Tunnelmaa turvallisesti Lotus -lyhdyillä!

Minimalistinen koti ja -sisustustyyli on parhaimmillaan kevät/kesäkautena, jolloin moni kaipaa joulun runsauden jäljiltä avarampaa ja sisustuksellisesti yksinkertaisempaa ympäristöä. Kodikkuus kasvaa luontaisesti kevään edetessä lisääntyvän luonnonvalon vaikutuksesta ja kepeää lisätunnelmaa saa helposti luotua kauniilla leikkokukilla ja -kimpuilla, joista minimistinen sisustaja on erityisen hyvillään. Itse rakastan kukkien ohella myös kynttilöiden tuomaa tunnelmaa, mikä on varsinkin näin talviaikaan aivan ihana lisä vähäeleisessä ja yksinkertaisuuteen painottuvassa sisustuksessa. Sisustustyylini muovauduttua vuosien varrella nykyiseen tilaansa, olen kynttilöiden suurkuluttajana törmännyt uudenlaiseen ongelmaan – laskutilan puutteeseen. Muutaman pöytäpinnan ja olohuoneen tason lisäksi olen satunnaisesti levittäytynyt kruunukynttilöineni betoniseinällä oleville hyllyille, mutta jo muutamassa tunnissa seinään ilmestyy savun aiheuttamaa tummuutta, joka ei lähde pyyhkimällä pois. Kynttilöiden polttaminen seinähyllyllä on turvallisuudenkin osalta hieman kyseenalaista, vaikka betoni ei itsessään onneksi ole palavaa ainesta… 

Design_House_Stockholm_Lotus.jpg

Omakotivalkoinen_DesignHouseStockholm_Lo

Design House Stockholmin Lotus -myrskylyhdyt löydettyäni tiesin heti että olen löytänyt vastauksen epäakuuttiin ongelmaani. ♥ Kynttilä palaa lasikuvun suojassa teräsalustan päällä paloturvallisesti, jättäen suurimman osan savusta lasin sisäpuolelle. Hyvin monet lyhdyt ovat mitoiltaan liian isoja String Pocket -seinähyllylle, joka on vain 15cm syvä. Lotus lyhdyistä suurempi on halkaisijaltaan 12cm, pienempi sitäkin vähemmän. 🙂 Pistin kaksi näitä Kristina Starkin suunnittelemia valkoisia lyhtyjä (esteettisenä heräteostoksena) tilaukseen ja ensi viikolla pääsen tunnelmoimaan seinähyllyltä kajastavassa kynttilänvalossa. ♥ Kukat ja kynttilät ovat minimalistisen kodin kaunein (ja omassa tapauksessani lähes ainut) sisustusasuste! 🙂

Huomenna ja sunnuntaina on tulossa kunnon pläjäys kotipostauksia, joten olkaahan kuulolla jos koneelle eksytte viikonlopun aikana! 🙂

Iloista perjantaita kaikille!

(Tuotekuvat: Design House Stockholm. Postaus sisältää mainoslinkkejä)

12 kommenttia “Tunnelmaa turvallisesti Lotus -lyhdyillä!

 1. Hei.<br />
  Tosi kivat kynttilälyhdyt. Tosin fysiikan lait kyllä aiheuttavat sen, ettei savu pysy tuossa lasisuojassa, vaan pyrkii ylöspäin eli pois kuvusta. Ja varmasti mustaa lasin ja mahdollisesti yläpuoliset materiaalit, jos on kynttilä, joka palaa nokeavasti.

  1. Satu: Savu leijailee ylöspäin lyhdystä, mutta se pahin ja mustin käry laskeutuneen onneksi tuonne lasin sisälle. Tai näin ainakin on ennen ollut parin muun ylhäältä avoimen lasilyhdyn kanssa. 🙂 Lasin peseminen on kyllä sitten taas oma hommansa, tuon Lotus-lyhdyn lasikuvun saa ymmärtääkseni nostettua kokonaan pois alustasta joten sen saa pestyä hanan alla. Kynttilöissäkin on eroja, Prisman Rainbow-halpiskynttilät on ihan parhaita, ne ei savuta juuri laisinkaan. Tiimarin ja H&amp;M:n kynttilät käryttää todella paljon, Ikean tuoksuvat kynttilät myös. Niistä tulee melkein pikimustaa savua. Pitäisi melkein selvittää ja kokeilla kaikkia erilaisia kynttilämerkkejä että löytäisi ne kaikista parhaimmat. Rainbow on toistaiseksi ihan ykkönen. 🙂

 2. Mulle on tullut pieni kyllästymiseen string hyllyyn tämän blogin kautta. En ymmärrä, miksi niitä pitää olla joka huoneessa.. On paljon muitakin kivoja juttuja olemassa.. Minullakin on yksi string hylly, mut en tosiaankaan aio niillä kotini täyttää. Muutenkin vähän tylsältä alkaa näyttää, jos kodin ilme näyttää joka huoneessa täysin samalta.

  1. elena: Itselleni tuo on ajatuksena täysin vieras, en osaa kyllästyä lehdissä, ohjelmissa tai netissä nähtyihin tavaroihin. 🙂 Paljon on kivoja juttuja maailmassa, minä pidän String-sarjaa äärettömän kivana ja sen monipuolisuus on pelkkää extraplussaa. &hearts;<br />
   <br />
   Olen tarkoituksella hakenut jokaiseen huoneeseen yhtenäisen linjan pienillä käyttötarkoituksien asettamilla muutoksilla. Makuuhuoneessa on selvästi valkoisempaa ja muhevampaa kuin muualla johtuen massiivisesta sängystä joka peittää puolet koko makuuhuoneen pinta-alasta. Tytön huoneessa vuorostaan peruspalikat ovat samat kuin muuallakin, mutta twistinä keltainen väri ja tytön tavaroiden tuoma rentous ja värikkyys. 🙂

 3. Tuo kaunis lyhty olisi vastaus minunkin kynttilän polttoon, en uskalla niitä pitkiä poltella. Mutta järkky hinta antaa kielteisen vastauksen. <br />
  Hitsi kun sulla on niin kallis maku, että mä en hyödy noista vinkeistä 😀

  1. Minsku: Pitkien kynttilöiden polttaminen on aina vähän jännää, varsinkin jos niitä polttaa olohuoneen pöydällä koiran kulkiessa ohi viuhkahäntänsä kanssa. <br />
   <br />
   Pidän silmät auki kaupoissa seikkaillessani jos löytyisi samantyylistä mutta edullisempaa lyhtyä. :)<br />
   <br />
   Justiinsa muuten löysin jostain todella edullisesti lähes identtisen lyhdyn kuin Normann Copenhagenin Lighthouse talolyhdyn… Yritän löytää myös sen ja laitan sinulle tähän jatkoksi linkin kun sen löydän. 🙂

  2. Minsku: jes, löytyihän se. :)<br />
   <br />
   Eli tämä lyhty Kärkkäiseltä, 14,90 ja näyttää aivan samalta kuin Normann Copenhagenin Lighthouse lyhty joka maksaa 90€. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/07/normann-copenhagen-lighthouse-lyhty&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2013/07/normann-copenhagen-lighthouse-lyhty</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/villa-design-maja-43-cm-lyhty#spca&quot; target="_blank">https://www.karkkainen.com/verkkokauppa/villa-design-maja-43-cm-lyhty#spca</a&gt;

  3. ei ei ei, ei tuo ole yhtään sama. Tahtoisin tuollaisen pyöreän :D<br />
   Mutta toisaalta meillä on niin paljon noita kynttiläjuttuja, että ei passais yhtään niitä tulla tähän kämppään. Ai niin, ja mulla on se ostolakkokin, unohdin 🙂

  4. Minsku: Askossa oli syksyllä yksi pyöreä lyhtymalli valkoisena ja mustana, hieman saman tyylinen kuin Lotus, mutta halkaisijaltaan isompi. Hinta tosin oli siinäkin 35€ luokkaa, joten kovin paljoa ei säästöä ei tuosta tulisi. Nettisivuilla ei ollut lyhdystä mainintaa joten Askon alessa on varmaan myyty viimeiset pois jos niitä on aleen riittänyt. :)<br />
   <br />
   Katsele ensi syksynä lyhtytilannetta uudestaan, kyllä se oikea sieltä tulee vielä vastaan jos on tullakseen. &hearts; &hearts; Tai ken tietää vaikka FDS laittaisi Lotukset kesäalessa puoleen hintaan… Yritän pitää tämän mielessäni ja vinkata jos näin käy. 🙂

 4. Moi! En tiedä tiesitkö, mutta haluan vinkata, että Lotus lyhtyihin saa varalaseja, jos sattuu lasi rikkoontumaa. Lapseni suutuksissaan puotti lyhtyni ja lasi meni rikki. olin harmissani tapauksesta ja olin ostamassa jo uutta, kun huomasin, että lyhtyyn voi saada uuden lasin. Et uskokkaan kuinka onnellinen olen nyt, kun saan taas nähdä lyhtyni takan päällä kynttilän kanssa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *