Joulun perinneherkut!

K-citymarket Itäkeskuksen kanssa toteuttamani yhteistyökampanjan tiimoilta sain lahjakortin, jonka käytin jouluruokaostosten yhteydessä. Joulushoppailu hoitui tänä vuonna varsin mukavasti, sain yhdestä paikasta kätevästi hankittua niin ruoat kuin parit lahjatkin. 🙂 Citymarket Itäkeskuksen tuotevalikoima on kaiken kaikkiaan hyvin laaja, joulunajan tarjouksista tulin hyödyntäneeksi Disneyn elokuvakampanjan, Iittalan Essence-viinilasitarjouksen, Taika-astiasarja-alen sekä ruokapuolelta kalan, kahvin, pastan, leivontatuoteiden sekä suklaan hintaedut. 

Omakotivalkoinen_0361.jpg

Joulun_menu_Omakotivalkoinen.jpg

Meidän perheen jouluruoka noudattelee tuttuja perinteitä – aatto aloitetaan syömällä vatsat täyteen ruisleipää kinkkusiivuilla höystettynä ja palanpainikkeeksi kulhollinen täysmaitoon valmistettua kanelilla maustettua uuniriisipuuroa. Välipalaksi myöhäisen lounaan paikkeilla mutustelemme pipareita ja aurajuustoa (sekä suklaata) ja virallinen jouluruoka syödään noin klo 16 aikaan. Ruokana on tavanomaiseen suomalaiseen tapaan kinkkua, savulohta, laatikoita, puikulaperunoita, uunijuureksia sekä rosollia. Jälkkärinä tänä vuonna on sulatettuun suklaaseen dipattuja jouluomppuja sekä suklaahippubrownieita kardemummalla maustetun kahvin kanssa. ♥ Samalla menulla mennään jälkkäriä lukuunottamatta myös joulupäivänä. Tapaninpäivänä pidämme jouluruokarääppiäiset ja mikäli kinkkua on jäljellä, teen siitä sopan. Muussa tapauksessa ruokana on joko makaroonilaatikkoa tai pastaa jauheliha-tomaattikastikkeella, eli paluu arkeen. 🙂

Omakotivalkoinen_Citymarket_Itakeskus3.j

Omakotivalkoinen_0373.jpg

Omakotivalkoinen_0375.jpg

Alkuperäinen suunnitelmani oli valmistaa rosolli ja osa laatikoista itse, mutta päätin päästää itseni helpolla ja ostin ne valmiina. Saarioisten imelletty perunalaatikko on tajuttoman hyvää sellaisenaan ja lanttulootasta saan kotikutoisen ja maukkaamman tuunamalla sen kermalla, siirapilla ja kanelilla uuteen uskoon. Näillä eväillä kelpaa laittaa jouluna pöytä koreaksi! 🙂 

Omakotivalkoinen_0365.jpg

Pyöreän pöydän kattamisesta kuudelle on toivottu jo pitkään juttua ja sen vuoksi haluan omistaa sille ikioman postauksensa, joka julkaistuu illemmalla noin klo 19 aikaan… Siihen asti moikat! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: K-Citymarket Itäkeskus)

6 kommenttia “Joulun perinneherkut!

 1. Hyvältä kuulostaa! Omassa joulupöydässäni on pitkälti samat tarjottavat, lisäksi graavikaloja ja mätiä. Itiksen cittarissa on muuten tosi hyvä kalaosasto, pakko kehua.<br />
  Hyvää ja rauhallista joulua. Haluan kiittää sinua inspiraatiosta tavaroiden karsimiseen. Oma vaatekaappini on jo selkiytynyt huimasti ja täytyy sanoa, että nykyisin minulla ei ole ongelmaa mitä laittaa päälle, kun kaikki on hallitusti esillä ja toisiinsa &quot;mätsäävää&quot;. Aion jatkaa karsimista kodin muiden tavaroiden suhteen, sillä olen huomannut, että tavaraähkystä eroon pääseminen on ihanaa ja vapauttavaa.<br />
  T. Tiina

  1. Tiina: Itiksen cittarin kalaosasto on yksi Helsingin parhaista &hearts; &hearts; Graavilohi on oma kalasuosikkini ja ostin cittarin kalatiskiltä itselleni parisataa grammaa sitä, mutta söin sen jo napaani. 😀 Omnomnom, hyvvää oli. :D<br />
   <br />
   Kaunis kiitos sinulle mukavasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Tavarankarsimisjuttuihin palataan heti pyhien jälkeen tammikuussa, joulun riisumisen ja tavarahaastepostauksien muodossa. &hearts; <br />
   <br />
   Rauhallista joulunaikaa! &hearts; &hearts;

 2. Jälkkärilista vaikuttaa hyvälle 🙂 Itse olen samaa mieltä että nuo Saarioisten laatikot on hyviä!

  1. moonangel: Saarioisten loodat on superhyviä. &hearts; Yritin pari vuotta sitten tehdä itse imellettyä perunalaatikkoa ja siitä tuli mautonta perunamuusin makuista mössöä. Saarioisten laatikko on ihanan makeaa ja samettisen pehmoista, sitä voisin syödä kilokaupalla joulunpyhinä. 😀

  1. puuttuu: Meillä ei porkkana- ja maksalaatikko tee kauppaansa. Porkkanalooda on kamalan makeaa, omaan suuhuni kummallisen makuista. Maksalaatikosta en ole pitänyt koskaan. Yritin kyllä viime- ja toissavuonna tarjoilla porkkanalaatikkoa mutta syömättähän se jäi. Koiralle tuli tapaninpäivänä joulu, kun hän sai vetää porkkanalaatikot napaansa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *