Vitamiinipommi – Mansikka-mustikka vispipuuro!

Sadekuuroja sisältävän päivän piristyksenä nautiskelimme parvekkeella värikkäästä herkkuhetkestä. Kotimaisista mansikoista ja mustikoista itse tehty vispipuuro ja appelsiineista puristettu mehu sisälsivät aimo annoksen vitamiineja, joiden voimalla jaksaa fiilistellä Euroviisuja yön pikkutunneille asti. 🙂

Mansikka-mustikka vispipuuro resepti Omakotivalkoinen
Mansikka-mustikka vispipuuro resepti Omakotivalkoinen
Mansikka-mustikka vispipuuro resepti Omakotivalkoinen

Mansikka-mustikka vispipuuro

Annokset 4:lle

Ainekset:

  • 7dl vettä
  • 1dl mannasuurimoita
  • 2dl kotimaisia mustikoita
  • 2dl kotimaisia mansikoita
  • 2rkl sokeria

Valmistus:

1. Kiehauta vesi teräskattilassa ja lisää joukkoon marjat. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuttia.

2. Valuta vesi-marjaseos siivilän läpi, painele marjojen kuoria lusikalla siivilän pintaa vasten, jotta kaikki maku irtoaa.

3. Kaada neste takaisin kattilaan, lisää joukkoon mannasuurimot sekä sokeri ja keitä suurimoita noin 10 minuuttia tai kunnes koostumus on pehmeää. 

4. Jäähdytä puuro nostamalla kattila kylmään vesihauteeseen. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella.

5. Kaada vispipuuro tarjoilukulhoon ja viilennä jääkaapissa, jolloin puuro kiinteytyy. Tarjoa marjaisa vispipuuro esim maidon kanssa.

Mansikka-mustikka vispipuuro resepti Omakotivalkoinen
Mansikka-mustikka vispipuuro resepti Omakotivalkoinen
Mansikka-mustikka vispipuuro resepti Omakotivalkoinen

Onko siellä muita viisufaneja linjoilla? Jos on, niin onko sinulla omaa viisusuosikkia? 🙂 Itse aion äänestää Ruotsin ja komean Måns Zelmerlöwin esittämän Heroesin voittoon. Muita suosikkejani ovat mm. Latvian loistavasti tulkittu  Pocahontasmainen Love Injected sekä Espanjan voimakas rakkausballadi Amanecer. 

Iloista viisuiltaa kaikille!


Comments are closed.