Kokeilevaa sisustamista inspiraation puuskassani!

Keittiön seinästä en koskaan saanut paklattua tarpeeksi tasaista, jotta sitä sietäisi katsella kevään auringonpaisteessakin. Jääräpäisenä ja uteliaana ihmisenä päätin tässä iltasella ruuvata makuuhuoneissa olevat String Pocket seinähyllyt irti ja asentaa ne keittiöön, jotta näen konkreettisesti miltä hyllyt ruokailutilan seinällä näyttävät. 🙂 Pari ruuvinreikää sinne tai tänne ei tuossa seinässä enää haittaa, se on Lack-hyllyjen 60 ruuvin vuoksi ollut niin reikäinen ja paikkaukseltaan epätasainen, että joutaisi uusia seinän cyproc-levytys kokonaan. 🙂

Omakotivalkoinen_0907.jpg

Omakotivalkoinen_0908.jpg

Keinovalossa kuvaaminen on näin iltaisin aikamoinen haaste, enkä jaksanut roplata kameran säätöjen kanssa. Kuvat ovat todellisuudessa väriltään aivan karmeat, pinkinsinertävän sävyiset, mutta mustavalkoiseksi muokkaamalla niistä tuli oikein kivat. Tämä pikavinkki sopii hyvin tilanteisiin, joissa postausinspiraatio iskee yllättäen, mutta kuvausolosuhteet ovat huonot eikä aikaa tai jaksamista ole kameran säätämiselle / kuvien jälkikäsittelylle. 🙂 Toimii myös Facebookin tai Instagrammin päivittelyssä. 🙂

Omakotivalkoinen_0909.jpg

Summa summarum, tykkään todella paljon seinähyllyistä keittiönkin puolella, lähinnä siitä miltä ruokailutila näyttää kokonaisuutena hyllyjen kanssa. ♥ Yrttejä ei tähän hätään illasta löytynyt yhtään, eilinen kastike imaisi viimeisetkin basilikat mukaansa. 🙂 Jalalliset viinilasit ja yksi hieman reppanan näköinen viherkasvi ovat kuvausrekvisiittana hyllyllä huomiseen asti. (Mikäli sinulta on mennyt yrttiseinä-pähkäilyni ohi, löytyvät aihetta käsittelevät postaukset numeroa 1 ja 2 klikkaamalla :D)

Saapi nähdä mihin ratkaisuun tässä nyt sitten tuleekaan yrttiseinän kanssa päätyneeksi. 🙂 Ihanaa iltaa kaikille sinne ruudun toiselle puolen ja huomiseen! 

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

27 kommenttia “Kokeilevaa sisustamista inspiraation puuskassani!

  1. saparo: Seinähyllyjen seurauksena ruokailutila muutti muotoaan, ilman hyllyjä nurkkaus oli pieni ja "korkea", sellainen ylöspäin nouseva suppilo. Hyllyjen kanssa se levisi hauskasti sivusuuntiinsa, nyt on tilavamman näköistä. 🙂

 1. Sopii jos haluaa kolkon lookin. Kai tiesit, että valkoinen ja kalsea sisustus menee pois muodista? Tämä oli kai kuitenkin sisustusmuotiblogi kun kokoajan vaihtelet sisustusta vailla omaa tyyliä. Olisi kiva nähdä postaus missä käytät rohkeasti tyylikkäitä värejä. Lapsen rajun keltainen huone leluineen ei ole tunnelmallinen eikä vastaa tähän kysymykseen.

  1. Ireelle: Seuraan sisustustrendejä ja olen kiinnostunut uusista muotisuuntauksista, mutta oman kotini osalta trendit eivät ole tärkeitä. Sisustin ensimmäisen kerran kotini modernilla tyylillä kokovalkoiseksi jo 2006, jolloin &quot;ainut oikea&quot; tapa sisustustaa oli maalaisromanttinen valkoinen. Oma mieltymykseni valkoiseen ei ole trendeistä ja muodikkuudesta kiinni ja kotini joskus onkin epämuodikas niin eipä haittaa. :)<br />
   <br />
   Minulla on oma tyylini, jonka suhteen olen nykyisin 100% varma. Omistan omasta mielestäni aivan ihania huonekaluja ja tavaroita (sohva tosin kaipaa päivitystä, muttei tänä vuonna) ja tiedän että tulen viihtymään niiden ja valkoisuuden keskellä vuosia ellen jopa lopun elämääni. <br />
   <br />
   En usko että minun kotonani tullaan koskaan näkemään tyylikkäitä tai tyylittömiäkään värejä, värit eivät ole minun juttuni ja tästä asiasta olen 110% varma. Tytön huoneessa on nyt keltaista, mutta jos tyttö vielä keväämmällä haluaa vaihtaa seinien keltaisen värin toiseen, lupasin toteuttaa hänen toiveensa. Voi siis olla että väri vaihtuu tai jopa katoaa… :)<br />
   <br />
   Blogini keskittyy ainakin toistaseksi oman kotini sisustamiseen ja muiden mielipiteitä tärkeämpää on että itse viihdymme kotonamme ja pidämme sen sisustusta kauniina.

  2. kirpparikeiju: Olohuoneessa on ollut String-hylly jo pitkään, tykkään niistä itse kovasti enkä ajatellut ottaa niitä pois olohuoneesta. 🙂 Keittiöön hylly sopii todella hyvin, siinä on keittiön henkeäkin. :)<br />
   <br />
   Sohvaseinästä tein postauksen jo marraskuun puolella, otsikko tosin on tavallinen eikä siitä tule esiin että postauksessa esitellään myös tapettiseinä, en tullutkaan ajatelleeksi tuota postausta tehdessäni… :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/11/tunnelmia-olohuoneesta&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2014/11/tunnelmia-olohuoneesta</a><br />
   <br />
   Muuton Stacked-hyllymoduulit ovat olohuoneessa ikkunan edessä, tässä postauksessa näkyvät: <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/01/suursiivoussunnuntai&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/01/suursiivoussunnuntai</a><br />
   <br />
   Tytön iltasadut ovat nykyään niin pitkiä että oman selkä-mukavuuteni vuoksi siirsin olohuoneessa olleen Hee-nojatuolin Stackedin tilalle tytön huoneeseen sunnuntaina. 🙂

 2. Että sä jaksat vekslata!nyt meni seinätkin pilalle taas.Hyllyt kivat,mutta pitäisi olla selkeästi matalammalla.

  1. Nanna: Seinä ei ollut täysin tasainen ja se olisi ollut pakko tasoittaa joka tapauksessa vielä uudestaan, varsinkin jos se olisi jäänyt tyhjäksi. Valo tulee suoraan sivusta sisään ja paljastaa jokaikisen skrubun ja kuopan, yksi sisukas pystyraitakin on näkyvissä vaikka paikkasin sen moneen kertaan. 🙂 Ei siis haittaa että seinässä on nyt reikiä, päätin että leikkaan seinästä keskikohdan kokonaan pois ja käyn remppaavan naapurin cyproc-pakasta hakemassa siihen korvauspalan. Pääsen paljon helpommalla ja seinästä tulee oikeasti tasainen. :)<br />
   <br />
   Hyllyt on nyt laitettu samalle korkeudelle kuin olohuoneen hyllyt, alin ruuvi on 134cm lattiasta ja ylin 184cm lattiasta. Alemmas ei hyllyä voi laittaa, koska se näyttäisi hassulta olohuoneen hyllyjen läheisyydessä eikä senkään vuoksi että nurkkapaikalla istuja kolauttaa hyllyn kulmaan päänsä (tai olkapäänsä). Myös liesituuletin on samalla tasolla hyllyjen kanssa, joten kaikki seinäelementit eteisen peilejä lukuunottamatta ovat tasapainossa keskenään.

 3. Kun kerta olet tuota testaamassa niin voisitko samalla kokeilla ja kuvata sen että toinen noista hyllyistä on yhtä korkeammalla kuin toinen (ja vielä vaikka oikeanpuoleinen)? Minä edelleen uskon että se näyttäsi paljon paremmalta – olisi hauska nähdä olenko oikeassa!

  1. Maaria0: Mietin tuotakin asettelutapaa ja tulin siihen tulokseen että epäsymmetrisesti laitettuna hyllyjä pitäisi olla kolme – oikealla kaksi päällekkäin 50cm välillä ja vasemmalla yksi hylly välin kohdilla, ikäänkuin ne puolikerrosrappuset 70- ja 80-luvun pieni portaikkoisissa kerrostaloissa. 🙂 Olen itse suorien linjojen ja symmetrian ystävä ja luulen että tulisin ennenpitkään kyllästymään eritasolla oleviin hyllyihin… tai näin on ainakin aikaisemmin käynyt joka kerta. 🙂 Laitan harkintaan kuitenkin kokeilla sitä, ainakin siinä vaiheessa jos ja kun päätän olla jättämättä näitä hyllyjä seinälle ja palautan ne takaisin makuuhuoneisiin. 🙂

 4. Minusta nuo sopii kyllä tuohon kuin nenä päähän. Jättäisin. <br />
  Tietysti se yks viherseinä tois uutta ulottuvuutta, mutta ei tuo paha ole noinkaan.

  1. Minsku: Se viherseinä on aivan mieletön, sellainen kelpaisi kyllä mihin vaan kotiin, vaikka olohuoneeseen. 🙂 Näyttäisikö muuten hillittömän hienolta jos olohuoneen sohvan takana oleva seinä olisi sellainen ja sohvan tilalta olisi esim 3kpl Hee Lounge nojatuoleja. Todellista lounge-menoa. 🙂

  1. Anonyymi: En oikein tykkää kaihtimista, näistäkään mitkä ikkunan välissä nyt ovat. 🙂 Himlan Ebba-laskosverhosta tykkään kovasti ja sellaista pitkään harkitsinkin keittiöön mutta toistaiseksi mennään ilman. Ikkuna ei ole tietenkään ole nyt kodin kaunistus, mutta verhojen kanssa tuo keittiöstä suoraan jatkuva yläkotelointi ja sen ympäristö menee rauhattomaksi jos spottien ja ilmastointiventtiilin ja putkien läpiviennin lisäksi siellä on vielä verhokiskokin… Aika näyttää löydänkö mieleistä ratkaisua verhojen puutteeseen. 🙂

 5. Huomenta! Tosi kivalta näyttää stringit tuossa! Ehdottomasti jättäisin siihen. Ja muualle joutunet hommaamaan uudet??? String-hyllyissä vaan on se &quot;jokin&quot;, tykkään ihan mielettömästi ja sopii melkein kaikkiin koteihin, tyylistä viis. Siis yhtälailla moderniin kuin romanttiseenkin kotiin, mielestäni. Ja noiden hyllyjen avulla tilaan saa pienellä vaivalla ison muutoksen, esim. vähillä tavaroilla hillitty, joskus voi hyllyille laittaa runsaammin värikästä lasia, niin koko huoneen ilme onkin ihan eri! Pitää vielä mainita: IHANA KEITTIÖ!!! Hyvää alkanutta vuotta!

  1. tonttu: String-hyllyt sopivat kyllä ihan mihin vaan. 🙂 Reunapaneelit katoavat kivasti valkoiseen seinään eikä näkyville oikeastaan jää kuin hyllylevyjen vaakalinjat, kivan näköistä. :)<br />
   <br />
   Kiitokset kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Keittiöön olen todella tyytyväinen, se on jopa kauniimpi ja toimivampi kuin mielikuvieni unelmakeittiö oli. &hearts;<br />
   <br />
   Hyvää alkanutta vuotta sinulle myös! &hearts;

 6. Mielestäni tuo hylly sopii tosi hyvin tuolle seinälle. En ollenkaan ole sen viherseinän kannalla, mutta päätökset ovat toki omiasi. <br />
  Sinun keittiösi on huippuhieno.

  1. Päivi: Päätöksiä hyllyjen tai viherseinäkiinnikkeiden (tai muiden vaihtoehtojen) väliltä en ole vielä tehnyt. Seinähyllyt näyttävät todella kivalta ja olisivat monipuolisemmin hyödynnettävissä kuin viherkasveille tarkoitetut seinäkiinnikkeet. Toisaalta Kekkilän Viherseinä olisi yrttien ja viherkasvien kannalta parempi valinta… Tuijottelen nyt muutaman päivän tuota seinähyllyä ja katson sitten onko ideasta mihinkään. 🙂

 7. Oikein kivalta näyttää tuo String-hylly tuossa ruokailutilassa! Hyvä ratkaisu! Mutta itse ottaisin ehdottomasti olohuoneen puolelta tuon toisen kyllä sitten pois. Sopii paljon paremmin keittiön puolelle. <br />
  En lähtisi viljelemään liikaa samaa onnistunutta ratkaisua. Nyt ne vähän vievät toisiltaan pois jotakin, ikäänkuin &quot;hyvä idea&quot; laimenee. Vähemmän voisi olla enemmän. Ja mielestäni Stringin koti olisi tuossa ruokailutilassa. Siinä on sille oma, ihan oikea tarkoitus ja hyvä sijainti.. Olohuoneessahan tarkoitus on enemmän itse kehitetty, ja paikkakaan ei niin luonteva.

  1. Rosavilla: Olohuoneen hyllyt ovat itselleni ehdottomasti tärkeämmät ja jos minusta alkaa tuntumaan että nyt on tullut laitettua liikaa Stringejä seinälle, otan mielummin keittiön hyllyt pois. :)<br />
   <br />
   Olet kyllä oikeassa siinä että nyt ne syövät toisiltaan pois huomiota, niiden erinomaisuus ei tule kahtena kappaleena niin selvästi esille kuin mitä olohuoneen hyllyt yksinään tulivat. Minua tuo ei ainakaan vielä kuitenkaan häiritse, tavallisia hyllyjähän nuo kuitenkin vaan ovat. Nyt kun katson kuvia tarkemmin, olenko huomaavinani että hyllyjen sivulaidat ovat olohuoneessakin huomaamattomammat kuin ennen…?!? Suht huomaamattomasta tuli vielä häilyvämpää. 😀

  2. No varmasti sen näkee livenä paremmin, miltä näyttää 🙂 Ja onhan noissa tuo asettelun symmetria, mikä ehkä tekee niistä hyvällä tavalla huomiota herättämättömän parin.<br />
   Itsekin olen pikkuisen haaveillut String-hyllyköstä jonnekin, mutta en vaan keksi niille hyvää paikkaa. Pitää siis ihailla vain kuvissa!

  3. Rosavilla: Stringin yksi loistava ominaisuus on sen kameleontin lailla muuntautuva olemus, se toimii kauniina katseenvangitisijana mutta myös huomiotaherättämättömänä kalusteena joka antaa sijaa muille keskipisteille. 🙂 <br />
   <br />
   String Pocket on kooltaan niin pieni ja siro, että se sopii melkeinpä minne tahansa. Onko teillä tarvetta esim eteisessä seinähyllylle? Siihen voisi laittaa jonkin pienen purkin tai rasian jonne voisi tyhjentää taskuista kuitit, kolikot ja muut pikkusälät. 🙂 Tuon idean toteuttaisin itse jos meillä olisi perinteisemmän mallinen eteinen, laittaisin hyllylle Arne Jacobsenin mustia tai harmaita puuaakkosia joista syntyisi teksti &quot;Tervetuloa&quot; tai &quot;muista avaimet&quot; tms. eteiseen sopivaa. 🙂

 8. Heei! Saisko udella minkä niminen lattia teillä on? Olemme ostamassa taloa ja nyt en löydä mieleistäni harmaata lattiaa, mutta tämä väri näyttäisi hyvältä 🙂

  1. Neeni: Meillä ihan tavallinen tehdaslakattu tammiparketti, joka on jo parhaat päivänsä nähnyt. 🙂 Muistaakseni se on Karelian mallistosta, kolmisauvainen ja aika tylsä tavislattia, en kyllä suosittele sen ostamista. :D<br />
   <br />
   Nämä kuvat on käsitelty mustavalkoiseksi, joten lattia näyttää harmaalta. Suosittelen katsomaan parkettilikkeiden valikoimaa harmaaksi sävytetyistä lattimateriaaleista, oma suosikkini (jonka meille haluaisin, mutta sitä ei voi asentaa koska pitää liimata suoraan betoniin) on hieman harmahtavaksi sävytetty antiikkikäsitelty mattapintainen lankkuparketti. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *