Uusittu eteinen & Swedesen puunaulakko!

Eteinen on viimeinkin valmistunut ja kuten monesti ennenkin, on remontilla taipumusta laajentua yhdestä pikkuisesta jutusta koko tilan kattavaksi remppaprojektiksi. Ensiksi minun piti vain poistaa vanhat seinäripustimet ja paikkamaalata niistä aiheutuneet reiät piiloon, mutta lopulta tulin maalanneeksi koko eteisen – seinät, katon, välioven, listat, putket, patterin, ovipuhelimen sekä ikkunankarmit. 🙂 Eteinen oli kooltaan onneksi pieni, mutta läpikulkemisen vuoksi jouduin tekemään maalaushommat pääasiassa ilta- ja yöaikaan. Jossain vaiheessa menin jo sekaisin maalikerrosten määrässäkin, muistelisin että kolmeen otteeseen maalasin kaikki muut pinnat paitsi katon, johon riitti yksi tasoittava maalikerros poistetun verhokiskon paikkamaalauksen lisäksi. Kaikki tämä aherrus on vaivansa väärtiä nyt kun katselee hohtavan valkoista eteistä. ♥ 

Omakotivalkoinen_23548.jpg

Omakotivalkoinen_23678.jpg

Swedesen Tree -seinänaulakko on uskomattoman kaunis sisustuksellinen elementti, johon voi ripustaa takkeja sekä henkareissa että ripustuslenksuista roikkumaan. Takkeja mahtuu seinän ja puun välissä oleviin kiinnitystankoihin yhteensä noin 6kpl henkaroituna, meillä tosin esillä on vain pari kolme käytössä olevaa takkia kerralla. Kyläläisten takitkin mahtuvat puun oksille roikkumaan, joten erillistä vierasvaranaulakkoa ei enää tarvita. 

Omakotivalkoinen_Eteinen_Tuotteet_kollaa

Omakotivalkoinen_23568.jpg

Aikomuksenani oli laittaa vanha Himlan laskosverhoni takaisin ikkunaan Kirschin valkoiseen Scala -verhotankoon ripustettuna, mutta tulinkin toisiin ajatuksiin. Tykkään kovasti tästä verhottomuudesta, joka jatkuu yhtenäisenä myös keittiön puolella. Olohuoneesta keittiöön ja eteiseen päin katsoessa ei uskoisi että tämä koti on tavallisen vuonna 2002 valmistuneen kerrostalon sisällä, sillä uudet vitivalkoiset pinnat, loft-tyylinen kalustus ja verhottomuus yhdessä tuovat tänne kivitalomaisen tunnelman, vain ikkunoista aukeava moderni puutarha ja merenrantamaisema omalla venelaiturilla puuttuu. 😀

Omakotivalkoinen_23618.jpg

Omakotivalkoinen_23638.jpg

Omakotivalkoinen_23608.jpg

Artekin Kanto -telineellä on oma paikkansa ovensuussa, siihen kerään lehti- ja paperiroskat, jotka on helppo napata mukaan matkaan kotoa lähtiessä ja viedä paperinkeräykseen. Ritiläpenkki palasi sen alkuperäiselle paikalle eteisen ikkunan eteen. Penkin alle aion tuunata kolme pyörillä varustettua valkoista laatikkoa, joiden sisään saan piilotettua kengät ja asusteet… Kävin ostamassa Clas Ohlsonilta jo osan tykötarpeista – renkaat, ruuvit ja kulmaraudat… enää puuttuu vaneri- tai puulevyt. 🙂 

Touhukasta torstaita kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: Swedese, Artek, Hay, postaus sisältää mainoslinkkejä)

47 kommenttia “Uusittu eteinen & Swedesen puunaulakko!

 1. Voisitko kuvata eteisen myös siten, että siellä roikkuu ne takit? 🙂 Haluaisin nähdä, minkä näköiseksi naulakko muuttuu, kun se on "toiminnassa".

  1. Johanna: Ilman muuta! 🙂 Kuvaan eteisen uudestaan yleiskuvina jossa näkyy koko tila olohuoneesta asti nyt kun sain remppasotkut ja maalipurkit eilen illalla pois tieltä. 🙂

 2. Olet kyllä ollut ahkera!! Meidän piti viime kesän rempassa maalata kaikki ikkunanpokat, mutta sitten kun aika ja motivaatio alkoi tulla tappiinsa massiivisten remppajuttujen jälkeen, ne jäi tekemättä. Kieltämättä välillä pistää silmään ärsyttävästi…<br />
  <br />
  Tuo teidän eteinen on kyllä tosi kaunis! Ja olet ihan oikeassa, ei näytä normi kerrostalokodilta – tietty olis tosi kiva nähdä se myös livenä (vink, vink!!) 😀

  1. Heidi: ikkunankarmien ja muiden pikkujuttujen maalailu jäi minultakin tekemättä silloin 2012 kun greige maali peittyi valkoisella. 🙂 Niiden sävy ei ollut silloin vielä niin silmiinpistävä kun kattoakaan ei oltu maalattu kymmenneen vuoteen, mutta nyt keittiö- ja kattorempan jäljiltä väriero alkoi olla itselleni liikaa ja oli pakko hoitaa tuokin pois alta. :)<br />
   <br />
   Yritän järkkäillä jotkut pienet iltamat tässä kevään aikana kun saan kiireet pois alta… 🙂

  1. HuopaPalloMatto: Karmien ja muiden pikkujuttujen maalaaminen on yllättävän työlästä tavalliseen seinäpintojen maalaamiseen verrattuna, mutta raadanta kannatti. 🙂 Puunaulakko on todellinen helmi, sopii kivasti yhteen muun sisustuksen kanssa ja on meillä käytännöllinenkin. &hearts;

  1. Nina: Hohtavan valkoista on, livenä ehkä vieläkin valkoisempaa kuin kuvissa. 🙂 Odotan kovasti aurinkoisia päiviä että näen kuinka suuri vaikutus valolla on kodin yleisilmeeseen. 🙂

 3. Tosi nätin näköistä 🙂 <br />
  <br />
  Itse vain mietin ihan käytäntöä; miten esim. kengät voi laittaa heti laatikkoon käytön jälkeen? Ettekö tarvitse mitään mattoa tuohon, kulkeutuuko hiekka jaloissa muualle asuntoon?<br />
  Varsinkin näillä kurakeleillä lapsen vaatteet, sotkevatko ne tuota seinää tai hyllykköä?

  1. Rose: Meillä on rapun ovella kenkäharja ja lisäksi käytävässä runsaasti mattoja, jotka vievät jo suurimman osan kengän pohjissa kulkeutuvasta hiekasta pois. Lisäksi on tietysti ovimatto (oven sisäpuolella, puuttuu näistä kuvista koska eteinen keskeneräinen) johon sitten tipahtelee niitä loppuja. Kuraiset kengät annetaan tietysti kuivahtaa kunnolla ennen laatikkoon laittamista, mutta muutoin aion huoletta sujauttaa meidän kengät suoraan laatikon uumeniin. 🙂 Koiran tassuista tulee enemmän hiekkaa ja rapaa kuin tytön kurakengistä, siihen minulla on ratkaisuna Natusanin hajusteettomat peppupyyhkeet joilla pyyhkäisen pahimmat kurat koiran tassuista pois jo heti oven suussa. Kuravaatteet eivät sotke eteistä, ne saavat roikkua puunoksilla vapaasti, paitsi jos ovat kuraisia tai likomärkiä jolloin niiden paikka on kylpyhuoneessa. 🙂

  2. Eikö tule jo kalliiksi tuo tassujen pyyhkiminen, kun ainakin tämä talvi on ollut aika sateinen? 🙂 Meillä käytetään koirille vanhoja pyyhkeitä tassuja ja joskus koko koiraa varten (tykkäävät joskus kieriä mudassa). 😀

  3. Tracy: Ei tule kalliiksi, Natusanin peppupyyhkeet ovat melko edullisia ja yksi isompi pakkaus kestää kokonaisen vuoden. Peppupyyhkeisiin pyyhitään koiran tassut vain kuraisilla keleillä, ja jos koira rymyää kuralammikoissa niin sitten suoraan pesulle kylpyhuoneeseen. 🙂 Imuri ja moppi ovat aina valmiudessa jos tulee rapaa sisälle asti (muualle siis kuin kylppärin lattialle). 🙂

  1. Sanna: Patteria varten kävin hakemassa Clas Ohlsonilta patterimaalia:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Patterimaali-45-/40-9013&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Patterimaali-45-/40-9013</a><br />
   <br />
   Maalausvälineenä käytin patterisivellintä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Patterisivellin-Stiwex-Silk-Tip-1550-/Pr408296000&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Patterisivellin-Stiwex-Silk-Tip-1550-/Pr408296000</a><br />
   <br />
   En tehnyt patterille hiontaa, ainoastaan perusteellisen pyyhinnän jotta sain pölyt ja liat irti. 🙂

  1. Minttu: Näitä on kahta eri mallia, lattiamalli seisoo oman jalkansa varassa ja tämä seinämalli kiinnitetään seinälle teräsputkilla, joihin voi ripustaa henkareitakin. 🙂

 4. Voi että sä oot kyllä energinen 😀 Tuo puu, se olisi niin mun mieleen. Iiiihana! Pitäskö mun kuitenkin hankkia se lattiaversio…hmmm…

  1. Minsku: Lattiaversio on aivan ihana! &hearts; &hearts; Meillä toimii paremmin tuo seinäversio kun siihen saa myös henkareitakin puun taakse roikkumaan. 🙂

 5. Juu, valkoista on, mutta aivan liian kliinistä minun makuuni. <br />
  Sisustusblogiin sopivaa, mutta entäs sen arjen kanssa. Kai lapsellasi sentään on muutakin kuin valkoista vaatetta, miten ne sopivat silmääsi=naulakkoosi?<br />
  Minäkin mietin yhtälöä kurakeli, lapsi ja valkoinen seinä sekä hiekanmurut….

  1. Samaa mietin itsekin että miten kurainen lapsi ja koira mahtuvat tähän valkoiseen yhtälöön.<br />
   Muistan kun omat lapset olivat pieniä ja vaalea eteinen vaativat työtä kura-aikaan.<br />
   Olet usein todennut että eteisessä säilytettäviä tuotteita on vähän silti jaksan ihmetellä säilyttämisratkaisuja?<br />
   Missä muuten Miramaxin kenkä teline nykyään on sijoitettuna?

  2. Anna: Sisustukseni tai sisustustyylini ei liity varsinaisesti bloggaamiseen, minulla oli vitivalkoinen koti jo vuonna 2006, kahden koiran taloudessa. 🙂 Lapsellani on monen värisiä vaatteita, osa valkoisia mutta paljon muitakin värejä. Eteisen naulakossa ei ole tarkoituskaan säilyttää sisävaatteita, se on päällysvaatteita varten hankittu. Tytön toppapuku on pinkki ja kuravaatteet musta-keltaiset, hyvin sopivat eteiseen esille nekin ja valkoiseen yhdistettynä kaikki värit näyttävät kauniilta. Meillä on ollut valkoista jo vuosia eikä hiekka- tai muukaan roska ole haitannut. Koiran(kin) vuoksi meillä imuroidaan rapakelien aikaan päivittäin ja kerrostalossa asumisen paras puoli on se että suurin osa kurasta ja hiekasta jää jo rappukäytävän puolelle eikä kulkeudu kotiin asti. 🙂

  3. Ano: Vallan mainiosti mahtuvat samaan yhtälöön. 🙂 Jos tulee sotkua niin se on helppo siivota pois oikeiden materiaalivalintojen vuoksi – sohva on nahkaa, matot ovat muovia ja tasot helposti pyyhittäviä. 🙂

 6. Minun haaveeni on myös toi puunaulakko. Myös minä haluaisin nähdä takkeja siellä henkarissa. Itse haaveilen , että laittaisin sen isomman ja pienemmän vierekkäin . Ja valkoisena tietenkin. Kiitos sinulle kivasta ja inspiroivasta blogista.

  1. Hoppula74: Postausta on tulossa myöhemmin kokonaiskuvien ja takkien kanssa. 🙂 Eilen olin niin innoissani kun sain kalusteet paikoilleen etten malttanut olla hyödyntämättä tuota pientä hetkeä kun valoa riitti kuvaamiseen. Kuvausalueen ulkopuolella oli melkoinen kaaos, tyhjiä maalipurkkeja odottamassa kierrtäykseen menoa yms sotkua. :)<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts;

 7. Moi Miia! Tässä tunnustautuu vanha lukija, mutta surkean laiska kommentoija. Nyt kun olen ilmiantanut itseni, haluan kiittää mahtavasta blogista! Luen päivittäin juttuja ja jaan kanssasi aika samanlaisen sisustusmieltymyksen. Tää eteinen näyttää musta upeelta 🙂 silloin kun haikailit sen viherseinän perään törmäsitkö Urbioon? Näin näitä tässä vasta itsekkin ja tykästyin kovasti. Ainakin myurbio.com löytyy aika siistejä kuvia ja tietoa enemmän. Alan tässä juuri mittailemaan parvekkeen seinää näiden varalle..

  1. Juuli: Moikka Juuli, kiitos kivasta kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   Urbio on tuttu ja tykkään kovasti! &hearts; Osista saa rakennettua juuri sen kokoisen ja näköisen kuin tahtoo, ja plussaa säänkestävyydestä. 🙂 Meidän parvekkeen seinään ei voi kiinnittää mitään, joten ainut vaihtoehto on rakentaa omilla jaloilla seisova viherseinäelementti. Sisätiloihin nuo olisi aivan loistavia meillä, keittiön ja eteisen väliseen tolppaan saisi muutaman todella kivasti mahtumaan, mutta tolppaan en uskalla itse alkaa porailemaan (sisällä kulkee putkistoa ja sähköä, materiaali on ilmeisesti tiiltä ja teräslevyä). 🙂

 8. Ihanan valkoista – juuri minun valkoiseen makuuni, tähän suuntaan mennään meilläkin :). Kiitos inspiroivasta blogistasi!

  1. Tarja: Kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Valkoisuus on, varsinkin nyt keväällä kun aurinko alkaa porottamaan (kuten tänään &hearts; ), niin kaunista ja rauhaisaa. &hearts; &hearts;

 9. Tyylikäs eteinen ja tuo naulakko on kyllä upea! Itselläkin on vielä tuulikaapin maalaus edessä, kun budjetti sen sallii. 🙂 Montako senttiä tuo puunaulakko tulee seinästä ulos?

  1. suffeliini: naulakko on äärimäisen kaunis, ja sen seinälle luomat varjot saavat sen näyttämään lähes elävältä. 🙂 Naulakko tulee 12,5cm ulospäin seinästä. 🙂

 10. Tosi kaunista ja olet oikeassa: tulee mieleen vanhat kantakaupungin asunnot ja pitkään luulin, että asutkin sellaisessa! Huoneisto on kuitenkin vähän &quot;erikoisen&quot; muotoinen niin kuin monet vanhat asunnot ja onko huonekorkeuskin tavallista korkeampi vai näyttääkö se vain siltä. Lisäksi nuo listat ja ovet tuovat &quot;vanhaa&quot; tunnelmaa ja itse tykkään niistä kovasti; sinä taisit ainakin joskus miettiä niiden uusimista. :)<br />
  Minäkin mietin käytännöllisyyttä, miten tuo oikein pysyy siistinä ja puhtaana vai saako kura- ja sadekeleillä ja talvella olla koko ajan siivoamassa? Mielenkiinnolla odotan minkälaiset laatikot aiot laitttaa!

  1. K-K: meidän kodin pohjaratkaisu on todella mielenkiintoinen ja hyvin erilainen kuin uudehkoissa tai uusissa kerrostaloasunnoissa yleensä. Vinoja seiniä on kaksi (puunaulakkoseinä ja pitkä peiliseinä) ja huonekorkeuttakin piirua vaille 3metriä. 🙂 Listat ja väliovet vaihdettiin 2010 ja ideana olikin silloin luoda kotiin kantakaupunkimainen tunnelma joka yhdistyy moderneihin uusiin kalusteisiin. &hearts; Myös ikkuna-aukot ovat normaalia syvemmät, vaikkakaan ne eivät vanhojen keskustatalojen syvennyksien veroiset ole. &hearts;<br />
   <br />
   Mielestäni meillä ei siivota sen useammin kuin yleensäkään. 🙂 Koiran vuoksi tietysti imuri laulaa lähes päivittäin, vähintäänkin kolmesti viikossa. Lattioita moppaan parin viikon välein, seiniä ei pyyhi oikeastaan koskaan. Koko kodin perusteellisempaan viikkosiivoukseen menee aikaa noin 1-1,5 tuntia, sisältäen lakanoiden vaihdotkin, joten aika helppohoitoisena pidän meidän kotia vaikka se onkin valkoinen. :)<br />
   <br />
   Värivalintoja tärkeämpää on valikoida kotiin oikeanlaiset materiaalit. Meidän perheessä puuvillakankainen sohva sekä paperinarumatot ovat järjettömän huono valinta (koira likastaisi sen heti), ja tuon olen todennut oman kokemuksen kautta. Nykyinen sohva on nahkaa ja matot Pappelinan muovipunosta, joten ne saa pyyhkäistyä paikallisesti puhtaaksi parissa sekunnissa. 🙂 <br />
   <br />
   Penkin alle tulevan laatikon osalta sain yksi ilta ihan huippuidean, tästä postailen teille erikseen kun pääsen puuhastelemaan projektini parissa. Minulla on ziljoona hommaa keskeneräisenä ja yritän saada ne kaikki pois alta ennen kuin aloittelen uutta. Keittiön ja olohuoneen ikkunankarmit on maalaamatta, verhotangot edelleen kiinnittämättä ja saunakin vaatisi Supi Arctis-käsittelyn. 😀 Ja kylppäriin aion tehdä edullisen faceliftin jonka tarvikkeet on hankittu valmiiksi, nyt kun vaan saisi pari ylimääräistä tuntia vuorokauteen niin saisin vanhat hommat tehtyä ja uudet aloitettua. 😀

 11. Toi naulakko on hauska ja vie vähemmän tilaa kuin se on noin sivusuunnassa. En tiennyt edes että siitä on tehty tuollaista mallia! Mutten tosi hyvä, mutta mua kyllä nyt vähän häiritsee että se &quot;leijuu&quot; ilmassa sen sijaan että olisi tukevasti maassa…

  1. Maaria0: Tree-naulakoita on kahta mallia, vapaasti lattialla seisova sekä tämä seinäasennettu, johon saa taakse roikkumaan myös henkareitakin. 🙂 Seinänaulakko luo kauniita varjoja taustaseinälle. &hearts; &hearts;

 12. Siis, niin mielettömän upea tuli eteisestä! Naulakko on kyllä kaunis. Miten siihen raaskii vaatteita laittaa? Kokonaisuus on täydellinen.

 13. Kaunis 🙂 Hieman ihmettelen kommentteja siitä kuinka eteinen pysyy puhtaana kurakeleillä, kun on noin valkoinen. Ilmeisesti sitä tässä kommenteissa tarkoitetaan vai ymmäränkö väärin. Oli väri mikä tahansa, niin kurakelillähän se on siivottava. Lika on lika olisi valkoisella tai tummalla pinnalla. Mielestäni vaalesta on vielä helpompi siivota, kun kaikki näkyy hyvin 🙂

  1. Valkea pinta on kuitenkin nopeammin likaisen näköinen, kuin esim. vaalean harmaa.<br />
   Meillä tulee päivittäin kaksi koululaista kaksistaan kotiin ja vaikka kuinka päivittäin toitotetaan, että &quot;pyyhkikää&quot; jalat, niin joskus se vain unohtuu 😉 Ja ne kurat pitäisi päästä pesemään heti pois eikä vasta tuntien päästä. Näin ollen jokin toinen väri voi olla vähän &quot;armeliaampi&quot; siivouksen suhteen. Valitettavasti kun itselläni ainakaan ei ole koko ajan aikaa olla pesemässä tai uudelleen maalaamassa. <br />
   <br />
   Totta toki sekin, että kerrostalossa suuri osa kengissä olevasta kurasta ym. jää jo rappukäytävään, mutta siltikin osa hiekasta varmasti kulkeutuu eteisestä muualle asuntoon.

  2. Olen huomannut saman, ettäpienen lapsen kanssa oli aina äiti mukana auttamassa vaatteiden kanssa ja varmistamassa kenkien riisumisen jne. Pienen koululaisen kanssa tilanne on eri ja kerrostalossakin sitä kuraa kulkeutuu lapsen saappaissa vaikkapa kylppäriin saakka ja ne kuraiset vaatteet saattaa silti olla siellä eteisessä eikä kylpyhuoneessa….

  3. Pirjo V: On totta että valkoisessa lika näkyy helpommin, mutta ei se silti yhtään sen helpommin likaannu kuin muutkaan värit. 🙂 Mielummin pyyhkäisen liat pois suht tuoreeltaan kuin että ne pinttyisivät pahemmin kiinni tummempiin pintoihin. Valkoisessa ja vaaleissa sävyissä on myös etunsa, ja oikeanlaisten materiaalien valinta on huomattavasti tärkeämpää kuin värit. 🙂

  4. Rose: Valkoisessa näkyy tumma lika muita värejä helpommin, siksi onkin tärkeää valita materiaalit tilan käyttötarkoituksen mukaan. En itse kuitenkaan pidä valkoista kotia tai sisustusta vaikeahoitoisempana kuin esim greigeä tai tummempiä sävyjä, joista on kokemusta menneiltä vuosilta. Isot Pappelinan valkoiset muovimatot voi mopata puhtaaksi suoraan lattialla, pienemmät voi heittää pesukoneeseen 30°c pesuohjelmaan puhdistumaan. Nahkasohvan voi pyyhkiä paikallisesti puhtaaksi ja puolen vuoden välein tehdä perusteellisemman perusputsauksen ja nahan suojauksen. Ei haittaa vaikka koira lekottelisi sohvalla tai tyttö sotkisi tai piirtäisi vahingossa sohvaa, Universal Stone -puhdistusaineella lähtee jopa kuulakärkikynäkin irti. 🙂 Maalipintaiset kalusteet sekä kevyttä pesua kestävällä maalailla maalatut seinät on helppo pyyhkäistä puhtaaksi jos tulee tahroja. Meillä on seinät pysyneet aina ihmeen siisteinä, ei ole sotkua seinille asti koskaan joutunut vaikka on koirakin ravistelemassa itseään. :)<br />
   <br />
   Omakoti- ja rivitaloissa erillinen kuraeteinen on varmasti todella hyvä ratkaisu, ei kulkeudu ihan niin paljoa hiekkaa ja rapaa sisälle saakka. Samalla tavoin toimii kerrostalossa rappukäytävä, suurimmat hiekat ja kurat rapsitaan kengistä ja vaatteista jo ulko-ovella, kenkien pohjat pyyhkäistään kevyesti rappukäytävän mattoon. Kotiin asti tulee aika vähän varsinaista hiekkaa, ja hiekkaiset kurahaalarit ja kumpparit saavat kuivahtaa kylpyhuoneessa, jossa ne on helppo ravistella ja huuhtaista puhtaaksi. 🙂

  5. Anonyymi: Toivon luonnollisesti että tyttö muistaa aikanaan riisua kuraiset vaatteensa eteisen ovelle eikä lampsi kumppareissa tai kuraisissa vaatteissa pitkin kotia. Eteiseen on helppo tehdä pikasiivouksen täsmäisku imurin ja luutun kanssa, jos tarvetta. Meillä ei kuraa tai hiekkaa kuitenkaan pelätä, sitä varten on imuri ja moppi olemassa, ja kaikki pinnat ovat helposti puhdistettavia. 🙂

 14. meillä on valkoinen eteinen,koira lapsi.Kurakeleillä,joita talvet nykyään on,on haastavaa!Kyllä vaan seinät on täynnä jos jotakin läiskää…Meillä ei ole tod ole aikaa,joka päivä seiniä pestä:)kerta viikkoon pyyhkäisen,kun isompi siivous.Kohta pintaremppaa pukkaa ja seinät saa uuden tummemman värin,vaikkakin valkoinen kaunis onkin.

  1. Nanna: Tummassakin seinässä näkyy sotkut, ne ovat vain haalean vaaleita… Meillä ei ihme kyllä ole seinille koskaan sotkua roiskunut, ainakaan sellaista joka vaatisi jynssäämistä tai päällemaalausta. Koira kuivataan sadekeleillä pyyhkeeseen jo heti ovensuussa, tai sitten jos on paljon kuraa mahan alla niin suoraa päätä kylpyhuoneeseen ja pesulle. Ehkä meillä on vaan ollut tuuria, ettei seinäsotkua ole vielä syntynyt…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *