Kaunis kattaus kuudelle!

Pyöreän ruokapöytäni halkaisija on 110cm ja sen ääressä mahtuu ruokailemaan kuusi herkkusuuta. Kolmelle on istumapaikka selkänojallisissa Hay Hee -terästuoleissa ja kolme saa istua jakkaroilla pöydänjalkojen kohdalla. Istuminen on itseasiassa yllättävän mukavaa näinkin suurella porukalla, jalat eivät ole pöydän alla vinksin vonksin solmussa ja kattauksen lisäksi pöytään jää myös nojailutilaa. 🙂 

Omakotivalkoinen_0337.jpg

Omakotivalkoinen_0365.jpg

Omakotivalkoinen_0332.jpg

Omakotivalkoinen_0333.jpg

Omakotivalkoinen_0342.jpg

Omakotivalkoinen_0339.jpg

Omakotivalkoinen_0357.jpg

Omakotivalkoinen_0348.jpg

Omakotivalkoinen_0341.jpg

Omakotivalkoinen_0358.jpg

Omakotivalkoinen_0353.jpg

Ainut miinus jonka annan on se ettei pöytään mahdu kuin korkeintaan kaksi lasia per ruokailija, pieni vesilasi ja viinilasi. Alkupalan kanssa jos juo esim. valkkaria, joutuu vaihtamaan valkkarilasin pääruoan yhteydessä punaviinilasiin, koska molemmat eivät mahdu olemaan pöydässä samanaikaisesti kuten ravintoloissa. Pöydän päätarkoitus on kuitenkin olla aivan tavallinen ruokapöytä eikä näin isoja kattauksia tule tehtyä kuin ehkä 1-3 kertaa vuodessa, joten pieni satunnainen säätäminen juomalasien kanssa ei haittaa. 🙂 Vastaavanlaisella kattauksella (pöytiintarjoiltuna) syötiin kuuden hengen seurueessa Chef Samin illallista ja samalla kaavalla tullaan herkuttelemaan myös jouluna – ei liian ahtaasti, vaan sopivan intiimisti kasvotusten. 🙂

Tunnelmallista talvi-iltaa kaikille! <3

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

9 kommenttia “Kaunis kattaus kuudelle!

 1. Nättiä! Ruokailun ajaksi kannattaa vaihtaa pöytäkoriste pienempään, jottei vastakkain istuvien tarvitse kurkkia toisiaan kukkapuskan takaa. Kokeile esim. pieneen Teemakulhoon laittaa oasis -sientä ja siihen kauniita valkoisia kukkia ja havuja/puolukan varpuja. Mukavaa joulun aikaa 🙂

  1. Mirella: Kuvasin kuvia pöydän tasolta jolloin maljakko näyttää ehkä hieman korkeammalta kuin onkaan. Sen yli näkee itseasiassa ihan hyvin vastapäätä istuvan kasvot. 🙂 Tuo oasis-sieni ja siihen laitetut somisteet on loistava idea, täytyy laittaa muistiin seuraavia ruokahetkiä varten. &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa joulunaikaa! &hearts;

 2. Näyttää kyllä todella ahtaalta ja hankalalta, mutta toki sitä joustaa, jos muuta mahdollisuutta ei ole. Sopu sijaa antaa. 😉

  1. K-K: Sopu sijaa antaa. 🙂 Ihanan rennoissa tunnelmissa istuimme iltaa kuuden hengen porukassa vaikka pöytä ei ollutkaan koolla pilattu. 🙂 Järjestän juhlia niin harvakseltaan etten tahdo hankkia suurta tai pidennettävää pöytää sen vuoksi hankkia, arkielämä on meillä tärkeysjärjestyksessään aina ensisijainen ja teräksinen pyöreä ruokapöytäni on aivan huippu. 🙂 Siitä voi vaikka karhunkielellä jynssätä tahrat ja kuivuneet puurot pois eikä tule naarmun naarmua. 😀

 3. Kaunista. Mutta seinä kaipaa nyt jotakin tuomaan ryhtiä ruokailutilaan ja vaikka ripauksen väriä. Suuressa (mustassa ohuessa?) kehyksessä taidetta tms. Nyt tulee liian nopeasti mieleen sana &quot;tyhjyys&quot;, kun tilaa katsoo.<br />
  <br />
  ps. Kauniin kuusen olet kotiisi saanut

  1. LE: Olen kanssasi samoilla linjoilla ja nyt seinällä on makuuhuoneista lainaksi napatut String-hyllyt. 🙂 Johan tuli viihtyisämpää. 🙂

 4. Kivan näköistä, mutta aika ahdasta, eikä tuohon mahdu itse ruuat ollenkaan, ellei kaikkeaa tarjoile jokaiselle erikseen annoksena, mikä on ainakin perinteisessä joulupöydässä mahdotonta, kun ruokalajeja on useita kymmeniä ja jokainen haluaa ottaa niitä itse sopivan annoksen.

  1. herkkusuu: Meillä ruoka tarjoillaan buffana, eli jokainen annostelee ruoan itse lautaselleen keittiösaarekkeelle katetuista kattiloista ja padoista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *