Iittalan aleaarteet – Senta, Kartio, Allas, Aalto, Arctica, All Steel…

Alekausi alkaa olemaan vauhdissaan… Iittalan verkkokaupassa alkoi tänään tuntuva kesäale ja alennettujen tuotteiden joukossa on hämmästyttävän paljon perustavaraa, kuten Hackmanin All Steel ja All Steel Plus -kattilasarjat. Toivottavasti eivät ajatelleet lopettaa täysteräksisen All Steelin valmistusta, meillä nimittäin on juuri tuota sarjaa olevat kattilat ja paistinpannut, ja olen harkinnut kannellisen paistokasarin ostamista. Myös Iittalan Senta -lasit löytyivät alesta, tämäkin oli melkoinen yllätys. 🙂

Iittala_Kesaale2015.jpg

Kuvaan poimimani Hackmanin All Steel -sarjan, Allas -kynttelikköjen, Senta -lasien, Aalto -kulhon, Kartio -kaatimen ja Fiskarsin Inspiration -keittiövälineiden lisäksi alevalikoimassa on useita Kastehelmi-, Origo-, ja Arctica -sarjan osia… Angry Birdsit ja muutamat Muumitkin sieltä löytyivät. Melkoinen varastosiivous siis meneillään. 🙂

Iittala_Hackman_kesaale_16062015.jpg

Hackmanin All Steel Plus -sarjan paistinpannu oli ensimmäinen ostokseni uutta keittiötä varten ja se on palvellut meitä 6kk lähes päivittäin. Useita tarttumattomalla pinnalla varustettuja paistinpannuja omistaneena odotukseni eivät olleet tämänkään pannun osalta kovin korkealla, aikaisemmat pannuni ovat ylistävistä myyntipuheista huolimatta olleet täyttä sutta. 🙂 Plus -mallin uusi tarttumaton keraaminen Ceratec° -pinnoite on lievistä ennakkoluuloistani huolimatta kestänyt uudenveroisena – pinta on naarmuton ja ehjä (vaikka olen sohinut sitä sääntöjenvastaisesti haarukallakin), mikään ruoka-aines ei ole palanut kiinni ja munakas liukuu tänäkin päivänä pannusta lautaselle yhdellä heilautuksella. 🙂 

All Steelin 5-kerrospohja pitää lämmön tasaisena kattiloiden ja paistinpannujen koko pohjan mitalta, vaikka lämpölevy olisi hieman pienempikin. Tätä sarjaa uskallan ja haluan suositella teillekin, varsinkin nyt alehintaisena! 🙂

Katsasta Iittalan koko alevalikoima

http://store.iittala.fi/sale2015

Omakotivalkoinen_Miia.jpg

(Tuotekuvat: Iittala.com, postaus sisältää mainoslinkkejä)


Facebook.jpginstagram.jpgBloglovin.jpgPinterest.jpgStyleroom.jpg

4 kommenttia “Iittalan aleaarteet – Senta, Kartio, Allas, Aalto, Arctica, All Steel…

 1. Tämä blogi on ollut jo pitkään lemppareideni joukossa. 🙂 Nyt kuitenkin haluaisin vähän murahtaa tästä kaupallisesta kesäkuusta. Kuukausi on vasta puolivälissä, mutta tässä blogissa on jo julkaistu seitsemän sellaista postausta, jotka ovat &quot;toimituksellisen aineiston&quot; sijasta ihan silkkoja mainoksia.<br />
  <br />
  Toki välillä saa vähän &quot;kesälomaillakin&quot;, mutta toivon että palaat kirjoittamaan niitä sisällökkäämpiä postauksia useammin. 🙂 Tämän blogin vahvuus on juuri siinä, että sen yleisen kuluttamisen onnen tuputtamisen sijaan olet ollut virkistävän erilainen ja massasta erottuva bloggaaja. <br />
  <br />
  Minimalistikin toki kuluttaa, ja juuri minimalistin kirjoittamat tuotesuositukset ovat paljon kiinnostavampia kuin sen, joka ostaa (monien bloggareiden tavoin) jatkuvasti uutta tavaraa. Osa sun inspiroivimmista postauksista on tavaranesittelyjä. Minusta on ollut tosi huippua lukea, kuinka monikäyttöisiä vaikka ne sun Vilan leggarit ovat tai kuinka sun meikkikokoelmasi taipuu vähäisestä tuotemäärästä huolimatta moneen. Sellaiset postaukset ovat helmiä lukijoille! Vastaavasti tän blogin aallonpohja on mun mielestäni tällaiset postaukset kuten tämä, joissa (ehkä blogimaailman yleisten tapojen mukaan) yllytetään ostamaan kahta kattilasarjaa, lasisarjaa, muumia, angrybirdsia, kastehelmeä, kaadinta – ihan mitä vaan. <br />
  <br />
  Tuote-esittelyillä on blogeissa paikkansa, mutta varsinkin minimalistille sopisi paremmin sellainen ote, jossa tavara palvelee blogin tarkoitusta (kuten sisustusprojektin toteuttamista tai toimivaa vaatekaappia) eikä blogi toimi esittelyalustana kaikelle randomroinalle.

  1. Johanna: kiitokset pitkästä ja ajatuksella kirjoitetusta kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   Olet aivan oikeassa siinä että blogini sisältää melko runsaasti kaupallisia elementtejä sekä yhteistyönä toteutettuja postauksia, ja tämä Iittalan alea ja Hackmanin All Steel -sarjaa koskeva postaukseni on yksi niistä. <br />
   <br />
   Kipinä tämän postauksen kirjoittamiseen ei kuitenkaan tullut mainostamisen halusta, vaan vilpittömästä halustani suositella All Steel -sarjan tuotteita omakohtaisen kokemukseni kautta, samalla tuoden esille myös Iittalan hyvät alennusmyynnit ja All Steelien alehinnat. 🙂 Postauksen kaupallinen sisältö on mainoslinkissä, sen olen itse päättänyt postaukseeni lisätä ilman että kukaan on minulta sitä pyytänyt tai ehdottanut. Olisin jokatapauksessa (ilman mainoslinkkiäkin) linkittänyt postauksessani Iittalan verkkokauppaan, sillä se on minusta hyvää palvelua lukijan näkökulmasta ajateltuna – kenenkään ei tarvitse erikseen alkaa googlettamaan löytääkseen itseään mahdollisesti kiinnostavan tuotteen, jota bloggaaja suosittelee postauksessaan. Tavallisen mainoslinkin sijasta laitoin affiliate-verkon tarjoaman mainoslinkin, joka antaa mahdollisuuden pieniin lisätienesteihin blogini kautta. Itse koen että saamani satunnainen lisäansio on ansaittua. :)<br />
   <br />
   Olen mainossisällön osalta hyvin kranttu ja kieltäydyn suurimmasta osasta minulle tarjottuja kaupallisia yhteistyökampanjoita (joita tämän postauksen mainoslinkit eivät siis ole). Ne kampanjat joihin lähden mukaan ovat sellaisia että pääsen myös itse vaikuttamaan kampanjan sisältöön ja sitä kautta tarjoamaan etuja myös lukijoilleni. Valmiiksi saneltuihin postauksiin en suostu, enkä myöskään oman kiinnostukseni ulkopuolisiin aiheisiin, tavaroihin, vaatteisiin tai kosmetiikkatuotteisiin. Esimerkkinä tästä voisi olla useat lehtimainokset, joiden tiimoilta minua on lähestytty kymmeniä kertoja tarjoten joskus hurjaltakin kuullostavia summia vaivanpalkaksi lehtitilaus-aiheisesta postauksesta. Luen itse satunnaiset lehteni tabletin kautta ja minusta lehtitilausten mainostaminen olisi moraalisesti kyseenalaista omassa tapauksessani, koska en itsekään ostaisi / tilaisi lehteä. :)<br />
   <br />
   Näen aika paljon vaivaa blogini eteen, ottaen huomioon että se on minulle &quot;vain&quot; harrastus. Neuvottelen yritysten ja edustajien kanssa joskus pitkäänkin saadakseni esimerkiksi teille lukijoille tarjotut arvontapalkinnot ja alennusprosentit kohdilleen, ja jos kompromissiin ei päästä, ei yhteistyö toteudu. Itse ajattelen olevani hyvin rehti ja reilu bloggaaja, arvon usein &quot;omasta pussistani&quot; ja pyrin muutenkin jakamaan kanssanne saamani hyödykkeet (kuten esim Handmade by KOTONA tai Anna Nygård Design tuotearvonnat). <br />
   <br />
   Ymmärrän tietysti myös sinun ja muiden lukijoiden näkökannan bloggaajan &quot;mainostamisesta&quot;. Kaupallisesti toteutettu postaus saattaa olla ns. ostettua mainostilaa, jonka totuusperää ei voi lukija tietää. Näitä tämän kaltaisia tapauksia aina välillä paljastuu, mutta itse en ole kertaakaan lähtenyt mukaan tuollaiseen menoon. Mielenkiintoisiin kampanjoihin osallistun sen sijaan oikein mielelläni jos ehdoista päästään sopuun. <br />
   <br />
   Kiitos vielä kerran kommentistasi &hearts; Pieni blogin hienosäätö voisi olla ihan paikallaan. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista illanjatkoa! &hearts;

 2. Kiitos vastauksestasi! 🙂 <br />
  <br />
  Kommentillani en halunnut millään lailla kyseenalaistaa rehtiyttäsi ja reiluuttasi. En muista, että blogissasi koskaan olisi ollut piilomainontaa, ja taidatpa vielä laittaa &quot;yhteistyö&quot;- (tai jonkun vastaavan) tägin näihin kaupallisiin postauksiisi. Ei myöskään ole mikään häpeä työllään tienata ja vaurastuakin, jos sen vaan rehdisti tekee. :)<br />
  <br />
  Kritiikkini koski kaupallisuuden määrää – ja tiettyä kritiikitöntä mainosmielisyyttä. Luen mielelläni niistä loistavista leggareista, upeimmasta kynsilakkasävystä, loistavista parvekelaatoista tai vaikka siitä maailman parhaasta paistinpannusta. Aitoa, rehtiä, kuluttajakokemukseen perustuvaa tekstiä, ja siinä parhaimmassakin tuotteessa voi uskaltaa mainita olevan jotain negatiivistakin. Sellaisen suosituksen perusteella lukija mielellään hankkii tuotteen itselleenkin. Uskoisin, että tämä voisi myös edistää sen yhteistyötuotteen myyntiä ja menekkiä, ja hyödyttää taloudellisesti hyvän tuotteen myyjää ja myös sinua yhteistyökumppanina. Ehkä tämä voisi olla myös sinun tapasi erottautua bloggaajien joukosta? Koska jonkunhan on näytettävä tietä. ;)<br />
  <br />
  Nyt se maailman paras paistinpannu hukkuu muumien, angrybidsien, kastehelmien jne. joukkoon. En tämän postauksen otsikon luettuani valitettavasti usko postauksen inspiraationa olleen kertoa siitä ihanasta paistinpannusta… Toisena esimerkkinä äskeinen lastenvaatepostauksesi. Siinä ei selkeästi ollut kyse mistään käyttäjäkokemuksesta, kun kuvien perusteella paitoja ei ollut edes silitetty paketista poisottamisen ja päällepukemisen välillä. <br />
  <br />
  Osassa &quot;mainospostauksiasi&quot; on kiva aihepiiri ja niistä tulisi kivoja postauksia, jos kirjoittaisit ne omakohtaisemmin ja/tai kriittisemmin. Olisi ihan kivaa lukea vaikka tosi kivasta leffasta – mutta toivoisin, ettei sitä käsittelevä postaus olisi täynnä leffan trailerikuvia ja Finnkinon leffalippumainosta. Edelleen minusta olisi hauskaa lukea vaikkapa suomalaisesta designerista, jos se postaus olisi jotain ihan muuta kuin mainoksenomaista designerin myytävissä olevien tuotteiden luettelointia.<br />
  <br />
  Ihan viimeiseksi haluan vielä sanoa, että nostan sinulle olematonta hattuani – monestakin syystä. Vähäisin niistä ei ole vahvuutesi ja suoraselkäisyytesi, jolla otat vastaan ja julkaiset nämäkin kriittiset kommentit. Taidat siinäkin poiketa bloggaajien valtavirrasta. Toivon, että pidät jatkossakin yksilöllisyytesi ja kehität sitä edelleen omien arvojesi mukaisesti.<br />
  <br />
  Iloista kesänjatkoa!

  1. Johanna: Omasta mielestäni postaus toimi paremmin näin päin – ensin ale ja sitten alepannut. 🙂 Alennus toimii aasinsiltana pannuaiheelle ja yhdistää molemmat aiheet yhdeksi järkeväksi postaukseksi, tai näin ainakin toivon. 🙂 Halusin tiestysti tuoda esille myös Iittalan alennusmyynnin, lukijoissani on paljon Iittalan astioista tykkääviä ja itsekin kirmasin selaamaan valikoiman heti kun huomasin että ale, jota odotin on alkanut. <br />
   <br />
   Omat postaukseni (mainoslinkillä, yhteistyöcontentilla tai ilman ed.mainittuja) ovat rehtejä ja aitoja, ja kertovat omasta kokemuksestani. Miksi kirjoittaisin tavarasta tai vaatteesta jotakin negatiivista jos en itse koe sitä olevan? Pienet puutteet sen sijaan eivät ole minusta vikoja, enkä voi sanoa että esim Aika Designin teräksinen talouspaperiteline olisi huono, koska sen sävy ei ollutkaan omien odotusteni mukaisesti vitivalkoinen. Itsehän olin kuvan perusteella olettanut sen olevan vitivalkoinen, ja tässä tapauksessa olisi ollut kultaakin kalliimpaa jos tiedoissa (tai jonkun blogissa) olisi mainittu sävyn olevan kermainen. En halua myöskään profiloitua &quot;marisijaksi&quot; tai jakaa blogissani negatiivisia aiheita kovinkaan säännöllisesti. Olen joitakin pettymyksiä tuonut postauksen muodossa esille, esimerkiksi H&amp;M:n verkkokaupan toistuvat tilausongelman, Ikean hajonneen Malm-lipaston, Annon huonolaatuisen raitamaton ja Annon vettä kestämättömän vaasin, näin muutaman ulkomuistista mainitakseni. Blogini on itselleni hyvän mielen paikka, haluan keskittyä täällä kivoihin ja rentoihin aiheisiin, nollata omaa päätäni purkamalla arkipäivän parhaimmat palat blogiini ja unohtaa ne ärsyttävät jutut, kuten saumasta repeytyneen trikoopaidan josta vastikään jouduin tekemään reklamaation. :)<br />
   <br />
   Lastenvaatepostauksen ideana oli esitellä teille lukijoille suht tuntematon kotimainen vaatemerkki, joka tarjoaa laatua ja ketjukaupoista poikkeavia vaihtoehtoja pienille miehille. ♥ Postauksen tarkoituksena ei olekaan kiinnostaa kaikkia lukijoitani, vaan ainoastaan heitä joilla on tarvetta ja kiinnostusta kyseisen merkin myymiin tuotteisiin, eli pikkumiesten (ja naisten) paitiksiin sekä miesten muotiin. Olen blogini alkumetreistä asti tuonut esiin pienempiä tuotemerkkejä, korostanut suomalaisen yrittäjyyden arvoa ja halunnut omalla panoksellani tukea suurelle yleisölle tuntemattomampia merkkejä sekä kaupoja. Toki tykkään shoppailla itse myös isommissa liikkeissä, lempparikauppoja suosittelen ja niistä postailenkin säännöllisesti. :)<br />
   <br />
   Jurassic Park elokuvapostaus ei ole mainos, miltään osin. Se on otsikkonsa mukaisesti elokuva-arvostelu, jossa tuon hyvinkin vahvasti esiin omat näkemykseni elokuvasta. Puhelimellä räpsäisty elokuvateatterikuva oli silkka vahinko, en tarkoituksella taltioinut kuvaan Finnkinon kesälippumainosta. 😀 Jaoin kuvan paikan päällä istuessani ja elokuva strattia odotellessani Instagramiin ja halusin sen liittää myöhemmin myös postaukseeni itselleni muistoksi. Ja toisaalta, ihan mielelläni mainostan näin epäsuorasti vahinkolaukauskuvani kautta myös Finnkinoa sillä rakastan itse elokuvia ja Suomen kesästä saattaapi tulla sen verran sateinen että mikäs sen parempi ajanviettotapa kuin marssia leffaan. 🙂 Vasta ensi-iltansa saaneen elokuvan arvostelussa pitää olla myöskin varovainen, jotten tule paljastaneeksi liikaa juonesta. Ei ole kiva pilata toisten jännitystä, vaikka sanottavaa loistoleffasta olisi ollut rivikaupalla. ♥<br />
   <br />
   Ehkä ongelman ydin onkin kirjoitustyylissäni, kenties koet sen olevan liian mainosmainen?!? <br />
   Minun tapani postailla on hyvin selkeä, yksityiskohtiin pureutuva ja kaiken kattava. Kun esittelen jonkin ostamani tuotteen, haluan jakaa siitä kaiken tiedon eteenpäin. Tämä on asia jota itse monesti jään toivomaan muiden blogeja lukiessani, näen kuvan kauniista tavarasta mutten mitta- tai materiaalitietoja, joita joudun sitten erikseen etsimään netistä selvittääkseni olisiko kyseinen tuote minulle oikea vai ei. Tämä on tietysti makuasia, mutta itse haluan aina tietää mahdollisimman paljon nippelitietoa tavarasta joka kiinnostaa. :)<br />
   <br />
   Kurkkaapas muuten tuo uudempi postaus viinipullojen säilytyksestä, sen kommenteissa selviääkin oleellinen – kun et kerro mistä jokin tuote on, joku sitä kuitenkin kohta kysyy. Ja kokemuksesta tiedän miten puuduttavaa on odottaa bloggaajan vastausta päivän pari. 😀 Säästää siis suoraan aikaa meiltä kaikilta kun linkitän kaiken mahdollisen valmiiksi postaukseen kiinnostuneiden saataville… ja usein linkitänkin, ihan ilman mitään vastineita. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *