Pientä edistystä parvekkeella…

Koleista ilmoista johtuen parvekkeen vihersisustuspuoli ei ole edennyt alkua pidemmälle. Viime viikolla sentään uskaltauduin ostamaan sinne muutaman edullisen marketan ja niiden kanssa sopivan kauniin laakean ruukun. Onneksi loppuviikolle on luvattu kunnolla lämpöä ja näillä näkymin kurvaan kukkaostoksille torstaina tai perjantaina. Aikaisemmat suunnitelmani runsaasta viherviidakosta menivät ihanien markettojen myötä uusiksi, ja etelän kasvien (kuten sitruspuun) sijaan istutankin parvekkeelle palan suomalaista luontoa. 🙂

Omakotivalkoinen_4116_6636526.jpg

Omakotivalkoinen_41313324.jpg

Yritin pyytää koiramummeliani Miffeä pois kameran edestä, mutta aiemmin illalla tapahtuneesta tytön lelujen riepottelua koskevasta eripurastamme johtuen Miffe päätti osoittaa minulle mieltään ja ihan kiusallaan istui kuin tatti tuossa pöydän vieressä. 🙂 Sopivat kyllä hyvin yhteen marketan kanssa, molemmilla kun on tuollainen töyhtöhyyppä. 😀

Omakotivalkoinen_41394424.jpg

Omakotivalkoinen_41423324.jpg

Casa Stockmannin valkoisen keramiikkaruukun pinta on hauskasti aaltoileva ja eläväinen, ja sen sisään mahtuu 3-4 kpl marketan kokoisia kukkia (ilman istutusruukkuja). 

Omakotivalkoinen_41433324.jpg

Omakotivalkoinen_41403324.jpg

Marketan luonnollisuudesta innostuneena haluan muidenkin kukkien olevan tyyliltään kuin suoraan suomalaisesta luonnonmetsästä poimittuja. Keräsin alla olevaan kollaasiin omat suosikkini, joita ovat mm. tyräkki, kellokukka, tuoksupelargoni, siniviuhka, amppelipetunia ja rasvalehti.

Omakotivalkoinen_Vihersisustus_parveke_6

(Kuvat: Plantagen)

Omakotivalkoinen_412044353.jpg

Omakotivalkoinen_414723324.jpg

Luhdan ruukkutelineeseen olisi tarkoitus laittaa muutama ympärilleen rönsyilevä kukka, rasvalehti ja siniviuhka sopivat tähän tarkoitukseen erinomaisesti. Muista kukista sommittelen sekalaisen kokoelman isoihin kukkaruukkuihini, jotka ovat suurimmalle osalle teistä tuttuja jo viime kesästä. 

Omakotivalkoinen_413744324.jpg

Matami-Miffeni kanssa toivottelemme teille ihanaa illanjatkoa! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

23 kommenttia “Pientä edistystä parvekkeella…

 1. Voi kun ihana tuo valkoinen Luhdan kukkateline. Kirjoitin juuri eilen omaan blogiini terassin kesävalmisteluista ja meiltä löytyy sama teline mustana ja nyt harkitsen sen maalaamista valkoiseksi 😀 Teille kyllä se sopii erityisen hyvin tummaa seinää vasten 🙂 Blogiini pääset kurkkaamaan seuraavasta osoitteesta: <a rel="external nofollow" href="http://limitededition-sini.blogspot.fi/2015/05/aamupalaterassi-kesakuntoon.html&quot; target="_blank">http://limitededition-sini.blogspot.fi/2015/05/aamupalaterassi-kesakuntoon.html</a><br />
  Kauniit muuten nuo lattialevyt &hearts; Ja valot reunoihin viimeistelee ilmeen upeasti!

  1. Limited edition: Rakastuin tuohon valkoiseen telineeseen heti kun sen näin ensikertaa, mustakaan ei ole kyllä yhtään hullumman näköinen. &hearts; Kiitokset kutsusta, tulen visiitille nyt het. 🙂

 2. Kiva idea tuo luonnollinen kukkamaailma, ja sopii varmaan tyyliisi hyvin. Hauska nähdä valmiina sitten. Voi kun söpö mököttävä koira!

  1. Tuuli: Pääsiäiseen mennessä piti alkuperäisen ajatuksen mukaan olla parvekkeen kukat ostettuna, mutta kylmiä päiviä on piisannut… Toivottavasti ilmat viimein lämpenevät pitemmäksi aikaa, että saisin kukkapuolen kuntoon. 🙂

 3. Hyvä kun Miffe ei siirtynyt koska hän on aivan ihana!Tuo kuva on ihan paras:D!Sain hyvät aamunaurut.Ja ovat ihan&quot;samaa paria&quot;kukan kanssa:)Kiitos kivasta kuvasta:)

  1. Mimmi: Miffe kaipaisi kovasti kesälookkia ja nyt jos ne lämpimät kelit tosiaan tulevat niin parturoin tuon turjakkeen töyhtöhyyppineen päivineen. 😀 Toisella on tukka koko ajan silmillä, ja jos laittaisin pari kukkaa koiran päähän niin se menisi ihan marketasta. 😀

 4. Onko rasvalehti yhtä kuin lumihiutale? Kuvassa näyttää kovasti lumihiutaleelta….? Utelen, koska rasvalehti on itselleni aivan uusi tuttavuus 🙂

  1. Jaana: rasvalehti kuuluu vesikasvien sukua oleviin ratamokasveihin ja sen lehdet ovat vahapintaisia. Rasvalehdellä on kolme lajiketta, mutta ilmeisesti ratamokasveja on yli 70 joten voivat hyvinkin olla samaa sukua. En löytänyt lumihiutaleesta kovinkaan paljoa tietoa, joten varma niiden sukulaisuudesta en ole. 🙂

  2. Rasvalehti oli itsellekin täysin vieras nimi. Uskallan jopa varovaisesti väittää, että plantagenin sivuilla on virheellistä tietoa. 🙂 Itse nimittäin sanoisin sen kuitenkin olevan kuitenkin tutummalta nimeltään lumihiutale (viralliselta nimeltään lumiherttasomakki).<br />
   <br />
   Joka tapauksessa kauniita ja helppohoitoisia kasvivalintoja, mutta ehkä omaan silmään kokoelma kaipaisia jotain isompaa ja selkeämpää lehti-/kasvimuotoa sekä erilaisia korkeuksia. Nyt kaikki aika &quot;pientä silppua&quot; ja kohtalaisen matalia kasveja ja niitä kun yhdistää voi tulla kokonaisuudesta aika levoton massa, jossa silmä ei osaa mihinkään hakeutua. Vaikka itsekin tykkään kukkarunsaudesta, niin kyllä silti muutama isompi ja selkeämpi katseenvangitsijakasvi tekee istutuksista mielenkiintoisemmat ja tuovat pienet matalat kasvitkin eri tavalla esille.

  3. Kukkis: Voi olla hyvinkin mahdollista että Plantagenin sivuilla on väärää tietoa, vaikuttaisi kyllä kummalliselta että tuon näköisessä kukassa olisi vahapintaiset lehdet kuten rasvalehden kuvauksessa mainitaan. :)<br />
   <br />
   Korkeusvaihtelua tulee ruukkujen ansiosta, minulta löytyy useampi isokokoinen ruukku kolmessa eri korkeudessa, joihin asettelen kukista kauniit rykelmät lajikkeittain. 🙂

 5. Hei Miia!<br />
  No ompa kaunista, kukkia ja koiraa myöten!<br />
  – Me ollaan just laatoitettu parvekkeen lattia valkoisin laatoin ja kysyisin sulta mistä olet ostanut nuo koristekivet. Halusisin peitää niillä parvekkeen sadekourun.

  1. Riitta: Mustat järvikivet ovat Plantagenista, mutta tänä vuonna heillä ei ilmeisestikään ole sitä myynnissä. Nämä eivät ymmärtääkseni ole mitenkään harvinaisia, joten kannattaa googlettaa muita ostopaikkoja mustille järvikiville. 🙂

 6. Oi ihana turjake Miffe 😀 Onkos sulla kuinka kuuma tuo parveke? Mihin ilmansuuntaan suuntautuu? Mulla mietinässä lasitetulle terassilel sopivat kukkaset. Mutta aika kuuma on tuo eteläterassi, niin aika harvassa taitaa olla siinä selviävät kasvit :/ Etupihan suunta on sitten pohjoiseen eli aika varjossa on sitten se…

  1. ansku: Parveke on länteen, joten aurinko alkaa paistamaan sinne kesällä vasta viiden aikoihin. 🙂 Kyllähän lämpötila nousee melko korkeaksi, muttei kuitenkaan samanlaiseksi saunaksi kuin eteläparvekkeilla pahimpaan porotusaikaan. 🙂

 7. Odotan innolla näitä parvekepostauksiasi. Viime kesänä sain niistä energiaa järjestellä omaakin parveketta. Puuhaa riittää edelleen mutta ainakin pääsin alkuun.

  1. Minttu: Toivottavasti viikonloppuun mennessä saan kukat ja muut paikoilleen, tarkoitus on postailla niistä mahdollisimman nopsaan. 🙂

 8. Ihana Miffe! ♥ Joskus koirat osaa olla niin hassuja! 🙂 Meidän eläkeläispapalla on yleensä joka kuvassa suu auki; alkaa aina kovaan ääneen valittaa kun ottaa hänestä kuvia! 😀

  1. Heidi: hauvat on hauskoja. 🙂 Meillä koira tiirailee kameraa nykyään tuimasti, mutta laukaisunapin räpsähtäessä häntä aina viputtaa ilosta vähän aikaa. 😀 Hassuja tapauksia. &hearts;

  1. Nanna: Niin on, se on miun oma rakas pölymoppini. 🙂 Tarttee tosin trimmata kesäturkki hälle, tuossa lampaankarvassa tulee todella kuuma helteillä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *