Kahden kauppaa… & uusi ruokapöytä!

Sisustaminen on viime vuosien aikana alkanut kasvavassa määrin kiinnostamaan myös miehiä, ja sisustus- sekä huonekalukaupoissa näkee nykyisin yllättävän aktiivisesti sisustusostoksien mietintään osallistuvaa mieskansaa. 🙂 Hyvin harva mies jaksaa edelleenkään innostua kukkaruukuista, sohvatyynyistä, pyyhkeiden sävyistä tai muista pienistä yksityiskohdista, mutta suurien pintojen ja kalustehankintojen osalta vaikuttaisi siltä, että miesten kiinnostus oman kodin ulkonäköä ja viihtyisyyttä kohtaan on kovassa nousukiidossa. Oma mieheni kuuluu tähän sisustuksesta kiinnostuneiden miesten vauhtiryhmään ja pakko myöntää, että on erittäin virkistävää keskustella sisustusjutuista miehen kanssa – hän katselee asioita erilaisesta perspektiivistä ja hänen “sisustusfilosofiansa” poikkeaa jonkin verran omastani. 🙂

Omakotivalkoinen_303290_2.jpg

Omakotivalkoinen_302290_2.jpg

Muutama tarkkasilmäinen lukijani ehtikin jo huomaamaan että keittiöön on ilmestynyt uusi ruokapöytä. 🙂 Itse olisin mielelläni istunut vanhan pyöreän ruokapöytäni ääressä jatkossakin, mutta miehen mielestä pyöreä pöytä ei ollut toimiva eikä kivan näköinenkään. Lyhyeksi jääneen vastaanharaamisen jälkeen annoin hänelle vapaat kädet etsiä ja ehdottaa uutta pöytää, ja yllätyin positiivisesti hänen valkoisesta, yksinkertaisesta ja ajattomasta pöytävalinnastaan. ♥ Olisin voinut kuvitella hänen ehdotuksensa olevan jotakin jyhkeää ja massiivisempaa, esim mustaksi petsattua puuta… 🙂

Omakotivalkoinen_303990.jpg

Omakotivalkoinen_303790_2.jpg

Miehen mielestä Hay Hee -terästuolitkin (ovat kuulemma terassikalusteen näköiset) olisivat joutaneet vaihtoon, mutta tässä asiassa en suostunut joustamaan. Teimme yhteistuumin kompromissin, että ostamme kolme erilaista tuolia, joiden muotokieli sopisi Hee-tuolien kanssa yhteen ja saman pöydän ääreen. Tuolimaun kanssa olemme niin eri linjoilla kuin olla ja voi, eikä kinastelulta vältytty. 😀 Mies tyrmäsi heti kaikki ehdottamani muovia sisältävät tuolivaihtoehdot (nyyh, Kartel Masters ja Hay AAC -mallin tuolit) ja minä vuorostaan miehen mielestä upeat perinteiset puutuolit. 😀 Löysimme lopulta loistavan ratkaisun Muuton teräsjalkaisesta Visu-tuolista – mies saa haluamaansa “kunnon” puuta ja minä kevyen siluetin sekä sirot jalat. 🙂 Visu-tuolien toimitusaika on pitkä ja vielä joudumme viikon verran odottelemaan tuolien saapumista, siihen asti varatuoleina toimivat Artekin jakkarat…

Omakotivalkoinen_KOllaasi7.jpg

Valaisimen osalta olemme onneksi samaa mieltä, Artekin A110 -kranaatti on täydellinen, ja harkitsemme uuden pöydän muodon vuoksi nykyisen A110:n rinnalle kahta lisävalaisinta. Ainut jarruttava tekijä on taustaseinällä olevien String-hyllyjen osittainen peittyminen valaisinten taakse, pelkään että kokonaisuudesta tulee hyllytäytteiden kanssa liian rauhaton omaan makuuni. 🙂

Koti on kahden kauppaa, kompromisseja puolin sekä toisin! ♥

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Omakotivalkoinen_Facebookissa_2015.jpg      Omakotivalkoinen_Instagramissa_2015.jpg      Omakotivalkoinen_Pinterestissa_2015.jpg 

30 kommenttia “Kahden kauppaa… & uusi ruokapöytä!

 1. Täytyy sanoa, että tykkäsin enemmän siitä pyöreästä pöydästä… :)<br />
  <br />
  Kysyin tätä joskus aikaisemminkin, mutta miten tuo String pocket-hyllyjen yhdistely tapahtuu? Saako niihin irto-osia, vai pitääkö ostaa uusi pocket jos haluaa jatkaa omaansa? Siinä kun jää yksi päätyosa tavallaan ylimääräiseksi…

  1. taskussa: String Pocket -seinähyllyjä ei ainakaan vielä voi ostaa yksittäisinä osina, ainoastaan kokonaisina hyllyinä ja keittiön hyllykokonaisuudesta jäi yli yksi sivulaita ja kaksi hyllylevyä. Jos seinä olisi ollut leveämpi, olisin laittanut kolmannen hylly tuohon jatkeeksi, silloin ei olisi jäänyt ylimääräisiä osia. 🙂

 2. Kiva pöytä, mistä se on ostettu/minkä merkkinen? Meillä on samanlainen tai ainakin vastaava! Meidän pöytämme on Pohjanmaan. Minä en laittaisi kahta lisälamppua, mielestäni siitä tulisi rauhaton kuten sanoitkin. Nyt on tosi hyvä!

  1. ninnu: en itseasiassa tiedä pöydän merkkiä, se on ihan tavallisesta huonekalukaupasta hankittu. 🙂 Jalat ja runko ovat massiivikoivua ja kansi mdf-levyä…<br />
   <br />
   Valainten lisääminen tekee kyllä melkoisen sumpun tuonne keittiön ikkunan edustalle, ja peittää myös hyllynäkymän… En usko että lisäämme valaisimia, mutta lupasin harkita asiaa. 🙂

  2. Laura: Sisustusjutuista keskustelu miehen kanssa on mielenkiintoista, syvällisempää ja teknisempää. 😀 Aika nopeasti tulee selville millaiset mielenkiinnonkohteet toisella on, ja se että sisustus kiinnostaa edes millin verran on miehessä plussaa. 🙂 Tosin sisustusmakujen on hyvä olla keskenään balanssissa, muuten voi tulla kaapin paikasta kädenvääntöä. :D<br />
   <br />
   Itselleni koti on todella tärkeä paikka ja olisi kauheaa ajatella etten saisi tehdä haluamiani muutoksia esim juurikin tuon mäntypaneelikaton suhteen. Kaikkeen ei kummankaan tarvitse tietenkään suostua, mutta yleisilmeen olisi hyvä olla molempia miellyttävä. 🙂 Ihan rehellisyyden nimissä on pakko sanoa etten tiedä voisinko asua sellaisessa kodissa laisinkaan, joka olisi omasta mielestäni epäviihtyisä… Onneksi on nykyisin ihan ok että aikuisilla on omatkin kodit… 😉

 3. Vanha pöytä oli paljon parempi. Vaikka se oli &quot;vain&quot; Ikea, oli siinä ihan selvää designia havaittavissa. Se oli mietitty, piirretty ja harkittu. Tämä nykyinen pöytä vaikuttaa ihan tusinatavaralta. Pöytälevy on ohut, jalat tavalliset, ohuehkot tolppajalat. Laitettu vain kansi sokkelin päälle, sokkeli jalkoihin ja pöytä tuotantoon. Näyttää ns. puusepän jämäpaloista valmistamalta pöydältä: kaikki pöydän kannalta tarvittavat osat löytyy, mutta ulkonäköä ei ole yhtään mietitty. Mielestäni se ei sovi ollenkaan keittiön eikä design-kalusteiden kanssa. Erityisesti ohut pöytälevy riitelee keittiön tasojen linjojen kanssa. Häiritsee myös tuo &quot;sokkeli&quot; pöytälevyn alla.<br />
  <br />
  Mikä sinua pöydässä viehättää? Mistä sen linjat tai mittasuhteet hakevat esimerkiksi paria?

  1. edellinen oli parempi: Ikean pöytä on todella kiva, sen jalat ja keskellä pöytälevyä oleva reikä tekivät siitä erikoisen. 🙂 Minusta uusi pöytäkin on hyvä – hyvin pelkistetty ja perinteinen, se voisi olla miltä tahansa vuosikymmeneltä ja mitä tahansa merkkiä tai tuotantoa puusepän käsityöstä tuontitavaraksi taikka designbrändin tuotteeksi. Minusta pöydässä parasta on sen himmeän mattainen valkoinen pinta ja parjaamasi ohuet massiivikoivua olevat jalat. Paksut jalat pöydässä olisivat olleet turhan järeät, ja saaneet ruokailunurkkauksen sumppuun. Pöydän mittasuhteet ovat sopivat ja lähempi tarkastelu paljastaa että pöytä kaikkine palikoineen ja muttereineen on ajatuksella mietitty ja laadukkaasti valmistettu. Ohut pöytälevy ehkä riitelee keittiön paksun työtason kanssa, mutta vuorostaan sopii hyvin String seinähyllyihin, sama valkoisen sävy ja tuntuma molemmissa. &hearts; Pöydän sokkelikaan ei häiritse minua yhtään, sille löytyy parit sekä keittiön kalusteista että olohuoneessa olevan Muuramen tason alta. <br />
   <br />
   Pöydän vaihtaminen ei ollut oma ideani, mutta siitä huolimatta uusi pöytä sopii meidän kotiin yhtä hyvin kuin vanhakin. Sen muotokieli on samalla tavoin pelkistetty kuin Muuramen tasossa, keittiön kalusteissa, Muuto Stacked-hyllystössä ja Artekin jakkaroissa. Hyvin simppeli ja ajaton, kaluste joka ei huuda tiettyä vuosilukua, sisustustyylisuuntaa tai trendikautta.

 4. Oletko hylännyt sen tammisen pöydän jo kokonaan? Jossain vaiheessa muistaakseni puhuit, että se on vielä varastossa. Se on ollut mun mielestä tähän mennessä paras 🙂 Nykyinenkin on kivan raikas, muttei voita tammista.

  1. may: Tamminen ei saanut kannatusta mieheltä. 😀 Hän on tummempien puulajien ystävä ja tykkää massiivipähkinästä sekä tummaksi petsatuista ajopuumaisista kalusteista. 🙂

 5. Hyvältä näyttää, ja jos vain kranaatin valaistusteho riittää niin en laittaisi enempää lamppuja 🙂 omaan silmääni olisi myös passannut se sinulla jo oleva tamminen pöytä, tai olisiko sen voinut maalata? Odotan muuten innolla eteispostausta, kun saat säilytysratkaisun valmiiksi! Meidän eteisessä on ihan mahdoton takki- ja kenkäkaaos vaikka asujia on vain neljä, joten säilytysvinkit on erittäin tervetulleita 😀

  1. meri: Tammista pöytää en olisi lähtenyt maalaamaan, se kun on öljyttyä massiivitammea ja sen vuoksi haastava saada tasaisen valkoiseksi. Valkoöljyäminen olisi ollut tietysti hyvä vaihtoehto, mutta en tykkää sen beigeen vivahtavasta valkoisen sävystä. :)<br />
   <br />
   Eteisen säilytyslaatikkoprojektini on jäänyt vähän kiireen jalkoihin, yritän saada tuonkin homman tehtyä tässä pikapuoliin. 🙂 Seuraavaksi hyökkään parvekkeen kimppuun, uudet lattialaatat odottelevat jo eteisessä. 🙂

 6. Raippa kirjoitti<br />
  Hei, pyöreä pöytä oli ainakin kuvissa kivan näköinen, mutta kun perheessä on enemmän jäseniä<br />
  myös pöytätilaa tarvitaan enemmän. Katselin jokin aika sitten samoja tuoleja, jotka teille tulossa.<br />
  Hyvännäköiset ovat. Mielestäni kolme lamppua olisi liikaa. Tottta, miehen kanssa sisustaminen <br />
  on välillä aika mielenkiintoista, mutta hauskaa. Odotan innolla seuraavaa parvekepostaustasi.

  1. raili: Kolme lamppua olisi todennäköisesti liikaa, ainakin omasta mielestäni. 😀 Yhden parvekepostauksen kirjoittelin eilen illalla. 🙂 Vielä puuttuu kukat ja tyynyt, sitten alkaakin olla valmista. 🙂

 7. Ihmettelen monesti, miten oikein jaksat nettijulkisuuttasi. Blogiasi kommentoidaan todella kärkevästi myös muualla netissä. Eikö sellainen ala missään vaiheessa ahdistamaan?<br />
  <br />
  Noin niinkuin muuten minulla on toive blogisi käyttöliittymään: en löydä mistään selauspainikkeita, joilla pääsisi etenemään yksittäisestä postauksesta edelliseen tai seuraavaan. Onko blogialustan puolesta mahdollista lisätä sellaiset? Lisäksi arkisto-linkit on sinulla tosi alhaalla sivupalkissa noiden melko isojen mustien follow -pampuloiden alla. Olisiko mahdollista siirtää arkiston linkit sivupalkin yläosaan, helpottaisi kovasti vanhojen postausten selailua.<br />
  <br />
  Mukavaa kevään jatkoa :).

  1. dawn: Aluksi nettikirjoittelu ja ihmisten uteliaisuus henkilökohtaisia asioitani kohtaan ahdisti mutta nykyisin se ei enää häiritse. Ihmisillä on aina ollut omia mielipiteitä minusta ja jos joku katsoo tarpeekseen päästä purkamaan niitä julkisesti, niin tehkööt sitten niin. 🙂 Muuta vaikutusta tuolla toiminnalla ei ole kuin se etten tahdo kirjoittaa blogiini liian henkilökohtaisia juttuja ja tahdon pitää yksityiselämäni ja läheiseni poissa blogista. Tämä tietysti vaikuttaa rajaavasti blogin yleiseen sisältöön, eikä ehkä ole kovin kiva juttu mukavia lukijoitani kohtaan, mutta johonkin on raja vedettävä. <br />
   <br />
   Tällä hetkellä meillä ei ole ed.postaus ja seur.postaus -nappuloita, mutta ne ovat tulossa isomman uudistuksen yhteydessä kesäkuussa. 🙂 Toiveestasi voin siirtää arkistonappulat ylemmäs. 🙂

  2. Hippu-76: Kesällä tulloo nuo nappulat ja muutama muukin kätevä toiminto, jotka helpottavat blogien lukemista. 🙂

 8. Hei! Onpas kivannäköinen pöytä 🙂 Itse olen muuttamassa mieheni kanssa uuteen kotiin ja uuden ruokapöydän tarve on kova! Ja sillä kysyisinkin, saitko jo Ikean pyöreän pöydän siirrettyä uudelle omistajalle? 😉

  1. PäiviH: Ikean pöydästä en ehkä raaski luopua, sen valmistus kun on loppunut eikä sitä voi ostaa uudestaan jos tulisinkin katumapäälle myöhemmin. 🙂 Pöydällä on jo useampi varaaja jonossa, mutta pidän sinutkin mielessäni tulevan varalta. 🙂

  2. Hanni: Meillä on ollut yksi puujalkainen Visu ja se oli todella ihana istua. Ostin tuolin tytölle mutta hän ei siitä tykännyt ja myin sen viime syksynä pois nurkissa pyörimästä. 🙂 Valkoiseksi sävytetty puu on äärettömän kaunista, olohuoneessa on Hemin Key-pöytä jossa myös puunsyyt näkyvissä! &hearts; &hearts;

 9. Ihana pöytä ja uudet tuolit sopii varmasti hyvin tähän!! 🙂 Meille taitaa olla sama ruokapöytä kotiutumassa tässä toivottavasti lähipäivinä, Hobbyhallista? 🙂 Kiitos jälleen kerran inspiroivasta blogista!! Terkuin Jennika

  1. Jennika: Uusissa tuoleissa on samaa fiilistä kuin Hayn ritilätuoleissa, saa nähdä miltä näyttävät yhdessä. 🙂 Miehen kanssa naureskelimme just että jatkossa meillä on omat pöytäpuoliskot, hänellä on Muuton tuolit ja minulla Hayt. 😀 Ajattelin kyllä sekoittaa tuolit keskenään niin, että toisella puolella on kaksi Hayta ja yksi Muuto ja toisella puolella toisin päin. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kesää! &hearts;

 10. Tässä sen taas huomaa, että makuja on monia. Mun silmään tää pöytä on ehdottomasti parempi kuin pyöreä, tykkään! 🙂 Kuvan perusteella jalat tai pöytälevy ei ole liian ohuita, yhtään paksummat jalat olisi liikaa. Jään innolla odottamaan kuvia tuoleista! <br />
  <br />
  <br />
  Ps. Tämä loppu on vain sinulle, joten jättänet julkaisematta. Olen huomannut, että täällä on näköjään toinenkin Siru kommentoimassa tekstejäsi. Itse luen ihanaa blogiasi lähes päivittäin mutta kommentoin hyvin harvoin, ja yritän aina laittaa tuon sähköpostiosoitteeni mukaan… Tämän mainitsen ihan vain siksi, että toinen Siru oli joihinkin postauksiisi kommentoinut aika kärkkäästi… Ja vielä yksi juttu, kuvat heittelevät pädilläni edelleen, eli vieläköhän muidenkin ongelmat siis jatkuvat?? Välillä tilanne oli jo parempi, mutta tänäänkin oli taas pöytä- ja parvekekuvat sekaisin… 🙁

  1. Siru: Makuja on melkein yhtä monta kuin on ihmisiäkin, kaikkia ei voi miellyttää mutta onneksi ainoa tärkeä asia on miellyttää itseään, ainakin mitä tulee oman kodin sisustamiseen. :)<br />
   <br />
   Näen sähköpostiosoitteesi kommentin ohessa joten osaan erottaa sinut toisesta Sirusta. 🙂 Mobiilissa on edelleen ongelmia, jotka liittyvät käyttöjärjestelmien päivityksiin. Vanhoissa päivityksissä kuvien pitäisi olla oikeassa järjestyksessä mutta uudemmissa ne ovat satunnaisesti sekaisin. Tuota on yritetty korjata jo useampi kuukausi, mutta ongelman aiheuttajaa ei ole saatu vieläkään yksilöityä, kuvien pomppimista esiintyy samallakin puhelimella tai tabletilla katseltuna epäsäännöllisesti. Kesällä CASAan tulee iso tekninen uudistus ja tuossa yhteydessä tämänkin ongelman pitäisi korjaantua. Tekniikkapojat ovat keskittyneet tekemään uutta alustaa meille ja sen vuoksi tämän vanhan korjaustyöt on jätetty sivuun. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *