Maljakko hyötykäyttöön!

Korkea lasimaljakkoni on aiheuttanut säilytyksen suhteen monesti päänvaivaa, sillä puolimetrisenä se ei mahdu yhteenkään kaappiin. En raaski viikottain ostaa siihen korkeita kukkia, oksia en siihen halua laittaa ja tyhjänä se näyttää hölmöltä. Päätin kokeilla miltä iso orkideani näyttäisi maljakon sisälle nostettuna ja vaikkei tämä olekaan kukalle optimaalisin ruukkuratkaisu, tykästyin kovasti sen tyylikkyyteen. 🙂

Omakotivalkoinen_315145.jpg

Omakotivalkoinen_313045.jpg

Omakotivalkoinen_315545.jpg

Korkea maljakko täytteineen sopii nyt sekä olohuoneeseen että makuuhuoneeseen, eikä enää tarvitse jemmailla tyhjää maljakkoa makuuhuoneen nurkkaan pölyä keräämään. Muutama teistä kaipaili kuvia uusista kuusi-kuvioiduista lakanoista päiväpeitteen kanssa, joten yhdistin tuon toivomuksen orkideakuviin. Valkoinen päiväpeitto tekee heti huoneesta paljon rauhallisemman, mustavalkoinen kuviointi toimii hauskana raitana kulkien sängyn poikki. 🙂

Omakotivalkoinen_313745.jpg

Omakotivalkoinen_314645.jpg

Huomenna täällä blogin puolella starttaa mustavalkoinen miniarvonta, joten olkaahan kuulolla puolen päivän aikoihin. 🙂 Ihanaa iltaa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Omakotivalkoinen_Facebookissa_2015.jpg      Omakotivalkoinen_Instagramissa_2015.jpg      Omakotivalkoinen_Pinterestissa_2015.jpg

11 kommenttia “Maljakko hyötykäyttöön!

 1. Kivan näköinen sekä kukka, että sänkypeite systeemi. Oliko sinulla juuri se Luhdan sänkypeite, josta kerran kysäisinkin? Mulla samanlainen maljakko ja yksinään ilman minkäänlaista sisuta tuolla takan sieressä joten kerropa miten orkides tykkää siinä olla jos itsekin kävisi osamassa ja laittaisi esille. Orkidea vain on niin ranttu kasvi että oiskiva tietää miten se sietää kyseistä maljokko sydeemiä.

  1. Sanna: Päiväpeitto on Luhdan Pilvi, aivan ihana ja helppohoitoinenkin kun pintaan ei tartu pöly eikä koirankarvatkaan. 🙂 Tuo maljakko on kyllä varsinainen ongelma, todella kaunis kun siinä on täytettä mutta tyhjänä vaikea säilöä minnekään katseen ulottumattomiin kun on niin korkea. Oma orkideani on sen verran korkea etten itse usko maljakon vaikuttavat epäsuotuisasti sen viihtyvyyteen. Itseasiassa nyt sen juuret saavat enemmän valoa, kun ovat lasimaljakossa umpinaisen ruukun tai Uashmama-pussukan sijaan. Kerron myöhemmin millainen vaikutus tuolla on ollut, vai onko vaikutusta ollenkaan. 🙂

  1. Hiljainen lukija: Tuollaiset kestokukat voisivat olla ihanan näköiset isossa maljakossa, tykästyin erityisesti origamikukkiin. ♥

  2. HuopaPalloMatto: Orkidea sopii todella kauniisti maljakon sisään, melkein voisi kuvitella että niin on tarkoitettukin. 🙂

 2. Orkidea korkeassa maljakossa on tosi kiva! Tykkään siitä kun lehdet jäävät pystyyn. Keksin itse saman viime kesänä äitini tuodessa minulle toisen orkidean, eikä minulta löytynyt enää toista lasista ruukkua. Muistin takan taakse jemmatun korkean vaasin ja orkidea sujahti sinne kuin tehtynä! 🙂 Tuollaiset korkeat vaasit on hyvä olla olemassa, useimmiten ne ovat kylläkin tyhjän panttina juurikin sen takia, että harvemmin tulee ostettua niin korkeita maljakontäytteitä. Taidanpa itsekin lähteä taas orkideaostoksille ja laittaa sen mihinkäs muuhun, kuin tuollaiseen korkeaan maljakkoon! 🙂

  1. Heidi: Korkeat maljakot ovat aivan ihania, mutta kuten sanoit niin tyhjänä ne ovat turhan panttina pölyttymässä. 🙂 Maljakko oli varmaan puoli vuotta makuuhuoneen nurkassa jemmassa, hirmuinen pölykerros oli laskeutunut maljakon pohjalle. 😀 Täytyy toivoa että orkidea viihtyy maljakossa, jotta sen ei tarvitse enää palata takaisin jäähynurkkaan. 😀

 3. Orkidea on myös mainio hurrikaanilyhdyssä. Orkideat viihtyvät hyvin – korkea lasi ympärillä tekee jotenkin suotuisan ympäristön niiden juurille.

  1. Taija: Kosteuden ainakin luulisi pysyvän aavistuksen paremmin tallessa kun haihtumapintaan on hieman matkaa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *