Vitivalkoinen välitilalasi keittiössä!

Keittiön välitilalasi käytiin hetki sitten asentamassa paikoilleen ja näin on viimeinenkin yksityiskohta remontin osalta saatu plakkariin. 🙂 Helsingin Lasipajasta tilatun karkaistun vitivalkoisen Optiwhite -välitilalasin kiinnitykseen käytetty saumamassa kuivuu huomiseen asti ja sen jälkeen pääsen kuvaamaan teille loppuhuipennuksen täysin viimeistellystä ja sisustetusta keittiöstä. ♥ Tätä iloa ja tyytyväisyyttä en saa sanoiksi puettua, Epoq-keittiö kodinkoneineen on lunastanut kaikki odotukseni moninkertaisesti ja on livenä sata kertaa upeampi kuin villeimmissä unelmissani, joita vuosien varrella on ehtinyt olemaan jos jonkinlaista. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_1034.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1031.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1065.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1068.jpg

Välitila on koko matkalta yhtenäistä lasipintaa, jonka yläreunaan oikealle leikattiin pikkuikkunan kokoinen aukko. Aukon vuoksi sitä ei voitu tehdä normaalista lasista yhtenäisenä saumattomana levynä, ja koska saumattomuus oli yksi tärkeimmistä välitilan kriteereistä, päädyin hieman arvokkaampaan karkaistuun lasiin perinteisen välitiloissa käytettävän lasin sijaan. Toinen tärkeä kriteerini oli valkoinen väritys ilman lasille ominaista reunojen vihertämistä, tässä Optiwhite -sävyssä se toteutuu ja lasi on yhtä vitivalkoista pintaa reunojaan myöten. 🙂

Omakotivalkoinen_Epoq_1043.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1029.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1054.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1063.jpg

Omakotivalkoinen_Epoq_1035.jpg

Valo heijastuu todella kauniisti valkoisesta lasipinnasta ja triplaa ikkunoista sisään tulevan luonnonvalon vastapäisten seinäpeilien kautta. Illalla hämärässä näyttää varmasti ihanalta kun tunnelmavalona käyttämäni liesituulettimen lamputkin hehkuvat tuplaten lasin kautta. Esteettisyyden lisäksi hihkun ilosta myös siivoamisen helppouden vuoksi, lasin saa jatkossa pyyhittyä puhtaaksi yleispesuaineella tai lasinpesusuihkeella ilman hinkkaamista ja laattasaumojen jynssäämistä, jota vanhassa keittiössä sain tehdä tuskastumiseen asti. 🙂

Tiesittekö muuten että välitilalasin saa hyvin helposti asennettua suoraan vanhojen laattojen päälle ilman tasoitustöitä ja muuta vaivaa!?! Itse olen aina luullut että laatat pitää ensin piikata irti ennen kuin lasia voi edes miettiä tilalle… Jos siellä ruudun takana joku tuskailee vanhan mutta toimivan keittiön ulkonäön ja aikansa eläneiden välitilalaattojen kanssa, saa keittiöön kohtuuhinnalla uutta ilmettä vaihtamalla pelkät ovet, kenties myös pöytätasot ja altaan, sekä kiinnittämällä mittojen mukaan teetetyn välitilalasin laattojen päälle. 🙂

Iloista alkanutta viikkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Epoq)

28 kommenttia “Vitivalkoinen välitilalasi keittiössä!

 1. Hei. Monesti olen pistänyt silmään kuinka kaunista ja puhdasta sinun kodissasi on. Ainoa mikä kiinnittä huomion on tuon katosta riippuvan keinun narut, jotka näyttävät hyvin likaisilta. hyi!

  1. ann: Piti oikein kuvasta katsoa että mitä tarkoitat, kun keinujen narut ovat silmällä katsottuna ihan puhtaat. 🙂 Kuvassa on jokin kummallinen heijastuma tai valo joka saa näyttämään ne tummemalta alhaalta kuin ylhäältä ja mikroskoopilla katsottuna nuo kohdat olisivatkin varmasti likaiset, mutta paljaalla silmällä katsottuna eivät onneksi todellakaan näytä tuolta kuin kuvassa. 😀

 2. Hei Miia,<br />
  meillä olisi juurikin tuollainen &quot;kevytremontti&quot; jossain vaiheessa ajankohtainen. Olen yrittänyt etsiä netistä tekijöitä, koska tuttavapiiristä ei löydy kokemusta. Osaatko suositella jotakin tekijää?<br />
  <br />
  Kiitos etukäteen, ja onnea uudesta ihanasta keittiöstä!<br />
  <br />
  Mari

  1. Mari: Itse suosittelen suurella lämmöllä Epokki Asennusta (Epokki Asennus Oy, Marko Haapanen-Suojala), joka meillä vastasi asennustyöstä ja toimi rakennusvastaavana. 🙂 He ovat keskittyneet Epoq-keittiöihin ja erittäin kilpailykykyisenä suosittelenkin katsomaan kevytremontin tarveaineita kuten ovia Epoqilta / Gigantista. 🙂 Hinta ei päätä huimaa, mutta laatu- ja palvelutaso ovat erinomaista luokkaa. 🙂

 3. Tuo on kyllä hyvän sävyinen lasi! Mahdatko muistaa hintaa, €/m²? Vanhempani etsivät juuri sopivaa korvaajaa välitilalaatoilleen ja tuo saattaisi olla just passeli vaihtoehto 🙂

  1. iina: Karkaistun Optiwhite lasin neliöhinta oli noin 350€, maksoi hunajaa mutta on jokaisen sentin arvoinen. &hearts; &hearts; Selvittelin asiaa ja tästä Optiwhitesta näkyy hieman läpi laattasaumat, suositus onkin peittää laatoitus tavallisella valkoisella White-lasilla, joka on hinnaltaa huomatavasti huokeampi ja peittää tosiaan taakseen kaikki saumat ja laattojen kuvioinnit. Tavallisen white-lasin paksuus on sama kuin karkaistulla lasilla, joten ainut erotus on tuo karkaistuskäsittely, karkaistu hajoaa ziljooniin muruihin kun taas perinteinen lasi lohkeaa kuin juomalasi eli osittaisina paloina. Molemmat ovat turvallisia valintoja kotitalouksissa. 🙂

  2. Kiitos vastauksesta! Ja kyllä, varmasti on hintansa väärti 🙂 Vanhempieni keittiössä laatat irrotetaan joka tapauksessa, joten tämä ratkaisu voisi hyvinkin toimia. Tosin taustaa varmaan täytyy ensin vähän työstää. Normaalien valkoisten välitilalasien vihertävyys ei oikein sovi heidän tyyliinsä, mutta tämä ratkaisisi ongelman 🙂 Täytyypä siis vinkata eteenpäin tuosta Lasipajasta! Mukavaa viikkoa sinulle!

  3. iina: Välitilan lasi on paljon helpompi pitää puhtaana kuin perinteiset laatat, jo senkin vuoksi suosittelen itse mielummin lasia kuin laattaa. Lisäplussaa myös asennuksen nopeudesta, vuorokauden ajan pitää hieman varoa ettei roiskuta vettä saumoihin mutta muutoin keittiö on käyttökuntoinen heti lasin kiinnityssaumauksen jälkeen. :)<br />
   <br />
   Mukavaa viikkoa sinulle myös! &hearts;

 4. Kaunis välitila! Ja tuo helppohoitoisuus houkuttelee. Jotenkin ihanan puhtaan oloista (ja varmasti myös oikeasti puhdasta!). Tiedustelin sinulta joskus aiemmin, että jääkö liesituulettimen pistorasia näkyviin? Täydellisessä ja upeassa keittiössäsi se on ainoa asia, joka joskus ottaa silmään.<br />
  Kotisi on kaunis ja minimalismisi on upeaa! Olet inspiraatio!<br />
  Ihanaa alkavaa viikkoa!<br />
  T:Kirsi

  1. Kirsi: Liesituulettimen pistorasia jää näkyviin, koska se ei mahdu liesituulettimen sisään enkä tahtonut asentaa liekkarin päälle peiteputkea. 🙂 Pistorasian olisi voinut koteloida piiloon, mutta olisi se silti näkynyt yhtä paljon liesituulettimen päältä, sellainen pieni omituinen loota olisi ollut pistorasian sijaan esillä. 🙂 Vanhaa uudistamalla joutuu usein pattitilanteisiin, kun vanha ja uusi ei sovikaan yhteen kuin palapeli, liesituulettimen vaihto oli yksi suurimmista haasteista kaiken kaikkeaan keittiön osalta. 🙂 Sähkötyötkään eivät olleet niin simppelit kuin olisi voinut luulla 2002 valmistuneesta kerrostalosta, sähköjohto oli paikoitellen valettu betonin sisään kiinni ilman kuljetusputkea, joten johto oli jumissa. Tämä ongelmakohta ohitettiin tekemällä kokonaan uudet sähkäjohdot ja ohittamalla tuo jumiintunut johdotus kokonaan. :D<br />
   <br />
   Kaunis kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Ihanaa alkanutta viikkoa sinulle Kirsi! &hearts; &hearts;

 5. Hei<br />
  Keittiösi näyttää kauniilta. Meillä on myös keittiössä optiwhite välitilassa (3.7m) valkoisen maaliseinän päälle asennettuna. Aivan kuten ymmärtääkseni myös sinulla. On mielestäni väärää informaatiota kertoa, että em. lasi on vitivalkoinen. Ei ole. Jokainen lasi hieman vihertää. Tämän kertoivat myös asiantuntevat myyjät meille lasiliikkeessä. Toki optiwhite on valkoisin lasi mitä myydään, mutta ei vitivalkoinen!! Halusin kertoa mielipiteeni, jotta emme välitä toisille &quot;katteettomia lupauksia&quot;.

  1. Merja: Minun välitilalasi on vitivalkoinen, eikä vivahda yhtään vihreään vaikka mistä suunnasta ja mistä tahansa valosta sitä katsoisi. Mattavalkoiseen seinäpintaan ja puolimattaiseen Avonite-tasoon verrattuna sävyssä on luonnollisesti hieman eroa materiaalista johtuen, mutta kyllä minä tuota itse kuvaisin vitivalkoiseksi. Lasi on valkoisempi kuin Ikean Bestå-kaapin päälle laitettava valkoinen suojalasi, joka on myös hyvin valkoinen, pienellä reunaviherryksellä tosin. <br />
   <br />
   En tiedä mistä ero lasiemme välillä voi johtua, onko valmistuspaikka, -vuosi, -tekniikka tai tapa kenties eri… en osaa tähän ottaa mitään kantaa, muuta kuin ettei sokkona kannata koskaan ostaa välitilalasia ja aina olisi hyvä nähdä edes mallipala ennen tilauksen tekemistä jotta voi varmistua sävyn sopivuudesta. 🙂

 6. Oletko koskaan ajatellut käsitellä ajan myötä selkeästi kellastunutta parkettia? Itse varmaankin olisin rempan yhteydessä laittanut tuohon parketin päälle valkoisen, läpikuultavan lakan tai vahan. Mätsäisi paremmin uuteen moderniin keittiöön ja koko sisustukseen.

  1. Anonyymi: Olen monestikin ja kerran meinasin tarttua itse maalitelaan ja Betolux-purkkiinkin. 🙂 Valitettavasti parkettimme on tehdaslakattua eikä sitä kukaan takuutyöllä tule tekemään. 🙁 Tehdaslakka on niin sitkeä kaveri että on epätodennäköistä että lakka saadaan kokonaan hiottua pois ilman että parketti kuluu paikoitellen puhki. Puhkikulunutta parkettia ei voi sävyttää, sävyaine ei taasen tartu lakkapintaan, lopputulosta ei kukaan voi taata ja minulle remppamiehen ovat suoraan sanoneet että samalla hinnalla vaihtaa kokonaan uuden lattian tilalle ja saa sen takuulla tehtyä jolloin siitä tulee varmasti hyvä. 🙂 Itse en kuitenkaan ole raaskinut vanhaa mutta hyväkuntoista parkettia kärrätä kaatopaikalle, joten tällä mennään seuraavat vuodet. 🙂

 7. Mun pikkuinen nukkuu päiväunet parvekkeella ja mun piti siivota. Ja täällä mä vaan istun ja luen sun blogia..:) Mutta siis mä inspiroidun niin tästä sun tavarankarsimisprosessista mikä sulla on ollut. Luin arkistoasi ja jos vaan olisi aikaa niin lukisin varmaan kaikki..mutta MITEN, siis MITEN sitä pääsee alkuun. Mä haluaisin käydä läpi joka ikisen tavaran ja kysyä jokaikisen kohdalla: tarvitsenko tätä? Ja mun ehkä suurin ongelma on se että olen jotenkin kiintynyt tavaroihin eli semmoinen tunneside/tunnearvo..esim &quot;tämän olen saanut isältäni/äiditäni&quot; Välillä olen aloittanut esim vaatekaapista mutta se jää sitten kesken ja sitten hermostun kun on nurkissa pusseja joista pitää päästä eroon. Ja sit on paljon vaatteita jotka ovat ihan sopivia, kivoja ja joita on vaikea laittaa pois vaikka tiedostan etten ole niitä käyttänyt pitkään pitkään aikaan. Ja se myyminen vie ihan hirveästi aikaa..:) Huoh..mutta siis mulla on ihan semmoinen &quot;pieni ahdistus&quot; meneillään…että haluaisin saada kodin järjestykseen, ja pois ihan kaikki turha 🙂 Auuuuuta mua :)<br />
  Ja siis kiitos inspiroivasta blogista..en usko että ihan niin pieneen tavaramäärään päädyn kunmitä teillä on, mutta haluaisin päästä edes alkuun 🙂

  1. Minulla on ihan sama haaste. Jokaisesta &quot;puhdistuksesta&quot; jää kasa epämääräisiä tavaroita pusseihin ja nyssyköihin ja lopulta taas kaappiin! <br />
   <br />
   Ihan kauheeseen minimalismiin en des pyri.Mutta säilytystila loppuu, kun uutta tulee ja vanhaa ei lähde pois. Olen siis päätynyt ennen isompaa urakkaa pikkujuttuihin: ota vaikka kylpyhuone ja päätä heittää 50 asiaa roskiin (jokainen pinni ja kulahtanut hiuspompula lasketaan), siinä menee vanhat meikit ja aurinkorasvat, ehkä muutama vaate pyykkitelineeltä, joku turha pyyhe jne. Toisena päivänä päätä etsiä keittiöstä 10 turhaa esinettä tai kun viet uusia vaatteita kaappiin, yhtä monta pois ennen sitä (kun vain vielä saisi ne kierrätykseen asti!).<br />
   <br />
   Ei etene ihan kuin Strömsössä tällä tyylillä, mutta joku alku edes!

  2. Jessica: Oma karsimisprojektini kesti vuosia ja välillä otettiin vähän takapakkiakin. 🙂 Alkuun pääseminen on vaikeinta, tulokset syntyvät niin hitaasti. Itse vertaan roinan raivinkia laihduttamiseen, alkuinnon laannuttua ja ensimmäisen haasteen tultua vastaan alkaa motivaatio vähentymään. Helpompi on vaan antaa periksi, haukata pala kakkua ja sulloa tavarat takaisin kaappiin. :)<br />
   <br />
   Millaisessa kunnossa sinulla on varasto?? Onko lämmintä varastotilaa esim verkkovarastona vai kylmää kellari- tai muuta tilaa, jonne saisit ylimääräiset tavarat pois silmistä? Jos sinulla on lämmintä varastotilaa, toimii ratkaisuna kaikkien turhakkaiden ja ehkä-mut-jos-en-tiiä-tavaroiden pakkaaminen laatikoihin ja jätesäkkeihin ja kannat ne kylmästi varastoon. Näin saat kotiin heti järjestystä eikä sinun tarvitse vielä tässä vaiheessa miettiä mistä olet valmis luopumaan kokonaan. Usko pois, kesällä kun on kirppiskausi mitä parhaimmillaan ja aurinkoisia energiapäiviäkin, jaksat hyökätä varaston kimppuun ja pistät surutta suurimman osan unohduksiin jemmatuista tavaroista ja vaatteista suoraan kirppiskasaan. 🙂 Ennen kun suuntaat kirppikselle myymään niitä pois, käy vielä uudestaan koti läpi ja pakkaa kaikki poistotuomion saaneet romppeet mukaan kirppiskuormaan. Kirppispäivän jälkeen tavaraa pakatessa voit katsoa mitä on jäänyt jäljelle, parhaat niistä voit kuvata ja myydä Facebookin kirppisryhmissä tai tori.fissä ja huonoimmat viet kotimatkalla jo esim uffin laatikkoon. Näin olet saanut kesään mennessä suuren muutoksen aikaan ja kenties kesälomarahaakin kerättyä kirppismyynneillä. :)<br />
   <br />
   Tsemppiä starttiin! 🙂 Kylmästi ja tunteetta vaan turhat roinat varastoon. Poissa silmistä, poissa mielestä ja lopulta pois myös sydämestä. 🙂

  3. anonyymi: Tuo on hyvä periaate, käy pieniä paikkoja läpi ja laittaa pois kaikki selkeät turhakkeet ja rikkinäiset tavarat. 🙂 Pääasia on että pienillä teoilla pyrkii taltuttamaan roinavuoria, jokainen askel on lähempänä vuorenhuippua. 🙂

 8. Hei Miia!<br />
  Kauhistelin hintaa sillä keskimääräinen neliöhinta meillä kys. lasille on noin 150-200 euroa, tosin pääkaupunki seudulla hinnat ovat varmasti hieman kalliimmat(työskentelen siis lasialalla) ja siinnä asiassa olet oikeassa, kyseinen opti white lasi ei viherrä. Jos haluaa varmasti valkoisen pinnan niin suositeltavaa on tasoittaa pinta, sillä jos valoa pääsee seinän ja lasin väliin niin väri muuttuu ja pinta näyttää epätasaiselta..<br />
  Kotisi on kullä erittäin kaunis ja inspiroiva!!

  1. laura: Lasin neliöhintaa nosti tuo ikkunaa varten tehty leikkaus, ilman sitä neliöhinta olisi ollut huomattavasti edullisempi ja olisin voinut valikoida tavallisen valkoisen lasin karkaistun tilalta. :)<br />
   <br />
   Optiwhite ei viherrä meillä ainakaan yhtään, ei niin mistään suunnasta eikä kohdasta. 🙂 Tuon kauniimpaa valkoista lasipintaa ei olekaan. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Meillä taustaseinä maalattiin kauttaaltaan valkoisella maalilla ja se oli sen verran suora ettei taittoheittoja tai varjostumia tullut. Tämä olikin tiedossa jo valmiiksi ja siksi seinän kanssa päädyttiin lopulta uusimaan pöytäpinnan yläpuolella olevat cyproc-levyt kokonaan pelkän välitilapaikkauksen sijaan. :)<br />
   <br />
   Kiitokset kivoista sanoistasi! &hearts; &hearts;

 9. Hei,<br />
  <br />
  minkä värisellä/värittömällä sauma-aineella on lasin ympärykset tasoa ym. vasten saumattu? En onnistunut kuvista näkemään (mikä on tietenkin hyvä asia, että ne ovat mahdollisimman huomaamattomat) 🙂

  1. Linda: Olin ostanut valmiiksi valkoisen silikoni-tuubin, mutta lasitusliikkeen jampat laittoivat lasin kiinni omalla perinteisellä kirkkaalla silikoonilla. 🙂 En tiedä oliko se jotain poikkeuksellisen väritöntä, mutta silikoni on hyvin huomaamaton eikä siinä ole sellaista sinertävää vivahdetta joka monesti kirkkaassa silikonissa on ollut (esim kylppärissä tuollainen sinertävä silikoni).

 10. Hei, löysin postauksen, kun etsin vaihtoehtoja välitilaan. Kysymys kuuluukin, mikä sävy teillä on seinissä, kun tuo lasi noin kauniisti sointuu seinään? Meillä siis edessä keittiöremontti, ja valkoinen välitilalasi tulossa, mutta vielä pohdin tuota valkoisen sävyä keittiön seinään, jotta olisi yhtenäinen lasin kanssa 🙂

  1. Hanna: Seinät on maalattu Tikkurilan paperi-sävyllä, tosin Eskaron maalilla joka on sävytetty Tikkurilan Paperi-sävyn mukaan. Todella kaunis perusvalkoinen, ei kermainen, ei harmahtava eikä ylikorostuneen valkoinen. 🙂

 11. Hei!<br />
  <br />
  Pakko ihmetellä, kun itse olen lasialalla yrittäjänä, että miksi puhutaan valkoisesta lasista, kun tarkoitetaan kirkasta?<br />
  Meillä juuri eräs sisustussuunnittelija puhui välillä kirkkaasta ja välillä valkoisesta lasista…??..siis valkoinen on valkoinen ja kirkas on kirkas minun mielestä. Valoiseksi maalattua lasiakin on tietty olemassa tai Lacopel-lasia jossa on esim. valkoinen kalvo takana. Meillä ainakin tuodaan esille se, että Optiwhite-lasi isompana levynä hieman myös vihertää/sinertää. Pienehkö pala näyttää täysin kirkkaalta, isompi taittaa hieman vihertävään (lasissa oleva rauta tekee sen, jota Optiwhite lasissa on kuitenkin vähemmän kuin tavallisessa).

  1. Sara: valkoinen lasi on valkoinen ja kirkas lasi kirkas (eli voimakkaasti vihertävä), näin itse olen asiasta keskustellut sekä lasitusliikkeen että keittiöremonttitiimin kanssa. Meidän välitilalasi on OptiWhitea, ei viherrä yhtään mutta keinovalossa näyttää aavistuksen harmahtavalta. Ei eroa sävyltään seinämaalista tai pöytätasosta niin paljoa että se häiritsisi, sävyero menee materiaalieron piikkiin kuten esim kankaan ja nahankin välillä. 🙂

 12. Se piti vielä sanoa, että jos välitilalasi on kuumassa paikassa eli käytännössä lieden takana niin ehdottomasti karkaistu lasi! Tavallinen lasi ei kestää lämpötilan vaihteluita/kuumuutta niinkuin karkaistu lasi tekee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *