Toivepostaus – Sisustussuosikkini!

Lukijani Niina toivoi sisustussuosikit -aiheista postausta, jossa kertoisin omista lempparitavaroistani ja syistĂ€ miksi ne ovat minusta niin kovin ihania. 🙂 Olen sisustuksen puolesta aika optimaalisessa tilanteessa, sillĂ€ tykkÀÀn meidĂ€n kodista ja jokaisella kalusteella ja sisustustavaralla on jonkinlainen suosikkiin verrattavissa oleva asema. TĂ€ssĂ€ kuitenkin muutama mööpeli, jotka ovat selvĂ€sti ylitse muiden. ♄

Omakotivalkoinen_5028444_3.jpg

String Pocket -seinĂ€hylly lunasti paikkansa heti ensimmĂ€isestĂ€ hetkestĂ€ alkaen ja on siitĂ€ asti ollut syrjĂ€yttĂ€mĂ€tön suosikkini. Se on sekĂ€ moderni ettĂ€ klassinen, sirolinjainen ja seinĂ€elementtinĂ€ kevyt kuin höyhen. Se hĂ€ipyy taustaansa niin hyvin, ettei sitĂ€ meinaa huomata ilman hyllyllĂ€ olevia tavaroita – kauniit sisustustavarat saavat arvoisensa huomion.

Omakotivalkoinen_339033.jpg

By Lassen Kubus -sarjan kulhot ja nelihaarainen kynttilĂ€njalka ovat yksinkertaisella muotoilullaan vieneet sydĂ€meni. ♄ Kulhoja voi kĂ€yttÀÀ hyvin monipuolisesti niin tarjoilussa kuin sisustuksessakin, omasta mielestĂ€ni ne nĂ€yttĂ€vĂ€t parhaimmalta rönsyilevien viherkasvien kanssa. KynttilĂ€njalan kolmiulotteinen muoto on nĂ€yttĂ€vĂ€ kaikista katselukulmista, se on yksinkertaisuudestaan huolimatta hyvin mielenkiintoinen ja elegantti. 

Omakotivalkoinen_5031444.jpg

Vitran valmistama Eames House Bird kuuluu kodin turhakkeisiin, sillĂ€ sen ainoa funktio on nĂ€yttÀÀ kivalta. 🙂 Itselleni se on paljon muutakin kuin puusta valmistettu koriste-esine – se edustaa ajattomuutta yli vuosikymmenten, ja hartaasti toivon ettĂ€ lintunen lentÀÀ liihottaa aikanaan aikuiseksi kasvaneen tytön kotiin ja siitĂ€ hĂ€nen lapsilleen. ♄

Omakotivalkoinen_351140.jpg

Skandinaviskin tuoksukynttilĂ€t kuuluvat myös suosikkitavaroihini, kuvissa niitĂ€ edustamassa valkoinen LEMPI sekĂ€ mustaan lasipurkkiin pakattu KOTO. KynttilĂ€t ovat erittĂ€in laadukkaita, pitkĂ€kestoisia ja hyvĂ€ltĂ€ tuoksuvia, parasta tuoksukynttilöiden A-luokkaa. Erityisarvon annan skandinaaviselle suunnittelulle ja ihanalle rakkaustarinalle niiden taustalla, tarinan voit kĂ€ydĂ€ lukemassa vanhasta postauksestani TÄÄLTÄ, muuta lisĂ€infoa löydĂ€t vuorostaan TÄÄLTÄ.

Omakotivalkoinen_3699145.jpg

Freemoverin kynttilĂ€njalat ovat suhteellisen uusi ihastukseni, mutta tiedĂ€n jo nyt ettĂ€ ne ovat elĂ€mĂ€nkumppaneitani (jos tavarasta nyt voi tuota nimitystĂ€ kĂ€yttÀÀ :D). Yksinkertainen muotoilu toimii tĂ€ssĂ€kin tapauksessa jujuna, yksinkertaisin on yleensĂ€ kauneinta. ♄

Omakotivalkoinen_315545.jpg

Muuramen kanssa yhteistyössÀ suunnittelemani Mup-tasokokonaisuus tuli ja lunasti itselleen ultimaattisen ykköskalusteen aseman. Sen sisÀÀn mahtuu uskomaton mÀÀrÀ pientÀ tilpehööriÀ ja sen kaunis vaakalinja vaikuttaa huoneen pitkulaiseen muotoon tasoittavasti. Sen pinta on samettisen sileÀ ja kaluste itsessÀÀn niin jykevÀ, etten usko sille koskaan löytyvÀn arvoistaan korvaajaa. R-a-k-a-s-t-a-n!

Omakotivalkoinen_311767.jpg

Yksi pisimmistĂ€ tavararakkauksistani on kohdistunut Louis Poulsenin AJ -sarjan valaisimiin, joita minulta löytyy kaksin kappalein  pöytĂ€- ja lattiavalaisimen muodossa. YstĂ€vĂ€ni totesi valaisimen muistuttavan Alien -elokuvan avaruusoliota ja ehkĂ€ siinĂ€ tosiaan on jotakin perÀÀ… tykkÀÀn nimittĂ€in Sigourney Weaverin tĂ€hdittĂ€mistĂ€ Alien -elokuvistakin, vaikka ne nykypĂ€ivĂ€nĂ€ nĂ€yttĂ€vĂ€tkin jo hieman vanhanaikaisilta. 🙂

IMG_0917.jpg

Toinen valaisinsuosikkini on Alvar Aallon suunnittelema kultakelloksikin usein kutsuttu Artekin A330s -riippuvalaisin. Olohuoneesta niitĂ€ löytyy kaksi ja kolmas roikkuu makuuhuoneen katosta. Valaisimessa parasta on (jĂ€lleen) sen yksinkertaisen kaunis ja hentoinen ulkomuoto. Pieneen pakettiin mahtuu aimo annos tĂ€yttĂ€ tavaraa, olen erittĂ€in ylpeĂ€ saadessani omistaa kolme nĂ€itĂ€ kauniita ikiklassikoita. ♄

Omakotivalkoinen_312229.jpg

Ilmari Tapiovaaran vuonna 1956 suunnittelema Mademoiselle -tuoli on tuolijumala. ♄ Sen lisĂ€ksi ettĂ€ se on ergonomisesti tĂ€ydellinen ja uskomattoman mukava istua, on se myös ÀÀrimmĂ€isen kaunis. NĂ€itĂ€ tuoleja ostaisin mielellĂ€ni kodin tĂ€yteen ihan jo sen mukavuuden vuoksi, mutta mielestĂ€ni nĂ€yttĂ€vĂ€ tuoli on parhaimmillaan yksinĂ€isenĂ€ katseenvangitsijana.

Omakotivalkoinen_78788.jpg

Lemppareiden joukosta löytyy myös Floyd Greyn taiteilema Milou -niminen printtitaulu, jonka naisfiguuri edustaa minulle huoletonta asennetta kauneutta kohtaan. 

IMG_6873.jpg

Pappelinan matoista olen paasannut teille monen postauksen verran vuosien saatossa, joten jĂ€tĂ€n virteni sen osalta lyhyeksi. Maailman parhaasta Pappelinasta voit kĂ€ydĂ€ lukemassa TÄÄLTÄ, ja TÄÄLTÄ. 🙂

Omakotivalkoinen_4023876.jpg

Olohuoneessa ja keittiössĂ€ tulee vietettyĂ€ eniten aikaa ja huomasin postausta miettiessĂ€ni ettĂ€ olen huomaamattani koonnut suosikkitavarani olohuoneeseen. 🙂 Toki tykkÀÀn todella paljon muistakin meidĂ€n tavaroista ja String -hyllyjĂ€ sekĂ€ Pappelinan mattoja onkin ripoteltuna vĂ€hĂ€n sinne tĂ€nne, mutta suosikit löytyvĂ€t aika nĂ€tisti vieri vierestĂ€. 🙂

Omakotivalkoinen_5037444.jpg

Huomenna tulossa postauksia mm. Jurassic World -elokuvasta sekĂ€ keittiöstĂ€, heipat huomiseen! 🙂

Omakotivalkoinen_Miia.jpg


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

4 kommenttia “Toivepostaus – Sisustussuosikkini!

  1. Sopisiko tuo Artekin A330s -valaisin mielestĂ€si keittiön pöydĂ€n ylĂ€puolelle? TykkÀÀn siitĂ€ nimittĂ€in todella paljon, mutta en ole keksinyt kodistani hyvÀÀ paikkaa. 🙁 On sen verran pieni ettĂ€ ei taida sopia yleisvalaisimeksi, siis huoneen ainoaksi kattovalaisimeksi?

    1. Mari: Riippuu hieman pöydĂ€n koosta, pienen nelihenkisen ruokapöydĂ€n pÀÀllĂ€ se voisi ehkĂ€ olla ihan riittĂ€vĂ€ valonlĂ€hde. 🙂 Valaisin on melko pieni ja jos pöytĂ€ on perinteinen pitkulainen, laittaisin itse 2-3 kpl nĂ€itĂ€ valaisimia roikumaan pöydĂ€n pÀÀlle. 🙂

    1. A: tarkoitin siis ettĂ€ keittiössĂ€ on 2kpl String Pocket hyllyjĂ€, niitĂ€ ei saa irto-osina ostettua ainakaan vielĂ€. 🙂

Vastaa

SÀhköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentÀt on merkitty *