Kaunis graafinen Kullervo!

Blogistani on muodostumassa varsinainen pyyheblogi… tällä kertaa postausaihe ei onneksi koske kylpypyyhkeitä, vaan Marimekon Kullervo -sarjan valkoista keittiöpyyhettä. 🙂 Hauskasti kuvioitu pyyhe pomppasi silmilleni Sokoksen keittiötarvikehyllyltä ja itselleni oli yllätys että Kullervo -sarjaa löytyy myös käänteisessä valkopohjaisessa värityksessä. ♥

Omakotivalkoinen_Marimekko_Kullervo_keitOmakotivalkoinen_58327856_1.jpg

Omakotivalkoinen_58367856.jpg

Omakotivalkoinen_58347856.jpg

Suomalaiseen tapaan yksinkertaisella graafisella kuviolla varustetun keittiöpyyhkeen materiaali on 45% pellavaa ja 55% puuvillaa. Kooltaan se on 47x70cm. Marimekon Kullervo on kiva lisä Design Lettersin mustavalkoisten aakkospyyhkeiden joukossa, kyllä nyt kuulkaa kelpaa käsiä kuivata ja paistinpannua pyyhkiä. 🙂

Ihanaa iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

 

10 kommenttia “Kaunis graafinen Kullervo!

 1. Onko muilla irtoillut marimekon keittiöpyyhkeiden ripustuslenkit? Itsellä on tainnut melkeen kaikista purkaantua ainakin toisen sivun lenkki irti ihan ensimmäisillä käyttökerroilla(pesun jälkeen huomannut) ja omistan 7kpl 3v sisään ostettua eri kuviolla varustettua pyyhettä. Kuosien takia noita onkin tullut hankittua. Luulisi, että sen lenkin voisi tikata taitteen alle enemmän kuin sen yhden millimetrin siellä liettualaisessa tehtaassa niin pysyisi ehkä paikallaankin jonkin aikaa…

  1. pyyhkijä: Tämä Kullervo on minulle ensimmäinen Marimekon keittiöpyyhe, joten omaa kokemusta asiasta ei vielä ole. Pyyhkeen valmistusmaaksi on ilmoitettu Viro…<br />
   <br />
   Toivottavasti saamme käyttökokemuksia Marimekkojen omistajilta. 🙂

 2. Minulla on myös vuosien saatossa ollut muutamia pyyhkeitä marimekolta .Viimeisin oli Kuusikossa sarjaa, täytyy kyllä sanoa, että värit haalenivat ja pyyhettä ei meinannut saada millään pesun jälkeen sileäksi!<br />
  Huonolaatuista tuotetta nykyään saa ko. valmistajalta/brändiltä.<br />
  <br />
  Kaiken huippu on että luulemme ostavamme suomalaista, vaan eipä ostetakaan. Esim Artekin kraanaatti valaisin VALMISTETAAN Kiinassa! Siis KIINASSA!

  1. Pyyhe: Kullervoni on nyt ensimmäistä kertaa pesty ja ainakin toistaiseksi se näyttäisi pitäneen sekä värinsä että muotonsa. Hieman ryppyinenhän se pesun jäljiltä oli, mutta narulle ripustaessa suoristin sen ja kuivuttuaan oli tarpeeksi sileä. :)<br />
   <br />
   Meille on iskostettu mielikuva että Kiinassa valmistetut tuotteet olisivat kaikki sutta, mutta oikeasti siellä on monen tasoista toimijaa, jopa laadukkaampaa tuotantoa kuin Suomessa. Osa suomalaisista designtuotteista jatai niiden osista valmistetaan Kiinassa, mutta ne saatetaan silti kasata ja maalata täällä Suomessa, jotta laatu voidaan varmistaa. En löytänyt tietoa Artekin valaisimen valmistustavoista, joten en osaa sanoa millainen tuotantoprosessi käsikranaatilla on, tuleeko se Kiinasta valmiina tuotteena vai osina…<br />
   <br />
   Tekstiilituotantoa on siirretty kustannussyistä Suomesta Viroon, jossa on erittäin korkealaatuisia valmistajia. Esimerkiksi Schoffan paitapuserot valmistetaan Virossa, heillä on neuvostoliiton aikainen paidanvalmistuskulttuuri, joka on ihan toisella tasolla kuin mitä meillä Suomessa. <br />
   <br />
   Suomalaisuus on hyvä juttu ja haluan tukea suomalaisia yrityksiä ja tuottajia, totuus on vaan on se että Suomessa kustannukset tuotteiden valmistukselle ovat todella korkeat ja ostovoima ei riitä kompensoimaan nousseita valmistuskustannuksia. Suomi on yrittäjälle kallis maa, on kaikenlaisia veroja ja verojen lisäveroja, on pakollisia työvoimavelvoitteita ja -kustannuksia, jotka vaikuttavat yrityksen kulurakenteeseen. Loppuasiakkaalle myytävän tuotteen hinta nousee helposti yli markkinoiden yleisen hintatason, joka vaikuttaa siihen että moni ostaja valitsee mielummin ulkomaisen ja edullisemman tuotteen kotimaisen sijaan. Tilanne on todella haastava kaikinpuolin, eikä kyseessä ole yrittäjien ahneus tai voiton maksimointi, vaan kannattavan toiminnan ylläpitäminen. Tuottamaton yritys ei ole hyödyllinen kenellekään, ei yrittäjille, omistajille eikä työntekijöille. Mielummin 200 työpaikkaa Suomeen ja osa tuotannosta ulkomaille, kuin yritys nurin ja työtekijät kilometritehtaalle. &hearts;

 3. Itselläni on ollut marimekon keittiöpyyhkeitä neljän vuoden ajan, eikä ole tähän päivään mennessä irtoillut lenkit :)<br />
  <br />
  Kiitos Miia äärimmäisen ispiroivasta blogista! Aloitin itse eilen vaateinventaarion ja sain heti kerta heitolla kaksi pussillista roskiin meneviä vaatteita. Blogiasi on aina ilo lukea ja kirjoitat mielenkiintoisesti:) Olisiko sinulla kiinnostusta tehdä postausta nykyhetken meikki- ja hygieniatavaroistasi (deodorantti,kosteusvoiteet,sahmpoot,meikkivoiteet.. erityisesti meikit ja suosikki merkkisi)?:&gt;<br />
  <br />
  Ihanaa ja toivottavasti aurinkoista kesän jatkoa sinne teille&hearts;:)

  1. Eilna: Minun ensimmäiseni on nyt ekaa kertaa pesty ja Kullervo pysyi muodossaan ja piti värinsä. Myös lenksu on edelleen tiukasti kiinni reunasauman sisällä. :)<br />
   <br />
   Kiitos kivasta kommentistasi ja postaustoiveestasi. 🙂 Kirjaan meikki-kosmetiikkapostaustoveesi talteen ja enköhän jonkinlaista postausta keksi tehtäväksi. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista kesää ja helteisiä hetkiä! &hearts;

  2. Omien kokemuksieni mukaan marimekon pyhkeet ovat olleet hintansa väärti ja olen tykännyt ainakin itse kovasti!<br />
   <br />
   Kiitos kovasti ja unohdin myös mainita, että meikkien säilyttämiseen olisi mukava saada vinkkejä, esille vai laatikkoon piiloon 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *