Pyyhkeet vaihtoon & pellavaa tilalle!

Meidän H&M:n kylpypyyhkeet ovat menneet 1,5 vuodessa todella huonoon kuntoon ja olen harkinnut pellavapyyhkeitä niiden tilalle. Pellavaisilla pyyhkeillä on monta hyvää ominaisuutta ja ne päihittävät perinteiset froteepyyhkeet mm. kuivaustehossa, kuivumisajassa sekä tuoksuttomuudessa. Vohvelikuvioitu pellavapyyhe on lisäksi myös pehmoinen, sellainen ihana vanhanajan mummolapyyhe, jollaisia löytyi mummun luota ja sukulaisten kesämökeiltä. 🙂

Himla_FreshLaudry_7627827.jpg

Himlan valikoimasta löytyy 100% pellavaa oleva jätskivohvelia muistuttava Fresh Laundry -pyyhesarja, jossa kylpypyyhe on kooltaan 70x135cm. Käsipyyhkeet myydään 2kpl:n pakkauksessa ja niiden koko on hiusturbaaniksi passelisti sopiva 47x65cm. 

Himla_lina-982837.jpg

Toinen vaihtoehto Himlalta on puuvillan ja pellavan sekoitusta oleva Lina -sarja, joka toimisi hyvänä kompromissina puuvillafroteesta pellavaan siirryttäessä. Pellavan ominaisuuksien ansiosta pyyhe kuivaa normaalia nopeammin ja pysyy paremmin tuoksuttomana, joka tarkoittaa hieman pitempää pesuväliä. Tällä hetkellä meidän kylpypyyhkeet pestään kerran viikossa ja viimeisellä suihkunjälkeisellä kuivauskerralla pyyhe on jo hieman tunkkaisen oloinen, vaikka ilmavasti aina saa kuivaa…

Balmuir_Capri_87628762.jpg

Myös Balmuirilta löytyy pellavainen Capri -pyyhesarja, joka on hyvin samanlainen kuin Himlan Fresh Laundry, mutta valkoisen pyyhkeen sävy on aavistuksen kermaisempi kuin Himlan. Tummanharmaana tämä Balmuir on kuitenkin ihana ja mies ilmoitti olevansa tummanharmaan Caprin kannattaja. 🙂

Omakotivalkoinen_65263571.jpg

Tässä vielä pari kuvaa meidän pyyhkeistä ja niiden kunnosta, vasemmalla kuva uusista pehmoisista ja muhkeista pyyhkeistä ja oikealla surullinen todellisuus nykytilanteesta. Pyyhkeet ovat nyppääntyneet ja ne ovat kuivurista huolimatta todella karkeat. Silmukat ovat katkeilleet sieltä täältä ja näitä ei kehtaa esillä pitää vieraiden kyläillessä. Koiran pyyhkeinä ovat kyllä loistavat, mutta muuhun näistä rievuista ei enää oikeastaan olekaan. 🙂 

Miehen mieliksi ajattelin ostaa hänelle tuon tummanharmaan Balmuirin pyyhkeen ja itselleni Himlan valkoisen Fresh Laundryn… Onko teillä kokemuksia pellavapyyhkeistä, erityisesti kaipaisin mielipiteitä Himlan Fresh Laudry -sarjasta! 🙂

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Himla, Balmuir, H&M, sisältää mainoslinkkejä*)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

13 kommenttia “Pyyhkeet vaihtoon & pellavaa tilalle!

 1. No mulla on just menossa pyyhkeiden vaihto, ja tilasin H&amp;M:n alesta noita pyyhkeitä, mitkä sulla on mennyt huonoksi 😀 No, onneksi tilasin alesta, enkä maksanut kahdesta kylpylakanasta paljoakaan.<br />
  <br />
  Mietin pitkään, että ostan isoja ohuita pyyhkeitä. Mahtuisi kaappiin paremmin, ja pesu&amp;kuivaus olisi helpompaa. Mutta jotenkin sitä kuitenkin sitten kaipaa pyyhkeeltään sitä pehmeyttä. Minäkin kun saatan tunnin istua pyyhe päällä suihkun jälkeen, ennen kuin saan vaatteet päälle.

  1. Minsku: H&amp;M:n pyyhkeet ovat todella edullisia ja pitkään olivat tosi hyvässä kunnossa. Värillisistä pyyhkeistä ilmeisesti irtoaa jonkin verran nukkaa, mutta omista valkoisista pyyhkeistäni en koskaan huonannut irtoilevan mitään. 🙂 Harmi että kulutuksen sietokyky on näissä niin heikko, meillä on vain muutama pyyhe ja ne ovat erittäin aktiivisessa käytössä, ilmeisestikin liian aktiivisessa, koska pyyhkeet eivät enää palaudu ryhtiinsä ja jäävät koviksi köppyröiksi. <br />
   <br />
   Pellavapyyhkeet ovat litteämpiä ja ne vievät vähemmän kaappitilaa, ne kuivuvat narullakin todella nopeasti ja sitä olisi sähkönkulutuksen kannalta etua koska voisin jatkossa kuivattaa pyyhkeetkin narulla (ainakin näin kesäaikaan). 🙂

 2. Meillä on kotimaisia Lapuan Kankureiden pellavapyyhkeitä (70 % pellavaa ja 30 % puuvillaa). Ovat olleet käytössä kuusi vuotta ja ovat edelleen priima kunnossa. Käytössä toki hieman pehmenevät hyvällä tavalla. <br />
  <br />
  Kuivuriin pellavaisia pyyhkeitä ei kannata laittaa jos haluaa säilyttää ryhdikkyyden ja pellavalle ominaisen hienoisen karkeuden.<br />
  <br />
  Lapuan Kankureiden valikoimasta (<a rel="external nofollow" href="http://www.lapuankankurit.fi/verkkokauppa/fi/sauna/pyyhkeet)" target="_blank">http://www.lapuankankurit.fi/verkkokauppa/fi/sauna/pyyhkeet)</a> löytyy myös kokovalkoisia Meri pyyhkeitä.

  1. Kiitos Hippu vinkistä, minunkin pitäisi uusua pyyhkeet. Lapuan kankureiden tuotteet ovat varmasti laadukkaat.Pitääpä alkaa tutkimaan tarkemmin!

  2. Hippu-76: Onko sinulla Meri-pyyhkeet? Niitä katselin ja kiinnostaisi tietää onko valkoisen Merin sävy kuinka kermainen… Kuvissa se näyttäisi taittavan kermaan ja mielikuva on sellaisesta &quot;Balmuirin&quot; valkoisesta. 🙂 Kylpyhuoneessa on valkoiset seinälaatat, joihin ei kermaiset pyyhkeet oikein sovi ja sen vuoksi pyyhkeiden tulisi olla mahdollisimman valkoiset. 🙂

  3. Meillä ei ole valkoisia Meri pyyhkeitä joten en voi valitettavsti tarkistaa pyyhkeiden väriä piipahtamatta niitä myyvään liikkeeseen.

  4. Hippu-76: Luulen bonganneeni Meri-pyyhkeet yhdestä asuntomessukohteesta. 🙂 Valkoisen sävy ei ole ihan vitivalkoinen, mutta riittävän valkoinen sopiakseen meidän kylpyhuoneen seinäkaakelien kanssa. 🙂

 3. Meillä on ollut käytössä pellavapyyhkeet viimeiset 20vuotta.<br />
  Jokipiin ja Lapuankankureiden lahja- ja mainospellavapyyhkeitä ja mummonkutomia. Ei ne mihinkään kulu. Ovat ehkä vieraille outoja, kun ovat ohutta, painavaa kangasta.<br />
  Meillä kaikki pellavapyyhkeet sitä pellavan omaa luonnolllista väriä.<br />
  <br />
  Mankelointi tekee pellavapyyhkeille hyvää.<br />
  Kestävät tarvittaessa keittopesun, mutta normaalikäytössä ollut pyyhe puhdistuu hyvin 40 asteessa.<br />
  Ei huuhteluainetta, muuten mikä tahansa pesuaine käy (meillä ihan peruspesupulveri).

  1. mari: Meillä ei käytetä huuhteluainetta ollenkaan, pesuaineena on nestemäinen, joka on koneelle hellävaraisempi kuin pulveripesuaine. :)<br />
   <br />
   Pellavapyyhkeet houkuttelevat myös niiden nopeamman kuivumisajan vuoksi, näin kesäaikaan olisi ihana säästää sähkökuluissa ja kuivattaa pyyhepyykkikin narulla. Kone linkoaa 1400 kierrosta minuutissa ja pyykki on hyvin kuivan tuntuista heti koneesta tultuaan… Vaatteet kuivuvat parissa tunnissa näin kesäisin ja olisi niin ihanaa jos pyyhkeetkin kuivuisivat samassa ajassa. :)<br />
   <br />
   Mankelia ei meillä valitettavasti enää ole edes taloyhtiön tiloissa, mutta itseäni ei haittaa pieni ryppyisyys. 🙂

 4. Löysin kaverini kautta tämän blogisi, kotisi on kaunis ,,, ihmettelin kun kaverini kyseli tiettyjä asioita, <br />
  nyt se selvisi,kun näitä juttuja olen lukenut,esim,mummolassa ja sukulaisten mökeillä olleet pyyhkeet???,tässä &quot;perhepostaus&quot; yo-juhlista,???,näitä asioita ois aikas paljon,joissa on pieniä &quot;valkoisia sepostuksia&quot;,,(kaverini tietää aikas paljon)…………………………..

  1. tietävä: Nyt on pakko sanoa etten tajunnut kommentistasi oikein mitään. 🙂 Löysit siis blogini kaverisi kautta ja nyt ihmettelet jotakin josta kaverisi tietää aikas paljon?!??<br />
   <br />
   Miten mummolani, sukulaisten mökit tai yo-juhlat liittyvät asiaan, tai siis että mihin asiaan ne liittyvät? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *