Ruokakaappi järjestykseen!

Sain ruokakaapin sisällön ihanasti ojennukseen, kun vaihdoin ruokien omat myyntipakkaukset dymo-tarrakoneella nimikoituihin kirkkaisiin muovipurkeihin. Läpinäkyvyytensä ansiosta purkeista on helppo nähdä nopealla vilkaisullakin, jos ruoka-aines on loppumaisillaan. 🙂

Omakotivalkoinen_1701_mini.jpg

Omakotivalkoinen_1696.jpg

Omakotivalkoinen_1693.jpg

Casa Stockmannin akryylista valmistetun säilytysrasian mitat ovat 11,5 x 11,5cm ja sen korkeus on 23,7cm. Ulosvedettävälle hyllylle mahtuu yhteensä 16 muovipurkkia, joten tarvittaessa voin lisätä vielä neljän purnukan pystyrivin hyllyn oikealle puolelle. Ilmatiivis kansi pitää ruoka-ainesten aromit tallessa ja sen vuoksi purkissa voi säilyttää halutessaan myös kahvia ja kaakaota. Purkista saa keskikohdan hieman kapeamman muotoilun vuoksi hyvän ja tulevan otteen pienikätinenkin naisihminen.

Omakotivalkoinen_1694.jpg

Omakotivalkoinen_1708.jpg

Mustalla teippinauhalla varustettu kasarityylinen dymo-kone löytyi Clas Ohlsonilta. Manuaalikäyttöisestä kojeesta löytyy aakkosten ja ääkkösten lisäksi myös numerot sekä @-, ja €-merkit. 3D-irtoteippirullia löytyy mustana, sinisenä ja punaisena. Dymo-tekstailun ansiosta ei puurot ja vellit mene purkeissa sekaisin, hiutaleista ja riisilaaduista kun ei aina ulkomuodon perusteella muista mikä ruoka-aines tarkalleen ottaen onkaan kyseessä. 🙂

Omakotivalkoinen_1697_mini.jpg

Enää ei jauhot pölise pussin suusta eikä riisit sinkoile pahvipakkausten rakosista pitkin hyllyä ja lattiaa. Hylly pysyy siistinä, purkit ojossa ja kokkailu on taas asteen verran helpompaa. 🙂

Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Postaus sisältää mainoslinkkejä!)

48 kommenttia “Ruokakaappi järjestykseen!

 1. Oi, ompa kivat! Näitä täytyy harkita ehdottomasti meillekkin! Mahtuuko noihin kaupan purkki kokonaisuudessaan vai minne säilöt ne, jotka eivät purkkeihin mahdu? Tämä on asia mitä olen pohtinut aiemminkin…

  1. jadore: Sokerit, pastat, riisit ja kaakaot mahtuvat purkkeihin mainiosti, esim Torino-makaronia mahtuu 2,5 pss, pastaa 1,5 pss ja riisiä reilu pahvirasiallinen. 🙂 Jauhot ja kilon puurohiutaleet eivät mahdu kokonaan, puuroa mahtuu 3/4 osaa ja jauhoja vain puoli pussillista purkkiin kerralla. Pienemmät erikoisjauhopussit ja rouheet mahtuvat kokonaan. 🙂

  2. Hei hieno kuulla! Täytyy todellakin alkaa tutkailemaan näitä tarkemmin! 🙂

  1. Minku: Kiitos vinkistä. 🙂 Kodin1:sen ja NetAnttilan sivuilla on ilmeisesti jokin päivitys tai vastaava, koska keittiö ja kattaus -osastolta löytyi vain 12 tuotetta, en päässyt kurkkaamaan kuinka identtinen purkki olisi ollut. 🙂

  1. MeänSatu: Toimiva on. 🙂 Hyvin erottaa eri ruoka-ainekset ja laadut dymo-tekstin ansiosta. Laatikko (ja koko kaappi noin yleisestikin) pysyy siistimpänä kun pahvipakkausten suuaukkojen rakosiin jäävät hiutaleet ja riisit eivät enää sinkoile pitkin poikin. 🙂 Ja jauho, herranen aika miten paljon helpompaa on ottaa purkki kaapista ja siltä lusikalla tai desimitalla kauhaista jauhoa ilman jauhopussia… pussin suusta aina pöllysi jauhot pitkin tasoja ja pussia kiinni laittaessa jauho pöllysi taas lisää. Ja pöllysi vielä kaapissakin, jos siihen sattui osumaan. 🙂

 2. Moi! Mulla on toi sama projekti menossa omassa keittiössäni. Olen vain miettinyt, kuinka muistan kaikkien hiutaleiden ja riisien ja ryynien keittoajat, kun pahvipaketit ei ole enää tallessa 😉 Miten sä olet asian ratkaissut?

  1. Pipsa: Erikoisriiseissä ja hiutaleissa (basmati yms. harvinaisemmin käytettävät laadut) olen tehnyt dymolla itselleni lunttilapun keittoajasta purkin pohjaan. 😀 Se ei näy purkista läpi mutta sieltä on helppo luntata veden suhde kuiva-ainekseen sekä keittoaika. 😀

  2. Pipsa: Eli kopioit vain valmistusohjeen lyhennelmän dymotekstiksi ja liimaat tarran purkin pohjaan. 🙂 Kestää vettä ja pysyy hyvin paikoillaan, ei näy päällepäin kuin sillon jos purkki on tyhjä. 🙂

 3. Siis aivan upealta näyttää..niin siistiä ja selkeää.. Minäkin haluan :)<br />
  Mutta mulla pieni ongelma juuri kun olen säilyttänyt joitain tuotteita säilytyspurkeissä..eli esim jotain mitä ei käytä niin usein voi mennä vanhaksi ja sitten en enää muista milloin oli parasta ennen päivämäärää..esim puurohiutaleissa meillä ei tällaista vaara ole mutta joidenkin tuotteiden kohdalla kyllä. Ja sitten tuo sama mistä joku aikaisempikin jo mainitsi: eli keittoaika tai muu sisällysluettelo jos joskus tarvitsisi..onko sulla hyviä ideoita/ratkaisuja tähän 😉

  1. Jessica: Meillä mm. jauho on sellaista jota yleensä käytän vain kastikkeisiin ja pelkään sen menevän vanhaksi ennen kuin olen kaikkia käyttänyt. Jauhopurkin pohjassa on parasta ennen päiväys dymotarralla tehtynä. 😀 Sieltä on helppo luntata. <br />
   <br />
   Pohjaan voi dymolla tehdä myös valmistusohjeen, lyhyesti jotakuinkin näin: 1dl riisi per 6dl vesi, keit.aik. 60min, p. (eli parasta ennen) 15.10.2016. Sitten vaan liimaan tuon dymotekstin purkin pohjaan kolmessa rivissä, jolloin se ei näy reunoilta eikä muutoinkaan jos purkissa on jotakin sisällä. 🙂 Kokin salainen lunttilappu. 😀

 4. On kyllä supersiistin näköiset 🙂 Täytyy kyllä sanoa, että nuo olisi meillekin todella paljon paremmat kuin pyöreät. Pyöreät purkit jättää hukkatilaa. Ja sitä tilaa on vähän muutenkin.

  1. Minsku: Pyöreiden purkkien väleihin jää vähän hukkatilaa, siinä nämä kantikkaat ovat kyllä parempia. 🙂

 5. Kivan näköistä, mutta minulla heräsi sellainen kysymys, että missä säilytät alkuperäispakkausten loppuja? Kaikki ei mahdu kerrallaan noihin astioihin (paketista riippuen), joten jossakin joutuu säilyttämään ne pussien ja rasioiden jämät.. Ja jos tyhjentyvää säilytysastiaa täydentää ennen kuin on täysin tyhjä, ei parasta ennen -päiväykset pidä paikkaansa. Ja jos ja kun ostat kaupasta valmiiksi odottamaan uuden paketin, missä säilytät sitä?

  1. KodinMartta: Purkkeihin mahtuu melko paljon, puurohiutaleita noin 17dl, makaroneja 2,5pss (laitan yleensä kaksi pussia ja ostan uusia kun purkissa on pohja vilkkuu eli se 0,5dl), riisiä reilu paketillinen (sama juttu kuin makaronissakin, eli uusi satsi sisään kun vanha alkaa olla lopuillaan) yms. Ainoat pahvipakkaukset joihin jotakin jää purkittamisen jälkeen ovat elovena puuron iso paketti ja kilon jauhopussi. Niitä säilytän alahyllyllä ja teen niistä täytön kun purkit alkavat tyhjenemään. :)<br />
   <br />
   Meillä parasta ennen päiväys on tarpeen vain kaakaossa ja jauhoissa, joita käytetään sen verran vähän että saattavat päästä vanhenemaan. Parasta ennen päiväyksen voi helposti dymottaa purkin pohjalle valmistuohjelyhennelmän kanssa, jos tarvitsee lunttilappua esim riisin suhteesta veteen ja keittoajasta. Eli tekstit tarraksi ja jauhojeni kaltaisissa tuottessa vaihtelee parasta ennen päiväystä aina kun täyte vaihtuu purkin sisällä. :)<br />
   <br />
   varapakkausten säilytys tapahtuu tuossa alemmassa hyllyssä, siellä on ns. hukkatilaa tyhjillään kun minulla ei ole sinne tarpeeksi täytettä. 🙂

 6. Parasta ennen pvm, koko pakkauksen mahtumattomuus ja keitto-ohjeongelma ovat meillä olleet syitä, miksi kirkkaista purkeista on siirrytty alkuperäispakkauksiin. Mökillä käytetään ilmatiiviitä purkkeja, kotona vain sokeri on enää purkissa. Mausteissa sama suuntaus. Toki tyylikkään näköistä ei käy kikieltäminen.

  1. hanna: Itse ratkaisin tuon ongelman dymotekstittämällä jauhopurkkiin ja harvemmin käytettävien riisi- ja hiutalepurkkien pohjaan tuotetiedot. :)<br />
   <br />
   Toisinsanoen, teen dymokoneella itselleni lunttilapun keittoajasta, hiutaleiden ja riisien annostuksesta veteen suhteutettuna sekä parasta ennen päiväyksestä. Pohjassa oleva tarrateksti ei näy purkista läpi, mutta sieltä on tarvittaessa helppo luntata kaikki relevantit tiedot, esim. 1/6dl (1dl riisiä per 6dl vettä, 8 min (keittoaika) ja p. 10.10.2016 (parasta ennen päiväys). Dymotarra kestää kevyttä pesuakin ja pysyy hyvin paikoillaan, ei näy päällepäin kuin sillon jos purkki on tyhjä. Kotikokin salainen lunttilappu! 😀

   1. Satta: Auts, jauhopussit on kyllä ruokakaapin sotkuisimmat asukkaat, aina pölisemässä pitkin poikin. 🙂

  2. (Pääset helpommalla kun pyydät lukemaan edellisiä vastauksia, ei tarttee sataan kertaan samoja kirjoitella ja aikaa tuhlata 🙂 )

   1. Hippu-76: Tuossakin on vissi pointti, pahvipakkauksista on helppo erottaa ainekset toisistaan, ja lisäplussana niiden kyljissä on joskus herkullisia reseptejäkin, kuten mustikka-sitruunamuffinsit, jonka ohjeen bongasin kerran puuropakkauksen kyljestä. 🙂

  3. Kati: varmasti pääsisin helpommalla kun pyytäisin lukemaan aikaisemman vastaukseni. Mielestäni se on kuitenkin hieman epäkohteliasta kommentoijaa kohtaan, vaikkei moni siitä varmasti loukkaantuisikaan. Haluan omalla henkilökohtaisella vastauksellani huomioida lukijaa ja samalla näyttää että arvostan hänen jättämäänsä kommenttia, sillä blogien lukijana tiedän itsekin miten vaikeaa on joskus löytää energiaa kommentoidakseen bloggaajan postausta. Bloggaajasta kommentit ovat yleensä aina iloinen asia, merkki siitä että teksti ja postaus on kiinnostanut niin paljon että on jaksanut nähdä kommentoinnin vaivan. :)<br />
   <br />
   Kiitos yhtälailla siis sinullekin kommentin jättämisestä! ♥

 7. Idea on vielä varsin näppärä tuollaisessa ulos vedettävässä laatikostossa 🙂 kaikki on heti näkyvillä ja tyylikkäästi. Blogisi on todella inspiroiva, on kiva poimia tämän kaltaisia vinkkejä omaan kotiin ja fiilistellä kauniita kuviasi. Pidän myös kovasti kun esittelet kaikkia desing tuotteita 🙂 itse en sellaisia osaisi sellaisia etsiä. Jatka siis kaikin puolin samaan malliin! 🙂

  1. jenna: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tykkään kovasti järjestellä kaappeja ja laatikoita, ja usein etsiskelen uudenlaisia ratkaisuja pikkutavaroiden säilytykselle. 🙂 Keittiön ulosvedettävä laatikko on kyllä ollut todella toimiva valinta, kokkailu on helppoa ja nyt kun ruoka on muovipurkeissa, on niiden kanssa hääriminen vieläkin helpompaa. 🙂

 8. Miten helposti dymo-tarra lähtee purkista irti? Lähteekö edes ja jättääkö ruman jäljen? Mietin vain omalle kohdalle tuota parasta ennen -merkintää, olen niin tehnyt ennenkin purkkien pohjaan erilaisilla tarroilla jne, mutta dymo on paljon siistimpi! &hearts;

  1. Jenniina: Pinsettien avulla tarran reunasta saa hyvän otteen ja tarra lähtee voimakkaalla repäisyllä irti. Tarrasta ei jää liimaa purkin pohjaan, joten on parempi kuin tavallinen ns. paperitarra. 🙂

 9. Mä nyt hankin noille pakettien kyljistä jääville resepteille ja keittoajoille 🙂 Sinne vaan liimailen otsikointien alle parhaimmiksi katsomani reseptit. Toi purkin alle dymottaminen onkin hyvä idea! Tosin nyt mietin, et siihen samaan vihkoseen kai tuon parasta ennen päiväyksenkin vois laittaa. Itselläni tosiaan tuo purkittaminen on ajankohtaista, kun keittiönkaapit on niin himputin rumat ja ovet saa kyytiä (vuokra-asunto, joten remppaan ei voi ryhtyä). Pienillä fiksauksilla saanen ihan nätit avohyllyt purkeille 🙂

  1. Pipsa: Aktiivisessa käytössä olevaan kokkausvihkoseen on kätevä kirjata parasta ennen päiväykset ja muutkin tiedot. 🙂 Minullakin oli täällä pitkään ovettomia kaappeja, koska ovet itsessään olivat aika karmaisevat. Jos ovi on sileäpintainen, voi niitä koittaa uudistaa DC-Fixin kontaktikalvolla, mm. Etolasta saa nykyisin jopa yli 60cm leveää DC-Fix-rullaa, jolla voi halutessaan päällystää työtason uudenlaiseksi. &hearts; Valikoimassa on useita erilaisia puukuoseja (tuntuvat ihan laminaatilta kosketettaessa) ja yksivärisiä mattaisia sekä kiiltäviä kalvoja. Näillä on helppo antaa keittiölle uusi ilme. 🙂

 10. Vau, olipa todella siisti kaappi! <br />
  <br />
  Mahtuuko laatikosta kouraisemaan desimitalla niin, ettei siitä tule sotkua? Suuaukko näyttää melko pieneltä.

  1. Anu: Mahtuu hyvin kouraisemaan desin mittakupilla purkista. 🙂 Purkilla sisäosan mitta on kapeimmasta kohdasta 9,6cm. 🙂

 11. Tosi kivan näköistä. Mutta ainakin aiemmin olen kokenut purkit hankaliksi. <br />
  – kun esim. jauhonloppujen päälle kaataa uudet jauhot pussista,jää pohjalle aina sitä vanhenevaa. Tai vaihtoehtoisesti pitäisi kaataa ensin jämät poisjonnekin ja sitten uudelleen siihen päällimäiseksi.<br />
  – meidän laatikossa spagetti on siinä a siinä mahtuisiko purkin pohjan ja kannen kanssa enää kuitenkaan pystyyn<br />
  – jos taasjotain ruoka-ainetta ei ole niin paljon, on isoon purkkiin kaataminen tilaavievempää kuin pienen purkin/pussin säilytys. <br />
  <br />
  p.s. Jauhojen kanssa toimin niin, että jauhopussi on sellaisen kaupan &quot;hedelmäpussin&quot; sisällä ja jauhot pöllyää sinne eikä laatikkoon!

  1. Kivan näköistä: Itse käytän yleensä purkin pohjat loppuun ennen kuin laitan uutta sisään. 🙂 Jauhojen osalta ostan yleensä uuden paketin siinä vaiheessa kun tiedän että purkissa oleva jauho ei riitä kokkailuihin. Silloin on helppo mittailla ensin purkissa olevat jauhot ruokaan ja ottaa loput uudesta pussista ennen sen purkittamista. :)<br />
   <br />
   Spagettia minulla ei nyt ole, joten en saa mitattua sinulle sen mahtumista purkkiin. Muistaakseni minulla on joskus ollut spagettikin tuollaisessa purkissa (ostin näitä purkkeja ensimmäisen kerran jo joskus vuonna 2008), mutten muista menikö kansi kokonaan kiinni. <br />
   <br />
   Näitä purkkeja on olemassa myös pienemmässä koossa, joten siemenrouheille ja vastaaville riittää pienempi purkki. :)<br />
   <br />
   Hedelmäpussia olen käyttänyt myös aina välillä jauhopussin ympärillä. Se vähentää jauhojen pöllyämistä kaapissa. 🙂

 12. Moi, pahoittelut jos tätä on jo kysytty miljoonaan kertaan, minulle ei vain ole silmään osunut. Mutta siis oletko sinä päivisin töissä? Vai kotona? Haluaisin olla kärpäsenä katossa kun teet näitä kaikkia juttuja kotiisi 😀 En ymmärrä, jos käyt töissä, että miten aikasi riittää kaikkeen tähän! Itse olen työpäivän jälkeen aivan kuitti. Nään mielessäni kun tuot nämä kaikki purkit (autolla?) kotiisi ruokaostosten yms.kanssa Ja laitat aineet purkkeihin jä järjestelet ja viet roskat roskiin ja viihdytät lasta samalla yms. En ikinä pystyisi tuohon!! En ymmärrä! 🙂 Ja kyselevätkö kaverisi, tuttusi, naapurisi, lapsesi kavereiden vanhemmt ja muut henkilöt jotka ovat blogiisi törmänneet niin sinuta paljon blogistasi?

  1. hmm: Olen työelämässä ja teen etätöitä liukuvalla työajalla kotoa käsin noin 25-40 tuntia per viikko. Blogijuttuja teen työn ohessa, saatan kesken päivää pitää pienen kahvitauon ja samalla vastailla kommentteihin ja sähköposteihin, kuten esim juuri nyt. :)<br />
   <br />
   Minulla ei ole autoa joten kaikki tavarat ja ruokaostokset kärrään kotiin jalkakyydillä. Kangas- ja kestokassit ovat hyviä apulaisia, niitä saa olalle jopa neljäkin. Tänä talvena ei paljoa ole lunta Helsingissä nähty, mutta viime talvena kuljetin ruokaostoksia myös pulkalla. :D<br />
   <br />
   Tyttö osallistuu kotona puuhailuun ja oli mukana tuossa purkittamisessa. Hän antoi minulle ruokapaketin, minä tyhjensin sen purkkiin ja annoin sen tytölle takaisin ja hän laittoi sen roskikseen. Myös dymokirjoitukset on tehty yhdessä, hän rullasi kiekkoa ja minä painoin &quot;liipaisinta&quot; (koska se on todella jäykkä ja vaatii voimaa). <br />
   <br />
   Siivoillessakin neiti joskus on mukana auttelemassa, on pyyhkinyt pölyjä tasoilta ja rullannut mattoa pois moppailun tieltä, järjestellyt koristetyynyjä ja muuta tuollaista pientä. Hääräilen aika paljon ilta-aikaan, jolloin tyttö katselee esim pikku-kakkosta, askartelee tai värittää, tai muuten vaan leikkii. Hän osaa leikkiä itsekseenkin ja viihdyttää itseään sen aikaa kun äiti tekee jotakin sellaista johon hän ei voi tulla mukaan, kuten seinien maalailu. :D<br />
   <br />
   Ystäväni ja tuttuni tietävät blogistani mutta suurinta osaa heistä ei kiinnosta lainkaan bloggailuni. Ainut mitä toivovat on se ettei heitä tuoda blogissa esille ja tätä toivetta olen kunnioittanut. Erikseen on sitten bloggailevat ystäväni, heille blogin taustahäärintä on itselleen yhtä tuttua joten ihmetystä ei aiheudu. 😀

  1. Anonyymi: Meillä syödään kylmäsäilytystä vaativien aineiden lisäksi reilusti kasviksia, juureksia ja hedelmiä jotka eivät sijaitse kuiva-aineskaapissa. 🙂

  1. Minna: kaupan pakkauksia on aina vähän vaikea sovitella hyllylle niin ettei hukkatilaa jäisi. Yläkaappien hyllyillä se ei niin haittaa kun hyllyjen perälle ei yletä ilman keittiöjakkaraa muutenkaan. 🙂

 13. Näyttää aivan ihanalle. Selkeälle.<br />
  Meillä on käytössä ikivanhat Tupperin mahtuvat ja ne toimii. Rumathan ne on, mutta ne toimii.<br />
  <br />
  Mulla ei ole jälki yhtä kaunista, olen pussista repinyt ohjeet ja liimannut teipillä reunaan.<br />
  Muutaman vuoden ruokapuolta ja pari ammattitutkintoa suorittaneena en kyllä mitään voimassaoloaikoja pistä ylös. Makarooni säilyy hyvänä, kun on kuivassa jopa 10 v, jauhot eivät meillä mene ikinä vanhaksi.<br />
  <br />
  Jos purkissa on jauhon jämät, mä ekana käytän loppuun vanhan, yleensä huuhtelen purkin ja vasta kun on kuiva, kaadan uuden pussin sisään.

  1. Lanttuleikkuri: Itse olen ruoanlaitossa ihan amatöörin tasolla enkä kyllä ilman lunttilappuja muistaisi eri riisien suhdetta vesimäärään saatikka jauhojen säilymisaikaa. 😀 Onneksi kaikki voi tarvittaessa &quot;luntata&quot; myös googlesta, sieltä löytyy vastaus lähes kaikkeen mitä saattaa tarvita. :)<br />
   <br />
   Jauhojen kanssa toimin samoin kuin sinä, käytän aina purkinpohjat loppuun ja huuhtaisen purkin ennen uusien jauhojen lisäämistä. Muiden kuiva-aineksien suhteen en ole niin tarkka. Makaroonia kaadan purkkiin lisää kun huomaan että sinne mahtuu uusi pussillinen, meillä purkki tyhjenee säännöllisesti lihamakaroni- ja kasvismakaronilaatikoiden vuoksi, joita meillä tykätään syödä melkein viikottain. 🙂

 14. Oi kuinka ihana, ja juuri sitä mitä olen etsinyt! Oisko vinkata vastaavaa, joka mahtuisi 18cm korkeaan laatikkoon? Max 20cm voisi mennä. Siis juurikin kirkkaalla kannella

  1. tiitis: Anttilan ja Kodin1:sen valikoimassa oleva Anno-säilytyspurkki on 19cm korkea. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/säilytysastiat-ja–purkit/lasipurkki-19-cm-2994812–malli&quot; target="_blank">http://www.kodin1.com/shop/fi/kodin1/säilytysastiat-ja–purkit/lasipurkki-19-cm-2994812–malli</a><br />
   <br />
   Siinä on samaa fiilistä kuin näissä Casa Stockmannin muovipurkeissa, ilmatiivis silikonirengaskin näyttää olevan Anno-purkin kannessa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *