Vihreää voimaa Skagerakin purnukoissa!

Ulkona on masentavan kylmä ja sateinen ilma, ja sitä kompensoidakseni innostuin installoimaan hieman vihreää voimaa. 🙂 Skagerakin säilytyspurkeissa olleet kolikot ja teepussit saivat väistyä viherkasvien ja yhden yrtin tieltä, näinkin pienellä puuhastelulla oli mieltä piristävä vaikutus ulkoisesta ankeudesta huolimatta. ♥

Omakotivalkoinen_4048787.jpg

Omakotivalkoinen_4036787.jpg

Omakotivalkoinen_4038787.jpg

Yllä oleva Skagerakin purnukka on halkaisijaltaan 16cm, ja sinne mahtuu nippanappa sisälle kaupan ruskea muovinen ruukku. Itse otin tuon ruskean ruukun kuitenkin pois ja istutin kasvin suoraan purkkiin. Kauniin mattaisen ja samettipintaisen purkin sisäpinta on lasitettu, joten tummentumista tai värjääntymistä ei tarvitse olla huolissaan. 

Omakotivalkoinen_4053787.jpg

Kannussa oleva kasvi on kääritty multineen pieneen folioon, jonka työnsin kannun kapeasta suuaukosta sisään. Folio ei pidä vettä, mutta oli hyvänä apuna sipulijuurisen viherkasvin ja mullan runnomisessa. 🙂

Omakotivalkoinen_4039787.jpg

Tässä pienimmässä 10cm kokoisessa purkissa on kaupan tavallinen yrtti muoviruukkuineen. Purkki on muoviselle istutusruukulle juuri oikean kokoinen ja mielessä kävi että olisikohan tämä otettu huomioon purkin suunnittelussa…

Omakotivalkoinen_4041787.jpg

Omakotivalkoinen_4034787.jpg

Onneksi en ehtinyt toissa viikolla käymään kukkakaupoilla, sillä kukat olisivat tässä kylmyydessä ihan varmasti paleltuneet parvekkeella. Toivottavasti ilmat alkavat pian lämpenemään ja saataisi edes se 20 astetta, jota kesäksi on ennustettu. Nyt jos koskaan tekisi mieli ottaa äkkilähtö jonnekin lämpimään, Barcelonan 24 asteen aurinkoon pääsisi aika edullisesti ja nopeasti… 🙂

Koleasta kelistä johtuen toivotan kaikille sisäisesti aurinkoista päivää!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

10 kommenttia “Vihreää voimaa Skagerakin purnukoissa!

 1. Täytyy vaan ihastella kuinka sinä tuosta vaan loihdit ihania asetelmia että hupsista vaan 🙂 Kauniilta näyttää ja blogisi on I-H-A-N-A 🙂 Arjen luksusta aina kun joudan blogiasi lukemaan. Kiitos 🙂

 2. Hei, ois aivan mahtavaa jos tekisit jonkun päivityksen noiden kasvien hengissä pitämisestä. Miten mitäkin kastellaan, hoidetaan. Netistä on aika huonosti löytynyt tarkkoja ohjeita eri yrteille. Ja itsellä ne tuntuu kuolevan heti kun kotiin tuo 😀 Ihanalta näyttää asetelma, taas kerran 🙂

  1. Milla: Apua, olen todella surkea kasvien hoitaja, ja saan yleensä kaikki kukat kuolemaan. 😀 Yleensä pyydän hoito-ohjeita kukkakaupasta ja niiden perusteella parhaani yritän, mutta aika heikolla menestyksellä. 🙂 Tuo meritähteä muistuttava viherkasvi (jonka nimeä en muista) on todella helppohoitoinen, se elpyy aina henkiin jos on kastelu unohtunut ja se on päässyt kuivahtamaan. Samoin tuo kannussa oleva kukka, se on kovia kokenut, kylmällä parvekkeellakin ollut, ja edelleen hengissä. 🙂

 3. Viherkasvit kyllä tuo kesän tuntua ja pirteyttä vaaleaan sisustukseen. Mie kans ostin tässä muutaman viherkasvin ja vielä haluttais iso kaktus istuttaa isoon purkkiin. Kaktukset alkaa olemaan ainoita kukkia/kasveja, jotka nippa nappa saan pysymään hengissä. Oih, Barcelona…sinne oiski kiva taas päässä, siellä sopivasti kaikkea ja muutenki olis kiva päässä jonnekkin.<br />
  <br />
  Nyt kohta pumppiin ja odotan jo oikein kipeitä lihaksia huomiselle 🙂

  1. Päivi S: Kaktukset ja mehikasvit on yllättävän sitkeitä, samoin nuo viherkasvit jotka tässäkin postauksessa ovat (en muista niiden nimiä). 🙂 Barcelonaan olisi kiva matkata, mikäs siellä olisi istua terassilla herkuttelemassa paikallista ruokaa ja nauttia auringonpaisteesta. &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Tuliko lihakset kipeäksi? 🙂

 4. Blogin nimihännsen jo kertoo, että valkoisessa kodissa ollaan, mutta luuletko, että koskaan vaihdat kotisi värimaailmaa? Meinaan vaan kun alkaa näyttää niin auttamattomasti vanhentuneelta, vuoden 2011 sisustukselta. Huonekalut sinänsä ovat ajattomia mutta ei niiden sijoittelu täysin valkoiseen ympäristöön. Blogista saa yhä vähemmän inspiraatiota.

  1. Valkoinen: En usko että värimaailma koskaan vaihtuu kokonaan, valkoinen sisustus ei ole minulle muotioikku vaan enemmänkin elämäntapa. 🙂 <br />
   <br />
   Valkopainotteinen sisustus on ollut muodissa monta kertaa, ensimmäinen isompi aalto taisi pyyhkäistä Suomeen tv-sarjan Kauniit ja rohkeat vanavedessä 90-luvun alussa syrjäyttäen männyn ja koivun, ja meilläkin oli kotona silloin hyvin valkoista (valkoiset sohvat, karvamatto ja kalusteet). Valkoinen tuli jäädäkseen ja tiedän monia vanhempia ihmisiä, joiden koti on ollut valkopainotteinen jo 25-vuotta. Minusta on hassua ajatella että jokin yksittäinen, vaikkakin merkittävä, värivalinta olisi jonkin tietyn vuoden sisustustyyli, jokaisella vuosikymmenellä on monta erilaista trendiä jotka muovautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. 2010-2019 vuosikymmen on vielä meneillään, joten viiden vuoden päästä näemme selkeämmin mikä on tämän vuosikymmenen tyylipainotus. 🙂 Valkoisia koteja on oikeasti aika harvassa, vaikka blogimaailman perusteella voisi kuvitella valkoisen vallanneen koko pohjoismaan. :)<br />
   <br />
   Seuraan aktiivisesti sisusstustrendejä ja jokaisesta trendisesongista löytyy kivoja juttuja, kuten nyt nuo puunsävyt ja tummansininen jotka vuosista 2001-2009 poiketen ovat sävyltään tummempia, pehmeämpiä ja rouheampia (entinen pyökki, nykyinen patinoitunut tai käsitelemätön puu ja ent keskisininen vrt. nykyinen harmaaseen taittava pehmeä tummansininen). Omaan kotiini en kuitenkaan tahdo trendijuttuja pelkästään trendikkyyden vuoksi ja mielelläni olen oman polkuni kulkija, vaikka se jonkun mielestä olisi epätrendikästä. 🙂

  1. PäiviH: Skagerakin purkkeja löytyy RoyalDesignin verkkokaupasta, taitaakin olla ainut jälleenmyyjä Suomessa tällä hetkellä. Vinkkasin tosin Finnish Design Shopille tuosta merkistä jokin aika sitten, saa nähdä ottavatko joskus tulevaisuudessa Skagerakin valikoimaansa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *