Kynttilätunnelmaa & videoterkkuja!

Täällä podetaan orastavaa flunssaa ja vietellään koiran kanssa vapaailtaa tytön lähdettyä siskolle yökyläilemään. Iltapalana on t-o-d-e-l-l-a pitkästä aikaa pizzerian höyryävän kuumaa vegepizzaa, jonka nautiskelen napaani kynttilöiden loimussa tunnelmamusiikin tahdissa. Tunnelmakuvia kynttilöillä höystettynä, síl vous plait! 🙂

Omakotivalkoinen_0999.jpg

Omakotivalkoinen_1000.jpg

Omakotivalkoinen_0992.jpg

Omakotivalkoinen_0987.jpg

Omakotivalkoinen_0986.jpg

Pizzaa odotellessani tein teille pienen terkkupostauksen, videon filmitähtenä toimii koiraneitini Miffe. 🙂 Alla olevaa kuvaa (tai TÄTÄ) klikkaamalla pääset katsomaan Vimeon palveluun lataamaani videon. 🙂

Omakotivalkoinen_iltavideo_10012015.jpg

Omakotivalkoinen_0989.jpg

Letkeän laiskaa lauantai-illan jatkoa kaikille! Huomiseen! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

19 kommenttia “Kynttilätunnelmaa & videoterkkuja!

 1. Kaunista on! Mutta kaikuuko teillä noin kovasti, vai tekeekö video sen?<br />
  <br />
  Olisi mukava, jos vastaisit vanhojen postausten vastaamattomiin kommentteihin, monien päivien takaa on jo vastaamattomia, vaikka uudempiin on jo vastattu…

  1. Ano: Jonkin verran meillä kaikuu nyt kun olohuoneessa ja keittiössä ei ole verhoja. Videolla se korostuu potenssiin viisi, joten ihan noin karmealta kaikukammiolta täällä ei sentään todellisuudessa kuullosta. :)<br />
   <br />
   Mielestäni olin vastannut näitä tuoreimpia kommentteja lukuunottamatta kaikkiin kommentteihin, mutta välistä olikin jäänyt kaksi postausta joihin oli jäänyt vastaamattomia. Pahoittelut tästä, korjaan asian pikimmiten ja aivan viimeistään tämän päivän aikana! Kiitos kun kommentoit aiheesta, en olisi välttämättä huomannut asiaa kuin vasta kuukauden parin päästä! &hearts;

 2. Kotisi on kaunis ja erittäin tunnelmallinen. Viedosta vähän aistin kaikumista, liekkö johtunut kamerasta vai kaikuuko kodissasi hieman? Huomasin ettei sinulla ole verhoja olohuoneessa eikö keittiössä. Oletko suunnitellut hankkivasti verhot? ja millaisella ripustus mekanismilla. :)<br />
  <br />
  Mukavaa ja rentouttavaa vapaailtaa sinulle 🙂

  1. HH: Kotona kaikuu vähän, johtuen korkeasta huonekorkeudesta ja verhojen puutteesta. Videolla kaikuu enemmän kuin oikeasti, huomasin sen itsekin, mutten osaa säätää kameran videointi- ja ääniasetuksia. :)<br />
   <br />
   Olohuoneesta otin ruman ja ison verhokiskon pois ennen kattoremonttia enkä ole vielä löytänyt tilalle uutta ja oikeaa ratkaisua. Ohuen yksiliukuisen huomaamattoman kiskon siihen ajattelin lisätä, mutta ainut tähän mennessä järkevän oloinen kisko löytyy Kirschin valikoimasta ja juuri se kyseinen on kaikkialta loppu. 🙂 Myös Himlan Ebba-laskosverhoa olen harkinnut (siinä kiinnitys mukana) muttei sitä saa riittävän leveänä ja useasta verhosta rakennettuna kokonaisuus on vähän sekavanpuoleinen jo säätöineenkin. :)<br />
   <br />
   Verhot tulevat olohuoneeseen kyllä jossakin vaiheessa, eli verhottomaksi ei ikkuna ikiajoiksi ole jäämässä. Pitäisi vaan löytää oikea kisko ja oikeat verhot ensin… :)<br />
   <br />
   Ihanaa sunnuntaita! &hearts; &hearts;

  2. Verhojen hankinta on aikomoinen varsinkin kun ne maksavat aika paljon.<br />
   Itse olen käyttänyt sisustuspalvelua joka mittaa, etsii kangas vaihtoehdot jne. Yhdessä olemme valinneet ja ammattilaisen ompelimanan ne ovat taatusti hyvärt ja sopivat niille varattuihin ikkunoihin.<br />
   Makkarin verhoihin meni huikea summa 750 euroa,mutta hinta oli ok sillä ne ovat ja pysysyvät. Jos kyllästyn niihin sivuverhoihin meillä on vara-suunnitelma muokata niidä &quot;uudenlaisiksi&quot;.

  3. Ano: Verhot ovat tyyriitä, varsinkin jos ne teettää mittojen mukaan. Kestäväthän ne tosin vaikka vuosikymmennen ikkunassakin, joten rahoilleen saa vastinetta. Pitäisi vaan ensin tosiaan tietää millaiset verhot sitä tahtoo, olisivatko ne pääasiassa vain koristeena ikkunassa sisustuselementin tavoin vai tarvitsenko niille hyötyominaisuuksia kuten pimentävää tuplakerrosta / pimennyskangasta ja vastaavia. Laskosverhot omalla mekanismilla olisi niin kauniit, mutta parvekkeen oven vuoksi verhot olisi väkisinkin pakko jakaa osiin ja sauma laskosverhossa näyttää aina &quot;rumemmalta&quot; kuin täysin saumaton vaakalinjan verho. Pitkiin verhoihin tulen tämän vuoksi varmasti aikanaan päätymään, mutta en haluaisi ihan perinteisiä tylsähköjä verhoja seinännurkkiin, vaan jotain uutta ja mielenkiintoisempaa… en vaan vielä tiedä mitä sellainen voisi olla. 🙂

  4. Esim . Woodnotesilla on kauniita laskosverhoja.Mallistossa on myös sivuverhomahdollisuudetkin:)<br />
   Parvekkeen ovi rajaa kyllä vaihtoehdot.<br />
   Entäs lamelli verhot?

  5. Ano: Woodnotesilla on kyllä nättejä verhoja, ainut ongelma on värisävy koska tahdon valkoiset verhot ja Woodnotesin valkoinen on liian kermainen, nyyh. Lamelliverhot tuovat mieleen 70-luvun, niistä en oikein innostu, mutta voisin kurkata millainen valikoima niissä on nykyisin jos vaikka löytyisi jotakin uudenlaista ideaa. 🙂

 3. Kauniita kuvia kodistasi. Kun näitä olen blogissasi viime aikoina katsonut, en voi sille mitään, mutta kaipaan verhoja. Kun tekstiilejä ja pehmeitä materiaaleja on niin vähän, niin vaikutus on minun silmääni kolkko ja kalsea. Myös sohvan päälle kaipaan jotain &quot;katseenvangitsijaa&quot;. Siis jotain kaipaan lisää, mutta ei liikaa.

  1. salla: Olohuoneeseen tulee verhot heti kun löydän sellaisen ratkaisun joka tuntuu oikealta. 🙂 Nyt olen miettinyt ohuen liukukiskon ja pitkien sivuverhojen sekä laskoskiskoverhon väliltä mutta kumpikaan ei ole ajatuksena ollut tarpeeksi innostava. 😀 Jotain ihan uutta kaipaisin, erilaista ja ajanmukaista, yksinkertaista ja kaunista, mutta mitä….? En tiiä. 🙂

 4. Onpa kiva tuo videopostaus ja herttainen koiraneitikin siellä vietti leppoisaa lauantaita. Tosi hieno ja fiksu keittiö. Ja muutenkin niin kaunista, seesteistä ja hyvin hyvin siistiä 🙂

  1. Koala: Koira katsoi minua vähän alta kulmiensa että mitä hitsiä mamma teet ja itsekses puhut. 😀 Kaunis kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts;

 5. Kaunis koti. Kyllä voisin muistakin huoneista katsoa videoita :). Saanko kysyä eikö sinulla ole yhtään kirjoja vai onko ne jossain kaapissa piilossa?

  1. jemima: Laitoin kirjakokoelmani eteenpäin jo vuosia sitten enkä omista kirjoja enää kuin muutaman. 🙂 Luen kirjat nykyisin kirjastosta lainattuna tai e-bookeina tabletilta.

 6. Ihanalta näyttää 🙂 Niin rauhallinen ja ihana tunnelma.<br />
  Minä jostain kumman syystä mietin parvekkeen kevään sisustusta (vaikka ulkona onkin lumipyry)..meille on tulossa parvekelasit ja sen jälkeen sisustustakin on kiva miettiä vähän enemmän. Nyt kysyisin sun kokemuksia tuosta teidän Saltex-matosta. Miten siis käyttäytyy esim jos vähän lunta pyryttää parvekelasien välistä lattialle? Miltä tuntuu kosteana? Voiko sen laittaa suoraan betonilattialle? Olenko siis ymmärtänyt oikein että tätä on ihan tarkoitus käyttää ulkona. Lähinnä pelkän että homehtuuko? Ja suosittelisitko sinä tätä muille? Kiitos jos jaksat vastata 😉

  1. Jessica: Itsellänikin on jo kevät mielessä vaikkka ulkona tuiskuttaa lunta. :D<br />
   <br />
   Matto tuntuu kosteana kylmältä, muttei lainkaan sellaiselta vedestä lilluvalta. 🙂 Maton voi laittaa suoraan betonin päälle, toki silloin kyllä suosittelen että mattoa rullataan sivummalle lumisateen aikana. Meillä matto pääsee tuulettumaan alapuoleltakin ilmavasti, koska on terassilautojen päällä. <br />
   <br />
   Matto on tehty parvekkeille ja terasseille, eli ulkokäyttöön. Taivasalle itse mattoa kuitenkaan laittaisi, vaan katettuun tilaan jossa se on ainakin enimmäkseen suojassa suoralta sateelta ja lumituiskulta. 🙂 Oma mattoni ei ole homehtunut ja ymmärtääkseni materiaali on sellainen ettei se helpolla homehdukaan. Suosittelen Coral-nurmimattoa kaikille mielelläni, ei ole mitään pahaa sanottavaa yhden kesän, syksyn ja vallitsevan talven aikana tullut mieleeni. 🙂

 7. Ottamatta kantaa kokovalkoiseen kotiisi, joka tietenkin on makuasia, on kotisi mittasuhteet sisustuksellisesti aivan pielessä. Sohva on suhteettoman iso ja liian pienet ja liian ylhäällä olevat kattolamput vain korostavat vaikutelmaa. Keittiön String-hyllykkö on liian korkealla. Joo tiedän, että laitoit se olohuoneen hyllykön kanssa symmetrisesti mutta silti.

  1. outoa: keittiön hyllyt ovat juuri oikealla korkeudella, ylempänä ne olisivat selvästi liian korkealla mutta alempana ne olisivat aivan liian alhaalla kokonaisuuteen nähden ja myös vaaralliset pöydän ääressä istujalle, hyllyn kulmaan iskisi pahimmillaan pään, jolloin tärsky olisi sen verran kova että hyllyt tippuisivat cyproc-seinältä niskaan. Seinähyllyt ovat kaluste-elementtinä osa seinää eikä niiden tarkoitus ole toimia ns. pöydän jatkeena.<br />
   <br />
   Sohva on massiivinen, sen tiedän ja myönnän. 🙂 Sille ei kuitenkaan ole nyt tapahtumassa mitään, joten mittasuhdeongelman kanssa on vaan tultava toimeen toistaiseksi. 🙂 Valaisimet ovat olohuoneessa pienet ja se taas on tarkoituksellinen valinta. Valaisimet ovat huomaamattomat ja &quot;hengettömät&quot;, sisustukseen ja tilaan keveästi imeytyvät… ikäänkuin kuin spottivalaisimien korvikkeet, mutta kauniimmassa muodossa kuin tylsät katon pintaa nuolevat valaisimet. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *