Vuoden 2015 sisustustrendit!

Ruotsissa parhaillaan käynnissä olevan sisustus- ja designmessutapahtuman perusteella vuoden 2015 kuumimmat sisustustrendit nojaavat vahvasti Pantonen trendivärikarttaan. 🙂 

Vuoden%202015%20Sisustustrendit5.jpg

Sisustustrendit2015.jpg

Tänä vuonna muodikkaimmat kodinsisustajat vaihtavat graafisen mustavalkoisuuden luonnolliseen ja lämpimään väri-ilotteluun. Vaaleanharmaa sekä luonnolliset puunsävyt, kuten koivu sekä saarni, korvaavat valkoisen. Mustan virkaa toimittaa tummanharmaat pehmeämmän kontrastin sävyt. Joukkoon sekoitetaan reilusti värejä, kuuminta hottia ovat murretut punaiset, ruosteiset okransävyt, sekä tummansiniset ja -vihreät, jotka yhdistetään huolettomasti marmoriin ja kuluneisiin teräsmateriaaleihin, kuten kupariin ja tinaan. 80-luvun more is more -look tekee jonkinasteisen lievän comebackin ja mm. sohvatrendeissä on nähtävillä muhkeampien muotojen paluu. Luonnollisuus ja eloisuus kuvaavat hyvin termeinä tulevan sisustusvuoden yleistä tyylisuuntausta, jossa pääosassa ovat rohkeat värivalinnat, luonnonmateriaalit, vihersisustaminen sekä kierrätyshenkisyys. 

Vuoden%202015%20Sisustustrendit1.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit9.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit7.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit3.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit11.jpg

Vuoden%202015%20Sisustustrendit13.jpg

Näiden sisustustrendien parhaimmistoa ovat mielestäni vihreät värit, harmaan utuisa pehmeys sekä aito puu, jotka yhdessä tekevät sisustuksesta kodikkaan ja luonnollisen. Punaisesta ja murretusta oranssista en sen sijaan itse lämpene yhtään, kuten en myöskään muhevasti muotoilluista kalusteista tai piensisustustavaroiden avulla luodusta runsaammasta yltäkylläisyyden ilmapiiristä. Meidän kotona mennään valkoisella linjalla eteenpäin kuten tähänkin asti, trendeistä piittaamatta, vaikka ajatuksena harmaan, vihreän ja Toasted Almond -sävyä vastaavan beigen lisääminen onkin varsin houkutteleva. 🙂

Mielenkiinnolla odotan millaisia tuoteuutuuksia alkaa myyntiin kohta putkahtelemaan. Messujen perusteella on odotettavissa paljon Marsalan-punaista, klassisen sinistä sekä rouheaa ekohenkisyyttä. 🙂

Inspiroivaa iltaa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Inspiraatiokuvat: Muuto.com, tuotekuvat: Room21.fi, värilastut: Pantone.com)

 

6 kommenttia “Vuoden 2015 sisustustrendit!

 1. Vierailen blogissasi aina välillä "inspiroitumassa". Tänään ihastuin taidokkaasti kirjoitetuun ja toteutettuun postaukseesi uusista trendeistä, joten oli pakko kommentoida.Blogistasi näkee, että olet todella kiinnostunut sisustuksesta. Olet valinnut valkoisen tien omassa kodissasi, mutta en voi kieltää, ettenkö välillä kaipaisi rohkeita sisustuksellisia oivalluksia, värien leikkiä, huumoria ja vähän revittelyä. Pitäen tietenkin kiinni omasta hyväksi havaitusta tyylistä. Ihanaa että postauksistasi välittyy aito innostuneisuus. Aurinkoista kevään odottelua!

  1. Anu: Sisustaminen ja designin historiikki ovat sydäntäni lähellä! &hearts; Mielenkiintoni rakasta harrastusta kohtaan on vain kasvanut vuosien saatossa ja vaikka blogini keskittyykin pääasiallisesti oman kodin nurkkiin ja henkilökohtaiseen sisustustyyliini, on välillä mukava tuoda tänne juttuja oman kotini ulkopuoleltakin. 🙂 Suomalaiset ovat viime vuosen aikana innostuneet kodin sisustamisesta oikein kunnolla ja rohkaistuneet laittamaan kotejaan oman näköiseksi. Lisääntyneet sisustusblogit ovat varmasti vaikuttaneet osakseen tähän, ideoita ja inspiraatiota on saatavilla entistä helpommin ja huomattavasti laajemmin kuin mitä sisustuslehdillä on annettavanaan. Itse tykkään todella paljon lukea erilaisia sisustusaiheisia blogeja ja viikottain bongailen niistä aivan superloistavia ideoita, joita omaankin kotiini voisin toteuttaa. :)<br />
   <br />
   Oma kotini on pohjaltaan sellainen että minun olisi helppo vaihdella tyylilajia jo ihan muutamillakin pienillä ja edullisilla pienesineillä. Teollismaista lofthenkisyyttä saisin parilla rouhealla puujakkaralla, tummanharmailla pellavaisilla tekstiileillä ja kuluneilla teräsesineillä kuten kynttilänjaloilla ja tarjottimilla. Värikäs retrokoti on myös helppo luoda, vaihtaisin vain Pappelinan valkoiset matot perinteikkäisiin räsymattoihin ja lisäisin roimasti väriä tekstiilein ja pientavaroin. 🙂 Romanttista ja hempeämpää tunnelmaa toisivat hennon pastelliset tekstiilit, valkoiset maalaisromanttiset puukorit ja hopeiset kynttilänjalat ja rasiat. &hearts; Itse viihdyn kuitenkin parhaiten hyvin simppelissä miljöössä, jossa yksinkertaisuus ja selkeys on kalusteiden ja sisustusesineiden muotoilun osalta tärkeintä. Voisin tietysti kysyä josko saisin kuvauslainaksi erilaisia juttuja, joista voisin aina silloin tällöin tehdä teille &quot;lehtiartikkelimaisen&quot; jutun tyylillä &quot;tältä näyttäisi jos…&quot;. :)<br />
   <br />
   Kiitokset ihanasta kommentistasi! &hearts; Aurinkoista viikonloppua ja mukavaa kevään odotusta! &hearts;

 2. Inspiraatiokuvat miktä olet poiminut ovat todella kauniita.Lähinnä omaa makuani joten senkin vuoksi ovat upeat.

 3. Kirjoitin omaan blogiini vuoden trendiväreistä ja sen jälkeen aloin tutkailemaan muiden ajatuksia väreistä. Aikalailla samoilla linjoilla mennään, mutta murrettuja punaisia ja ruosteisia okransövyjä en itse nostanut enkä pikaisella katsauksella huomannut muiden niitä hehkuttavan. Itse en myöskään lainkaan tykkää kyseisistä sävyistä, joten ei haittaa, vaikka eivät trendiksi nousisikaan.<br />
  <br />
  On aina mielenkiintoista seurata, että mitä veikataan ja mikä lopputulema on. Muistaakseni viime vuoden väriksi arvailtiin pantonella vaalean lilaa, enkä sitä erityisen paljon bongaillut. Btw blogissasi tulee vierailtua silloin tällöin ja sisustusratkaisusi ovat todella kauniita, ja sinulla on silmää! 🙂

  1. Livia: Vuoden 2015 trendeinä nähtiin aika runsaasti näitä Pantonen esiin nostamia sävyjä. 🙂 Tälle vuodelle povaan itse männyn comebackia, 80-luvulta poimittuja juttuja, viherkasvien lisääntymistä ja sellaista mökkimäisempää lookkia jossa yhdistellään aikaisempaa reippaamalla otteella erilaisia värejä ja tekstuureja yhteen. 🙂 Voisinkin tehdä postauksen aiheesta samaan tapaan kuin tämän tein. :)<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Positiivista palautetta on mukava saada! &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *