Kotimaiset kauneusunet – AVA Room & Unico!

Vietämme yhden kalenterivuoden aikana keskimäärin 2920 tuntia sängyssä makoillen ja 70-vuotiaalla on takanaan jo hurjat 204 400 nukuttua tuntia. Arvostamme kovasti valveilla olemisen aikaamme, pidämme tärkeänä laadukasta ja makoisaa ruokavaliota, työn mielekkyyttä, parisuhteen toimivuutta, liikunnan hyvää tekeviä vaikutuksia, kauniisti sisustettua kotiympäristöä sekä upeaa ulkonäköä kaikkine kosmetiikkatuotteineen… Nukkumista emme kuitenkaan arvosta tarpeeksi ja monesti olen itsekin päättänyt säästää patjan ja peittojen suhteen, panostaakseni enemmän makuuhuoneen muuhun sisustukseen. Parhaimmat unet eivät kuitenkaan synny täydellisesti sisustetun makuuhuoneen ansiosta, vaan nukkujan pituuteen, painoon ja nukkuma-asentoon suhteutetun oikeanlaisen patjan valinnasta. 

AVARoom_Omakotivalkoinen_887367.jpg

Patjan tulisi tukea nukkujan selkärankaa, rentouttaa lihaksia ja antaa lepoa koko keholle. Jokainen meistä varmasti tietää sen levollisen ja rentoutuneen kissamaisen letkeän tunteen hyvin nukutun yön jäljiltä? Tälläinen tunne meillä pitäisi olla jokaisena aamuna herätessämme. 🙂 Omassa sängyssäni on säästösyistä (!) hankitut Ikean runkopatjat, joiden päälle ostin reilu vuosi sitten Familonin AeroFlex -älypetarin selkäsärkyni taltuttamiseksi (postaus aiheesta). Tällä kertaa postaukseni ei kuitenkaan keskity aikuisten patjavalintaan, vaan lasten nukkumismukavuuteen, joka aikuisiakin useammin jää liian vähäiselle huomiolle… 

Omakotivalkoinen_296678.jpg

Lapsen patjan valinnassa on monta valintakriteereihin vaikuttavaa tekijää, joista tärkeimmät ovat lapsen ikä ja koko. Pikkulasten patjan tulisi olla sopivan pehmeä, muttei kuitenkaan upottavan pehmoinen vatsallaan nukkuvan lapsen tukehtumisriskin vuoksi. Patjan päällisen olisi  hygieniasyistä hyvä olla irrotettava ja konepestävä, sekä tietysti myös hengittävä, jotta yöllisen hikoilun aiheuttama kosteus pääsee hyvin haihtumaan. Jatkettavaan sänkyyn siirryttäessä olisi viimeistään hyvä ottaa käyttöön erillinen sijauspatja, joka antaa pienelle kasvavalle nukkujalle lisätukea. Oma tyttöni on valitellut kasvukivuista johtuvaa jalkojen kolotusta, ja monta yötä on mennyt parempaa nukkuma-asentoa etsiessä, hyöriessä ja pyöriessä sängyssä puolelta toiselle. AVA Roomin sängyn mukana tilaamani patjasetin päällä on nukuttu nyt kolmisen viikkoa ja tyttö on aamuisin ollut silmin nähden virkeämpi eikä särystä valitteluakaan ole kuulunut nyt yli viikkoon. 🙂

Omakotivalkoinen_88738527.jpg

AVA Roomin patjasettiin kuuluu 10cm paksu, laatuluokitukseltaan E-25 merkitty CFC-vapaa vaahtomuovipatja sekä 3cm paksuinen sijauspatja. Molemmat patjat on varustettu irroitettavilla ja konepestävillä patjanpäällisillä, valmistusmateriaalina on käytetty erittäin laadukasta ja hengittävää kangasta (260g/m2, puuvilla 40%, polyesteri 30%, polyamidi 30%). Alle 60kg painaville lapsille soveltuva patjasetti on sopivan napakka ja miellyttävän tuntuinen jopa minun kiukuttelevalle selälleni. Ero tytön vanhaan Ikeasta ostettuun jatkettavaan patjaan on todella suuri, ja sen huomaa selkeimmin pikku nukkujani leppoisemmasta uudesta aamuasenteesta… Hyvin nukuttu yö – paljon parempi päivä! 🙂

Omakotivalkoinen_297178.jpg

Patjaostoksilla kannattaa aina turvautua ammatti-ihmisen apuun ja osaavan myyjän neuvoihin oikeanlaisen patjan valintaa koskien. Lisätietoa AVA Roomin jälleenmyymistä kotimaisista Unico Finlandin -patjoista löydät AVA Roomin nettisivuilta! ♥

Rentouttavaa perjantai-iltaa!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: AVA Room)

8 kommenttia “Kotimaiset kauneusunet – AVA Room & Unico!

 1. Hei,<br />
  <br />
  Mielenkiintoinen postaus. Muistatko minkä merkkinen teidän vanha Ikean patja oli? Meidän lapsilla on Ikean Vyssa Skönt patjat jatkettavissa sängyissä ja ovat toistaiseksi ainakin hyvät. Tosin ovat olleet käytössä vasta vähän aikaa, toisella lapsella vajaan vuoden ja toisella pari. Ikean patjat ovat lähinnä siitä syystä, että Ikean sänkyihin on vaikea löytää sopivia patjoja. Tätä patja-asiaa pyörittelin kovasti, kun sänkyjä lapsille hommattiin ja luulen tämän olevan välivaihe, niin kuin nuo jatkettavat sängytkin.

  1. Manna: Meidän vanha patja oli Ikean Vyssa Slappna, samaa sarjaa mutta edullisemmalla päällisellä. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60213447/&quot; target="_blank">http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/60213447/</a><br />
   <br />
   Ikeassa on hyviäkin patjoja, osa aikuisten Sultan patjoista on voittanut testeissäkin meriittejä kilpailijoihinsa nähden. 🙂 Ikeassa on vaikea saada tietoa patjojen sopivuudesta omalle painolle ja tuo lasten patja oli todella huono ostos. Painui vuodessa reunoiltaan linttaan ja päällinen takertui kiinni lakanaan niin että jalkapäädyssä oli aina mytty.

  1. meri: Patja päätyi energiajätteeksi, huonoa patjaa en hygieniasyistäkään koskaan myisi tai antaisi eteenpäin. 🙂

 2. AeroFlex -älypetari minullakin on ollut nyt vuoden käytössä. Hankin sen koska minulla oli ilmeisesti liian (pinta)kova sänky ja olo oli kuin kepillä hakattu aamuisin. Uusi AeroFlex-petari toi heti taivaallisen helpotuksen ja kivut loppuivat. Nyt vuoden käytön jälkeen olen taas alkanut heräillä öisin useamman kerran vaihtamaan asentoa ja ainakin jos pitkään nukun, niin selkä kipeytyy. On tullut mieleen, että ei kai AeroFlex ole voinut menettää ominaisuuksiaan jo vuodessa. Tuntuuko teidän AeroFlex edelleen yhtä hyvältä kuin vuosi sitten?

  1. Nukkumatti: Meillä petari on edelleen hyvässä kunnossa, ei ole tullut painautumia tai kuoppia enkä ole huomannut eroa entiseen. 🙂 Kokeile kääntää patja toisinpäin, josko se auttaisi ainakin ensi hätään ja auttaisi patjan viskoelastaanisuuden palautumisen kanssa, jos ongelmana on patjan kimmoisuuden vähentyminen. Toivottavasti tuo auttaisi… &hearts;

  2. Kiva kuulla, että teillä älypetari on edelleen yhtä hyvä kuin uusi! Ehkä omassa AeroFlexissänikään ei ole vikaa, vaan selkäkivut ovat johtuneet jostain muusta. Testaan kuitenkin vielä tuon kääntövinkin, kiitos siitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *