakusanalla niin kokeile pelkällä homella. Joskus minulla on herjannut ettei jotakin ohjelmaa muka ole, kun olen syöttänyt hakukenttään ohjelman nimen alkuosan. Pelikaanimuistio oli yksi tälläinen, ei löytänyt sanalla pelikaanimuistio mutta pelkällä muistiolla löysi. 😀

  2. Siis mitä?! Viime vuonnakin jo vihreä kuusi?? Ainii… mä en viimevuonna lukenutkaan blogeja marras-joulukuussa. Ilmankos tää juttu on menny mulla ihan ohi!

  3. Teija N: Juups, vihreällä mentiin ja tyttö sai ensimmäistä kertaa viettää joulua aidon kuusen kanssa. 🙂

 2. Kivaa kun on tuollaisia &quot;leffoja&quot; 🙂 Oletko mitään sisustustakkaa koskaan harkinnut? Joku kaunis valkoinen voisi sopia hyvin sisustukseesi. <br />
  <br />
  Ihanaa joulun aikaa! &hearts;

  1. Kati: Minulla on ollut Elloksen sisustustakka jonka ostin joskus 2003… Se oli aika hassunnäköinen ja haisi hieman palaneelta pölyltä jonka vuoksi annoin sen veljelleni tarkastettavaksi ja omaksi. 🙂 <br />
   <br />
   Tekotakkaa ei meille oikein mahdu, ainut potentiaalinen paikka olisi olohuoneen sohvan takana oleva seinusta, mutta sitten sohva ei mahtuisi kunnolla paikoilleen… Iittalan Kaasaa olen pari vuotta harkinnut, mutten uskalla ostaa sitä tulipaloriskin vuoksi. Ei sillekään kyllä olisi oikeanlaista paikkaa… :)<br />
   <br />
   Ihanaa joulunaikaa sinulle myös Kati! &hearts;

 3. Joulunpunaista vähän tupaan, tyttökin tykkää. Kukaan lapsi ei mielellään katsele pelkkää valkoista eli väritöntä.

  1. Katri: Onhan tuossa valkoisen lisäksi vihreääkin, ja keittiössä oranssia sekä punaista esillä olevien ruoka-aineiden muodossa. 🙂 Tyttö kyllä tuo väriä kotiin, hänen huoneensa on kirkkaankeltainen ja lelunsa sateenkaaren kaikissa väreissä, leluja riittää ripoteltavaksi myös huoneensa ulkopuolelle joten elämää ja väriä kyllä löytyy vaikka sisustus muutoin on valkopainotteinen. 🙂

 4. Oletko miettinyt sisustustakkaa :)? Sen avulla voi nauttia oikeasta liekin lepatuksesta, mutta tietty miinuksena on se, ettei palavan puun rätinää tietenkään kuulu. Takkafanina minäkin haaveilen oikeasta takasta, mutta näin kerrostaloasujana sisustustakka on ollut ihan hyvä korvaaja :).

  1. Tiia: Minulla on ollut 2003 Ellokselta ostettu valkoinen sisustustakka, samannäköinen kaunokainen kuin Suvisvillan Suvin olohuoneessa. &hearts; Takka oli kylläkin &quot;vanhanaikainen&quot; tekniikaltaan, eli polttopuut näyttivät aika hirveiltä ja lämmitysmoodi sai aikaan palaneen pölyn hajua, toisin kuin Suvin kauniisti loimuava uuden tekniikan malli. :)<br />
   <br />
   Takalle ei ole tällä hetkellä tilaa kun ainoa ehyt seinusta on sohvan takana olohuoneessa. samasta syystä olen hylännyt haaveeni myös Iittalan Kaasa-takasta, koska sille ei ele oikeanlaista turvallista paikkaa. Onneksi tilanpuutteesta kärsivänä on tuo plan C eli televisiotakka. 😀 😀

 5. Netflixin alkuperäissarja Lilyhammerin (suosittelen lämpimästi) katseluputken jälkeen päätin testata tuota takkatulivideotakin. Se toimii yllättävän mukavasti tunnelman luojana kunhan sammuttaa kaikki sähkölamput. En ollut vielä tänä vuonna kuunnellutkaan joululauluja. Kiitos siis vinkistä kohti joulutunnelmaa 🙂

  1. Hippu-76: Joululauluosuus on tehty kivasti, mukavia kipaleita ja juuri sopivasti jouluntunnelmaa olematta liian imelää. 🙂 Itse kuuntelin myös sen tunnelmamusiikkiversion, tykkäsin siitäkin kovasti ja laitoin videon suosikkilistalleni tulevia talvi-iltoja varten. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *