Valkoinen verhotanko & valkoiset pellavaverhot!

Jippii!!! Miten voikaan ihminen olla näin iloinen olohuoneen maalatuista ikkunankarmeista, paikoilleen (viimeinkin!) asennetusta verhotangosta ja tangossa roikkuvasta yhdestä valmiista verhosta. 🙂 Vaikka vielä onkin hommaa tehtävänä, häämöttää maaliviiva selvänä tähtäimenä jo ihan tuossa yhden harppauksen päässä. Huh millaiseksi työmääräksi tämä marraskuisesta katon maalaamisesta alkanut projektini onkaan kasvanut… 🙂

Omakotivalkoinen_282566.jpg

Omakotivalkoinen_282166.jpg

Omakotivalkoinen_282466.jpg

Olohuone sai saman käsittelyn kuin eteinenkin, eli maalasin ikkunankarmit, patterin, listat sekä makuuhuoneen oven kolmeen otteeseen valkoisella Clas Ohlsonin maalilla. Tämän lisäksi olen istunut ompelukoneen ääressä  surruttelemassa vitivalkoisesta pellavakankaasta piilolenkkiverhoja, joista toinen on nyt valmistunut. Pieni mittaus- ja ajatusvirhe minulle kuitenkin kävi, sillä unohdin ottaa huomioon ettei verhotanko tulekaan alkuperäisen ja mahdottomaksi metsästykseksi todetun kattokiskoideani tavoin kattoon kiinni, joten verhoni on nyt 10cm liian pitkä. 😀

Omakotivalkoinen_281866.jpg

Omakotivalkoinen_282766.jpg

Etsiskelin pitkään Kirschin Flex-kattokiskoa, mutta lopulta “joka kaupasta löytyvä” saman merkin valkoinen Scala -verhotanko vei voiton. Nyt kun katson tuota upeasti poimuilla olevaa ja kauniisti laskeutuvaa verhoani, olen satavarma että valintani oli oikea – pieni ilmarako katon ja verhotangon välissä näyttää hyvältä ja tekee verhosta kevyen näköisen ja eläväisen. ♥

Omakotivalkoinen_282966.jpg

Omakotivalkoinen_281666.jpg

Maalatut ikkunankarmit eivät varmaankaan ole kovin mielenkiintoista katseltavaa, mutta olen niin tyytyväinen oman käteni jälkeen, että haluan tallentaa tämän(kin) puurtamisen tulokset blogimuisteloiden joukkoon. Tämmöistä täällä on siis pakerrettu vaivihkaa kaikkina viime viikon vapaina iltoina, ja enää puuttuu makuuhuoneen välioven viimeinen maalikerros ja verhojen valmiiksi ompelu (toinen kokonaan ja valmiin verhon mahdollinen lyhennys). Joskos kohta olisi aika postailla niitä olohuoneen kokonaiskuviakin… 🙂

Aurinkoista päivää kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

29 kommenttia “Valkoinen verhotanko & valkoiset pellavaverhot!

 1. Hyvin olet kyllä maalailussa onnistunut! Itsekin haaveilen pellavaverhoista. Onneksi sinulla tuo mittavirhe tuli noin päin, se on helpompi korjata! Aurinkoista pääsiäisen odotusta!

  1. Hanna-Mari: Onni onnettomuudessa että kävi noin päin. 🙂 Aurinkoista pääsiäisen odotusta sinulle myös! ♥

   1. Whiter shade of pale: Valkoisesta olen tykännyt aina, ensimmäisen kokonaan valkoisen kotini sisustin jo vuonna 2006. 🙂 Valkoinen on minulle rauhallisuuden ja viihtyisyyden väri, mieli lepää vaaleassa kodissa ja minusta se on maailman kaunein sisustusväri. ♥

  1. Minna: No himpatti kun menin kutistamaan kankaan ennen ompelua, kerrankin tein niin kuin oikeaoppisesti kuuluu. 😀

 2. Heipsan! Oletpa ollut ahkera, hyvää jälkeä on tullut:)! Mistä löysit vitivalkoista pellavakangasta?<br />
  Itse olen etsinyt, mutta kaikki tähän mennessä ovat olleet liian luonnonvalkoisia, tulee liian romanttinen fiilis meidän kotona. Onpa vaikeaa löytää juuri oikeanlainen kangas!! (Tai sitten olen liian tarkka;)). Haluaisin vaan suoraan sellaiset verhot, ettei niitä tee mieli vaihtaa pitkään aikaan:). Joku voisi sanoa että valkoinen on helppo valinta, mutta etenkin verhoissa mielestäni haasteellinen!

  1. enkeli: Kangas löytyi eurokankaasta, myymälässä näytti ihan vitivalkoiselta mutta kotona pienen aavistuksen taittoi kermaisempaan suuntaan kuin seinät (ei kuitenkaan kermanvalkoinen). Pesin kankaan ennen ompelua kevyesti valkaisevalla Perlana Whitella ja se vaalensi verhot vitivalkoiseksi. Verhoissa valkoinen on ehdottomasti vaikein värivalinta, varsinkin jos kotona on reilusti muitakin valkoisia pintoja. 🙂

  1. Nanna: Hobbyhallin pellavaverhot ja pussilakanat ovat todella loistavia, myös hinnaltaan. 🙂 Ainut harmi on se etten voi ostaa valmiita verhoja oikein muualta kuin Stockmannilta (Villa Stockmann) tai Ellokselta, koska pituus on muualla liian lyhyt. Ikkunaan tarvitaan 260cm pitkät verhot jotta ne ylettävät lattianrajaan.

  2. hihiihi: Onko Chanelilla edes pellavaverhoja?? 🙂 Pellavaisia jakkuja ja housuja on, mutta kodin sisustusjuttuja en muista koskaan nähneeni Chanelilla. 🙂

 3. Minkälainen tuo piilolenkki oikein on? Kiinnostaisi itseäkin ommella verhot, jos tulee sopiva kangas vastaan. Tosin minulla on aika pieni pöytä tällä hetkellä ja haluaisin kunnon työtilat. 🙂 Minkä pöydän ääressä ompelit?

  1. K-K: Piilenkit ovat kaksinkerroin reunoistaan ommeltuja pitkulaisia erillisiä kangaspaloja, jotka ompelin kiinni verhon yläreunaan ylhäältä ja alhaalta. Tanko kulkee verholenkin ja verhon välistä. 🙂 Todella helppo ja yksinkertainen ommella, amatöörikin (eli minä! :D) sen osaa tehdä. 🙂

 4. Minuakin kiinnostaa tuo verhon kiinnitys tankoon. Katselin juuri tänään uusia verhotankoja ja pähkäilin miten verhot nykyään kiinnitetään niihin; nimim. reilu 10 vuotta ilman verhoja 🙂 Luulin, että pitää hommata renkaat, joissa on nipsut, mutta tuo kiinnityksesi vaikuttaa tyylikkäältä. Sinulla ei ole kuvaa verhon toiselta puolelta tästä piilolenkistä?

  1. Aurinkoinen: Verhon yläreunaan ommellaan leveä taite (noin 10-15cm, onkohan päärme oikea termi?) ja taitteet taakse ommellaan erillisistä kangaspaloista tehdyt lenkit. Lenkkiverhot joissa lenkki on taitettu verhon taakse piiloon ja ommeltu alareunasta kiinni verhotaitteen alareunaompeleeseen. 🙂 Olikohan tuo nyt ymmärrettävä ohje ollenkaan?? 🙂 Otan kuvat kun saan toisenkin verhon ommeltua valmiiksi. 🙂

  2. Myös sellaista nauhaa on saatavilla kangaskaupassa, joka ommellaan sinne yläreunaan. Siinä nauhassa on ne lenksut valmiina, on vieläkin yksinkertaisempi ommella kun ei tarvii erikseen mittailla lebksujen paikkoja:).

 5. Hyvältä näyttää, kannatti uurastaa! Pellava on kyllä ihana materiaali verhoihin, näin kesää vasten varsinkin.

 6. Mia,<br />
  kerrotko maalasitko patterit telalla vai pensselillä ja minkälaisella? Tuliko sileä pinta?<br />
  Kiitos etukäteen vastauksestasi:)

 7. Kangaskaupoista kannattaa käydä ostaas monsuuninauhaa, ajaa saman asian eikä tarvii itse askarrella noita lenkkejä 😊

 8. Tykkään minimalistisista vaatevihjeistäsi ja karsimisvinkeistäsi, olen lukenut niitä todella ahkerasti, mutta olen niin viluinen, että minua alkaisi paeltaa kodissasi 🙂 <br />
  <br />
  Muistan, kun lapsena kotona inhosin liian pliisuja, kylmiä värejä. Oletko ajatellut, että lapset yleensä kaipaavat värejä? <br />
  <br />
  Ps. Kiva. kun vastasit. Et suomalaiseen tapaan ottanut hernettä nenään erilaisesta mielipiteestä. Yritän itsekin aina toimia niin.

  1. Whiter shade of pale: oma tyttöni saa kyllä ympärillään nähdä riittävästi värejä, hänellä on sen sadan sateenkaaren värit omaavia leluja, vaatteita sekä kirjoja, joten en ole lainkaan huolissani hänen kehityksestään. 🙂 Minusta se on vain hyvä juttu että lastenhuoneessa on rauhallinen ja selkeä värimaailma, meillä se on valkoinen, kirkkaankeltainen ja häivähdys mustaa. <br />
   <br />
   Yritän parhaani mukaan asettua aina myös sinne oman aitani toiselle puolen ja olen aika ymmärtäväinen ihminen. Maailmaan mahtuu miljoonia mielipiteitä ja sisustusjutut ovat niitä keveimpiä asioita, joista ei kannata kenenkään kiivastua. Se mikä kenellekin tuntuu parhaalta ratkaisulta on loppujen lopuksi minusta melko henkilökohtainen juttu, aivan kuin kotikin on. Kunhan itse tykkää omasta kodistaan, se on tärkeintä! &hearts;

 9. Olen muuten kuitenkin vähän saanut inspiraatiota sinulta, että voisin työpaikkakunnan asuntoni sisustaa ehkä hiukan valkoisemmin kuin yleensä tapaan. (Asunto on pieni, valkoinen voisi avartaa sitä.)<br />
  <br />
  Vaatevähennyksistäsi olen saanut paljon boostia.kiitos siitä!!

  1. Whiter shade of pale: Valkoisella ja vaaleilla sävyillä on avartava vaikutus, ja omasta mielestäni sen paras puoli on valon tuplaantuminen. &hearts; &hearts; Mikään ei ole minusta niin voimaannuttavaa kuin herätä aamulla auringonvaloon, ihanaan kirkkauteen joka heijastuu valkoisista pinnoista.&hearts; &hearts; &hearts;

 10. Ostin jo valkoisen kahvinkeittimen, en mustaa niin kuin ensin aioin 🙂 Verhossakin on enemmän valkoista kuin muuta väriä. Huh huijaa, ihan valkoiseksi en kuitenkaan ala. Varsinaisessa kämpässäni ei ole mitään muuta valkoista kuin yksi väliovi, nyt huomasin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *