Vappujuhlintaa & Viinitastingia!

Vappuaaton juhlahumuun kuului hyvän seuran lisäksi äitini reseptillä valmistamiani herkkuja sekä blogin kautta yllätyksenä järjestynyt viinitasting, joka piti sisällään ranskalaisen Wolfbergerin sekä espanjalaisen Vintaen viinejä. 

Omakotivalkoinen_384622.jpg

Omakotivalkoinen_385322.jpg

Vintaen tuottama punainen QP (Quatro Pagos) on moderni Rioja-viini, joka sopii erityisesti pitkään haudutettujen liha-, grilli- ja pataruokien kanssa nautittavaksi. Se on maultaan täyteläinen, kevyesti paahteinen ja marjaisen raikas. Punaviineille tunnusomainen jälkimaku jää mielestäni melko kevyeksi ja hyvin miellyttäväksi. Olen itse enemmän valkkarin ystävä ja tämä QP oli iloinen tuttavuus punaviinien saralla. 🙂

Omakotivalkoinen_386022.jpg

Pidin pienen bloggailutauon juhlajärjestelyjen sekä kokkailun lomassa ja korkkasin punaviinin varaslähtönä jo ennen vieraiden saapumista. 🙂 Viini toimii erinomaisesti myös sellaisenaan, sekä suklaan ja viinirypäleiden kanssa. ♥

Omakotivalkoinen_383122.jpg

Omakotivalkoinen_382822.jpg

Ranskan Alsacen alueelta tuleva Wolfberger Riesling -Pinot Gris on sekoitus kahdesta Alsacen klassisesta rypälelajikkeesta, joista Riesling antaa viinille raikkautta ja Pinot Gris runsautta ja täyteläisyyttä. Viini sopii parhaiten merenelävien, kalaruokien ja sushin kanssa, ja toimii omasta mielestäni upeasti yhteen myös salaattien sekä juustokakun kanssa. Kesän helteitä silmällä pitäen testasimme sitä myös vichyvalkkari -juomana vadelmaisen kivennäisveden kanssa, erinomainen makuyhdistelmä hellepäivän grillauskaveriksi. 🙂

Omakotivalkoinen_381922.jpg

Sihijuomana skoolasimme samppanja-menetelmällä valmistettua Wolfbergerin Crémant d´Alsace Brut -kuohuviiniä, jossa samppanjan korkea laatu yhdistyy kuohuviinin edulliseen hintaan.  Sopivan hapokas, kuiva ja hedelmäinen kuohuviini nostattaa tunnelmaa niin häissä, perhejuhlissa kuin virallisissakin tilaisuuksissa. Makunystyröitä hellivä kuplajuoma lunasti korkeat odotukseni kirkkaasti riman ylittäen. 🙂

Omakotivalkoinen_375212.jpg

Omakotivalkoinen_376712.jpg

Ilta alkoi kuohuvalla skoolaten ja jatkui herkuttelun merkeissä lähelle puolenyön. Valmistin äitini reseptillä viinissä haudutettua naudan sisäfileetä, jonka tarjoilin uusien perunoiden, punaviinikastikkeen sekä fetasalaatin kanssa. Tunnelma oli rento ja leppoisa, turha juhlapönötys ei kuulunut meidän illanviettoon. 🙂

Omakotivalkoinen_373212.jpg

Omakotivalkoinen_378012.jpg

Omakotivalkoinen_376812.jpg

Omakotivalkoinen_379912.jpg

Kahvin kanssa herkuttelimme perinteisten vappumunkkien ohella suklaista sacherkakkua ja sitruunaista philadelphia-juustokakkua. Luoja miten olikaan hyvää, varsinkin tuo sitruunajuustokakku. ♥

Omakotivalkoinen_380812.jpg

Sosiaalisen median aktiivikäyttäjien aka somettajien pirskeissä tämä näky taitaa olla tuttuakin tutumpaa? 🙂 Puhelimet piipaa ja kamerat räpsyy… 😀

Omakotivalkoinen_372412_2.jpg

Mie suuntaan ottamaan pienet brunssin jälkeiset (ähkystä johtuvat :D) ruokatorkut ja toivottelen Iloista Vappujuhlaa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Yhteistyössä: Wolfberger & Vintae)


Facebook2015.jpg     Vimpain_Instagram.jpg     Bloglovin2015.jpg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *