Aurinkoisia yrttejä!

Käväisin tekemässä yrttiostoksia ja päädyin uteliaana ostamaan auringonkukanverson, jota kokeilinkin jo heti lounasaikaan salaatin joukossa. Varsin makoisa ja mielenkiintoisen pikanttinen sivumaku, tämä täytyy pyrkiä pitämään hengissä sadon harvennuksesta huolimatta. 🙂

Omakotivalkoinen_23205.jpg

Omakotivalkoinen_23175.jpg

Myös villirucola on suurta herkkua, vihersalaateissa hieman liian voimakkaan makuinen mutta mozzarellan tai parmesaanin kanssa täydellinen makuyhdistelmä. Tavalliseen rucolaan verrattuna tämä villimpi versio maistuu nimensä veroisesti villimmältä, tuoksu ja jälkimaku ovat voimakkaampia. 🙂

Omakotivalkoinen_23154.jpg

Meirami on meidän yrttihyllyn klassikko, sitä sujauttelen yleensä keittoruokaan ja joskus myös smoothien joukkoon. Parasta siinä on kuitenkin kivan rönsyilevä ulkomuoto, tuollainen miesten surffitukkamainen habitus. 🙂

Omakotivalkoinen_23135.jpg

Omakotivalkoinen_23215.jpg

Aurinkoa ei paljoakaan ole näkynyt viime päivinä, mutta onneksi vihreä yrttiseinäni tuo virkistävän kesäisen mielen. ♥

Iloista tiistaita kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

4 kommenttia “Aurinkoisia yrttejä!

 1. Vinkiksi vastaisuuden varalle, että auringonkukan versoja on todella nopea ja helppo kasvattaa siemenistä. Opiskeluaikana tuli tuota harrastettua. Hinta oli minimaalinen, kun siemenet olivat niin halpoja. Itse kasvatin versot ihan tavallisista linnuille tarkoitetuista auringonkukansiemenistä. Käytännössä laitoin astiaan parin sentin paksuisen kerroksen multaa, kylvin siemenet ja peittelen ohuesti mullalla. Kasvatus rairuohon tapaan. Tässä tuskin voi olla onnistumatta.<br />
  <br />
  Jos saat pidettyä versot hengissä pidempään, niin purkki jää pahasti ahtaaksi ja hyllytila matalaksi. Noistahan kasvaa suotuisissa olosuhteissa muutamassa kuukaudessa parimetrisiä komistuksia ;)<br />
  <br />
  Suosittelen siis popsimaan versot parempiin suihin niin kauan kuin pysyvät pieninä ja laittamaan uutta kasvustoa itämään tulevia viikkoja varten.

  1. Hippu-76: sinä ihana ihminen!! &hearts; &hearts; Kiitos näistä vinkeistä, täytyykin ostaa siemeniä heti paikalla ja laittaa kasvaamaan valmiiksi. 🙂 Hui, kasvaako noin järkäleitä, kääks. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *