Kompakti kotitoimisto!

Viime keväänä työnantajani antoi työntekijöilleen etätyömahdollisuuden ja näin vanha toimistoni muutti fyysisesti oman kotini nurkkiin. Tämä ratkaisu on ollut kaikin puolin kustannustehokas ja itselleni äärimmäisen oikea vaihtoehto – kuulun nimittäin siihen ihmisryhmään, joka on tuotteliain heti aamusta kun silmä aukeaa. Lounasaikaan mennessä alkaa selvästi luovuus jo tyrehtymään, joten on parhautta kun saa vuorokauden ekat tunnit käytettyä työntekoon, työmatkailun sijaan. 🙂

Omakotivalkoinen_997627.jpg

Kerrostalokolmiossamme ei ole tytön syntymisen jälkeen ollut mahdollisuutta erilliselle työhuoneelle. En myöskään ole syttynyt ajatuksesta, että olisin lohkaissut pienehköstä olohuoneesta nurkan työpisteelleni, joten olen työskennellyt tyytyväisenä ruokapöydän ääressä ja säilyttänyt työtarvikkeeni olohuoneen kaapissa. Keittiöremontin valmistumisen jälkeen aloin kuitenkin miettimään voisiko työpistetarpeen ratkaista jollakin muulla tavalla, kauniseen keittiöön on surku levitellä heti aamusta paperit ja lippulaput levälleen… 🙂

StringSystem_Klaffipoyta_taittopoyta.jpg

String System -sarjan kokoon taitettava klaffipöytä ei ole tuotteena itselleni tuntematon, mutta en ollut koskaan tullut ajatelleeksi että sellaista voisi hyödyntää toimistokäytössä, johtuen ehkä siitä että kyseinen pöytä on yleensä yhdistetty mallikuvissa pienen kodin ruokapöydäksi. Joulukuussa kuitenkin päätin, että sopivan alekoodi-kampanjan osuessa kohdalle, hankin tämän (ei-niin-välttämättömän) mutta erittäin kätevän taittopöydän osaksi makuuhuoneen String System -hyllykokonaisuutta – se päivä koitti hieman yllättäen viime viikolla Stockmannin -20% kantisedun muodossa. 🙂

Omakotivalkoinen_977365.jpg

En löytänyt netistä tietoa 78x20cm kokoisten hyllylevyjen mahtumisesta kasaan taitetun pöydän taakse, enkä siksi uskaltanut tilata hyllylevypakettia pöydän kanssa samanaikaisesti. Nyt pöydän ollessa paikoillaan, sain tarkan millimetrimittauksen tehtyä ja jepulijee – 20cm syvät hylly sopivat pöydän alle jääneeseen hukkatilaan kuin nenä päähän ja näin saan työtarvikkeeni jemmattua pöytäkannen taakse. Hieman pitää vielä uudelleenjärjestellä ja sumplia tuota hyllyjen vaatepuolta, mutta säilytystilan osalta pitäisi kyllä kaiken mahtua vallan mainiosti paikoilleen toimistovehkeiden kanssakin. 🙂

Omakotivalkoinen_772536.jpg

Vaikka suosin paljon avointa säilytystilaa, en tykkää siitä että pikkutavaraa on hyllymetreittäin esillä. Tästä johtuen taittopöydän taakse kätkeytyvä “salainen” säilytystila on tarpeen, sinne saan hyllyjen lisäämisen jälkeen kynäpurkit, paperinivaskat ja muut epäesteettiset roippeet jemmattua. 🙂 Kompakti kotitoimistoni vaikuttaa ensimmäisen käyttöpäivän perusteella toimivalta ratkaisulta. 🙂

Mukavaa päivää kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

14 kommenttia “Kompakti kotitoimisto!

 1. Oletpä hyvän työpisteen kehittänyt. Teen itsekin töitä kotoa käsin paljon, nyt läppärin myötä tulee tehtyä töitä siellä sun täällä ja paperit ovatkin sitten levällään joka puolella. Pöytäkonetta käytin aiemmin enemmän, mutta kun se jäi, niin on työhuone jäänyt vähälle käytölle. Työhuoneeseen pitäisikin nyt miettiä mitä siihen yhdistää. Mietinnässä on ollut, että leikkihuone tyttärentyttärelle tai tv-huone aikuisille. Työnurkkaus ei vaadi paljoa tilaa. Välistä olen ajatellut, että se voisi olla myös eteisessä, jossa on turhia neliöitä.

  1. aikku: Työnurkkaus ei enää läppäriaikaan tarvitse paljoa tilaa, eikä onneksi isoa tietokonepöytääkään joka ennen oli ihan must have. 🙂 Meilläkin oli sellainen järjettömän suuri työpöytä joka vei kolmasosan koko huoneesta. Ei ole tullut ikävä pöytäkonetta ja työpöytää läppäriin siirtymisen jälkeen. :)<br />
   <br />
   Eteinen tai portaiden alusta on hyvä paikka pienelle työsopelle, jos ei ole erillistä työhuonetta. Yksi ystäväni teki vaatehuoneesta työhuoneen, tuli todella kätevä ja parasta siinä on se kun kaiken saa piilotettua laittamalla oven kiinni. 🙂

 2. Simppelin näköinen työpiste. Yltääkö tuolta jakkaralta hyvin pöydän ääreen ja miten ihmeessä jaksat koko päivän istua jakkaralla? <br />
  Satulatuoli olisi hyvä ratkaisu tuohon, joskus töissä olen sitä käyttänyt. Itsekin teen toisinaan etätöitä ja jos joskus saan kunnon kotitoimiston, ostan sinne satulatuolin! 🙂

  1. K-K: Jakkaralla istuminen on ihan mukavaa, ei tule selkä kipeäksi ja on helpo tehdä hartiajumppaa kerran tunnissa kun selkänoja ei ole tiellä. 🙂

 3. Moi! Hyvältä näyttää tämä ratkaisu! Ja lounasajan tullessa (jos työt ovat kesken) ei tarvitse raivata keittiön pöytää! Onhan teillä myös saarekkeessa ruokailumahdollisuus, mutta kaunis kattaus ihan pöytään tuo mukavan katkon työrupeamaan.<br />
  Juuri se, että toimiston saa piiloon, rauhoittaa makkarin. Ei tule työasiat uniin!<br />
  Ihanaa viikonloppua!<br />
  T: Kirsi

  1. Kirsi: Saarekkeen ääressä olen itseasiassa syöpötellytkin. 🙂 Onhan se aina tiettysti kivempi päästä &quot;työpisteeltä&quot; pois viettämään ns. lounastuntia ja sillä tavalla saada pieni katkaisu päivälle. Nyt kun pöytä on makuuhuoneessa, tämä onnistuu. :)<br />
   <br />
   Työjuttujen piilottaminen oli ihan ehdoton ykkösasia makuuhuone-toimistossa. En tahdo katsella iltaisin kynäpurkkeja ja paperinippuja. Klaffipöytä piilottaa todella kätevästi kaiken taakseen. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua sinulle myös! &hearts;

  2. Kirsin kommentti kiteytti hyvin kaiken minkä itsekin olisin sanonut 🙂 Ihanaa viikonloppua niin Miialle kuin Kirsillekin &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *