Sopiva kompromissi kaapin paikasta saavutettu!

Pikainen vitriinikaappi-päivitys tähän väliin päivää… 🙂 Sain nimittäin neuvoteltua kaapille uuden paikan eiliseen postaukseen tulleiden kommenttien avustamana, kiitokset teille! ♥

Omakotivalkoinen_277023.jpg

Omakotivalkoinen_277523.jpg

Kaappi on itseasiassa lähes täydellinen tytön huoneessa, se sopii kokonsa ja tyylinsä puolesta huoneen kalustukseen aivan kuin olisi varta vasten sinne hankittu. Korkeuskin on senttiä vaille sama kuin sängyn päätyseinällä olevan String Pocket -seinähyllyn, ja kivasti rimmaa yhteen myös AVA Roomin laatikostolla varustetun sängyn kanssa. ♥ Ja nyt olemme kaikki tyytyväisiä, sopiva kompromissi saavutettu! 🙂

Minä kirmaan kahvikupposeni jälkeen olohuoneen puolelle järjestelemään ja sovittelemaan Muuton Stacked-hyllystöä… jonnekin. 🙂 Touhuisaa tiistaita kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

38 kommenttia “Sopiva kompromissi kaapin paikasta saavutettu!

 1. En oikein ymmärrä? Uusi kumppanisi halusi vitriinin ja se laitettiin lastenhuoneeseen lastenvaatekaapiksi? Halusiko hän siis vain, että asunnossa on vitriini, mutta ei väliä missä – miksi?

  1. Mari Paju: Kaappi on tärkeä sellaisenaan, olohuoneeseen olisi tahtonut sen mutta saimme neuvoteltua sille omasta mielestäni "paremman paikan" tytön huoneesta. 🙂

 2. iiks, ei kyllä mun silmään sovi yhtään että vitriini kaapissa säilytettäisiin vaatteita. En oo ikinä törmännyt moiseen, eikä kyllä mun silmään näytä hyvältä.

 3. Makuasioita tietenkin, mutta minusta vitriiniin ei kuulu vaatteet vaan astiat, kauniit esineet tai vaikka kirjat… 🙂 Sinun kodissa kun kauniita esineitä riittää! Ja miksei lastenhuoneessa lelut. Vai onko vaatteet vain kuvausrekvisiittaa.

  1. K-K: Meillä ei ole erikseen juhla-astiastoa tai muutakaan ns. rekvisiittaa satunnaista maljakkosäilytystarvetta lukuunottamatta, joten vitriinille ei ole meidän kotona sitä perinteisintä käyttötarkoitusta. 🙂 Vaatteet eivät ole kuvausrekvisiittaa, tosin en niitä ehtinyt mitenkään nätisti viikkaamaan hyllyille kuvia varten. 🙂

  1. Susanna: Lasiovet ovat kyllä kivoja, ja myös alalaatikko jonne saa jemmattua kaikenlaista "ei niin nättiä". 🙂

  2. Näytät avoimesti myös tyttäresi tavaroiden säilytysratkaisuja niin miksi et "maskuliinisen yksinkertaistajan"? Tästä minimaalisesta tavaramäärästä ja vähäisestä säilytystilasta on tullut tämän blogin eräs keskeisimpiä teemoja. Kaikki pyörii sen ympärillä. Jopa uusi keittiö tehtiin samoilla periaatteilla: vähän tavaraa, vähän säilytystilaa. Edellisen muuttoliikkeen jälkeen tavaramäärä väheni radikaalisti, samoin säilytystila, kun Bestat saivat kyytiä. Nyt asuntoon on tullut yksi uusi ihminen vaatteineen päivineen, niin tietenkin lukijoita kiinnostaa, miten nämä tavarat on asuntoon sopineet.

  3. miksi: Syy siihen miksi henkilökohtaisimmat ja muita läheisiäni koskevat juttut jäävät blogin ulkopuolelle on negatiivisuus ja julkiselle haukkumiselle altiiksi asettuminen. Saan päivittäin lukea kommenttiboksistani asiattomuuksia, herjaamista, kritisointiin piilottettua veetuilua ja muutaman kerran jopa suoria uhkauksia. En halua asettaa omia rakkaitani alttiiksi tämmöiselle, vaikka itse olenkin sinut oman päätökseni ja bloggaamiseni kanssa. Uteliaisuus on kyltymätön ja valitettavasti vitriiniä koskeva postaukseni kirvoitti sellaisen myrskyn aikaan etten usko vastaavia juttuja postaavani hetkeen jos toiseen. On itsestänikin kurjaa etten voi kaikesta aina teille kertoa mistä haluaisin ja joudun jättämään osan elämästäni pimennon puolelle, mutta olen tilanteelle toistaikseksi voimaton – vastuu kuuluu heille jotka asiattomasti nettimaailmassa toisia kohtaan toimivat.

  4. äidin vastuu: Tytöstäni postailen hyvin vähän ja tarkoin harkiten, samalla ajatuksella ja harkinnalla kuin itsestänikin (mutta tiukemmilla rajoilla). Tähän voisin oikeastaan todeta, että niin kauan kuin ihmiset eivät osaa netissä käyttäytyä ihmisiksi, ei blogissani tulla tuntemaan muita asukkaita kuin minut. Lapseni suhteen en myöskään epäröi sekuntiakaan turvautua virkavallan apuun, mikäli nettietiketti menee jollakin totaalisen hukkaan. Aikuisten ihmisten pitää osata käyttäytyä, myös netissä, ja jos ei osaa niin poliisi opastaa tarvittaessa.

 4. Joko paikka vaihtui!ei oo nättiä vaatteet lasiovien takana,ehei.Mites ois ruokapöydän päässä,hyllyjen tilalla?Astioille?

  1. Nanna: Ei mahdu ruokailutilaan valitettavasti, eikä meiltä löydy ns. parempia astioita jotka eivät olisi päivittäisessä käytössä. Vitriini on itseasiassa nyt aivan ihanan näköinen kun alimmalla hyllyllä on kesäkenkiä (ballerinoja) ja vaatteet on nätimmin viikattu. 🙂

 5. Tervehdys kaikille kommentoineille (teillekin joiden kommenttia en ole julkaissut)! <br />
  <br />
  Ymmärrän että monia kiinnostaa (sekä hyvässä että pahassa) meidän perheen kuviot ja parisuhteeni. Henkilökohtaisista syistä en kuitenkaan halua avata perhe- tai parisuhdetilannettani blogissa yhtään sen enempää kuin on sisustussisällöllisesti tarpeen, ja olen pahoillani jos teistä jotkut kokevat tämän asian epäreiluna. Tämä on kuitenkin perheeni ja läheisteni yhteinen päätös, jolla suojelen heiltä nettimaailman negatiiviselta puolelta. En tule julkaisemaan kommentteja tämän asian tiimoilta enempää. <br />
  <br />
  Aurinkoista kevättä ja iloista mieltä kaikille!

 6. Moi Miia. Laitoin lisäkommenttia postaukseesi, jossa myit tytön sänkyä. Olisi ihana jos ehtisit vastaamaan siihen tämän viikon aikana. Aiheena kylppäriremontti.Kiitos jos ehdit paneutua vielä kerran asiaan.

  1. Hilima: Vastattu on. 🙂 Tummanharmaata suosittelen lattiaan, se on helppohoitoinen ja omasta mielestäni todella kaunis valkoiseen yhdistettynä. Se on myös mustaa pehmeämpi ja tekee kylpyhuoneesta viihtyisämmän. &hearts;

 7. Jos vitriini jää vaatesäilytys-käyttöön, itse laittaisin sinne ehkä laatikoita tai koreja ja vaatteet niiden sisälle? 🙂

 8. Hämmästyin aluksi vitriiniä, koska en ajatellut sen olevan ollenkaan nykyistä tyyliäsi, mutta pidemmälle lukiessa syykin selvisi 🙂 <br />
  Miksi ei voisi vitriinikaapissa säilyttää yhtä hyvin vaatteita (varsinkin jos ne ovat noin somia) kuin mitä tahansa muutakin. Ja jos lasien läpi näkyvät vaatteet alkavat häiritä, niin lasiovien sisäpuolelle voisi virittää jonkin kauniin, tyyliin sopivan muovin, kankaan tai paperin, jonka saa sitten tarvittaessa huomaamattomasti taas pois.<br />
  Hih, ja pieni onnittelukin siis lienee paikallaan! &hearts;

  1. Kaisa J: Minusta vitriini on kiva paikka vaatteillekin, aivan kuin oman makkarini avoin vaatesäilytyssysteemi. 🙂 Ja tuo lasin pintaan liimattu kontaktimuovi tai teipattu koristepaperi / sanomalehti on hyvä keino uudistaa kaappia jos sisällä olevat vaatteet alkavat häiritsemään näkösällä. 🙂

 9. Loistoratkaisu! Vaatteet sopivat loistavasti vitriiniin ja kaappi sinällään lastenhuoneeseen hyvin. Olen oudosti iloinen päätöksestäsi ottaa se pois olohuoneesta. Sisustukselliset linjaukset ottavat aikaa kasvaessaan ja samalla sitä itsekin muuttuu ja kehittyy – siksi on haastavaa kun ihan ihmeellinen ja uudenlainen kaluste saapuu tarkasti harkittuun tilaan. Varsinkin jos sellaista ei ole harkinnut tai &quot;sulatellut&quot; lainkaan. Jatka ihmeessä ihanan tiukkaa linjaa sisustuksessasi, ainakin blogin tiimoilta. Inspiroit tänne Tampereelle asti.

  1. Minna Kulmala: Olohuoneessa se ei toiminut kovinkaan hyvin ja olen todella iloinen sen sijoituksesta tytön huoneeseen. 🙂 Siellä on minusta oikein hyvä, sopii tyyliin ja kooltaakin sopiva. Linjani on tiukentunut tässä viimeisen vuoden aikana ja tiukkana yritän pysyä jatkossakin, toki ottaen huomioon myös muut kodin asukkaat. 🙂 Ihana olet! &hearts; Valoa ja iloa päivääsi Minna! &hearts;

 10. Arvaan, että vitriini ei tule esiintymään blogisi postauksissa pitkään. Arvaan, että lähtee kiertoon hyvin nopeasti. Toisaalta hyvä niin, mikäli ainoa funktio, johon sen olet hyväksynyt, on lastenvaatekaappi. Ei toimi alkuunkaan enkä usko, että hillittyihin ratkaisuihin perustuva sisustusfilosofiasi hyväksyy värikkäiden lastenvaatteiden näkymisen noin hallitsevana elementtinä tyttösi huoneessa. Aamen.

  1. Ebba: Aika näyttäneen osuiko arvauksesi oikeaan. 🙂 Itse en enää lähde vannomaan minkään asian puolesta tai vastaan, elämällä kun on tapana joskus yllättää. :D<br />
   <br />
   Yllättävää ehkä mutta tykkään vitriinistä vaatekaappina, ja jos myöhemmin lasin läpi näkyvät vaatteet alkavat tympäisemään niin laitan Kaisa J:n ehdottaman taustapaperin, mustavalkoista sanomalehteä tai graafisesti kuvioitua kontaktikalvoa lasin sisäpuolelle näköesteeksi. 🙂

 11. Eikä, nyt se on väärässä paikassa! Eikä käy yhtään tuohon tytön huoneeseen, mun mielestä. Se olkkarin paikka oli kuin just tuolle tehty, sano mitä sanot 😀

  1. Minsku: Jos vitriini olisi ollut korkeampi ja hieman massiivisempi, olisi se ehkä istunutkin sohvan kylkeen hyvin. Nyt se oli kovin pienen ja hieman heiveröisenkin näköinen, varsinkin jos vertasi Muuramen leveään ja jykevään tasokokonaisuuteen. 🙂

 12. Moikka Mia! <br />
  Kaunis kaappi, ja mielestäni suloiset ja nätit vaatteet sopivat lasien taakse oikein hyvin 🙂 missä tytön vaatteet olivat ennen?

  1. Iida: Tytön vaatteet olivat jonkin aikaa kylpyhuoneessa sijaitsevassa korkeassa kaapissa, mutta osa niistä oli kulkeutunut roikkumaan tytön huoneen oven takana olevaan naulakkoon hänen toimestaan. 😀

  1. yllätys: Vitriini on minusta kiva paikka vaatteille, varsinkin vauvan suloisille vaatteille ja isompien muksujen vaateseteille. &hearts; hieman mietin että saisinko viriteltyä yhteen hyllylevyyn tangon, josta roikkuisi tytön kauneimpia mekkoja ja muita vaatteita henkareissa, ajatus muhii… 🙂

 13. Moi Miia,<br />
  Ymmärrän hyvin, että haluat pitää parisuhteesi ja perheesi poissa blogistasi. Mua kuitenkin ihan näin sisustusmielessä kiinnostaa, miten saatte ratkaistua, yhden ylimääräisen ihmisen tavaroiden säilytyksen. Olen kohta samassa tilanteessa kanssasi: Olen sisustanut itselleni kodin, jossa on juuri sopivasti tilaa omille tavaroilleni (mm. vaatekaappiin teetetty sisukset, keittiö ja kylppäri uusittu juuri omille purkeilleni sopivaksi). Nyt tilanne olisi sellainen, että asuntoon olisi jossain vaiheessa muuttamassa toinen ja mietinkin, miten saamme kaiken laitettua, ilman että kumpikaan joutuu liikaa tinkimään. <br />
  <br />
  Paitsi että ajattelen omaa napaani, tämä toisi varmasti mielenkiintoista sisältöä myös blogiisi. Jos mies ei halua, että hänen tavaroitaan kuvataan, voit vaikka kuvata omasi ja kertoa toisen säilytyksestä (Esim. &quot;näin tiivistin vaatteeni, jotta mies sai puolet String-hyllystä&quot;).<br />
  <br />
  Kiitos jo etukäteen!

  1. Yhteenmuutto: Kahden aikuisen koti on aina kahden kompromissi. 🙂 Yleensä miehiä ei kovin paljoa kiinnosta kodin sisustusjutut vaan enemmänkin elektroniikka, akustiikka ja perusasioiden soljuva hoituminen (saunominen, suihkun toimivuus, pyykkihuolto, uunit ja muut, sohvan mukavuus ja sängyn laatu). Säilytystilojen suhteen onkin hieman haastavampaa, varsinkin jos ihmiset ovat keskenään erilaisia tavaroiden säästämisen suhteen. Kumpikin joutuu tinkimään, miehesi omista tavaroistaan ja sinä vuorostaan omistasi, jotta nykyinen säilytystila riittää teille molemmille. <br />
   <br />
   Jos tuntuu hankalalta, voisitte ehkä myydä yhdessä tavaroitanne kirppareilla (netissä esim Facebook-kirppisryhmät, tori.fi, huutonet, ikean kalusteille aeki…) ja kerätä kirppismyynneillä teille matkakassaa johonkin ihanaan paikkaan minne olette tahtoneet mennä. &hearts; Hyvän syyn vuoksi on helpompi luopua turhasta ja tarpeelliset jutut saa yleensä mahtumaan kun organisoi säilytystilan käytön mahdollisimman perusteelliseksi. Lisähyllyjä, -lokeroita, -laatikoita, -bokseja, -tankoja ja hukkatilat käyttöön. 🙂 Tärkeintä on että molemmat ovat samalla aaltopituudella tavaroiden säilyttämisen, kierrättämisen ja varastoimisen suhteen! &hearts;<br />
   <br />
   Mies ei tahdo esiintyä blogissani ja totesi että hänen hammasharjansa saa jättää kuvaamatta blogiin. 😀 Joitakin merkkejä hänestä on näkynyt jo jonkin aikaa, mutta kukaan ei ole tainnut osata yhdistää niitä mieheen. 😀 En vielä tiedä miten ratkaisen tämän aihealueen jatkossa, mutta eiköhän se kultainen keskitie tähänkin löydy. 🙂

  2. Ymmärrän hyvin, ettei läheiset usein halua esiintyä blogissa (itsekään en haluaisi!) ja sitä pitää ehdottomasti kunnioittaa. Itse en kuvaisi edes pientä lasta blogiin, koska häneltä ei voi kysyä mielipidettä asiaan. <br />
   Kuitenkin blogin kannalta olisi kiinnostavaa nähdä miten ihmeessä sinne saa nätisti toisen ihmisen tavarat ja miten karsittu tavaramäärä riittää kaikile. 😉 Siistissä kodissa on kyllä helppo muuten häivyttää paljonkin asioita pelkästään rajaamalla tai hieman siirtelemällä tavaroita. 🙂

  3. K-K: Kuvaan tyttöä blogiin hyvin harvakseltaan ja olen aika tarkka siitä millaisia kuvia tai edes kuulumisia hänen osaltaan jaan julkisesti. 🙂 Hän on luonnollisesti tärkein osa elämääni ja sen vuoksi en voi täysin sulkea häntä pois blogistakaan, mutta yritän aina pitää mielessäni miten häntä koskevat jutut tulevaisuudessa saattavat vaikuttaa hänen elämäänsä. &hearts; &hearts;

 14. Meilläkin on vitriinikaappi vähän ruokailutilasta erillään, kun ruokailutilaan ei millään saatu sitä mahtumaan. Ylemmillä hyllyillä meillä on erilaiset lasit, joita käytetään ihan arkisinkin tarpeen mukaan. Siis kuohuviinilasit, punaviinilasit, olutlasit, sherrylasit jne. Meilläkään ei mitään juhla-astioita erikseen ole, mutta nuo erilaiset lasit sopii hyvin vitriiniin. Lisäksi siellä on jonkin verran muuta lasitavaraa – maljakoita, taidelasia jne. Ja alimmalla pullolla karusti viskit, sherryt sun muut viinakset. <br />
  <br />
  Jos teillä ei vielä tässä vaiheessa ole viinilaseja sun muuta vitriinin täydeltä, niin haittaako? Olette vielä ilmeisen nuoria ja ehditte täydentää juomalasistoanne erilaisille juomille sopiviksi. Jos värikoodi on ehdoton, voitte pitäytyä kirkkaissa juomalaseissa ja täydentää valkoisilla maljakoilla. Kyllä vitriinikaappi on paikkansa olohuoneessa ansainnut!

  1. RiittaP: Meillä viinilasit ovat käytössä ihan arkiruokailussakin, punaviinilaseista saatan juoda vettä tai vichyä ruoan kanssa. 🙂 Yritämme ainakin toistaiseksi olla keräämättä suurta satsia juhlavampia astioita tai laseja kaappeihin, mutta tulevaisuus näyttäneen alkaako niitä kertymään. 🙂 Kesän alussa meillä pidetään lakkiaisjuhlat ja niitä varten vuokraamme juhla-astiaston viinilaseineen cateringin kautta, jotta säästymme lisäastioiden ostamiselta. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *