Inspiroivat minikodit!

Olen suuresti inspiroitunut minikodeista ja niiden nerokkaista tilaratkaisuista, sekä elämän yleisestä yksinkertaistamisesta asumiseen ja arjen askareisiin liittyen. Olen iltaisin seikkaillut netissä etsimässä tietoa uuden ajan mikrohuoneistoista (micro apartments) ja löytänyt Youtubesta lukemattomia videoita, joissa kerrotaan ja kuvataan pienten kotien funktionaalisista ja luovasti toteutetuista kalustesuunnitteluista ja säilytystiloista. Minikotien kysyntä on kasvanut viime vuosina erityisesti suurkaupungeissa, kuten New Yorkissa, Pariisissa sekä Tokiossa, joissa asuminen on kallista mutta monelle välttämätöntä. Minikokoiset kodit tarjoavat edullisen ratkaisun sekä hinta- että asuntopula-ongelmaan monille yksinasuville ihmisille ja pienille perhekokoonpanoille. Minikotien ideologiaan kuuluu funktionaalisuuden ja käytännöllisyyden lisäksi myös omaan ajatusmaailmaani sopiva minimalistinen pyrkimys karsia pois kaikki tarpeeton – Keep only what you really need right now, not the ones that you wish you might need in the future. 🙂

MinikotiPariisissa2.jpg

(Photo: dornob.com)

Minikodit872862.jpg

(Photo: lifeedited.com)

Yllä oleva kuvakollaasi on malliesimerkki minikokoisesta kodista, jonka pieniin neliöihin on hyvällä suunnittelulla saatu mahtumaan kaikki suuren kodin elementit – toimiva keittiö, ruokailutila isommallekin porukalle, työskentelyyn sopiva ergonomisesti toimiva tila, olohuone oleskeluun, makuuhuone parisängyllä varustettuna, sopivasti säilytystilaa, ja moderni kylpyhuone. Kodin kruunaa ilmavuus ja tilantuntu, sekä kaunis pieni parveke. ♥ 

lataus.jpg

(Photo: daarchitecture.com)

Minikodit8728687.jpg

(Photo: freaksfreearchitects.com)

Minikodit8728.jpg

(Photo: www.3xa.pl)

minikodit762781.jpg

(Photo: nicholasgurney.com.au)

Tämä värikäs poikamiesboksi on citysinkun unelma. 🙂 Säilytystilaa harrastusvälineille löytyy reilusti ja suuressa sängyssä saa varmasti hyvät unet. Lisäplussaa siitä, että sänkysyvennyksen saa liukuovien taakse piiloon, jolloin petaaminen ei ole välttämätöntä edes silloin kun ystäviä on tulossa kyläilemään. Keittiöstä löytyy kaikki tarvittavat toiminnot ja ruokapöydällekin on jätetty sopivasti tilaa. 

MinikotiEastVillagessa2.jpg

(Photo: home-designing.com)

Sculptural-Wall-3.jpg

(photo: decorabilitate.ro)

129-sf-micro-apartment-studio-in-paris-0

(photo: julienabucet.com)

Microapartments_video87287627.jpg

Yksi omista suosikeistani on tämä Pariisissa sijaitseva minikoti, jonka sävymaailma on kauniin skandinaavinen. ♥ Vastaavia videoita löytyy tuhansittain lisää hakusanoilla micro apartments ja small apartment… inspiroitumiselta ei voi välttyä! 🙂

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

 

8 kommenttia “Inspiroivat minikodit!

  1. Minsku: Minikoteihin on paljon loistavia ideoita, mutta tuo nikkarointipuoli onkin jo toinen juttu. 🙂 Onneksi nykyisin on saatavana valmiita kalusteita, joissa on ajateltu tilankäyttöä pieneen kotiin sopivalla tyylillä. Muuramella on mm. pöytä-penkkisetti, joka taipuu kauniisti sivutasoksi, työpöydäksi ja ruokapöydäksi. Myös AVA Roomilla on hienoja innovaatioita, joissa säästyy tilaa. Ikeasta tekee myös monia löytöjä ja toivon että pikkukotien kalustevalikoima kasvaisi runsaasti tulevaisuudessa. ♥

  1. Hilima: Toissa viikolla napsimani asukuvat ovat kameran muistikortilla, mutta sähläsin ja laitoin kortin vanhaan tietokoneeseeni ja nyt kumpikaan kone (vanha eikä uusi) ei tunnista kuvia, jpegit ovat pelkästään valkoisia. 🙁 Kortilla oli kuvia myös saunan maalailusta ja "uudesta" saunasta, harmittaa vietävästi kun molemmat viikonlopun postaukseni jäivät tekemättä. Ystäväni sanoi että tiedostot voi palauttaa korjaamalla _DS_Store -muistin, mutta itse en osaa. Onneksi on toinen muistikortti jota voin käyttää siihen asti kunnes saan korjattua tuon paremman korttini. Ajattelin tehdä tässä välissä erillisen asupostauksen uusista vaatteistani, otan sitä varten kuvat uusiksi. 🙂

 1. Itse asun minikodissa. Vaikka asunnossa on "jopa" 58 neliötä, niin aika mini se on kahdelle aikuiselle, yhdelle teinille ja kahdelle kissalle. Hetken aikaa asuimme samalla kokoopanolla jopa 37-neliöisessä boksissa. Kiva, kun nykyään esim. Ikeasta löytyy käteviä tilansäästämisratkaisuja. Miniasunnot ovat ajankohtainen asia yhä useammille isoihin kapunkeihin tapahtuvan muuttobuumin vuoksi.

  1. Magia: Ikeasta löytyy käteviä kalusteita ja ratkaisuja pieniin tiloihin, mm. heidän kylpyhuonetarvike kokoelmansa on loistava. &hearts;<br />
   <br />
   Varsinkin opiskelijakaupungeissa pientenkin kotien hinnat ovat pompanneet pilviin ja pieniä koteja ei ole tarpeeksi tarjolla. Toivottavasti saataisiin tänne Suomeenkin noita mikrokoteja, joissa olisi kalusteratkaisutkin jo valmiiksi toteutettuina, tarvetta olisi. Täällä Helsingissä on toki vielä paljon luontoa ja rantaviivaa minne mahtuisi rakentamaan, mutta onneksi rakentaminen on keskittynyt kaupungin sisäosiin ainakin toistaiseksi. Meidän lähistöllä on meneillään kerrostalon rakennustyömaa jonka pinta-ala on naurettavan pieni. Just ja just mahtuu kaivuri kaivelemaan peruskalliota tulevan talon kohdalle, jokainen pieni kaistele kyllä hyödynnetään ja itse olen sitä mieltä että asuntojen kokoa pitäisi pienentää, jotta saadaan nuorille aikuisille omat kodit kustannustehokkaaseen hintaan. &hearts;

  2. Helsingissä ja pk- seudulla on paljon asuntoja tyhjillään, koska asuntokauppa seisoo ja toisaalta kaavoitus laahaa jäljessä, vaikka täydennysrakentamiselle olisi paljon tilaa ja koko pk-seudun mittakaavassa joutomaata on valtavasti. Ei siis todellakaan tarvitse mennä rantoja tai arvokkaita luontoalueita pilaamaan, jotta ihmisille saataisiin koteja! Helsingin asuntopula on kylläkin päättäjien itse luoma ongelma ja haluttu tila, koska sille ei tehdä mitään (asumisen halventaminen).<br />
   Itse en myöskään halua, että rakennusliikkeet alkavat liikaa hehkuttaa näitä minikoteja, koska hinnassa se pienuus ei näy; esim. Saton minikotien vuokra 500 e ja tilaa 15 neliötä ja eräiden rakenteilla olevien pienien rivitalojen (alle 60 neliötä) hinta yli 250 000. Ei ole terve tilanne, jos työssäkäyvällä ihmisellä ei Suomen kokoisessa maassa ole varaa asua kuin pienenpienessä yksiössä. Suomen isojen kaupunkien keskusta-alue on asia erikseen. <br />
   <br />
   Muuten kyllä minikotien ratkaisuja ja asuntojen muunneltavuutta pitäisi lisätä (myös isommissa kodeissa). Tiukoista esteettömyysvaatimuksista onneksi ollaan jo luopumassa.

  3. minime: Kuten kirjoitin, on rakentaminen ainakin toistaiseksi keskittynyt kaupunginosien keskustoihin, poikkeuksena tosin Aurinkolahti, Jätkänsaari, Kalasatama, Herttoniemi ja muutama muu vastaava rannan läheisyydessä oleva uusi iso asuinryhmittymä. <br />
   <br />
   Kaavoitettuja rantaviivalle asettuvia kerrostaloalueita on kuitenkin tulossa lähivuosina lisää, mm Puotilan ja Ramsinrannan alueet, jotka toistaiseksi ovat saaneet olla joutomaana ulkoilijoiden iloksi.<br />
   <br />
   Minusta kodin sijainti on tärkein mittari hinnan osalta, hyvien kulkuyhteyksien varrella oleva minikoti palvelisi asukastaan äärettömän hyvin, pikkukoteihin todennäköisesti muuttaisi kaupunkilaistuneita opiskelijoita ja nuorekaita meneviä (kenties urakeskeisiäkin) aikuisia. Lapsiperheiden alueet ovat sitten asia erikseen, kuka missäkin haluaa asustella. :)<br />
   <br />
   Helsingissä on kalliit vuokrat, sitä en kiellä. Täällä on myös tonttimaa arvokasta ja se korreloi suoraan vuokratason kanssa. Sama ero on nähtävissä myös omistusasuntojen ja omakotitalojen hinnoissa. Samankokoisen kodin saa muualta päin Suomesta puolet halvemmalla. Tämä on mielestäni kuitenkin luonnollinen juttu, kysyntää on enemmän kuin tarjontaa, johtuen PK-seudulle keskittyvistä palveluista sekä työpaikoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *