Hyllyt vai ei?

Ennen keittiöremontin alkua pähkäilin ruokailunurkkauksen seinällä olleiden Lack-hyllyjen kanssa ja mittanauhan avulla teippailin lattiaan saarekkeen ja ruokapöydän ääriviivoja. Lopputulos oli että 26cm syvien seinähyllyjen vuoksi ruokapöytä olisi ollut niin lähellä hyllyjä, ettei ruokapöydän ikkunanpuolimmaiseen penkkiin olisi päässyt kuin pöydän alta ryömimällä. 🙂 Toinen yhtä huono vaihtoehto olisi ollut pöydän siirtäminen lähemmäs keittiön kiinteitä kalusteita, jolloin nurkkapaikka olisi ollut yhtä ahdas ja kokonaisuus olohuoneesta katsottuna aivan epäsymmetrinen. Yhtä kaikki, hyvää ratkaisua ei löytynyt ja hyllyt lähtivät pois. 

Omakotivalkoinen_668.jpg

Omakotivalkoinen_Lackhyllyt2.jpg

Vuoden 2014 yhteenvetopostausta tehdessäni katsoin kaiholla kauniita vanhoja ruokailutilakuvia hyllyillä olevista yrteistä, kukista ja pientavaroista. Tulin hieman haikeaksi ja aloin katumaan seinähyllyjen poistamista… olisinko sittenkin voinut tehdä jotakin toisin ja saada säilytettyä hyllyt seinälläni?! Oikea vastaus tähän on en, koska mittoja ei voi huijata ja kulkutilan puute pöydän ympärillä olisi ollut isompi haitta. Tästä sain idean etsiä seinälle kapeampaa seinähyllyä, sellaista joka ei ylettäisi lattiasta kattoon vaan keskittyisi keskelle seinää… 

Omakotivalkoinen_667.png.jpg

imageedit_25_2131541524.jpg

Vaihtoehtoja oli useita, muutamien senttien syvyisistä tauluhyllyistä String Pocketin kaltaisiin kevyisiin seinähyllyihin, joita hyödynsin postauksen kuvamallinnuksissa. 🙂 Mietinkin nyt olisiko aivan pähkähullua vaihtaa tauluideani seinähyllyihin… ehkäpä kahteen String Pocket-hyllyyn, jollaiset ovat myös olohuoneen puolella ja näin yleisilme säilyisi edes jotakuinkin minimalistisena ja yhdenmukaisena… Olen yrittänyt viimeisen puolivuotta tehdä hyvin perusteltuja sekä harkittuja ratkaisuja ja siinä todella hyvin onnistunutkin. Sydän huutaa täyttä tehoa JOOta tälle idealleni ja tiedän että rumalta tuo ei kokonaisuutena näyttäisi, mutta jokin arvelluttaa… 🙂 Tuleeko sinusta tilaan liikaa hyllyjä, samanlaisia hyllyjä? Vai onko se vaan hyvä valinta, että samaa tilaa olevat olohuone ja keittiö pysyvät neutraalin yhtenäisinä hyllyineen?

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

113 kommenttia “Hyllyt vai ei?

  1. kirpparikeiju: Vähemmän on yleensä aina enemmän, mutta jokin tuossa tauluideassani minua tökkii ja tykkäsin niin kovasti yrttiseinästäni. 🙁 Ilman mitään täytettä (ja verhoja, joita ei todennäköisesti tule keittiöön ollenkaan missään vaiheessa) ruokailutila on paljas. Jotakin se tarttee, mutta mitä… ja miten saan yrttiseinäni takaisin… 😀

 1. Melkein huudan täältä JOO! 🙂 mutta, uskaltaisitko rikkoa kokonaisuutta jollain aivan erityylisellä hyllyllä? Kevyt ilmava hylly, mutta materiaaliltaan, jotain poikkeuksellista? Minusta ei taida olla apua näiden ideoiden kanssa 😀 jotain mikä muistuttaisi "metallikoreja" kenties? Johon voisit laittaa keväällä taas yrtit 🙂

  1. Nadja: Erityylisiä hyllyjä ajattelin aluksi, mutta pelkään että kokonaisuudesta tulee yrtteineen liian sekava. Myös syvyysmitta on tärkeä valintakriteeri, seinähylly ei voi mielellään olla yli 15cm syvä, koska muuten siihen kopsuu pää. String Pocketin tapaisia hyllyjä löysin muutamia, mutta niiden kanssa tulee takuulla riitasointua kun olohuoneen hyllyt ovat niin lähellä. String Pocketeista (ja Stringeistä) tykkään niiden huomaamattomuuden vuoksi, ne jotenkin imeytyvät valkoiseen seinään ja tuovat hyllyillä olevat tavarat kauniisti esille… Teräsjuttuja en halua, olen varma että kyllästyisin niihin kolmessa kuukaudessa. Myöskään yksittäiset yrttitelineet jotka kiinnitetään suoraan seinälle eivät käy, koska seinässä on niin paljon paikattuja reikiä jo ennestään Lack hyllyjen takia… Kyl on vaikeeta. 😀

  2. Ymmärrän tuskasi! 🙂 muutin omakotitalostani juuri vuokrakaksioon kerrostaloon. Ja nyt on luomisen tuskaa, kun pitäisi sisustaa ja ei voikaan enää tehdä mielensä mukaan. Onneksi on valkoiset tiiliseinät ni sillä pääsee jo alkuun 😀 aloin innostua itsekin nyt noista yrteistä! Joka vuosi sama juttu, mutta tapan kaktuksenkin. Ehkä on vain kokeiltava 🙂 päädytpä mihin ratkaisuun tahansa uskon että se on toimiva ja aikaa kestävä!

  3. Nadja: Minäkin ajattekin joskus samalla tavalla kukista ja yrteistä, etten saa siis pidettyä niitä hengissä kun kaktuksetkin joko kuivuivat tai mätänivät väärästä kastelusta johtuen. 🙂 Eva Solon yrttiruukku oli pelastukseni ja niissä on pysynyt melkein yrtti kuin yrtti hengissä, vaikkei ihan aina muistaisi niitä kastellakaan. 🙂

 2. Meillä on hieman samaa pohdintaa ollut jo pidempään. Meillä on avokeittiössä yksi String pocket ja mies toivoisi samaa hyllyä vastakkaiselle olohuoneen seinälle. Omasta mielestäni hylly olisi juurikin liian samanlainen. Ajattelen, että ilmeestä tulisi muutoinkin liian rauhaton, kun avohyllyjä on jokaisella seinällä. Niihin luodut asetelmat ovat kauniita, mutta loppujen lopuksi valkoinen seinäpinta-ala vähenisi ja näin avaruus kärsisi. Vaikeita valintoja.

  1. Veera: Nämä on välillä semmoisia ajatusvyyhtejä ettei tosikaan. 🙂 Ongelmani on se että tahdon niin paljon kaikkea sellaista jotka sulkevat toisensa pois, eli vähäeleisyyttä ja avaruutta, minimalistisuutta ja jopa tyhjyyttä mutta siltikin kodikkuutta, ihania pieniä yksityiskohtia, yrttejä, kauniita kalusteita (varsinkin valaisimia ja tuoleja, oih ♥ )… Välillä tuskailen kun koti on niin pieni etten saa varmaan koskaan tänne laitettua kaikkea juuri sillä tavalla kuin haluaisin, toisaalta ajattelen välillä että voisimme asua yhtä väljästi pienemmäkin kodissa. 😀 Vaikeita valintoja… 🙂

  2. Onpa harmi että sinun kaltaisesi visualisti sortuu moiseen ratkaisuun jos se (jo niin nähty StringP.) tulee tuollekin seinälle?<br />
   Yksityskohdilla käsitän jotain juuurkin katseenvangitsijaa eikä tavaraläjää, sehän ei kuulu minimalismiin lainkaan.<br />
   Haaveilet valasimista ja tuoleista mutta vasta myit niitä pois…?Kerroksellisuuden mistä olet joskus maininnut ei tule koskaan toteutumaan näin.

  3. Ano: Idea on tässä vaiheessa vielä idea, kiva sellainen omasta mielestäni. Itse en arvostele tuotteita niiden suosion tai näkyvyyden perusteella eikä hyvä tavara huonone vaikka sitä näkisi jokapuolella. 🙂 String-hyllyt ovat klassikkoja vuosikymmenten takaa ja tämä uusin Pocket on loistava esimerkki tuotteesta jossa on säilytetty vanhan klassikon perintö mutta tuotu nykyaikaisuutta uusilla mittasuhteilla jotka tarjoavat lisää variaatioita ja käyttötarkoituksia nykypäivän ihmisille. En keksi ainuttakaan negatiivista sanottavaa String hyllyistä ja itse rakastan niiden keveyttä ja sitä kuinka ne valkoisena imeytyvät ja katoavat ilmavasti valkoiseen taustaseinään ollen lähes hengettömiä. &hearts;<br />
   <br />
   Tämän postauksen pointti ei ole täyttää tilaa millä tahansa tavaralla vaan ratkoa ongelmani siitä, kuinka saisin yrttiseinäni takaisin ilman tilanahtautta. Yrtit hyllyllä ovat &quot;se juttu&quot;, ei hylly itsessään. <br />
   <br />
   Kerroksellisuudesta olen tehnytkin aikoinaan postauksen ja edelleen painotan sitä että kerroksellisuus on asia joka syntyy pikkuhiljaa vuosien vieriessä. Minulla ei ole perintötavaroita, ei suvun vanhoja mööpeleitä, ei ensimmäiseen omaan kotiini mittojen mukaan hankittuja silloisia uusia huonekaluja (olivat osa asuntokauppaa). kalusteillani ei ole koskaan ollut tarinoita kerrottavanaan, ne ovat olleet ja ovat edelleen osa kodin sisustusta tehden elämästä toimivampaa ja kauniimpaa. Niiden tarina on alkanut vasta syntymään ja parin kymmenen vuoden päästä voinkin jo kertoa yhtä jos toista historiikkiä seinähyllyistäni, kynttilänjaloistani ja tuoleistani. 🙂 Kerroksellisuus ei ole asia joka luodaan keinotekoisesti ostamalla valtavirrasta poikkeavia kalusteita tai kirppislöytöjä, kerroksellisuus syntyy aina elämisestä tavaroiden vanhetessa samaa vauhtia kuin kodin asukkaat. &hearts;<br />
   <br />
   Tuoleja myin pois koska eivät enää keittiörempan jälkeen mahtuneet järkevästi kotiin. Tytölle ostamani &quot;työtuoli&quot; ei hänen mieleensä ollut vaan halusi ja haluaa edelleen istua oman pöytänsä ääressä kirpparilta ostamani ja tuunamaani selkänojallisen jakkaran päällä. 🙂

  4. Pakko nyt kommentoida tähän, kun tuli edellisessä viestissä puhe kerroksellisuudesta. Kuten itsekin totesit kerroksellisuus ei synny vaan ostamalla design tuotteita vaan ajan kanssa. En kuitenkaan tiedä, että sinulla olisi kovinkaan monta huonekalua, tuotetta tai asiaa, joka olisi useamman vuoden tai edes kuukauden vanhaa. Miten uskot, että kerroksellisuus pääsee koskaan syntymään jos jatkuvasti vaihdat, veivaat, ostat ja myyt huonekaluja? Toivon sinulle tähän uuteen vuoteesi kärsivällisyyttä. Koti muovautuu pikku hiljaa. Anna ajatusten hautua. Hyvää ei tule jatkuvilla hankinnoilla vaan vähemmän on enemmän. Tsemppiä!<br />
   <br />
   Onnea vuoteesi!

  5. Jaana: Minulla on useita vanhempia tavaroita ja kalusteita, joiden hankkimisesta on jo vuosia. Sohvakin on jo yli 4-vuotias.<br />
   <br />
   Vaikken olisi blogivuosieni aika uusinut ainuttakaan valaisinta, kalustetta tai pientavaraa, en siltikää pitäisi kotiani kerroksellisena. Kerroksellisuus tosiaankin syntyy vain ajan saatossa, tai poikkeuksena perittäessä omien vanhempien tai muiden sukulaisten tavaroita joilla on itselle muistoarvoakin. Itse en ole perinyt ketään enkä todennäköisesti tule koskaan perimäänkään mitään sellaista jolla olisi minulle merkitystä. Tämä saattaa kuullostaa sinusta hyvin oudolta, mutta asiaa enempää avaamatta voin sanoa ettei minulla perittävää ole.<br />
   <br />
   En tiedä miten pitkään tai perusteellisesti olet blogiani lukenut, mutta moni asia on loksahdellut paikoilleen viimeisen vuoden puolentoista aikana. Makuuhuone on yksi erinomainen esimerkki siitä, olen siihen 110% tyytyväinen ollut jo heinäkuusta asti eikä minulla ole mitään tarvetta sitä alkaa muuttamaan miltään osin, niin tylsää kuin se monen lukijan mielestä onkin kun blogissani ei enää vaihdeta järjestystä ja huonekaluja kuukausittain. 🙂

  6. Minä olen blogiasi lukenyt kyllä pidempään joten olen kyllä nähnyt jatkuvan muutoksen.<br />
   Kerroksellisuus ei yksistään synny perintö huonekaluista tms. Lainaan kommenttiasi tähän:<br />
   <br />
   !Kerroksellisuus ei ole asia joka luodaan keinotekoisesti ostamalla valtavirrasta poikkeavia kalusteita tai kirppislöytöjä, kerroksellisuus syntyy aina elämisestä tavaroiden vanhetessa samaa vauhtia kuin kodin asukkaat.&quot;<br />
   Ihmettelen ristiriitaa toimintaan nähden? Toki saat tehdä niinkuin haluat mutta salli myös eriävät mielipiteet ?<br />
   <br />
   <br />
   Enkä kommentillani kaivannut mitään selostusta Stringin klassikko asemaan jne.Minä kyllä tiedän klassikot ja designerit sillä teen töitä niiden parissa.<br />
   Jotenkin ärsyttää tapasi aliarvioda lukijoita jotka eivät ole samaa miletätä kanssasi .<br />
   <br />
   Oiken hyvää jatkoa sinulle tästäkin huolimatta.

  7. Ano: Itse en näe mitään ristiriitaa omassa kommentissani toimiini nähden ja ihan hyvällä mielellä tämän sinulle sanon, vaikka olenkin kanssasi eri mieltä. Itse en tavoittele kerroksellisuutta erikseen, vaan se tulee joskus jos on tullakseen. Kerroksellisuus ei ole itselleni lisäarvo tai arvoasia noin muutenkaan. Omassa kodissani minua kiinnostaa toimivuus, yleisen olemisen helppous ja viihtyvyyteen vaikuttava ulkonäkö. Sisustusmakuja on monia ja minusta toisen kritisoiminen henkilökohtaisen maun osalta on sekä perusteetonta että turhaa. Minä ihan vilpittömästi pidän kodistani ja sen sisustuksesta, pidän muutoksien ideoimisesta ja niiden toteuttamisesta. Tykkään kovasti uudistaa pieniä asioita ja myös joskus remontoida isomminkin. Se että joku ei toimistani pidä tai ei näe asiassa mitään järkeä tai positiivista, ei kuitenkaan muuta omaa suhtautumistani asiaan. Sisustusmausta, kerroksellisuudesta tai sen puutteesta kiistely on sama kuin kinastelisimme siitä kumman lempiväri on parempi, sinun vai minun. <br />
   <br />
   Minähän sallin eriävät mielipiteet, muutenhan en olisi edes julkaissut kommentteja joissa ollaan eri mieltä kanssani. En nyt ihan täysin ymmärrä missä olemme erimieltä, koska kerroksellisuuden osaltahan me ymmärtääksemme olemme täysin samoilla linjoilla – kotonani sitä ei ole nyt eikä vielä vuosiin. <br />
   <br />
   Ei se oli sinun tai muidenkaan eriäviä tai kritisoivia kommentteja kirjoittavien aliarvoimista että esitän itse vastineen kommenttiin. Se on keskustelua ja vuoropuhelua, vai tarkoitatko että minun pitäisi mukisematta vaan todeta että jokainen kanssani eri mieltä oleva on oikeassa ja itse olen väärässä halujeni, toiveideni, näkemysteni ja sisustusasioideni kanssa? Tässä en ymmärrä lainkaan asiayhteyttä eri mieltä olemiselle ja lukijan aliarvioimiselle.

 3. Musta hyllyt sopis tohon, ja olin ensin sanomassa että ei ainakaan stringiä. Mutta saatat olla oikeassa että ovat liian lähellä olohuonetta ja kokonaisuus voi olla liian villi jos tuohon tulevat hyllyt ovat kovin erilaiset.<br />
  <br />
  Mutta mitä ikinä teetkin niin älä missään nimessä laita noita hyllyjä tuolla lailla vierekkäin kun on ihannekuvassa. Se näyttää aivan liian tylsältä. <br />
  <br />
  Itse laittaisin ne ehkä vierekkäin niin että toinen on yhtä hyllyä korkeammalla kuin toinen, tai sitten ihan erilleen ja eri korkeuksille.

  1. Maaria0: Aikaisemmin ei haitannut vaikka Lack-hyllyt ja olohuoneen Stringit olivat erilaisia keskenään, kun ruokapöydän sai tilan puolesta kauemmas seinästä. Nyt kun keittiössä on saarekekin, se säätelee aika tarkkaan mihin kohtaan ruokapöydän voi enää laittaa ja muutenkin kodissa on nyt kauniimpi yhtenäinen ilme. En haluaisi luopua tuosta yhteneväisyydestä ja selkeydestä, mutta tahtoisin lisätä siihen rakastamani yrttiseinän. Mietin hetken aikaa että olisin maalannut valkoiseen tauluuni jotakin vihreää ja yrttimäistä korvikkeeksi, mutta idea ei huono jo syntyessään. 🙂 Lisäksi on vielä tuo ruokapöydän päällä roikkuva valaisinkin, se tuo eteisestä katsottuna seinälle &quot;tarpeeksi&quot; sisöltöä mutta olohuoneesta katsottuna seinä on tyhjänä todella todella tylsä. Yhteneväisyyden vuoksi String Pocket on melkeimpä ainut hyllyvaihtoehto, en osaa siihen oikein muuta kuvitella olohuoneen hyllyjen ja kapean tilan vuoksi… Ompas taas vaikiaa. 😀

 4. Entä esim. Iittala Aitioista tai Menun Pocket-hyllyistä tehty asetelma? Ko. brandien mainoskuvissa on ainakin hienoja kokonaisuuksia ja ainakin Aitioihin saisi hienosti yrttipurkit. Minäkin uskon, että Stringejä olisi vähän liikaa yhdelle seinämälle.

  1. Tuuli: Iittalan Aitio ja Menun Pocketit ovat liian pieniä, niitä pitäisi olla niin hurjasti että se saattaa tehdä seinästä liian &quot;vauhdikkaan&quot;. 🙂 Lisäksi ne ovat keskenään eri sävyisiä, Pocketit ovat valkoisempia ja Iittalan Aitiot todella kermaisia. Minulla on itseasiassa yksi Aitio kaapissa paketissaan ollut jo kuukausia, en ole keksinyt sille paikkaa enkä varmaan keksikään. Se pitäisi myös maalata valkoisemmaksi, koska sen oma värisävy on niin kellertävä että se hyppää esille kaikista seinistä vaaleankeltaisena. Stringejä on todennäköisesti liikaa jos keittiönkin puolelle niitä laittaisin, haluaisin vain niin kovasti yrttiseinäni takaisin, etten tiedä kumpi on lopulta pienempi paha, liikaa Stringejä ja kauniita yrttejä vai ei yrttejä ollenkaan. 😀

  2. Leenumari: Stringin hyllyt ovat ajattomia ja niiden paras puoli on rajaton käyttömahdollisuus kodin lähes kaikissa tiloissa. 🙂 Ei pääse tulevaisuudessakaan turhia hyllyjä kertymään kun niistä voi rakennella erilaisia kokonaisuuksia minne tahansa. 🙂

 5. Ei enempää String-kokonaisuutta, tulee ihan mieleen joku kauppa, kun kaikki hyllyt ovat samanlaisia. Itse miettisin vielä ja odottaisin sitä Ahaa-elämystä, kun mikään ei enää töki. Itsekin mainitsit, että joku siinä mietityttää. Minusta nuo string-hyllyt eivät sovi tuohon seinälle, alaosa seinästä jää jotenkin paljaaksi ja kuten jo sanoin siitä &quot;kauppafiiliksestä&quot;.

  1. Anna: Yön yli asiaa mietittyäni uskon että häiritsevä tekijä on se, että kodin pohjamalli ei tarjoa kuin yhden ehjän seinän ja se on olohuoneen sohvan takana oleva eteisestä viistottain kulkeva seinänpätkä. Kaikissa muissa seinissä on ikkunoita, oviaukkoja yms. jotka helposti seinähyllyjen kanssa luovat rauhattoman fiiliksen. 🙂 Sama ongelma on kyllä myös taulun kanssa, eli hylly ei itsessään ole ongelma vaan rikkonainen kokonaisuus…<br />
   <br />
   Alunperin olin ajatellut laittavani keittiön ikkunalle verhot, mutta nyt kun keittiö on valmis, huomasin että paremmalta näyttää ilman verhoja. Verhottomuus ja paljas seinä ovat kuitenkin liian tyhjän näköiset, joten tasapainon vuoksi ruokapöydän takana / vieressä (riippuen mistä suunnasta katsoo) oleva seinä kaipaa jotakin enkä sitä tyhjäksi halua jättää ikiajoiksi. 🙂

 6. Mitkä valkoiset tai harmaat levyt tai jotain sinulla näkyy saarekkeen välitilassa ihan lattialla ja sama ikkunan puolen tason edessä yksi? Eli tuossa tasojen välitilassa kalusteiden juurella.<br />
  Mieti itse haluatko / tarvitsetko hyllyä seinälle, älä välitä muiden mielipiteistä -teidän koti ja tyyli, ei kenenkään muun 🙂

  1. Ninni: Tarkoitatko alimmassa kuvassa lattialla kalusteiden alla olevia pieniä vaaleita kohtia? Ne ovat kodinkoneiden alla olevien suojamattojen reunat jotka remontin viimeistelyvaiheessa lyhennettiin pois näkyvistä. 🙂 jos tarkoitit keittiön alasokkelissa olevia harmaita ritilöitä, ovat ne kodinkoneiden ilmastointiaukot, uunille, jääkaapille ja pakastimelle. :)<br />
   <br />
   Yrttejä haluaisin seinälle laittaa entisaikojen tyyliin, se on tällä hetkellä ainut asia josta olen varma. 🙂

  1. Lila: Artekin 112a hylly on 36cm syvä ja 112b 25cm, ne ovat molemmat liian syviä eikä nurkassa olevaa istumapaikkaa voisi käyttää. Lisäksi niiden reunoihin saattaa kopsahdella pää, joten turvallisuuskaan ei olisi ihan kohdillaan. Mahdollisten seinähyllyjen maksimisyvyys saa olla 15cm ja tuo rajaa suurimman osan valikoimassa olevista hyllyistä pois. Jäljelle jää oikeastaan vain tauluhyllyt ja niiden kaltaiset listamaiset &quot;maustehyllyt&quot; sekä String Pocket ja samankaltaiset eteis- kylppärihyllyt. jos tilaa olisi enemmän, nostaisin Muuton Stacked moduuleja seinälle ja rakentaisin niistä hauskan näköisen kokonaisuuden. &hearts;

 7. Mielestäni tuon seinän ja tilan täyttämiseen paras ratkaisu on taulu. Yrttien laittaminen purkeissa noin näkyvälle seinälle on aika riski juttu. Mulla ainakaan yrtit ei pysy kauaa hehkeinä, niin, että niitä haluaisin esitellä seinällä. Sijoita yrtit keittiössä sen pienen ikkunan eteen ja jätä paljas seinä ns. arvokkaampaan käyttöön.

  1. Heli: Minulla on ollut seinällä hyllyissä yrttejä useamman vuoden ja Eva Solon yrttiruukut ovat aivan loistavia pitämään yrtit hengissä vaikka itse olen melko surkea puutarhuri. :D<br />
   <br />
   Pienen ikkunan eteen en halua laittaa mitään näköesteeksi, vähentää valoisuutta. 🙂 Lisäksi siinä on tasolla jo hana, joten helposti alkaa näyttää siltä että kyseinen kohta keittiössä on turhan täynnä kaikenlaista. :)<br />
   <br />
   En ole löytänyt mieleistä taulua mistään, en taidelainaamosta, taiteilijoiden omilta sivuilta enkä ns. edullisemmista tusinataidepaikoistakaan. En halua myöskään sijoittaa montaa sataa euroa tauluun, ellei se ole sellainen joka pysäyttää minut taianomaisuudellaan heti ensivilkaisusta. Ainut potentiaalinen vaihtoehto on Jukka Rintalan Queen, mutta siinäkin minua jokin tökkii, vaikka onkin todella kaunis. Taulun kokokin saisi olla vähintään 120x120cm ja ehdottomasti neliön muotoinen, mikä rajaa valikoiman aika vähäiseksi. Ulkomailta en halua tilata noin isoa taulua ja taulun teettäminen taiteilijalla vaatisi täydellisen ymmärryksen molemmin puolin että taulusta tulisi juuri minun visioitani vastaava… Äh, vaikeaa on. 😀

 8. Upea taulu sopisi tuohon parhaiten. Siis jos haluat asuntoosi arvokkuutta, miäMikä se nyt uuden keittiön takia ansaitsee. Taulujen valintoja on loputtomasti.keittiö ansaitsee jotain muuta kuin sinun sutaisun canvakselle, mutta montaa tuhatta euroa ei varmaankaan kannata satsata, jos &quot;vaikka&quot; satutkyllästymään. Minusta halvat muutaman sadan euron&quot;design-tuotteet&quot; tungettuna koko asunto täyteen saa kokonaisuuden vain näyttämään halvalta.

  1. Ei hyllyjä: Arvokkuuskin riippuu paljon taulusta ja siitä millainen se on. 🙂 Jukka Rintalan Queen on hieman sitä tyyliä mitä tahtoisin, mutta tuostakin taulusta puuttuu jotakin… en tiedä mitä. Minun sutaisuni on omasta mielestäni todella kiva ja vaikkei se nyt Picasso olekaan niin ei siitä mielestäni näin puolivalmiinakaan heijastu kotikutoisuus tai amatöörimäisyys. 🙂 <br />
   <br />
   Minusta designkalusteita halvemman näköistä on ostaa edullinen tusinataidetaulu vain sen vuoksi että pitää saada seinälle täytettä. Minusta taulut ja taide tulee aina valikoida sen mukaan mikä itseä puhuttelee, rakkaudesta tauluun eikä tarpeeseen täyttää sillä tyhjää seinätilaa. Tässä tietysti on monia makuja ja mielipiteitä mutta itse olen aina ollut tätä mieltä. Taide tarvitsee arvoisensa omistajan, edullisia printtijulisteita ja &quot;taidekopioita&quot; voi sitten laittaakin sinne tänne pienemmillä perusteilla mutta arvokkuudesta ei voida silloin mielestäni puhua.

 9. ehdottomasti JOO hyllyille mutta sitä en osaa sanoa olisko string se oikea ratkaisu vai muunlaiset hyllyt.

  1. saparo: Yrttejä haluan seinälle laittaa mutten tiedä miten ratkaisen asetteluongelman. 😀 String ei ehkä ole oikea valinta mutta toisaalta eipä ole parempaakaan tullut vastaan… vielä ainakaan. 🙂

 10. Minä äänestän joo hyllyille ja ei lisä-Stringeille, sillä niitä on jo muutenkin paljon. Mutta miten olisi, jos siirtäisit olohuoneen Stringit keittiöön ja laittaisit olkkariin tilalle jotain muuta? Avohyllyt ovat kuitenkin keittiössä kivat olemassa, niihin voi aina helposti vaihtaa tavaraa vuodenajan tai mielentilan mukaan. :)<br />
  <br />
  BTW tämä on eka kommenttini blogiisi, vaikka lueskellut olen tätä jo melko kauan. Kiitos blogista!

  1. Samaa mieltä edellisen kanssa, että ei lisää stringejä, mutta olohuoneen stringit voisi laittaa keittiöön. Ja tauluidea olohuoneeseen stringien paikalle.

  2. Johanna: Olohuoneesta en halua ottaa seinähyllyjä pois, ne ovat minusta aivan ihanat ja kokonaisuuden kannalta hyvin oleelliset. 🙂 Televisio näyttäisi hassulta nykyisellä paikallaan ilman toisella puolella olevia hyllyjä. Televisio yksinään keskellä seinää on vähintäänkin yhtä valjun näköinen vaihtoehto, enkä halua siirtää massiivista sohvaa yhtää lähemmäs keittiötäkään. :)<br />
   <br />
   Avohyllyt keittiössä ovat kaunis ratkaisu, sydämestä oikein riipii katsella viime vuoden kuvia joissa Lack-hyllyillä oli yrttejä ja mustavalkoisia kuppeja yms. &hearts; &hearts; Haluaisin tuoda tuon tunnelman takaisin mutta pienemmässä mittakaavassa, lisäksi tuo seinä on valon kannalta yrteille todella hyvä kasvupaikka, siihen paistaa aamuaurinko puolikkaan päivän, riittävän kirkkaasti muttei liikaa jottei yrtit kuivahda. &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos kommentistasi! &hearts; &hearts; Teidän mielipiteet ovat välillä kultaakin kalliimpia, varsinkin tälläisissä asioissa joissa itse huomaa soutavansa ajatuksineen paikoillaan. &hearts;

  3. Marja: MInusta taulut ja televisiot eivät sovi samalle seinälle, ne riitelevät keskenään ja vievät toisiltaan huomiota. 🙂 Tuossa vastasinkin jo Johannalle että olohuoneen puolelta en halua seinähyllyjä poistaa, ne ovat vuosienkin jälkeen täydellinen valinta ja tykkään niistä kovasti. &hearts;

 11. Joskus omien pohdintojen kanssa jää ihan solmuun:) Minäpä taas kysyisin, että onko olkkarin hyllyilä jokin suurempi funktio? Voisitko ajatella siirtäväsi ne ruokailutilaan ja tv-seinälle sitten jotain muuta? Näin saisit haluamasi hyllyt ja yrttiseinän ilman, että joka seinällä on Stringiä.

  1. Heidi: Niin jää, ikäänkuin pyörimään ympyrää juupaseipäs ajatuksineen. 😀 <br />
   <br />
   Olohuoneen hyllyjen funktio on sisustuksellinen, ne tasapainottavat tv-seinää ja toimivat pienten sisustustavaroiden esillelaittopaikkana. Niihin saa kauniisti viherkasveja, joita ei itseasiassa enää muualle oikein saakkaan koska tasotilaa on vain olohuoneen Bestå-kaapin päällinen ja muutama pieni pöytä. 🙂

 12. Entä tasaisen tyylin rikkojaksi vaikka pari vanhaa ei-syvää puulaatikkoa seinälle hyllyjä esittämään?

  1. Kaisa: Puulaatikot eivä ole ihan omaa tyyliäni, ideana silti todella kiva ja erilainenkin. sakohan mistään puuhyllyjä joissa syvyys olisi max 15cm?? pitäisi varmaankin itse tuunata sellaiset… 🙂

 13. Yritin kommentoida puhelimella, mutta en tiedä mihin viesti katosi joten kirjoitan uudestaan. Eli mielestäni tuohon sopisi todella hyvin boconcept occa hylly se y kirjaimen mallinen. Siitä saa koottua todella kivan kokonaisuuden ja on jo itsessään kuin taideteos 🙂 Googlettamalla y hylly löytyi kuvahaullu todella kiva kokonaisuus 😉

 14. Itse en olisi taipuvainen laittamaan Stringejä molempiin tiloihin. Saattaisin jättää sen kokonaan pois olohuoneesta, koska siellä on jo taso ja siirtäisin sen keittiön puolelle… Mutta, tsemiä pohdintoihin :). Mielenkiinnolla jään odottamaan ratkaisuasi.

  1. Satu: Tuo on kyllä totta että saman näköisiä hyllyjä olisi ehkä liikaa, jos sekä keittiössä että olohuoneessa olisi Stringit. Toisaalta ajattelen että String katoaa niin hyvin valkoiseen seinään ettei sitä meinaa edes erottaa ilman hyllyillä olevia tavaroita. Se taas vuorostaan puoltasi Stringiä… <br />
   <br />
   Vaikeaa on, tekisi mieli melkein pistää kolme reikää seinään ja kokeilla stringhyllyjä keittiöön pikaisesti… kolmella ruuvilla kaksi vierekkäistä hyllyä pysyisi sen hetken paikallaan mitä tarvitisis ja saisihan ne reiät paikattua aika pienellä vaivalla piiloon eikä tarvitsisi sen jälkeen enää miettiä sopiiko ne vai ei. 😀 Tätä testausta täytyykin nyt harkita vakavasti, vaikka onhan se aina oma hommansa paikata ruuvinreikiä… 🙂

 15. Kyllä hyllyille ja ihanille yrteille, mutta ei stringeille. Kuten joku yllä kirjoittikin, yleisilmeestä tulee liiana kauppamainen ja teollinen. Mutta jos pitää tehdä valinta stringin ja taulun välillä, äänestän stringiä 🙂 Miten olisi ihan vaan yksi-kaksi kpl jotain ikean hyllyn tapaista vähäeleistä hyllyä hieman ylemmälle ripustettuna?

  1. Hanna: Minä tykkään kauppamaisesta ja teollisesta lookista, joten tuo ei olisi itselleni oikeastaan ongelma. 🙂 Kotini saakin olla väljästi sisustettu ja selkeä, sellainen huonekalukauppamainen oma soppinsa. Ikean Lack-hyllyn tapaisia max 15cm syviä hyllyjä yritin etsiä mutten ole löytänyt. Ne pitäisi itse tuunata puusta ja koska en halua tavallisia hyllynkannattamilla niitä kiinnittää vaan piilokannakkeilla, on homma asteen pari vaikeampi. Olisipa Lack hylly puolet ohuempana ja 15cm syvänä versiona, päätös olisi niillä sinetöity mutta kun ei niitä ooooo. 😀

 16. Ei ainakaan tuollaista olohuoneen kanssa identtistä hyllyjuttua! 🙁 Jos haluat hyllyt ja nuo stringit (en itse pidä niistä :D), niin tee erilainen asetelma kuin olohuoneen puolella. Vaikka pelkästään yksi hylly tai jotain vastaavaa 🙂 Ainakin minusta tuo näyttää havainnekuvassa tosi hassulta 😀

  1. Jenni: Yksi hylly keskellä seinää on liian vähän, se jää hassunnäköissti yksinään seinälle törröttämään ja parempi olisi kokonaan ilman hyllyjä. Kaksi hyllyä on ehdoton minimi, neljä jo aivan liikaa… Asettelussa voisin kyllä miettiä jotakin epäsymmetristä ratkaisua, olen vaan niin ronkeli että tykkään aina eniten symmetriasta ja voi olla että myöhemmin haluan kuitenkin vaihtaa hyllyt linjaan keskenään. 🙂 Havainnekuvat ovatkin aika hassuja, ne oli vaikea tehdä eivätkä ne onnistuneet kovin hyvin. Mietin juuri että raaskisinko tehdä seinään kolme reikää joihin kiinnittäisin kaksi Stringiä vierekkäin testiksi. Näkisin ihan realistisesti miltä ne näyttäisivät ja voisin siirtyä asiassa eteenpäin. 🙂

 17. Ymmärrän täysin tuskailusi! Minä tykkäsin tosi paljon yrttiseinästäsi. Itse en laittaisi stringiä tuohon seinälle, koska olohuoneen string on niin kovin lähellä, että kaksi niin lähekkäin tuntuisi liialta. Muutenkin minustaa tuntuu, että liian monta &quot;samaa juttua&quot; jollain tapaa vähentää toistensa arvokkuutta ja uniikkiutta, ja koska sinulta löytyy jo paljon stringiä kodistasi, en lisäisi sitä enää.<br />
  <br />
  Mielestäni tuohon seinälle sopisi loistavasti taulut, ne toisivat arvokkuutta näkymään ja jollain tapaa myös selkeyttä. Esim. Artek-taulut näyttäisivät upeilta tuossa 🙂 yrttejä voisi yrittää viritellä jollain jännällä tavalla vaikka ikkunan eteen tai taulujen viereen nurkkaan. Esim. Roikkumaan ruukkuja, roikkumaan jokin pieni taso tai vaikka tanko, johon voisi luovasti ripustaa yrttejä.

  1. Nanna: yrtit olivat niin kauniita ja raikkaita, aina oli ihana tulla kotiin kun ovesta aukesi näkymä suoraan peräseinälle keittiöön jossa oli vihreää valtoimenaan. &hearts; &hearts; Kunpa saisin seinää siirrettyä 10cm taaksepäin, se ratkaisisi ongelmani ja saisin molemmat, sekä yrtit hyllyineen että riittävästi tilaa pöydänympärillä kulkemiselle. :)<br />
   <br />
   Taulujen suhteen joutuisin todennäköisesti tekemään jonkinlaisen kompromissin, koska en ole löytänyt tähän päivään mennessä kertaakaan elämässäni oikeaa taulua jossa olisi itseäni säväyttävä maalaus tai kuva. Printtijulisteiden tyyppisiä tauluja tai kollaasia en seinälle tahdo, ne olen jo käynyt läpi ja kauniit Ylva Skarppini ovat tällä hetkellä varastossa odottamassa kohtaloaan. 🙂 Oma tauluni olisi hyvä pohja, mutta se on aivan liian pieni. Aluksi se vaikutti oikein passelilta mutta nyt kun olen sen ääriviivoja tuijotellut aikani, on pakko todeta että se on liian mini. 🙂 Taulu saisi olla neliö, vähintään 120x120cm kokoinen. En tiedä raaskinko omia töherryksiäni varten ostaa taidekaupasta noin suurta 3D-pinkopohjaa, ne maksavat melkoisesti ja maaliakin joutuisin ostamaan monien kymppien edestä. Hassua ehkä ajatella näin, mutta en raaski laittaa melkein 200 euroa omaan taiteeseeni, hihii. 😀

 18. Ei hyllyille. Liikaa &quot;pinnamaista&quot; hyllyä, tuolia. Jokin iso taulu tai iso kello sopisi. Tai olkkarin hylly keittiöön ja olkkariin jotakin muuta. Yrttihylly keittiön ikkunan viereiselle seinälle.

  1. ehdotus: taulu on pienoinen ongelma, en ole löytänyt mieleistä mistään, varsinkaan sellaista joka sopisi budjetilleni. 🙂 Kelloidealle sanon heti ein. 🙂 Keittiön viereiselle seinälle (se keittiön ja eteisen välissä oleva tolppa?) ei voi ruuvata mitään omin nokkineen, se on terästä, tiiltä ja ties mitä ihme sekoitusta, jonka sisällä kulkee talon vesiputkistoa ja ehkä myös ilmastointihormikin. Olohuoneesta en halua hyllyjä siirtää pois, niiden koti on olohuoneessa ja rakastan niitä juuri sellaisenaan kun nyt ovat. &hearts; Harvinaista minun suustani. 😀

 19. Minä antaisin ajan vielä kulua ja silmän hieman tottua uuteen järjestykseen. Kyllä se oikea sisustusratkaisu sieltä sitten varmistuu, eikä tule turhia ostoksia.<br />
  Voi olla, että valkoisuus näyttääkin hyvältä, ettet haluakaan mitään seinälle.

  1. Susa: Asian kanssa ei ole kiirettä eikä päätöksiä todellakaan tarvitse tehdä tänään tai edes ensi kuussakaan. 🙂 Valkoisena tyhjänä seinänä en halua tuota pitää, siitä olen varma, kuten myös siitä että tahdon yrttiseinäni takaisin. 😀 Täytyy odotella jos vastaan tulisi jokin uudenlainen hylly tai idea, miten saisin toteutettua kaikki parhaat puolet samanaikasesti minkään kärsimättä. 🙂

 20. Oma ehdotukseni olisi saarekkeen päälle roikkumaan yrttejä esim. skyplanter- ruukuissa. Ne saa pois helposti kun haluaa vaihtelua. Ruukut voi tietysti laittaa roikkumaan myös esim. verhotangosta. Näin et tarvisi mitään seinähyllyä.

  1. Irene: Saarekkeen päälle en tahdo laittaa ainakaan toistaiseksi mitään. 🙂 Katosta roikkuu jo valaisimia sekä keinu, lisäksi on eteisen ja keittiön spottivalot sekä ikkunoita ja liesituuletin, joten näkymä menee liian sumppuun ja sekavaksi. Sky Planterit ovat aivan ihania, sellaista joskus mietin keittiöön pienen ikkunan eteen roikkumaan, mutta hylkäsin tuonkin idean sekavuuden vuoksi. Ikkunan alla on nimittäin allas ja hana, eli riittävästi kaikkea funktionaalista tapahtumaa ilman ruukkuakin. 🙂

 21. Etkös sinä juuri muutama päivä sitten ripustanut tuohon sen itse tekemäsi taulun? Vai oliko se toinen seinä? Mieti ja makustele ajatuksia nyt ihan rauhassa ettei tule enempää hutiostoksia.

  1. Anna: sama seinä on kyseessä. 🙂 Oma tauluni on kivan näköinen mutta kooltaan liian pieni. Taulu on yksi vaihtoehto yrttihyllyn tilalta, mutta en ole löytänyt mieleistäni taulua, printtijulisteet tyyppisiä &quot;taidepläjäyksiä&quot; en halua ja minimikoko taululle on 120x120cm kokoinen neliö. Neliö on muutenkin mallina kaikista paras tuohon kohtaan, joten oma pitkulainen tauluni on vähän joka asiassa nyt vääränlainen. 😀

  1. Nanna: Itse tykkään avohyllyistä enkä pidä niitä sotkuisina jos niiden sisältö on selkeä ja siisti. 🙂

 22. Miksi et ole ikinä mihinkään tyytyväinen?kokoajan pitää vekslata kamoja eestaas.ihan oikeesti vaikuttaa jotenkin maanitella.

  1. Nisu: Olenhan minä tyytyväinen. 🙂 Ei se että suunnittelee jotakin uutta tai kaipaa vanhaa takaisin ole tyytymättömyyttä. Olen viime aikoina saanut useita kommentteja joissa on oltu sitä mieltä että olen tylsä kun esim olohuoneen ja makuuhuoneen järjestys ja kalusteet eivät ole enää aikoihin vaihtuneet miksikään. Ne eivät vaihdu koska ovat juuri oikeanlaisia, oikeassa paikassa ja oikeassa käyttötarkoituksessa. 🙂 Samaan pyrin myös muissa tiloissa, keittiö onkin jo ruokailutilan peräseinää lukuunottamatta kokonaan kunnossa, eteinen melkein tiptop. 🙂

 23. En ripottelisi Stringiä tuohonkin kohtaan. Menee helposti maku tuotteesta, jos sitä on viljelty liikaa samaan asuntoon.<br />
  Minä ehdotan eräänlaista kokeilevaa väliaikaisratkaisua. Eli sellainen iso, rouhea, rakentamisessa käytetty teräsverkko (aikaansaavana maalaat sen nopsaan valkoiseksi) kokoluokkaa 1x2m jäykkyydestä riippuen joko nojaamaan seinää tai kiinni yläkulmistaan seinään. Se tuo sellaisenaan vaihtelua tasaiseen seinäpintaan. Saat myös ripustettua yrttipurkkeja tai jotain muuta (vaikka julisteen, piirustuksen, valokuvia) siihen välillä. Tällaista olen pohtinut meille 🙂

  1. Rosavilla: Valkoiseksi maalattu teräsverkko on kiva idea, mitenhän siihen saisi yrtit laitettua niin että yrtin purkit olisivat hyvin huomaamattomia… Biolanilla on ollut joitakin seinälle ripustettavia pieniä purkeja… Täytyykin googlata ja katsoa löytyisikö mitään sopivaa. 🙂 Kiitos Rosavilla kivasta ideasta! &hearts;

 24. Oletko ottanut huomioon sen, että niin String Pocket kuin mikä tahansa syvyydeltään yhtä kapea hylly aiheuttaa sen, että yrtit pakostikin ottavat seinään kiinni? Mikään yrtti tuskin on niin litteä, että mahtuu ruukkuineen hyllylle niin, ettei itse kasvi koskettaisi seinää. Ja kasvista taas saattaa irrota vihreää väriä seinään, olkoonkin vain, että yksi yrtti ei kauaa säily. Lackien kanssa ei varmasti tätä ongelmaa ollut, kun olivat syvyydeltään suurempia. Eikä ole hienon näköistäkäään, jos yrtit ovat hyllyllä liian ahtaasti. <br />
  <br />
  Jos itse tarkoitus ovat yrtit, eikä hylly, etkä mahdollisesti hyllyllä säilyttäisi mitään muuta, niin yksi hauska idea voisi olla Kekkilän viherseinä! Yhdessä paketissa on kolme seinäkiinnitteistä kukkatelinettä, joissa on kasvin taakse piiloon jäävä takaseinä, joka suojaa huoneen seinää värjäilymiltä. Itse teline on niin siro (ja väri aika lailla puhtaanvalkoinen, ei ainakaan kellertävä) ja huomaamaton, että efektinä olisi hauska &quot;leijuvat yrtit&quot;. Jos ostaisit esim. kaksi pakettia ( yhden paketin hinta muistaakseni vähän alle 100€) olisi sinulla jo kuusi telinettä, jotka voisi epäsymmetrisesti sijoittaa seinälle. Ja koska ovat nimenomaan kukille ja kasveille tarkoitettuja, sopivat aikomaasi tarkoitikseen loistavasti. Telineissä vieläpä on Artekin ja String-kalusteiden aikakauteen sopivaa tyyliä! Hyllyt ovat metallia ja sopisivat näin ollen muuhun kalustukseesi. <br />
  <br />
  Todennäköisesti tyrmäät tämänkin idean, niin kuin kaikki muutkin, mutta kannattaisi edes harkita! Ja ainakin ennen tyrmäystä kannattaa goolata eri ideoita ko. Kekkilä-ratkaisuun. Omaan silmääni tavallinen &quot;tavarahylly&quot; näyttää aavistuksen hölmöltä säilytysratkaisulta yrteille, kun olisivat siinä rivissä, kun on olemassa ihan niitä varten tarkoitettuja hyllyjäkin. Itse idea yrttiasetelmasta nimenomaan keittiön seinällä on kyllä mielestäni hauska!

  1. Tuli vielä yksi String Pocket-hyllyä vastaan oleva seikka, nimittäin yrtithän ovat niin korkeita, että kolmea hyllyä et Pocketissa pystyisi pitämään ja kahdella hyllyllä se on ainakin minusta vähän hullun näköinen, tavalliset String-hyllyt toki sopii erilaisin variaatioin.

  2. Johanna: Olen ottanut syvyyden huomioon ja minulla itseasiassa on ollut olohuoneen ja makuuhuoneen String Pocket hyllyissä usein sekä yrttejä että isompiakin viherkasveja. Näyttää oikein kivalta, eivätkä yrttien tai kasvien lehdet littaannu seinälle. 🙂 Vihreää väriä ei ole kertaakaan irronnut seinälle, tuosta en ole huolissani lainkaan. Ja jos nyt irtoaakin niin ainahan voi maalata seinän uudestaan jos väri häiritsee eikä ole piilossa yrtin tai viherkasvin takana. :)<br />
   <br />
   Kekkilän viherseinän seinäruukut ovat kivoja, näitä itseasiassa katsoinkin kun yritin miettiä tuota yrttiseinän tilaongelmaa. Tarkoitithan siis näitä: <a rel="external nofollow" href="http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/2897635–malli&quot; target="_blank">http://www.netanttila.com/shop/fi/netanttila/2897635–malli</a><br />
   <br />
   Noissa ongelma on koko, ne ovat yrtille liian suuria vaikkakin voisin korvata yrtit viherkasveilla, joiden standardiruukuille nuo on tehty. Yksi mistä en myöskään tykkää on se että kasvien oma ruskea ruukku näkyy etuosan rakosesta läpi, umpinainen versio olisi parempi. Näihin Kekkilän seinäkiinnikkeisiin minun pitäisi tuunata jokin väliruukku tai pussukka, jotta saisin ruskean istutusruukun jemmaan. Lisäksi probleemaa aiheuttaa se, että Lack-hyllyjen vuoksi seinästä on kitillä paikattu 60 reikää, jotka eivät enää pidä tietenkään uusia ruuveja niissä kohdin. En tiedä missä kohtaa ruuvit tarkalleen ottaen ovat, joten hutireikiä saattaa tulla melkoinen määrä, enkä välttämättä saa Kekkilän ruukkuja juuri niihin kohtiin mihin haluaisin kun kaikki &quot;parhaat kohdat&quot; on jo kertaalleen reiítetty. Ideana kyllä muuten todella hyvä, harkitsemisen arvoinen vaihtoehto. :)<br />
   <br />
   Olen kyllä avoin kaikille ehdotuksille, mutta luonnollisesti olen myös itse käynyt niitä melkoisen määrän läpi jo ennen postaukseni tekemistä. En tyrmää ehdotuksia tyrmäyksen vuoksi, mutten myöskään kehu ideaa maasta taivaaseen tietäen etten koskaan ehdotuksen mukaista muutosta toteuttaisi. Olen rehellinen sekä teille että itselleni ja tämä sinun Kekkilä-ideasi olisi toteuttamiskelpoinen jos Kekkilän ruukku olisi yhtenäinen ja mielellään myös kooltaan yrtille sopivampi. Muut esteet ovat vain ratkaistavissa olevia kommervenkkejä. 🙂

  3. Johanna: String Pocketin olisin laittanut seinälle vain kahdella päällekkäisellä hyllyllä. :)<br />
   <br />
   Tuli muuten sellainen idea noista Kekkilän viherseinän telineistä mieleen, että näyttäisiköhän ihan hassulta jo ruskean ruukun ympärillä olisi Uashmaman valkoinen pussi jossa sen laittaisin Kekkilän seinätelineeseen? Tuo voisi olla nimittäin yksi harkittava vaihtoehto, jolla hämätä tuota telineen keskellä olevaa aukkoa ja samalla myös yrttiruukun liian pienen koon saisi kätkettyä pussukan sisälle. 🙂

  4. En usko, että näyttäisi ollenkaan hullummalta pussukan tai Eva Solon ruukunkaan kanssa. 🙂 Olen jossain nähnyt ko. telineessä IKEAn tekokukan, joka on mielestäni normiyrttiä pienempi ja vaikka ruukkuun jäikin tilaa, ei se näyttänyt ollenkaan huonolta!

  1. Iitu: Vippin hyllyt on yksinkertaisen kauniita, mutten tiedä mitä laittaisin tuohon kapeaan välikköön… Hyllyn ylemmälle tasolle saisi yrttejä, mutta se kahden tasolevyn välissä oleva alue on ongelma, koska minulla ei ole siihen laittaa mitään. 🙂

 25. Ei String-hyllyjä ainakaan. Eivät sovi tuohon eivätkä kokonaisuuteen. Mutta jotain seinä kyllä kaipaa. Isompi valkoinen DIY-maalaus? Se edellinen oli liian pieni.

  1. Jonna: Samaa mieltä kanssasi tuosta diy-taulun liian pienestä koosta. 🙂 Ja muotokin on väärä, neliö olisi parempi. 🙂

 26. Minä en laittaisi yhtään string hyllyä lisää. Tulee pian korvistakin ulos ja totaalikyllästyminen. Miltä kuulostaisi taulukollaasi, useampia pieniä tauluja kivasti ryhmiteltynä?

  1. Emmi: Itse en lainkaan kyllästynyt Stringiin vaikka niitä on sekä omassa että monen monen muunkin kotona nähtävillä blogikodeista ystävien koteihin. 🙂 Taulukollaasissa on todennäköisesti liikaa tapahtumia yhdelle seinälle kattovalaisimen ollessa niin lähellä tauluja ja seinää. 🙂

 27. Mietiskelin tätä asiaa vielä ja jos ehdottomasti haluat tuohon kohtaan yrttejä, niin mitä jos ripustaisit muutamalle eri korkeudelle yrttiruukkuja? Erikoisuutta voisi tuoda esimerkiksi väärinpäin olevat ruukut, Sky Planterit voi varmaan ripustaa kattoonkin, niin ei tulisi ongelmaksi nuo seinän paikkailut! 🙂 Tässä oli havainnollistava kuva: <a rel="external nofollow" href="http://tinyurl.com/qhd8h3z&quot; target="_blank">http://tinyurl.com/qhd8h3z</a&gt;

  1. Anna: Asia vaatii vielä puntaroimista ja onneksi ei ole mihinkään tarvetta hätiköidä. 🙂 Normann Copenhagenin Pocketteja mietin hetken aikaa seinälle, mutta ne ovat niin kovin pieniä (ne yrtin kokoiset seinäboksit) ja pyöreähkä muotonsa vuoksi myös siroja, että pelkään seinän muuttuvat sekaiseksi roiskeeksi. 🙂 Seinäruukut saisivat olla ihan aavistuksen isompia, muttei kuitenkaan normaalin viherkasvin kokoisia. Katosta en halua ripustaa mitään roikkumaan, joten sky planteritkaan eivät ole vaihtoehtona. Yksi idea jota vakavasti harkitsen on Rosavillan ehdottoma valkoiseksi maalattu teräsverkko johon laittaisin yrttejä roikkumaan… Tuota pitää vielä suunnitella ja katsoa onko se teknisesti helppo toteuttaa. 🙂

 28. En laittaisi enempää stringejä. Miten olisi uten silo tai joku muu vastaava ja yrtille koukku kattoon.

  1. Johanna: Uten silo on hieman pieni ja siinä on niin monen kokoista lokeroa ettei pienimpiin mahdu kuin sakset tai vastaavat. 🙂

 29. Mikä on pöytäsi läpimitta? Voisitko ajatella hankkivasi pienemmän neliön- tai suorakaiteenmallisen pöydän? Leveydeltään 70 tai 80cm. Saisit mahtumaan Lack-hyllyt seinälle.

  1. Emma: Pöydän halkaisija on 110cm, ja se on kooltaan juuri passeli meille. Tykkään ruokapöydästäni kovasti enkä halua sitä vaihtaa toisenlaiseen. 🙂

   1. Justjoo: Ihan omaksi ilokseni kirjoitin ideani tänne blogiin ja samassa yhteydessä kysyin teidän lukijoiden mielipitettä hyllyjen lisäämisestä ja siitä onko olohuoneen kanssa symbioosissa oleva String Pocket valintana kiva vai ei. Minulla ei ole tarvetta hakea ostoksilleni oikeutusta, ostan mitä itse parhaaksi katson kuten olen tähänkin asti tehnyt, vaikka saankin paljon paheksuntaa osakseni siitä. <br />
    <br />
    Jos tarkoitat Clas Ohlsonin tauluja niin sellaisia ei minulla ole. Maalaukseni on tehty Tigerin 7 euron hintaiselle pinkopohjalle ja minusta taulusta tuli oikein kivan näköinen. Jälleenmyyntiarvoa en taulullani kuvittele olevan, mutta se ei siltikään tee siitä minulle arvotonta. 🙂 Säästän kyllä joka kuukausi kuten tähänkin asti, String seinähyllyn tai muun yrttihyllyratkaisun / taulun ostaminen ei sulje säästämistä pois.

  2. heh: Kuten Emmalle vastasin, en ole halukas vaihtamaan ruokapöytääni. jos vaihtaisin, olisi se kolmas 12 kuukauden sisään.

 30. Entä jos siihen itse tekemääsi tauluun laittaisit tyttösi piirustuksia, valokuvia tms.? Tyttösi olisi varmasti onnellinen kun saisi pitää omia juttujaan esillä. Ja samalla olisi pieni väriläiskä sisustuksessasi.

  1. Iiisa: En ajatellut kiinnittää tauluuni mitään, eikä kanvaasikankassa mikään pysyisikään kuin ompelemalla se langalla kiinni. 🙂

 31. Hei, mitä jos laittaisit ison peilin (samanlaisen valkokehyksisen mitä sinulla jo on) hyllyjen sijaan seinälle ja kulmaan lattialle ison ( korkeus 180 cm) viherkasvin lattaialle valkoiseen isoon &quot;valaistuun&quot; kukkapurkkiin? Kukka saisi samalla luonnonvaloa ikkunasta 🙂

  1. Minna: Pöydän ja seinän välissä on niin vähän tilaa ettei ruukku kukkineen oikein mahdu mihinkään kohtaan lattiaa. Peilejä on eteisessä jo ison seinän verran joten enempää en peilejä halua eteinen-olohuone-keittiötilaan. 🙂

  1. marir: Mieluista taulua en ole löytänyt ja tahtoisin kovasti laittaa seinälle yrttejä. 🙂 Kattosokkelissa keittiössä on jo spotteja ja vielä vanhan liesituulettimen ilmastointiaukkokin joten en halua enää mitään enempää lisätä katosta roikkumaan. Sky Planter-ruukut ovat kyllä tosi ihania, harmi ettei niille ole meidän kotona hyvää paikkaa. 🙂

 32. Ei hyllyjä, ei tauluja, ei mitään tavallista. Itse teettäisin siihen mittojen mukaan suuren peilin hyvin ohuilla raameilla, melkein huomaamattomilla, sellaisen kevyen mutta todella suuren. Peiliin olisi helppo laittaa yrttiruukut kauniissa ruukuissa roikkumaan esim. imukupeilla, toisi myös tilan tuntua rutkasti.

  1. Maarit: Eteisessä on peilejä jo neljän metrin seinämitan verran, joten enempää en peilejä tilaan tahdo. En myöskään tahdo katsella itseäni peilistä syödessäni ja tiedän että peilin läheisyys alkaisi ärsyttämään ennen pitkään. 🙂

 33. Hei! <br />
  Tuolla aikaisemmin, joku ehdotti sitä &quot;raudoitus verkkoa&quot;<br />
  Minun ääneni sille.<br />
  Siihenhän voisi sitten vaihdella juttuja jos kyllästyttää edelliset.

  1. stu: Rautaverkko valkoiseksi maalattuna on loistava idea, mutta itse pelkään että siinä on liian terävät reunat ja käy haaveri sen kanssa. Haluaisin verkon olevan neliön muotoinen ja tulevan alareunastaan noin ruokapöydän korkeudelle, joten turvallisuussyistä hylkäsin ajatuksen lähes välittömästi. Jos tilaa olisi enemmän eikä ruokapöytä olisi niin lähellä seinää, olisin todennäköisesti innostunut tuota tuunaamaan. Itseasiassa saatan tuunata tuon parvekkeelle, ajatustyö kesäparvekkeen vehreyttämiseksi on jo käynnissä. 🙂

  2. Nanna: laitoin linkin kirjanmerkkeihin talteen odottelemaan kevään tuloa. 🙂 Kiitokset! &hearts; &hearts;

 34. Vieläkö tammi on mieleesi? Tuli mieleen että sinne voisi teettää lack hyllyn tyyliset mutta vain sen 15 cm syvyiset hyllyt tammisina. Niille vihreitä yrttejä niin avot 🙂

  1. Susu: Tammisia hyllyjä en tahdo, mutta maalaushan on onneksi helppoa. 🙂 Ainut ongelma tuossa on se, että tahdon hyllyihin piilokiinnikeet enkä tavallisia hyllynkannakeita ja itse on todella vaikea alkaa tuunamaan sellaisia Lack-hyllyn näköisiä viritelmiä itse. Minulla ei ole kunnon työkalujakaan moiseen verstastyöhön. 🙂

 35. Oikeasti tarkoitus ei ole ilkeillä!!!mutta olen lukenut blogiasi n.vuoden verran ja sinä aikana olet vaihtanut valaisimet,ruokapöydän,tuolit,sohvan,järjestyksen,verhot,laittanut hyllyt,ottanut pois ja taas laittamassa takaisin jne.jne….ja moneen kertaan.Onhan se outoa.ei noin normaalisti tehdä.Vai onko se tehtävä,että olisi blogiin postattavaa.Tavallista ei ole ,oli syy mikä hyvänsä.Kyllä vaan maaniselta vaikuttaa,varsinkin kun sulla niin kaunis koti,ettei mitään tarvitsisi tehdä…..

  1. Nisu: Mikä kenellekin on normaalia, mitä muuta tähän nyt voi edes sanoa. 🙂 <br />
   <br />
   Maaninen en kaikkien pettymykseksi kuitenkaan ole, vaan ihan normijärjellä varustettu tasaista eloa viettävä puuhakkaan puoleinen naisihminen joka mieluusti keksii, ideoi ja sisustelee sekä omaa kotia että muita kohteita. 🙂 Jos joku haluaa kutsua sitä maaniseksi ja epänormaaliksi niin eipä tuo minua hetkauta. 🙂 Millainenhan olisin jos ihan oikeasti olisin maaninen… en halua edes tietää, hihii. 😀

 36. lisää String-hyllyjä, ehdottomasti. Pocket voisi sopia myös keittiöön liedotuulettimen viereen &quot;maustehyllyksi&quot;.

  1. Minä vaan: Keittiökaappi-seinälle en halua laittaa mitään, tykkään siitä tuollaisenaan pelkän liesituulettimen ja pikkuikkunan kanssa. 🙂

  1. Tiia: Värien suhteen olen todella ronkeli ja tiedän kyllästyväni kuukaudessa kuitenkin. 🙂 Raudoitusverkkoa kaavailen parvekkeelle, siellä olisi harmaa seinä josta valkoiseksi maalattu verkko tulisi kukkien ja kasvien kanssa ihanasti esille. &hearts;

 37. Olet käsistäsi näppärä, niin kavenna itse(tai vie jonnekin puutyöfirmaan) tuollaiset Lack-hyllyt ja tee niistä 15cm leveät… Tai pyydä siellä tekemään jotkut suunnittemasi hyllyt =)<br />
  <br />
  Kaunista sinulla on joka tapauksessa… =)

  1. Hensku: Puutöissä en ole koskaan ollut kovin hyvä, en tiedä miten onnistuisi hyllyjen tekeminen itse. 🙂 Puuhyllyjä varten pitäisi saada myös rautainen piilokannake muokattua. Lack-hyllyjä ei voi syvyysuunnassa lyhentää sillä ne on sisältä onttoja, pitäisi teettää kokonaan uudet rungot lyhennettyjän Lack-hyllyn kiinnitysrautojen ympärille. 🙂

 38. Heippa pitkästä aikaa!! Olen lukenut blogiasi koko ajan vaikka en ole kommentoinut pitkään aikaan. 🙂 Iltaisin olen avannut koneen ja lueskellut postaukset läpi, mutta valitettavasti en ole viitsynyt/jaksanut kommentoida. :(<br />
  <br />
  Nyt kuitenkin huomasin miten tämä hyllyasia on &quot;kuumentanut tunteita&quot; lukijoissasi, joten minäkin avaan sanaisen arkkuni. 😀 Kuulun selkeään vähemmistöön ja olen ehdottomasti String-hyllyjen kannalla. Nyt et kyllä varmaan usko, mutta meinasin ehdottaa sinulle diy-taulupostaukseen että oletko harkinnut Stringejä taulun tilalle!! 😀 Vaikka taulu oli tyylikäs, minusta se oli liian pieni. Stringeille voit aina vaihtaa mieleisesi somisteet ja ne ovat yrteillä täytettyinä todella kauniit. Minä en näe ongelmaa että Stringejä olisi liikaa tai liian lähellä toisiaan, vaikka olohuoneessa ja ruokailutilassa olisi samat hyllyt. Eri asioilla somistettuna ne ovat kaksi täysin erillistä kokonaisuutta ja hyllyt jäävät ikään kuin toissijaisiksi verrattuna mitä ne pitävät sisällään. Olohuoneessa sinulla olisi ehkä enemmän piensisustustavaraa ja ruokailutilan puolella niitä yrttejä ja mahdollisesti keittiöön liittyviä asioita.<br />
  <br />
  Jos yhtään &quot;tunnen&quot; makuasi blogin perusteella, niin uskoisin että tulet kyllästymään yksittäisiin ruukunpidikkeisiin esim. Kekkilältä? Itse ainakin kyllästyisin! 😉 <br />
  <br />
  Täytyy vielä kommentoida muitakin asioita, keittiösi on aivan ihana!! Kuvien perusteella täydellinen juuri teidän asuntoon. Ja makuuhuoneesi on myös valloittava. 🙂 walk in closet on paras osa koko huonetta, tasapainoinen kokonaisuus. Itse ehkä laittaisin jotkut yksinkertaiset valkoiset verhot vielä sinne. Summa summarum, olen menossa mukana vaikka laiska kommentoija olenkin!<br />
  <br />
  Ihanaa uutta vuotta! &hearts;

  1. SatuS: Ihana kuulla sinusta! &hearts; &hearts; Ja kiva että laitoit kommenttia pitkästä aikaa. :)<br />
   <br />
   Minun diy-tauluni on liian pieni, parempi koko olisi 120x120cm tai 130×130 neliö näin jälkeen päin viisastuneena. 🙂 Taulujen suhteen olen jostakin syystä hirmuisen vaativa, en halua tyytyvä valmiissa taiteessa &quot;vähän sinne päin&quot;-vaihtoehtoihin enkä ole vielä koskaan tullut löytäneeksi niin kivaa taidetaulua josta olisin valmis maksamaan pyydetyn summan joka isoilla tauluilla on ollut 400 euroa ja siitä ylöspäin. :)<br />
   <br />
   Otin makuuhuoneista hyllyt keittiön seinälle testausta varten ja kokonaisuus olohuoneen hyllyjen kanssa on oikeastaan aika kiva ja toimiva. 🙂 Tuijottelen niitä nyt hetken aikaa ja teen sitten päätöksen hyllyjen kohtalosta, jätänkö ne seinälle vai siirränkö takaisin makuuhuoneisiin ja korvaan ne keittiössä jollakin muulla ratkaisulla kuten Kekkilän Viherseinä-elementeillä. :)<br />
   <br />
   Kaunis kiitos ihanasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Ihanaa uutta vuotta halauksien saattelemana sinulle Satu! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *