Leffa-arvostelussa Jurassic World 2015

Eilinen elokuvareissu oli todellinen elämys, uusi Jurassic World lunasti odotukseni erittäin kirkkaasti. Elokuva ansaitsee minulta 5/5 tähteä. ***** Huom, alla oleva arvosteluni sisältää hieman juonipaljastuksia: 🙂

217255.jpg

IMG_0995.jpg

Jurassic World elokuvan tapahtumapaikkana toimii ykköselokuvasta tuttu Isla Nublarin saari, jonka uumenista löytyy John Hammondin unelmaa mukaileva dinosauruspuisto. Puisto on toiminut jo lukuisia vuosia ja sen vetonauloina ovat dinosaurusnähtävyyksien lisäksi upeat lomahotellit sekä ostoskadut. Valtavan teemapuiston uutuudenviehätys on kuitenkin haihtunut ja uutta yleisöä houkutellakseen teemapuiston biologit kehittävät laboratoriossaan geenimuunnellun hybridin, jonka tarkoituksena on nostaa kiinnostusta ja taata sijoittajille tuloja myös jatkossa. Bryce Dallas Howardin esittämä puiston johtaja Claire vastaa huvipuiston taloudellisista näkymistä ja ajattelee dinosaurusten olevan pelkästään hyödykkeitä. Hän ei kuuntele puiston työntekijöitä, jotka vaativat kohtelemaan dinosauruksia eläiminä, arvostavasti ja miljoonien vuosien evoluutiota kunnioittaen. Kiireinen businessnainen kohtaa monia kommervenkkejä, joiden lisäksi hän saa hoidettavakseen siskonsa kaksi alaikäistä poikaa, jotka ovat tulleet lomailemaan dinosaarelle.

Jurassic_World_2015_338728.jpg

9dymZFQ.jpg

jurassic-world-super-bowl-trailer-1.jpg

JWHQs.jpg

jurassic-world-image-2.jpg

Aiemmista Jurassic Park -elokuvista tuttu lapsimomentti toteutuu tässäkin tuotoksessa Clairen siskonpoikien Zachin ja Grayn lähtiessä omille teilleen säännöistä piittamatta. Samaan aikaan juoni alkaa tiivistyä myös toisaalla, kun Clairen valvonnan alaisuudessa luotu uusi superälykäs hybridi-dinosaurus Indominus Rex juonii itsensä vapaaksi aitauksestaan. Dna-koktailinsa ansiosta hämmästyttäviä fysiologisia ja älyllisiä kykyjä osoittava hirmulisko osoittautuu psykopaatiksi, joka alkaa raivata tietään kohti pahaa-aavistamattomia huvipuistovieraita. Apuun rientää Chris Prattin näyttelemä dinosauruskouluttaja Owen Grady, jonka avustuksella elokuvaan saada lisää vauhtia. Juonenkäänteitä tämän enempää teille paljastamatta totean, että elokuvan juoni ja etenemistempo oli todella onnistuneesti rakennettu, henkeään sai pidätellä useasti ja pitihän sitä kahdesti pienet itkutkin tirauttaa elokuvateatterin pimeydessä. 🙂

jurassic-world-image-1.jpg

Jurassic-World-970x545.jpg

jurassci.jpg

url-df2fd345365dbe7ea9843e03f02502d5.jpg

501475053_640.jpg

Elokuvan käsikirjoitus on hyvin suoraviivainen ja selkeä, ja se toimii kunniakkaasti alkuperäisen Jurassic Parkin jatkumona. Erikoisefektit ovat todenmukaisia ja näyttelijäkaartin valinta meni omasta mielestäni nappiin. Taustalla kuullaan John Williamsin tuttuja tunnussäveliä, jotka hetkittäin herkistävät paatuneimmankin elokuvakriitikon sydämen. Itselläni tirahti tippa linssiin jo elokuvan ensimetreillä kuullessani klassisen tunnussävelen kajahtavan ulos elokuvateatterin kaiuttimista. 🙂

35.jpg

lataus.jpg

uwhonpt13aqz6yxmextt.jpg

Jurassic-World-Raptor-Bike-Chase.jpg

maxresdefault.jpg

*katso traileri*

Pidin elokuvasta t-o-d-e-l-l-a paljon ja suosittelen leffaa kaikille jännäreistä, scifistä ja luonnonkatastrofi-elokuvista pitäville. Tämä on leffa joka on ehdottomasti nähtävä uudestaan. 🙂

Tänään on ollut niin synkkä ja sateisenharmaa päivää, että joudun siirtämään lupaamani keittiöön liittyvän postauksen huomiselle. Toivottavasti huomenna riittäisi sen verran valoa että saan muutaman valokuvan napsaistua. 🙂 Mukavaa sunnuntai-iltaa kaikille!

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Kuvat: Universal Pictures, Jurassic World 2015)


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *