Siivoustuotteiden top 3 suosikit!

Jokaisella meistä on varmasti omat siivoussuosikkimme, joita tykkäämme ostaa kotiin kerta toisensa jälkeen. Itse olen huomannut että suosikkituotteita voi olla jopa useita, pienillä eroavaisuuksilla ja erilaisilla parhailla puolilla. Siivouksessa tärkein kriteeri on tietysti puhdistusteho, mutta esteetikkona ei ole haitaksi jos myös pullon ulkoiseen habitukseen on kiinnitetty huomiota edes hitusen verran. 🙂 Tässä siivousaineiden Top 3 -kestosuosikkini kolmeen eri kategoriaan jaettuna, joita ovat puhdistusteho, tuoksu sekä tietysti ulkoasu. 🙂

Omakotivalkoinen_Siivousuosikit1.jpg

Astianpesuaine käsitiskille:

 • Paras puhdistusteho: Fairy Platinum (Lemon & Lime)
 • Paras tuoksu: Method Pink Grapefruit power foam vaahto (snuuf, tulee mieleen Bodyshopin hedelmäsaippuat)
 • Paras ulkoasu: Musta5101 Mustikka tiskiaine

Omakotivalkoinen_Siivousuosikit2.jpg

Astianpesuaine konetiskille:

 • Paras puhdistusteho: Fairy Platinum (huuhtelukirkasteella)
 • Paras tuoksu: Sun Lemon (kivan sitruunainen, ei jätä tuoksua astioihin kuitenkaan)
 • Paras ulkoasu: Fairy Platinum 

Omakotivalkoinen_Siivousuosikit3.jpg

Yleispesuaine kodin pinnoille ja keittiöön:

 • Paras puhdistusteho: laimea Fairy-liuos omassa suihkepullossa
 • Paras tuoksu: Kiilto Clean Helea -yleispuhdistussuihke (todella kevyt ja hentoinen)
 • Paras ulkoasu: Musta5101 Mustikka Keittiösuihke

Omakotivalkoinen_Siivousuosikit4.jpg

Lattianpesuaine parketille ja puupinnoille:

 • Paras puhdistusteho: hyvin laimea Fairy-liuos 
 • Paras tuoksu: Tolu Laminaatti- ja parkettilattia (aivan ihana)
 • Paras ulkoasu: Method wood for good Squirt + mop -puhdistusaine

Omakotivalkoinen_Siivousuosikit5.jpg

Paras tahranpoistoaine vaativampaan likaan (ja nahalle):

 • Paras puhdistusteho: Universal Stone
 • Paras tuoksu: Universal Stone (mieto ja luonnollinen, haihtuu nopeasti)
 • Paras ulkoasu: retromainen Universal Stone 🙂

Omakotivalkoinen_Siivousuosikit6.jpg

Paras pyykinpesuaine:

 • Paras puhdistusteho: Perlana White, Black ja Color
 • Paras tuoksu: Method Air Fresh (tuoksuu raikkaalta ulkoilmassa kuivatetulta puuvillalta)
 • Paras ulkoasu: Laura Ashley pyykinpesunesteet

Omakotivalkoinen_Siivousuosikit7.jpg

Paras lasinpesuneste:

 • Paras puhdistusteho: Cif Windows (tai laimennettu Fairy-suihke)
 • Paras tuoksu: Maison Belle (tuoksu melko kevyesti ja luonnollisesti ollakseen tymäkkä lasinpesuneste)
 • Paras ulkoasu: Laura Ashleyn suloinen roosa suihkepullo

Olen kokeillut paljon erilaisia siivoustuotteita vuosien varrella ja ylläolevat siivousapurit ovat jääneet pysyvästi käyttööni. Uusia tuotteita kokeilen aina silloin tällöin, mutta huomaan palaavani aina takaisin näihin hyväksi havaittuihin vaihtoehtoihin. Uusin listalle päässyt vakkarituotteeni on Musta5101 -sarjan keittiösuihke, jota kokeilin ensimmäistä kertaa viime syyskuussa ja siitä asti olemme olleet erottamattomia. <3

Onko teille muodostunut omia kestosuosikkeja, joita huomaatte ostavanne kerta toisensa jälkeen? 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat Method, Tolu, Kiilto Clean, Laura Ashley Homecare, Maison Belle, Universal Stone, Unilever, Fairy)

24 kommenttia “Siivoustuotteiden top 3 suosikit!

 1. Kiistatta paras pyykinpesuaine on tuo Methodin Fresh Air! Viimeksi juuri hengailin pyykinpesuainehyllyn edessä kaupassa k a u a n kun pohdiskelin, mitä pesuainetta ottaisin. Haluan käyttää vain yhtä ainetta ja nykyään kaikki on jaoteltu valko- ja kirjopyykkiin sekä vielä erikseen mustille tekstiileille. Ilman valinnanvaikeutta olisin saattanut kokeilla tuota Perlanaa. Saa nähdä, meneekö toiveeni läpi ja lähikaupan hyllylle saataisiin pitkästä aikaa Methodin pyykinpesuaineita. 🙂 Keittiössä olen rakastunut tuohon musta5101-keittiösuihkeeseen ja harmittaa jo nyt ajatus sen loppumisesta. Jos ei pysty satsaamaan niin täytyy varmaan tyhjä pullo täyttää halvemmalla korvikkeella. 😉

  1. Irina: se on tuoksultaan aivan ylivoimainen ykkönen ja tehokin on ekologisemmaksi pesuaineeksi todella hyvä. 🙂 Itse olen aivan hurahtanut Perlana Whiteen, sillä on lähtenyt kaikki pahatkin pinttymät puhtaaksi, mm. Mangon puserostani jota aikoinaan liuotin Vanishissäkin. 🙂

 2. Fairy tai mikä tahansa muu astianpesuaine on täysin väärä valinta laminaatille tai parketille.<br />
  Alan ammattilaisena suosittelen Kiillon saippuatonta laminaattipesua kuluttajille suunnatusta valikoimasta, proaineista löytyy toki muutama vielä parempi.

  1. anonyymi: Itse laitan fairya lattianpesuveteen vain pari tippaa jotta se rikkoo veden pinnan ja irrottaa likaa paremmin. 🙂

 3. On kiva ostaa silmääkin miellyttäviä siivoustuotteita, mutta yksi syy miksi perinteinen vihreä Fairy on parasta. Tiskin lisäksi laimealla Fairyllä puhdistuu silmälasit tosi kirkkaiksi. Kysyin kerran optikkoliikkeessä, mitä ainetta he käyttävät koska heidän puhdistuksenjälkeen lasit olivat aina niin erinomaiset. Pesuliuos ei saa sisältää sitruunaa tai omenaa tms. koska vahingoittaa linssin pintaa kuten myös voi tehdä uunin lämpö, jos menee liian lähelle kurkistelemaan. Universal Stone on myös huippu tavaraa muuhun putsaukseen, arvokas kertaostos, mutta tosi riittoisaa!!! Kiitos ihanista kirjoituksistasi. Hyvää kevättä!

  1. Mirjami: Vihreä fairy on silmälasien puhdistukseen ihan paras. Nykyään linssit ovat muoviseosta ja minuakin varoiteltiin kuumista höyryistä ja sitruunasta. Myös pastan ja perunoiden keitinvesihöyryn sanottiin vaurioittavan linssejä. <br />
   <br />
   Universal Stonea parempaa tahran- ja lian poistoainetta ei kyllä ole. 🙂 Ilman sitä en varmaan tulisi toimeenkaan enää. :)<br />
   <br />
   Ihanaa kevään odotusta ja aurinkoisia päiviä sinulle Mirjami! &hearts; &hearts;

 4. Mä tiskaan kaiken käsin ja Fairy nyt vaan on se kaikkein tehokkain aine. Muita aineita saa lotrata pullokaupalla, kun Fairya riittää oikeasti se tippa.

  1. tiskikoneeton: Fairyn rasvanpoistoteho on maailman parhaimipia, ei ihme että Fairy on suosittua. 🙂 Tippa pari riittää ja sillä saa altaallisen tiskiä puhtaaksi. &hearts;

 5. Minulla on tuo ylimmäisen kuvan Mustikka ja alempana oleva musta spray…mutta kun mustikka loppui, täytin Fairyllä niin sain tehon ja ulkonäön samaan pulloon :)<br />
  Veskissä tykkään käyttää kunnon jytyjä puhdistusaineita, mielellään kloorin tuoksuista, muualla miedompia. Lattioihin Kiillon laminaattipesuollut ihan paras!

  1. mapsi: MInäkin olen tehnyt samoin kun ensimmäinen Mustikka-suihkeeni loppui. 🙂 Nyt Fairy-suihke on omassa mustasta suihkepullossaan ja keittiösuihke toisessa. :)<br />
   <br />
   WC:n puhdistusaineet listasta jäivät pois, minulla ei niiden osalta ole tiettyjä suosikkeja. Pyntylle tykkään käyttää sitruunan tuoksuista WC-duckia tai muuta sitruunaista pesuainetta. Yleispesuun käytän tavallisia yleispesuaineita, kuten tolua. 🙂

 6. Onko tuossa Perlana pyykinpesuaineessa hajusteita? Muistelisin, että joku aika sitten hehkutit kovasti tuoksutonta Neutral pesuainetta. Kumpi parempi sinun mielestäsi?

  1. Heli: Perlanassa on hajusteita, black-pesunesteessä aika voimakaskin tuoksu. Neutral on todella hyvä, mutta se jäi kakkoseksi sekä tehossa että tuoksussa, Perlanan ja Methodin Fresh Airin viedessä kärkisijat. Perlana Whitea suosittelen vaalealle pyykille, se säilyttää valkoiset vaatteet, lakanat ja pyyhkeet hohtavan valkoisina. &hearts; Värilliseen pyykkiin Neutral on loistava valinta, varsinkin jos haluaa tuoksutonta pyykkiä. &hearts;

 7. Samoilla linjoilla olen Fairyn suhteen niin käsi- kuin konetiskissäkin, ja Universal Stone, sitä ilman en enää pärjäisi! Itse tykkään aika paljon Kiillon tuotteista: meiltä löytyy niin yleispuhdistusainetta, wc-puhdistajaa kuin laminaatin pesuainettakin, ja kaikki olen todennut hyviksi :).

  1. Tiia: Fairy ja Universal Stone on korvaamattomia siivousaineita. &hearts; &hearts; Kiillon tuotteita olen kokeillut monia, saunapesu on todella hyvä myös. 🙂

 8. Ei ole fairya voittanutta. Itse myös tykkään noista musta sarjan tuotteista ulkonäöllisesti. Olen jo pitkään täyttänyt esim. sarjan tiskiainepullon Fairylla. Kelpaa paremmin pitää esillä :).

  1. Veera: Fairyn pullot ei ole kovin nättejä ja minullakin on erillinen suihkepullo siitä tehdylle yleispesuaineelle ja tiskiainepumppupullo käsitiskille. 🙂

 9. Mäkin ihan mielenkiinnosta kysyisin että etkö enää käytä sitä Neutralia joista postasit jonkin aikaa sitten..ja tämä siis ei kritiikkiä vaan ihan vaan mielenkiinnosta kysyn :)Sinusta nimittäin inspiroituneena päätin kokeilla Neutraalia ja olen ollut tosi tyytyväinen, mutta nyt mietin onko siis olemassa jotain vieläkin parempaa josta en ole kuullut…;) Ja käytätkö muuten huuhteluainetta..mun pikkuisella niin herkkä iho etten ole uskaltanut käyttää mutta silti haluaisin varsinkin pyyhkeistä ja harsoista yms pehmeitä..onko sulla hyviä vinkkejä. kiitos! 🙂

  1. Jessica: Neutral on todella hyvä pesuneste, mutta jäi kakkoseksi sekä tehossa että tuoksussa (tuoksuttomuudessa) Perlanan tehokkuuden ja Method Fresh Airin jalkoihin. 🙂 Perlana White osoittautui teholtaan superhyväksi, se tekee valkoisista vaatteista, pyyhkeistä ja lakanoista hohtavan valkoisia ja sain sillä myös Mangon puseron rintamukseen pinttyneen tahran pois joka ei lähtenyt tahranpoistoaineella, Vanishin valkaisevalla tehoaineella eikä edes auringonvalossa kärventämällä. Perlana Whitella tahra katosi normaalissa 40°c pesussa, kuten myös tytön valkoisten farkkujen polviin pinttyneet ruohotahrat. 🙂 Method Fresh Air on tuoksultaan hyvin mieto ja muistuttaa ihan ulkona kuivattua puuvillapyykkiä. Teholtaan Neutral on mielestäni tehokkaampi kuin Fresh Air, mutta tuoksun osalta häviää. 🙂 Perlana White tuoksuu mielestäni hyvältä ja melko miedolta, mutta on siis hajusteellinen tuote.<br />
   <br />
   Huuhteluainetta en käytä oikeastaan koskaan. Vaatteissa on paljon lycraa, elastaania ja joustavia ominaisuuksia joita huuhteluaine lötkistää. Kuivaustoiminnon vuoksi lakana- ja pyyhepyykistä tulee pehmeää ilman huuhteluainettakin. Jos kuivaisin pyykin narulla, käyttäisin huuhtista. 🙂

 10. Mukava koonti erilaisista siivoustuotteista, kiitos! Itse luotan fairyyn monessa tilanteessa, mutta esim. kylppäriä varten on oma siivoussuihke. Mitä mieltä olet esim. Laura Ashleyn tai Musta5101-tuotteiden tehosta? Ovatko kaikki kokoamasi tuotteet oikeasti käytössä tehokkaita, vai onko niissä vain nätti pakkaus tai kiva tuoksu?

  1. iinja: Kylpyhuoneen puhdistukseen minulla ei ole vielä vakkarituotteita, ostan yleensä joka kerta uudenlaista ainetta. 🙂 Hanat muuten puhdistuu ja kiillottuu kylpyhuoneessakin Fairyllä, äitini on aina käyttänyt sitruuna Fairya ja sillä irtoaa myös kalkkisaostumat ja pesuainejäämät, ellei ne ole päässeet pahasti pinttymään. :)<br />
   <br />
   Kaikki aineet ovat teholtaan ihan hyviä, mikään tuotteista ei ole huono. Fairyn rasvanpoistoteho on kuitenkin käsitiskissä ihan ykkönen ja eri tasolla kaikkien muiden kanssa. 🙂 Samoin Perlanan puhdistusteho tahraiselle pyykille on ihan omassa sarjassaan. Muissa tuotteissa tehokkuus on hyvin pitkälti samalla viivalla. 🙂

 11. Tiskaan aina käsin ja olin pitänyt Fairya ihan parhaana, kunnes kokeilin kotimaista mansikantuoksuista Lempi-tiskiainetta . Nyt en enää muuta huoli. Sarjaan kuuluu myös muita pesuaineita, pyykin- ja kylpyhuoneenpesuaineita olen myös kokeillut, eivätkä nekään ole tuottaneet pettymystä. Ovathan nuo hieman kalliimpia kuin esim Fairy, mutta paljon parempia. Kannattaa kokeilla.

  1. Minna: Lempi on ihan uusi tuotesarja minulle, täytyykin laittaa ylös ja kokeilla sitä seuraavaksi. 🙂 <br />
   <br />
   Methodin Pink Grape Fruit vaahtoava astianpesuaine on myös todella hyvä, yllättävän tehokas verrattuna muihin Methodin tiskiaineisiin. 🙂

 12. Perlanasta tuli kovat allergiset reaktiot meidän perheelle, käsivarret ihan tulessa ja jopa päänahka kun pyyhkeitä pesin. 3 viikkoa kärvisteltiin oireiden kanssa kunnes mies tajusi että se on toi Perlana. Heti kun lopetin sen käytön niin oireetkin hävisi. Eli on tosi vätkyä pesuainetta 🙂

  1. T: Hui, kuullostaa hurjalta. Onhan se varmasti aika tymäkkää tavaraa, onneksi ei käynyt teille pahemmin. &hearts; Benzisothiazolinone ja methylisothiazolinone ovat helposti allergisoivia ja näitä molempia löytyy Perlanasta. Itse annostelen pesuainetta huomattavasti suositusta vähemmän eikä ainakaan tähän mennessä ole aiheuttanut meille kutinaa, kirvelyä tai muitakaan oireita. Toivottavasti ei niitä ei ilmene jatkossakaan, sillä Perlana Whiten re-new effect-tehoste saa vaalean pyykin pysymään vitivalkoisena, jopa aluslakanan johon yleensä ennen pitkään tulee tummentumaa nukkumakohtiin. Täytyy pitää peukkuja pystyssä varmuudeksi. :)<br />
   <br />
   Oletko kokeillut Methodin Fresh Airia? Se on hellävaraisempi ja todella hyvän tuoksuinen. Myös pesutulos on loistava, annostukseksi riittää 2-3 painallusta pumppupullosta ja vaikka hintavaa ainetta onkin, niin pesukertoja saa yhdestä pullosta reippaasti enemmän kuin mitä pullon kyljessä lukee. 🙂 Suosittelen kokeilemaan! &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *