Keittiön säilytysratkaisut – kurkkaus kaappeihin ja laatikoihin!

Nyt kun uusi Epoq-keittiöni on ollut käyttökunnossa kuukauden päivät, on viimeisetkin tavarat ja astiat löytäneet paikkansa sen uumenista. Lupaamani esittelykierros laatikoiden kätköihin siis alkakoon! 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_0858.jpg

Ylimmässä vetolaatikossa on tyylikkään harmaa metallinhohtoinen aterinlokerikko, jonne mahtuu aterimien lisäksi myös keittiövälineet kakkulapioineen ja viinipullonavaajineen. Plussaa siitä että laatikosto tulee kokonaan ulos rungon sisältä, joten takimmaisiinkin tavaroihin pääsee käsiksi helposti. Alunperin oli ajatuksena että tähän laatikkoon olisi tullut keittiövälineiden kanssa teräksinen maustepurkkiteline, mutta purkkimausteita ja keittiövälineitä on sen verran vähän, että säilytystilan maksimoidakseni oli järkevämpää jättää mausteteline toistaiseksi laittamatta. 🙂 

Omakotivalkoinen_Epoq_0859.jpg

Keskimmäisessä laatikossa säilytän uunivuokia, sekoituskulhoja, siivilää sekä paistinpannua. Yksi teräskannukin on näköjään tullut laitettua laatikon perälle. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_0861.jpg

Alimmaisessa laatikossa, joka on näistä syvin, pidän kattiloita sekä leikkuulautoja. Kaikki kolme kattilaani (6L, 4L ja 1,5L kasari) ovat parhaillaan pesussa, mutta kuvailtakoon kuvien sijasta lauseena että isoimmat kattilat mahtuvat laatikon etuosaan sisäkkäin kansineen, pienen kasarin paikka on valurautapadan vieressä. 🙂 Harmaa laatikkomatto, jollainen on jokaisessa laatikossa, pitää kattilat ja leikkuulaudat hyvin paikoillaan. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_0862.jpg

Uunin aluslaatikosta löytyy uunipeltejä, leivinpaperiarkkeja, pannulappuja sekä sammutuspeite. Leivinpaperiarkit sujautin laatikkoon alunperin pikasiivouksen yhteydessä, mutta huomasin että tuo onkin niille oikein hyvä ja looginen paikka – kun tarvitsee leivinpaperia, tarvitsee yleensä myös uunipeltiä. 🙂 Sammutuspeite ei ole lainkaan suositusten mukaisessa paikassa, mutta ruokakaapin oven sisäpuolelle suunnittelemani ripustuspaikka ei käytännön osalta toiminut, joten nyt mennään tällä ratkaisulla eteenpäin. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_0972.jpg

Uunin ja astiapesukoneen jälkeen eteisen suuntaan kulkiessa tulee vastaan allaskaappi, joka toimii meillä roskakaappina. Jätteidenlajittelun lisäksi oven takaa löytyy allaskaappeihin suunniteltu ulosvedettävä laatikko, jonka avulla kaapin sisäosa tulee hyödynnettyä jokaista senttiä myöten. Siinä säilytän astianpesukonetabletteja, Universal Stone -puhdistusainetta, keittiöpyyhkeitä, roskapussirullaa ja satunnaisia muita keittiön siivoustarvikkeita. 

Omakotivalkoinen_Epoq_0975.jpg

Roskien lajittelu on helppoa ja hajutonta kannellisten isojen roskasäiliöiden ansiosta. Neljään roskaämpäriin saa yleisimpien seka-, energia- ja biojätteiden lisäksi lajiteltua kätevästi myös esimerkiksi kartonkitölkit ja metalliroskat, kuten jogurttipurkkien kannet ja foliot. Meillä suurin osa roskasta on energiajätettä, eli kartonkitölkkejä, jogurttipurkkeja, voi-, juusto-, leikkele- sekä leipäpakkauksia ja vastaavia, jotka joutavat etualalla olevaan muovipussilla verhoiltuun ämpäriin. Taaempana oleva iso roskis on vuorostaan biojätteille. Takanurkan pikkuämpäristä pilkistää muutama muovipussi, mutta sinne kuuluu oikeasti sekajätteet, jotka juuri vein roskikseen. 

Omakotivalkoinen_Epoq_0977.jpg

Edessä olevassa pikkuämpärissä säilytän päivittäin keittiössä käytettäviä siivousaineita – keittiösuihketta sekä laimeaa fairyliosta. Myös lasinpesuneste, jota en kylläkään joka päivä tarvitse, löytyy samasta paikasta. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_0970.jpg

Viimeisenä seinäkalusteiden letkassa sijaitsee astialaatikosto, josta löytyy meidän kaikki astiat viinilaseja ja isoa Arabian Koko-kulhoa lukuunottamatta. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_0967.jpg

Tätä ylintä ja matalinta laatikkoa kaavailin suunnitteluvaiheessa aterimille, mutta ne mahtuivatkin kätevästi keittiövälineiden kanssa samaan laatikkoon. Aterimien tilalta täällä säilytetäänkin nyt useimmin käytettäviä astioita eli kulhoja ja leipälautasia. Pellavaservetitkin olen perälle törkännyt, kun sinne sopiva tila jäi. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_0867.jpg

Keskimmäisestä kerroksesta löytyy kupit ja mukit, puolet ovat kylläkin nyt pesussa. Laatikon pohjaa ei juurikaan näy silloin kun ne kaikki ovat samanaikaisesti puhtaana. 🙂 Laatikon kyljissä olevien etusarjojen kiinnitysrautojen ansiosta kuppeja voi tarvittaessa pinota huoletta päällekkäin ilman että ne tippuvat reunoilta alas. Laatikon tarjoaman säilytystilan saa hyödynnettyä millimetrien tarkkuudella.

Omakotivalkoinen_Epoq_0964.jpg

Alalaatikossa säilytän lautasia – Arabian matalat Kokot ovat takana ja Iittalan syvät Teemat edessä. 

Omakotivalkoinen_Epoq_0961.jpg

Saarekkeen puolelta löytyy jääkaapin ja pakastimen lisäksi kuivaruokakaappi, jonka integroitavat laatikot ovat kokonaan ulosvedettävissä. Kaapin kohdalla saarekkeessa on tasoon upotettu Epoq Powerport -teleskooppipistorasia, jonka mukaan ylemmän vetolaatikon asennuskorkeus on mitoitettu. Ovessa on kätevät noin 125 asteeseen aukeavat saranat, joten ruokaa tehdessä oven saa aukaistuna työnnettyä saarekkeen reunalinjan ulkopuolelle. Ruoka-aineksia on helppo poimia yksitellen suoraan kaapista vastapäisen induktiotason ja uunin ääressä kokkaillessa, ilman että ovea tarvitsee välillä sulkea. Keksin hyödyntää myös alalaatikon alle jäävän kapean tilan ja sujautin sinne foliorullan sekä leivontamaton, joka muuten on todella näppärä apulainen kokkailussa ja leivonnassa. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_0958.jpg

Kahteen laatikkoon mahtuu uskomaton määrä ruokatarpeita ja olenkin tullut hamstranneeksi meille melkoisen ruokavaraston. Puuroja, pastoja ja riisejä löytyy kilokaupalla, kuten myös paseerattua tomaattia, tomaattimurskaa ja muita kastike- ja keittoaineksia. Täyttöaste on perusteellisesti hyödynnetty ja ruokakaupassa tarvitsee käydä enää vain kerran viikossa maitosantsausta lukuunottamatta, jota meillä kuluu hirmuinen määrä vuorokaudessa. 🙂 

Omakotivalkoinen_Epoq_0953.jpg

Ruokaostokset on helppo purkaa kasseista suoraan omille paikoilleen yhden askeleen mitalla – jääkaapin, pakastimen ja kuivaruokien ollessa vierekkäisissä keittiökalusteissa. Toinen loistavaksi huomattu juttu on välipalojen tekeminen, joita varten ei tarvitse ottaa askeltakaan ja kaikki tarvittava on silti kädenulottuvilla. Jääkaappitavarat kuten maito, mehu, voi, juustot, leikkeleet, kurkut ja tomaatit sekä rahkat ja jogurtit ovat vasemmalla, kun taas leivät, murot, siemenet ja rouheet ovat oikealla puolella. Kaikki ainekset onkin siis todella helposti nostettavissa saarekkeelle välipalan valmistusta varten, ja takaisin kaappeihin. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_09012015.jpg

Epoq-keittiöni mimimalistinen ja moderni ulkoasu kätkee sisäänsä kaiken tarpeellisen ja vähän enemmänkin. Toiminnallisuutensa ansiosta pienikin keittiö voi olla sisältä suuri. ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq.fi)

24 kommenttia “Keittiön säilytysratkaisut – kurkkaus kaappeihin ja laatikoihin!

 1. Näyttääköhän kännykkäni vain väärin, mutta kolme viimeistä kuvaa ovat nainen ostoskasseineen joka on yleensä blogisi oikeassa reunassa, musta pallo bloglovin tekstillä ja viimeisenä kuvana string hylly.. Yritin ladata sivun uudestaan mutta kuvat silti samat 😮

  1. Jasmi: Mobiiliselaus on ollut jo jonkinaikaa sekaisin ja sitä on yritetty saada kuntoon. Vika ilmenee satunnaisesti ja liittyy ilmeisesti välimuistiin, joten sen korjaamisessa on tekniikan poikien sanoja lainatakseni "himppasen haasteenpoikasta". Casan koko tekninen alusta uudistetaan tässä alkuvuoden aikana joten silloin viimeistään ongelma saadaan korjattua. 🙂 Myös kommentoinnissa esiintyneet takkuilut ja teksinsyöttömuisti kommentin nimimerkkikentässä parantuu niiltä osin, joilla on ongelmia ollut. 🙂

 2. Missä muuten säilytät koiran ruuat ? Ja koiran ruoka-/vesikuppiakaan en muista koskaan nähneeni kuvissa 🙂

  1. Pampula: koiran raksut ovat tuossa alalaatikossa, vesikuppi tällä hetkellä saarekkeen päädyssä odottamassa että löydän kunnollisen alustan sille suojaamaan lattiaa roiskeilta. Kun alusta löytyy, siirtyy se ikkunan puoleiseen päätyyn keittiökalusteita. 🙂 Raksukippo on lattialla vain ruoka-aikoina, muuten meidän mummeliini natustelee pitkin päivää tai heittelee mielenosoituksellisesti tyhjää kippoa pitkin lattioita. :D<br />
   <br />
   Ennen vanhaan ne olivat nykyisen astialaatikoston kohdalla lattialla, joissakin köökkikuvissa ne vilahtelevat. 🙂

 3. Hei!<br />
  Tämä ei nyt mitenkään liity uusimpaan postaukseesi, mutta voisitko kertoa, miten korkea Bestå-taso olohuoneessa on? Näyttää juuri hyvän kokoiselta..<br />
  Blogisi on todella upea ja inspiroidun kauniista sisustuksestasi päivittäin! :)<br />
  Terveisin lukija Oulusta

  1. Manna: Bestå-taso on korkeudeltaan 64cm ja sen pohjassa olevat säätöjalat antavat sille lisäkorkeutta noin 1cm. Pyöreät säätöjalat tulevat runkopakkauksen mukana, sellaiset kumiset kahden euron kolikon kokoiset kumitassumaiset korokkeet, jotta ovi mahtuu aukeamaan maton päältä. :)<br />
   <br />
   Kaunis kiitos kivasta kommentistasi! &hearts;&hearts;

 4. Hyvältä näyttää! meillä myös reilu 1,5 vuotta sitten laitettu epoq keittiö ja tyytyväisiä ollaan oltu 🙂

  1. martina: Ihana kuulla että olette tyytyväisiä edelleen. &hearts; &hearts; Itse olen todella tyytyväinen sekä laatuun että ulkonäköön. &hearts;

  1. Anonyymi: Meillä syödään paljon puuroa ja käytän hiutaleita myös sämpylöissä. 🙂 Eloveenaa on 7 pakettia, joista osa on valmiita annospuuroja, joita syön välipalana päivällä. Yksi pakkaus on kuituplussaa, ja muutama perus eloveena varastossa valmiina. Puuroa itseassa löytyy eloveenojen lisäksi vielä kolmea muutakin, Nallen 4-viljan puuroa, ruishiutaleita ja ohraa. 🙂 Puuro on herkkua, aamulla välipalana ja illallakin! &hearts;

 5. Moi!<br />
  Kaunis on kyllä keittiösi ja järjestelmällisyytesi saa taas minutkin inspiroitumaan!<br />
  Olen jo useita vuosia halunnut juuri laatikkojääkaapin (ja pakastimen) ja pelkkiä vetolaatikoita keittiööni, ehkä se joskus toteutuukin.<br />
  Meillä toki ei pärjättäisi ihan noin vähällä astia- ja kuivatavaramäärällä, mutta perheessäni onkin kuusi henkilöä 😀 . Kaunista ja organisoitua!<br />
  T: Kirsi<br />
  P.s. Taidan lähteä siivoamaan…

  1. Kirsi: Laatikostojääkaappi on ollut todella kätevä ja sinne mahtuu uskomattoman paljon ruokaa. 🙂 Laatikostopakastin oli minullakin mielessä, mutta sellaista ei kalusteovella saanut. Myös laatikostomallista astianpesukonetta on olemassa, Gigantissa on tosi näppärä pieni malli, joita voi laittaa suuremmassa perheessä kaksi päällekkäin pöytätason alle. Siihen oli saatavana vain teräksistä ovea, mutta jos kalusteovi olisi sopinut, olisin saattanut valikoida perinteisen mallin sijaan sellaisen. :)<br />
   <br />
   Kuusi henkeä tarvitsee vähintään tuplaten ellei jopa triplaten astioita meidän määrään verrattuna, ainakin aterimia, lautasia ja kuppeja / mukeja. :)<br />
   <br />
   Ihania siivoushetkiä! 🙂

 6. Oletko miettinyt että mikä jälleenmyynti arvo on keittiön osaltasi? Kauhean vähän säilytystilaa tuossa köökissä on oikeasti.<br />
  Jäin kaipaamaan myös esittelyä jääkappin sisällöstä.<br />
  Ja toden totta puuroa näyttää piisaavan:)

  1. Anonyymi: Keittiö on remontoitu meidän tarpeisiin ja makuni mukaan, enkä ole miettinyt jälleenmyyntiarvoa, koska se ei ole lainkaan ajankohtaista. 🙂 <br />
   <br />
   Itse en ole vielä kertaakaan elämässäni löytänyt sellaista myynnistä olevaa asuntoa , jossa keittiö tai kylpyhuone vastaisi omia toiveitani, joten remppaaminen olisi joka tapauksessa tarpeen jos itse vaihtaisin uuteen kotiin. Samalla tavalla uskon olevan myös muilla, eli valmiina pakettina ei koskaan saa juuri sitä mitä tahtoo. 🙂 Meidän koti on muutenkin hieman persoonallisempi versio perheasunnosta, itse näkisin uuden asukkaan tai perheen olevan cityelämää ja loistavia kulkuyhteyksiä rakastava, helppoa kerrostaloasumista arvostava pariskunta, joilla on pieni lapsi tai lapsi vasta ajatuksen tasolla tervetullut. 🙂 Monilapsiselle perheelle koti on luonnollisesti liian pieni, ei neliöiltään mutta huoneluvultaan, makuuhuoneet ovat pieniä (ahtaasti mahtuu kaksi lasta per makkari) ja niitä on vain kaksi. :)<br />
   <br />
   Minusta meillä täällä Suomessa mietitään ihan liikaa asunnon myyntiä sisustuksen ja kiinteiden kalusteiden valinnassa. Tärkeintähän on se että itse viihtyy kodissaan, mieluiten tietysti niin pitkään kuin tila antaa myöden (sijoitusasunnot ja asuntosijoittajat asia erikseen) perheen kasvaessa tms.

  2. Niin tuohan on totta että te asutte tässä näilllä ratkaisuilla. Jos etsisin itselleni ja perheelle max 1 muksu, niin tätä en valitsisi juuriki keittiön vuokis. Valitettavasti.<br />
   <br />
   Mutta aika moni muutan asunnonostajista etsii valmista kotia juurikin ettei taritse remontoida.Me asuimme &quot;vanhassa&quot; jossa remppaa pitit tehdä.Onneksi tulimme järkiin ja ostimme täysin uuden asunnon! Ei mitään remontteja, pikkasen väriä seiniin ja avot!

  3. Anonyymi: Moni tahtoo muuttaa valmiiseen remonttivapaaseen kotiin, mutta harva niistä on remonttivapaudestaan huolimatta täydellinen unelmakoti asukkailleen (tai sille joka vastaa sisustuksesta ja viihtyisyydestä perheessä). Kompromissejä on 99,9% pakko tehdä asuntokaupoissa, ja tinkiä pintamateriaaleista, neliöistä, budjetista tai sijainnista. Itsekään en ole koskaan edes uudiskohteen rakennusvaiheessa ostaessani ollut täysin 100% tyytyväinen asuntoon, mutta kerrostalojen ja rivareiden suhteen harva ikinä onkaan. Omakotitalot, jotka rakennetaan alusta alkaen oman maun mukaan joustavahkolla budjetilla ovatkin sitten eri asia, niissä joutuu joustamaan vain aluekaavojen säätämästä julkisivusta kuten kerrosmäärästä ja ulkoseinien sävyistä. 🙂

 7. Ihailtavaa, miten pienellä määrällä tavaroita ihminen pärjää, kun karsii tarpeettomat pois. Missä säilytät juomalaseja, mukien kanssa samalla hyllyllä?

  1. Nanna: meillä ole lainkaan tavallisia juomalaseja. 🙂 Vesilasien korvikkeena toimii Design Lettersin aakkosmukit (posliinia) ja Iittalan punaviinilasit. 🙂 Vesi maistuu muuten paljon raikkaamalta viinilasista juotuna, tästä olen jutellut monen kanssa ja on jännä juttu miten tuolllainenin asia voi vaikuttaa, on se sitten aitoa tai pelkästään psykologista makunystyröinen ajattelua. :)<br />
   <br />
   jos omistaisin tavallisia vesilaseja, säilyttäisin myös niitä tuossa kuppilaatikossa. 🙂

 8. Olen seurannut blogiasi jo vuosia, koskaan kommentoimatta. Nyt on pakko kysyä asia mikä tuli mieleen. Meilläkin on yritetty karsia astioita mahdollisimman vähäiseksi. Mutta jos teillä on noin vähän astioita niin miten te saatte pyöritettyä astianpesukonetta? Etenkin jos tiskaat osan astioista? Pyöriikö kone välillä vajavaisena?

  1. Anon: Tiskikone käy kerran päivässä, illalla ennen nukkumaan menoa, ja se on kyllä aina täynnä. 🙂 Kattiloita likaantuu päivässä yleensä kolme, niiden lisäksi saattaa olla vielä uunivuokakin pesussa. Leipälautasia päivässä likaantuu neljä, samoin kuin kulhoja ja syviäkin lautasia. Kuppeja likaantuu kaksi ja siihen vielä muutama aakkosmuki päälle sekä pari viinilasia (juon niistä vettä ja mehuja). Aterimia ja keittiövälineitä on kone täynnä, pesen puulastat ja muovikulhotkin koneessa vaikkei sitä suositella. Ainut mitkä pesen käsin on paistinpannu ja Sarpanevan valurautapata, ne kuivaan heti pesun jälkeen takaisin omille paikoilleen. 🙂

 9. Ihmetyttää, kuinka paljon tavaraa ihmisillä oikein on, jos sinulla kerran on monen mielestä ihan hirvittävän vähän 😀 Sinullahan on näköjään astioitakin reilusti, ei tarvitse olla koko aikaa tiskaamassa! :)<br />
  <br />
  Mielestäni keittiösi vaikuttaa ihanan tilavalta ja kätevältä, ja nuo vetolaatikot erityisesti kuivaruokakaapin osalta ovat aivan mahtavat! Tavallisissa kaapeissa ei saa lainkaan noin hyvin tilaa hyödynnettyä, kun takana olevia tavaroita ei saa vaikeuksitta käsiinsä.<br />
  <br />
  Toivoisin muuten koiraa enemmän esiin blogiisi, vaikka sitten sen tavaroiden säilytyksen osalta 🙂 Omaa eteistäni ainakin tuntuu hallitsevan kurainen hihnanaulakko, vaikka hihnoja onkin vain yksi 😀

  1. Jenni: Astioita on meillä aivan riittävästi, liikaakin jopa. 🙂 Matalista ruokalautasista neljä alimmaista ovat yleensä aina käyttämättöminä pinossaan, sama syvien lautasien suhteen. Kupeista kaikki matalat mallit, eli Marimekon mustapilkkuiset Räsymatot ja kokovalkoiset Oivat ovat periaatteessa aivan turhia koska ne ovat käytössä vain silloin jos kahvinjuojia on enemmän paikalla. :)<br />
   <br />
   Koirulista voisin tehdä jonkinlaisen postauksen, trimmasin meidän Miffen nimittäin pari päivää sitten ja 9,5-vuotias matami näyttää nyt ihan pennulta. &hearts; &hearts; &hearts; <br />
   <br />
   Koiran hihnaa säilytän eteisen penkillä olevassa pussukassa josta löytyy myös meidän tumput, pipot ja huivit. koiran shampoon ja hoitoaineen paikka on kylpyhuoneen kaapissa, samoin kuin kynsisakset ja Tangle Teezerin harja joka on mahtava Miffen takkuiselle turkille. 🙂 Leluja tai petiä koiralla ei enää ole, ei ole koskaan tykännyt nukkua koiran pedissä ja omien lelujen kanssa ei ole jaksanut leikkiä enää vuosikausiin. tytön pehmoleluja ja pyykkikorissa olevia sukkia jaksaa sen sijaan välillä heitellä ja retuuttaa pitkin huushollia. 🙂

 10. Pieni asia, mutta jotenkin tässäkin tuntuu,että puuropaketteja olet ostanut noin monta tätä kuvaa varten ja mitä sitten. Mutta jotenkin tämäkin tuntuu siltä epäaidolta, en voi sille mitään. Jos olisi niin, että olisit ostanut ne tätä kuvaa varten, ni mitä pahaa siinä on sanoa se?Joku lukija varmasti ihmettelee, kuinka jaksaa tälläsestä kommentoida. Mutta valitettavasti tälläinen epäaitous huokuu blogistasi usein ja kun se tulee usein mieleen, voi pienestä asiasta tulla häiritsevä.Kommentointia seuratessa, huomaa että monia ärsyttää sama. Joistain tämmöinen on turhaa ja kateellista, mutta kyllä kyseessä on asia joka voi hyvinkin tuottaa kummastusta ilman kateutta, sillä sama tunne on varmasti monella ja se huokuu usein läpi.Sinun blogisi on ainut joista tämä huokuu läpi ja hyvin usein. Olen lukenut blogiasi yli vuoden ja tässä on paljon hyviä elementtejä hyväksi blogiksi. Jatkan silti lukemista, vaikka tälläisestä asiasta mainitsen ja vaikka sisustyylimme on eri. Sillä tästä saa paljon hyviä vinkkejä, kuvat ovat hienot ja postaat usein – kiiitos!

  1. Claudia: Puuropaketteja on paljon, koska syömme puuroa paljon. 🙂 Käyn ruokakaupassa enää vain kerran viikossa ja ostan mahdollisuuksien mukaan kuivaruoka-aineksia viikon kahden tarpeisiin. Annospuurot ovat kätevä välipala ja pikaisempi aamupala silloin kun on kiire, perus hiutalepuuroa menee melkein paketti viikossa. Itselleni ei ole tullut edes mieleen että joku voisi ruokakaapin sisältöä pitää epäuskottavana, syömme edullista perusruokaa eikä kaapissa ole kovin kummoisia aineksia. :D<br />
   <br />
   Epäaitoudesta en itse muista saaneeni kommenttia kovinkaan usein jos ei spekulaatiota erään kauppaketjun salaisesta sponsoriblogista lasketa. 🙂 Minusta on hassua että kenellekään tulee edes mieleen miettiä moista, koska itse en luonnollisestikaan osaa ajatella meidän arkista ja aika tavallista elämää epäaitona. Tai lähinnä ehkä hämmästelen miksi kukaan haluaisi esittämällä esittää meidän elämää puuroineen ja muineen, kun vaihtoehtoja esittämiselle on himppasen hienompiakin olemassa, tätä lähinnä mietin. :)<br />
   <br />
   Kiitos ajatuksia herättävästä kommentistasi, mukavaa että pysyt matkassa mukana jatkossakin. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *