Minimalisti matkailee – Määränpäänä New York!

matkalleNewYork.jpg

Syyskuussa pakkaan pikkuruisen laukkuni ja matkaan junaillen uutta Kehärataa pitkin lentokentälle, matkan lopullisena määränpäänä unelmakohteeni New York. 🙂 Minimalistiset arkirutiinit seuraavat mukanani myös suurkaupungin sykkeeseen ja aion matkustaa kevein eväin, vain pelkät käsimatkatavarat kantamuksinani. New Yorkin kaltaisessa matkakohteessa suurimmaksi haasteeksi nouseekin takaisinpäin matkustaminen, ostettavaa kun löytyisi jokaisen korttelin kulmalta enemmän kuin tarpeeksi. 🙂 Listojen tekemistä rakastavana ihmisenä väkersin innoissani tätä postausta, josta löytyy kaikki mukaan pakkaamani matkatavarat… ja näillä aion pärjätä reissussa seitsemän päivää. 🙂

omakotivalkoinen_perusvaatteet_15072015.

1. Pusero Zara Basic, 2. T-paita Selected Femme, 3. Tennarisukat H&M, 4. Avokassukat Lindex, 5. Housut Zara Woman, 6. Alustoppi Vila, 7. Alushousut Lindex, 8. Legginsit Vila

Lentomatkailuun olen varannut mukavaa päälle pantavaa – Vilan lempparilegginsini ja pehmoisen t-paidan, jonka päälle puen huovutetusta villasta valmistetun takin. Tukisukat sujautan todennäköisesti jalkaani tennareiden alle. Perussiistin asun kanssa kehtaa kulkea myös New Yorkin kaduilla, joiden varsilla tallustaa monenmoista tyylilajia. Yksi mustiin pukeutunut suomalainen turisti hukkuu joukkoon varsin mallikkaasti. 🙂 Siistimpään peruspukeutumiseen hyödynnän Zaran mustia porkkanamallisia housuja, Vilan alustoppia sekä Zaran läpikuultavaa puseroa. Asu on moneen otteeseen testattu ja toimivaksi todettu… jalkaan sujautan tennareiden sijasta ballerinat.

Omakotivalkoinen_takitjakengat_15072015.

1. Takki Tiger of Sweden, 2. Ballerinat Tory Burch, 3. Tennarit Converse

Takkina toimii Tiger of Swedenin huovutetusta villasta valmistettu lämmin neuletakkimainen takki. New Yorkin syyskuiset lämpötilat asettuvat 16-24°c välille ja vilukissana tiedän tarvitsevani lämmintä päälleni viimeistään illan tullen. 

Omakotivalkoinen_Illalliselle_15072015.j

1. Mekko Zara Woman, 2. Huultenrajauskynä Dior sävy Rouge 999, 3. Huulipuna Dior sävy Rouge 999, 4. Kynsilakka Dior sävy Rouge 999, 5. Laukku Marimekko Tasku, 6. Korkkarit Zara Woman, 7. Kello Michael Kors

Iltamenoja varten varaan tasan yhden mekon ja luottokorkkarini, joilla tiedän voivani seistä tunteja. Mekko on oikein asustettuna riittävän juhlava mihin tahansa tilaisuuteen – ranteeseen kello ja kainaloon Tasku. 🙂 Juhlallisuutta asukokonaisuuteen tuon punaisella huulimeikillä ja kynsillä, jotka lakkaan valmiiksi jo ennen lähtöä. Kynsilakan nappaan mukaani pelkästään paikkalakkausta varten, jonka tiedän olevan tien päällä tarpeen. 🙂

Omakotivalkoinen_kosmetiikkatuotteet_150

1. Sivellin Make Up Store, 2. Kulmaväri Make Up Store, 3. Aurinkopuuteri Dior, 5. Ripsiväri Dior Iconic, 6. Meikkipuuteri Dior, 7. Puhdistusöljy Philosophy Purity, Hammasharja ja -tahna Stop The Water While Using Me

Muutkin kosmetiikkatuotteet ovat teille tainneet jo tulla tutuiksi… Diorin lempparimeikkini, Philosophyn Purity -kasvojenpuhdistusöljy ja hampaidenpesuvehkeet kulkevat kätevästi Marimekon Tasku -pussukassa.

Omakotivalkoinen_sekalaiset_15072015.jpg

1. Hiusharja Tangle Teezer, 2. Passikuoret Belizia, 3. Kamera Olympus Pen mini, 4. Puhelin ja laturi iPhone, 5. Lompakko Marc O´Polo

Sekalainen sakki muita tykötarpeita… Ikivanha Marc O´Polon avainkukkaroni toimittaa lompakon virkaa niin New Yorkissa kuin kotonakin. Pakollinen passi piilottautuu nahkaisen passikuoren sisälle ja puhelin latautuu latausjohdolla. Matkakuvauksesta huolehtii vanha Olympuksen Pen minijärkkärini ja takut siliää tutulla Tangle Teezerin hiusharjalla… Mitään muuta ei tarvita. 🙂

Omakotivalkoinen_reissulaukut_15072015.j

1. Marimerkko Matkuri, 2. Marimekko Tasku, 3. Marimekko Pikkuserkku

Ja minnekäs minä sitten pakkaan nämä tavarani? 🙂 No, Marimekon nahkaiseen Matkuriin, jonka sisältä löytyy reissussa päivittäin mukana kulkeva Pikkuserkkunsa sekä kosmetiikkapussukkana ja iltalaukkuna toimiva serkunkaimankummi nimeltään Tasku. 🙂 Pienet on kantimet mutta pienet on eväätkin, ja pysyypähän tuliaisten tuominen aisoissa. 🙂

Hotellista löytyy shampoo, hoitoaine, suihkusaippua sekä fööni, joita aion häikäilemättömästi hyödyntää. 🙂 Deodorantin ja paikallisen Buranan kipitän hakemaan hotellin vieressä sijaitsevasta “lähikaupasta”. 🙂

Kaupunkimatkan tarkoitus on puhtaasti kulttuurillinen ja tärkeimmät To Go -listalla olevat paikat ovat:

 • World Trade Centerin rauniot muistomerkkeineen
 • Brooklyn Bridge, jota pitkin haluamme kävellä New Yorkiin päin aamuauringon noustessa (ja valaistessa New Yorkin siluetin)
 • Museum of Modern Art
 • New York Public Library (huikea nähtävyys)
 • Empire State Building / Top of the Rock Observation Deck / One World Observatory
 • Central Park ja puistopicknik
 • Times Square päivällä ja iltavalaistuksessaan
 • + moni muu…

Fiilistelypostauksia on varmasti tulossa vielä ennen lähtöä, ajatukset ovat aika näppärästi nimittäin siirtyneet Suomen suvesta New Yorkin hälinään. 🙂

Iloista iltaa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

 

55 kommenttia “Minimalisti matkailee – Määränpäänä New York!

 1. Ihanaa matkaa sinulle! Syksy on hienoa aikaa matkustaa New Yorkiin. Pikkuinen vinkki: kirjaston huudeilla kannattaa käväistä myös keskusrautatieasemalla ihailemassa upeaa arkkitehtuuria ja akustiikkaa, ei isoa mutkaa tee matkaan.

 2. Kuulostaa unelmamatkalle! Aivan mahtavaa! Kannattaa varata kävelyyn hyvät kengät. Olin neljä viikkoa Barcelonassa, viimeisen viikon jälkeen sain limapussintulehduksen jalkaan, kun tepsuttelin ballerinoilla. Citylenkkarit paras valinta.

  1. Aikku: Conversen tennareilla on tullut talssittua niin paljon, että ne ovat melkein kuin kasvaneet kiinni kinttuihini. 🙂 Ballerinoja hyödynnän museovierailuille ja muihin menoihin, joiden välimatkat kuljemme metrolla, ellen sitten vaihda Tory Burchejani Tokmannin ballerinoihin, joilla voi kävellä huoletta koko päivän. 🙂 Citylenkkareita en erikseen aio ostaa, niille ei täällä kotosalla olisi kuitenkaan käyttöä tarpeeksi kun juoksulenkkarit löytyvät erikseen. 🙂

  2. Oikeesti tohon kenkäasiaan..Mäkin käytin consseja aina..lähdin New Yorkiin niillä lättäpohjilla, en ostanut metrokorttia vaan kävelin kaikki matkat 5 päivää. Kuudentena päivänä jalat sano sopimuksen irti. Metriäkään en pystyny kävelee. Eka kenkäkauppa ja kunnon lenkkarit jalkaan. Niiden voimalla jaksoin 2 viimeistä päivää. Kengännumeroni on 37, nämä lenkkarit mitkä ostin oli kokoa 40, niin turvonneet jalat oli. Pari viikkoa reissun jälkeen vasta pystyin normikengät jalkaan laittamaan, nyt nämä lenkkarit ovat 3 numeroa liian suuret. Ikinä enää en New Yorkiin missään muissa kengissä kuin lenkkareissa lähtisi. Siellähän paikalliset bisnesmiehet ja -naisetkin käyttävät siirtymiin lenkkareita ja vasta tapaamisiin pukevat kekkerikengät jalkaan. Hauskaa reissua ja veikkaan että joudut paikanpäällä ostamaan pienen ruumaan laitettavan matkalaukun ostoksillesi! 😉 ♥

  3. Jenni: Kaikki on aina mahdollista, jopa se että koko reissun ajan sataa kaatamalla vettä ja välimatkojen kulkemiseen käytetäänkin jalkojen sijasta metroa. 🙂 Uskon että pärjään Converseilla ja ballerinoilla seitsemän päivää, citylenkkarit ei ole yhtään minun juttuni edes pakon edessä. 🙂 Mielummin laitan jalkaani Crocsit, ne vasta mukavat onkin, vaikkeivat kovin tyylitietoinen valinta. :D<br />
   <br />
   Shoppailu ja kaupoissa kiertely ei ole tällä reissulla tärkeää, aikaa on rajatusti ja paikkoja sekä nähtävyyksiä enemmän kuin edes juoksujalkaa ehdimme käymään kiertämään läpi. 🙂 Perinteisiä turistituliaisia en aio ostaa ollenkaan ja muille tuomani tuliaiset ovat hyvin pienikokoisia ennakkoon toivottuja (mm. MACin huultenrajauskynä jonka special edition saatavana vain jenkeistä). 🙂 Mutta sittenhän se nähdään miten kävi kun paluulento on suoritettu. 😀

  4. Itse olin juuri muutama viikko sitten kaupunkilomalla ja kävelin koko loman lenkkareilla. Parhaat mahdolliset kengät kävelemiseen! Nuo littapohjaiset balleriinat ja tennarit eivät tosiaan ole hyvät siihen, että kävellään paljon! Eri asia jos lähtee rantakohteeseen, jossa ei luultavasti tulla kävelemään kilsatolkulla.

  5. Komppaan edellisiä! Balleriinoilla/Consseilla on ihan mahdotonta tepastella Nycissä. Siellä tulee käveltyä niiiiin paljon, että lenkkarit on todellakin ihan must.

  6. Jenni: kerron miten kenkien kanssa käypi reissussa, tarttenko lainajalat takaisin taivaltamiseen vai säästyinkö ehjin jaloin. 🙂

  7. Rose: Ihan oikeassa olet, pitkille kävelymatkoille kävelyyn ja säähän sopivat kengät ovat tärkeät. Itse olen kuitenkin nyt jästipää ja hylkään citytennarit ja lompsin lomailemaan Conversessani. 🙂

 3. Huomaa että et ole kauheasti matkustellut. Viikon ajaksi nuin vähän vaatetta?<br />
  Itse matkustan 3 kertaa vuodessa eri kohteisiin, en ikinä pärjäisi käsimatkatavaroilla kuin korkeintaan viikonlopun! Sitäpaitsi hotellin pesuaineet ovat halpis tavaraa, niillä saat hiukset todella huonoksi, hiustenkuivaajat ovat aivan onnettomia yms.<br />
  <br />
  Olet oikeassa kukaan ei varmaan kiinnitä huomiota, sillä NY on sulatusuunia parhaimmillaan.Poikani oli viikon Pariisissa ja totesi että näkee kyllä kuka on suomalainen:)

  1. matkalle: Miksi ihmeessä tarvitsisin matkalla enemmän vaatteita kuin normaaliolosuhteissa kotosuomessa? 🙂 Olemme menossa kirtelemään nähtävyyksiä ja itse pidän tärkeimpänä että päälläni on mukavat ja siistit vaatteet, eikä haittaisi vaikka joka päivä pukeutuisin samoihin vaatekkapaleisiin. :)<br />
   <br />
   Hotellien shampoot eivät ole laadulla pilattuja, mutta oma tukkani on hyvässä kunnossa ja helppohoitoinen. Kotona voi sitten tehdä tehohoitoja, jos tukka viikossa kovastikin kärsii. Ja onhan Nykissä kauppoja kadunvarret täynnä, joista voi ostaa parempaa shampoota tarvittaessa. 🙂 Ihan turha minusta kantaa kotoa asti shampoota mukanaan New Yorkin kaltaiseen kaupunkiin. 🙂

  2. Niin ihmettelin vain:)<br />
   Ensinäkin lento on pitkä, koneessa nuhraantuu aikalailla vaikka lähtisit kuinka freesina kotoa. Jokatapauksessa omista kokemuksista johtuen matkalla voi sattua mitä vain; vaatteet sotkeentuu, hikoilet tms. niin onhan se hyvä olla vaihtokertaa mukana.<br />
   <br />
   Tietenkin pakkaat mitä haluat, varsinkaan jos on pienet vaatevarastot niin eihän siinä jää vaihtoehtoja:)<br />
   <br />
   Me olemme menossa elo-ja syyskuussa ulkomaille,Minusta on ainakin kiva ostaa jo valmiiksi vähän matkavaatetta, se antaa sellasen kivan säväyksen ja tunteen että yes kohta taas mennään!

  3. matkalle: Istuessa monet vaatteet nuhjaantuvat, mutta Vilan Surface-legginsit ovat poikkeus. 🙂 Lentosukat heivaan jalastani heti hotellille päästyämme ja paidankin vaihdan toiseen ennen kuin lähdemme iltakierrokselle. 🙂 Vaihtokertaa on mukana juuri sen verran kuin koen tarvitsevani, yhtään tuon enempää en tarvitse tavallisessa arjessakaan joka sisältää koiralenkkejä, kaupassa käyntiä, pihapuuhailua ja kotoilua. :)<br />
   <br />
   Itse ajattelen asian toisin päin, minusta on kivempaa ostaa vaatetta ulkomailta ja reissusta. Tosin tällä kertaa en aio ostaa ruokien, matkalippujen ja pääsylippujen lisäksi muuta kuin sen deodorantin ja särkylääkettä, joita tiedän tarvitsevani. 🙂 Pienen option jätän Aldon kenkäkauppaan ja korkkarivalikoimaan, mutta jos USA -nettikaupan valikoima on sama kuin myymälöissä, niin eipä tarvitse sieltä kantaa mitään mukanaan. 🙂

  4. Siis shoppaan myös paikanpäällä, esim Barcelonassa kävin Burberryllä jne. Joka kaupungista onneksi löytyy ostettavaa :)<br />
   Mietin etukäteen mitä etsin ja niinollen ostokset ovat helppoja, ei ole päämäärätöntä hakemista:)

  5. Matkalle: Etukäteisuunnittelu on minustakin hyvä juttu, säästyy aikaa ja rahaakin kun on päämäärät valmiina mielessä. 🙂

 4. Ihania juttuja oot valinnut matkalle. Ite kans ko lähtee reissuun, niin ihan lentomatkalaukulla on pärjännyt. Kattoo vaan, että vaatteita voi hdistellä keskenään. Muutama perusjuttu mukaan. Koruilla ja muilla pienillä jutuilla saa sitten vähän juhlavampaa. Hyvää Nykin matkaa jo ennakkoon. Siellä ei ole tullut käytyä, mutta joskus kyllä haaveessa. Matkailu on kivaa ja pyrittyki, että ainakin kerran vuodessa päästävä jonnekkin ja joskus useammanki.

  1. Päivi S: Juuri näin, helposti yhdisteltävät vaatteet ja kengät mukaan niin pärjää vähemmälläkin varustuksella. :)<br />
   <br />
   New York on oma unelmakohteeni ollut jo vuosikymmenen, ihana päästä katselemaan ja haistelemaan suurkaupungin ilmapiiriä ja nähtävyyksiä viimeinkin. 🙂

 5. Ihana matka sulla tiedossa!<br />
  <br />
  Jonkin verran reissanneena kehottaisin sua miettimään vielä mukaan otettavaa varustusta. En itse lähtisi reissuun olkalaukun kanssa vaan ennemmin kunnon pyörällisen lentolaukun kanssa. Se on kuitenkin kävempi kuljettaa! (Ja jos itse Nykiin lähtisin, niin lähtisin varmasti ison laukun kera, jotta voisin tehdä sieltä hankintoja.)<br />
  <br />
  Hiukan enemmän kyllä vaatetta ottaisin mukaan, koska olet reissussa viikon. Miten aiot pärjätä kahdella paidalla? Tai sitten jättäisin tuon hienomman mekon kotiin, iltamenoihinkin yleisesti ottaen sopii esim. mustat housut, juhlavampi paita ja korut. Näitä voisi sitten käyttää päivälläkin eri tavalla yhdistettynä. Vai onko tiedossa jokin juhla, johon olette menossa? <br />
  <br />
  Ilmeisesti deodorantin lisäksi ostat rasvat ym. myös paikan päältä? Itse pidän järkevänä ottaa mukaan ns. matkakokoja rasvoista ym. niin ne kuluvat yleensä reissussa loppuun ja purkit voi heittää roskiin ennen kotiin lähtöä.

  1. Rose: En koe tarvitsevani niin suurta laukkua mukaani muutaman tavaran tähden ja itseasiassa nyt kun listan tein, tiputin siitä jo pois nuo korkkarit, sillä ballerinoilla pärjään illallakin ihan hyvin. Tarvittaessa voin piipahtaa Aldon myymälässä ostamassa korkkarit, jos pakottava tarve sellaisille ilmenee. 🙂 Tykkään juhlavampaan tilaisuuteen pukeutua mekkoon, se on todella mukava päällä ja oloni tuntuu sen kanssa kauniilta. :)<br />
   <br />
   En käytä koruja enkä edes omista sellaisia. Siksi asustan itseni mielummin punaisella kynsilakalla ja huulimeikillä, ne ovat jo kaksistaan niin näyttävät ettei koruja usein edes tarvita. :)<br />
   <br />
   Deodorantin ostan paikan päältä, haluan kokeilla yhtä tiettyä merkkiä jota ei Suomesta saa. Kosteusvoiteita en tarvitse, Philosophyn Purity puhdistusöljy riittää sellaisenaan ja iho on pehmoinen. Kyseisellä putsarilla olen pessyt kasvoni jo kuukausia ja kosteusvoiteet jäivät sen seurauksena kokonaan pois. Loistava tuote. &hearts;

 6. Moi Miia! Ihanaa matkaa sinulle, varmasti tulee ikimuistoinen reissu!<br />
  New Yorkissa olen myös itse halunnut aina käydä, ehkä sitten joskus tulevaisuudessa saan tämänkin haaveen toteutettua.<br />
  <br />
  Näinkin vähillä vaatteilla pärjää ihan hyvin, erityisesti, jos vaatteet ovat nopeasti kuivuvaa materiaalia (pikkarit ja alustoppi), että voi pestä rauhassa hotellihuoneen kylppärissä. Itse olen vain niin valitettavan laiska pyykkäri, etten jaksaisi nyrkkipyykkiä pestä :D.<br />
  Pääasiahan on, että vaatteissa viihtyy ja niissä on mukava olla!! Ihan turhaa raahata mukaan matkalaukullista epämukavia kolttuja…<br />
  Pesulapalveluja Nykistä varmasti myös löytyy, jos tällaiseen tulee matkan aikana tarvetta.<br />
  Eikä ainakaan ole huolta matkalla kadonneesta laukusta…<br />
  <br />
  Itse lisäisin vielä garderobiisi ehkä huivin! Laadukkaan, mustan merino- tai kashmirvillaisen. Lämmittäisi koneessa, kevyt ja helppo kantaa, sopisi myös mahdollisiin viileisiin iltoihin upean mekkosi kanssa.<br />
  Itselläni oli iso villahuivi mukana Egyptissä ja se oli kyllä todella monikäyttöinen. Valitettavasti huivi oli lainassa äidiltäni, joten olen sen joutunut palauttamaan…<br />
  <br />
  Lisää matkafiilistelyja odotellessa!

  1. Kirsi: Ballerinasukat, alusvaatteet, alustoppi (käy myös ihan tavallisesta topista) ja legginsit ovat mikrokuituista nopeasti kuivuvaa materiaalia, ohut pusero kuivaa tunnissa ja puolivälireissussa olisi tarkoitus pestä käsipyykkiä. 🙂 Tennarisukkia, mekkoa ja housuja en aio pestä. T-paita kuivuu myös melko nopsaan, illalla kun sen pesee, on se aamulla jo kuiva. 🙂 Ja jos jokin akuutti tarve matkalla ilmenee tai jokin vaate hajoaa, on vaatekauppoja kymmenittäin joista löytää varmasti jotakin päälle pantavaa. :)<br />
   <br />
   Huivi oli hyvä idea, voisinkin korkkareiden tilalle vaihtaa huivin johon voi kääriytyä ulkona iltaa istuessa. 🙂 Lentokoneessa onneksi on vilttejä lämmikkeeksi jos siellä tulee vilu. 🙂

  2. Juurikin näin! Tuskin alasti joudut kulkemaan, vaikka vaatteeillesi kävisi mitä tahansa! Ehkä Nykistä muutama vaatekauppa löytyy 😀 …

  3. Vinkki; huovat maksaa nykyään jollet matkusta business luokassa? <br />
   Suoisttelen ottamaan comfort paikat, aivan parasta pitkillä lennoilla!

  4. Matkalle: Olin katsovinani että lentolippuuni kuuluu lämpimän ruoan, viinilasillisen ja kahvien lisäksi myös huopa, mutta jos se maksaa erikseen niin eipä siinä mitään… sitten maksetaan. 🙂

  5. Matkalle: Juuri tuo matka on kyseessä. 🙂 Postailen matkasta ja meidän matkasuunnitelmista lisää hieman myöhemmin. 🙂

 7. Itsekin matkailen todella kevyesti. Koska en halua turhaan ostaa lisää vaatetta matkalla, otan kuitenkin aina kahdet päällyshousut matkaan. Matkalla kun tuppaa nuhjaantumaan, jotakin voi kaatua päälle jne. ja housut on hankala pestä käsin ja kuivuvat hitaasti, niin otan likastumisen varalta ekstrat mukaan.<br />
  <br />
  Muuten pärjään reissuilla todella vähällä. Minulle on monesti sanottu, että tuo ei voi olla naisen matkalaukku!<br />
  <br />
  En halua kuulostaa kovin skeptikolta, mutta joskus tulee mieleen, onko äärimmäisen vaatepurismisi kuin alkoholistin raitistuminen tai sohvaperunan liikuntainnostus. Addiktoi, hurmioittaa ja kestää aikansa ja sitten jossakin vaiheessa lopahtaa. Ymmärrän hypesi, mutta mietin, oletko vienyt asian liian äärimmilleen ja repsahdus vaanii manian takana 🙂

  1. Krisse: Vilan Surface -legginsit ovat superhyvät, ne eivät nuhjaannu istuessa ja näyttävät enemmänkin pillimallisilta housuilta kuin leggareilta. 🙂 Ne myös kuivuvat muutamassa tunnissa ja tarvittaessa ne voi laittaa jalkaan vaikka nihkeänäkin. Materiaali on alusvaatteista tuttua napakkaa mikrokuitukangasta. 🙂 Toiset housuni ovat paksumpaa joustavaa materiaalia, niitä en erikseen pese vaikka likaantuisivatkin. Vilan legginsejä otan todennäköisesti mukaani kahdet, toiset jalkaan kun lähden reissuun ja toiset kassiin. Ne painavat noin 100g ja mahtuvat hyvin pieneen tilaan. :)<br />
   <br />
   Aloitin vaatevarastoni karsimisen melkein 7 vuotta sitten, silloin se ei ollut muodikasta, trendikästä tai edes suotavaa. 😀 Kukaan lähipiiristäni ei silloinymmärtänyt tarvettani karsia satoja turhan panttina olleita vaatteitani pois kaapeista. Syyt olivat puhtaasti ajankäytölliset, en jaksanut enää siivota, pestä, viikata, vaihdella, järjestää ja vatvoa peilin edessä vaateongelmaa – mitähän sitä pukisi tänään päällensä, onkohan tämä hyvä, ei ku ootas nyt vaihdankin tuon eiku sittenkin jos laittaisinkin…. 😀 <br />
   <br />
   Nyt nuo vaatevuodet ovat himmeä muisto vain. 🙂 Pukeutuminen on yksinkertaista ja helppoa, ja koen että minäkuvani on paljon paljon parempi kuin vaatepaljouden kanssa painiessani. En enää vatvo vaatteiden kanssa vaan pukeudun juuri niin miltä itsesästäni mukavalta tuntuu. Sellaisiin vaatteisiin jotka tuntuvat päällä hyvältä ja näyttävät peilikuvassa kivalta. 🙂 En enää edes halua shoppailla vaatteita, mielenkiinto vaateshoppailuun on kadonnut ja olen huomannut viivytteleväni tarpeellisten vaatekappaleiden ostamisen kanssa. Ruokakauppareissulla olisi niin helppoa kurvata sisään Lindexiin ja hakea sieltä parit alusvaatteet risojen tilalle, mutta kun ei &quot;jaksa&quot;. 😀 Ilman ystävääni en olisi muutama viikko takaperin mennyt ostamaan Cubuksesta housuja ja New Yorkerista paitaa, en olisi nimittäin mennyt kyseisiin kauppoihin. Näin jälkeen päin mietittynä on hyvä että menin (huippulöydöt tein), mutta minkäänlaista vaateshoppailukipinää ei ole havaittavissa. :)<br />
   <br />
   Vaatteiden suhteen olen minimalisti, pukeudun hyvin yksinkertaisen selkeästi, yhdistellen niitä muutamia vaatekappaleita joita omistan. Tämä ei ollut alkuperäinen tavoitteeni vaan ihan luonnollisesti tapahtunut muutos. Sen vuoksi en elä maniassa enkä usko että tulen &quot;repsahtamaan&quot;. En ole vuosiin harrastanut vaateshoppailua enkä ole myöskään kieltänyt itseltäni vaatteiden ostamista. En vaan enää halua ostella vaatteita ilman tarvetta, enkä aina tarpeen tullenkaan. 🙂

 8. Ihana reissu sinulla tiedossa! Olen haaveillut samaisesta reissusta jo pitkään. :)<br />
  <br />
  Olen myös todennut, että kun kotona tarkkaa listaa ja miettii asukokonaisuudet, niin ei tule raahattua turhia vaatekappaletta mukana. Ja kun ottaa yhdisteltäviä osia, niin niillä pääsee aika pitkälle. <br />
  <br />
  Olen suorittanut viime syksynä oman vaatehuoneen täysmylläyksen (blogisi innoittamana) ja olen saanut karsittua vaatemäärän aika vähäiseksi, sekä päälle pantavaa on paljon helpompi löytää. Lisäksi vaatehuoneessa toimii sääntö 1 sisään ja 1 ulos, joten vaatemäärä pysyy hallinnassa, sekä tulee hankittua vain tarpeeseen. 🙂

  1. Linda: Tuo pukeutumisen helppous on asia jota todella oppii arvostamaan. 🙂 Myös vaatekriitisyys kasvaa, itse olen nykyisin todella kranttu vaateiden ostelija. 🙂 1 sisään ja 1 ulos taktiikka on hyvä konsti pitää vaatemäärä kurissa, sen kautta oppii myös sitä kritiittisyyttäkin, kun kaupassa jo kysyy itseltään onko tämä todellakin tarpeen ja mitä olen valmis pistämään pois sen vuoksi että tämän uuden jutun ostan. 🙂

 9. Ps. Niin, en matkustele vähillä tavaroilla siksi, että olisin erityinen minimalisti. Olen vain kyllästynyt raahaamaan liikaa tavaroita lentokentillä ym.<br />
  <br />
  Tunnetko Miia, että jaksat ääriminimalistivaatelinjaasi, tuntuuko se itsellesi aidolta ja sopivalta? Joudutko pinnistelemään kuin entinen alkoholisti totilasin edessä 🙂

  1. Krisse: Turhien tavaroiden kanniskelu rassaa hermoja jos kantomatkat ovat pitkiä, kokemusta on. :)<br />
   <br />
   En koe että minulla on ääriminimalististinen linja enkä joudu toppuuttelemaan itseäni vaatteiden tai kenkien ostostelun kanssa. Minulle tämä on yhtä luonnollinen osa elämää kuin aamukahvi tai hampaiden harjaus, mitään näistä ei tarvitse erikseen ajatella, ne vain… ovat. 🙂 Vaatteiden ja kenkien määrä on omalla painollaan seitsemän vuoden aikana tapahtuneen kehityksen tulos. 🙂

 10. Ihanaa matkaa! Matkan suunnittelu on niiiiiin parasta :)<br />
  Pienellä vaatevarastolla pärjää, jos on tottunut jo kotona siihen, ettei koko aikaa tarvitse olla uutta vaatetta päälle laittamassa. Lämmin, kaunis huivi on hyvä lisä vaatevarastoon. <br />
  <br />
  Monelle kommentoijalle totean, että vaikka itse ei tuolla vaatevarastolla ja kengillä onnistuisi matkustamaan, ei se tarkoita, etteikö joku toinen siihen pystyisi. Vaikka omasta mielestä, ja kokemuksesta, olisikin ihan surkeet kengät toisella jalassa 🙂

  1. Minna: Suunnittelu on jo puoli matkaa. 🙂 Ihanasti kuluu illan tietoa hakiessa ja tutustuessa New Yorkin kulttuuritarjontaan. 🙂 Yksi ilta olisi tarkoitus viettää open mic -illassa istuksien, olen kuullut että Nyc on täynnä loistavia laulajia ja muusikoita, joiden &quot;keikalla&quot; tunnit muuttuvat minuuteiksi. 🙂 Täältä olen tiiraillut alustavia menomestoja. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.nyc.com/best-of-new-york/best_open_mic_nights_in_new_york.s1157/&quot; target="_blank">http://www.nyc.com/best-of-new-york/best_open_mic_nights_in_new_york.s1157/</a><br />
   <br />
   Näinhän se on, se mikä itsestä saattaa tuntua oudolta ratkaisulta tai huonolta valinnalta, ei välttämättä ole sitä kuitenkaan kaikille. 🙂 Itse en enää kuunapäivänä halua pullistelevaa vaatekaappia ja vanha haaveeni Sinkkuelämän Carrien vaatehuoneesta on todella historiaa. 😀 Joskus ihan oikeasti haaveilin että minulla on niin paljon vaatteita henkaroituna etten mahdu vaatehuoneen sisällekään, ajatus pullistelevasta muotifanin karderoopista oli hykerryttävän ihana. 🙂 Toistapa on nyt, olen pukeutujana enemmänkin Steve Jobs kuin Carrie Bradshaw. 😀

 11. Kuulostaa ihanalta matkalta. Ja hyvin suunnitellulta. Ottaisin mieluusti sinusta mallia, pakkaan itse aina liikaa ja raahaan takaisin kotiin matkalaukullisen puhtaita vaatteita. Vähällä pärjää kyllä, jos haluaa. Ja jos jotain sattuu, sitten voi ostaa tarpeeseen.

  1. Minna: Sinulla on samat ajatukset kuin minullakin, vähälläkin pärjää kun ei ota turhaa stressiä, ja hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. 🙂

   1. Hanna: Aikomuksena olisi viettää ainakin yksi päivä rennosti ja mennä sinne minne kenkä vipattaa. 🙂 Seikkailla kaupungissa virran mukana ja fiilistellä New Yorkin menoa ja ihmisvilinää. :)<br />
    <br />
    Staten Island Ferry ja vapaudenpatsas ovat myös menolistalla, sekä Chelsea Market, Bryant Park, Coney Island, Grand Central Terminal, St. Patrick's Cathedral, High Line, Titanic Memorium, Brooklynin puolella oleva Dumbo (<a rel="external nofollow" href="http://www.nycgo.com/slideshows/must-see-dumbo)." target="_blank">http://www.nycgo.com/slideshows/must-see-dumbo).</a><br />
    <br />
    Kauppoja olemme merkinneet ylös muutamia, joissa saatamme piipahtaa pikaisesti mikäli aika riittää ja tulevat vastaan oikealla hetkellä – M&amp;M's (1593 Broadway) Times Square), Victoria's Secret, Macy's, Bloomingdales, Forever 21, Aldo, ja Bed Bath Beyond.<br />
    <br />
    Whole Foods Marketissa aiomme käydä hakemassa picnic muonaa ja herkkuja hotellille. &hearts;<br />
    <br />
    Niin paljon olisi nähtävää, että on pakko tehdä muutama erilainen menokartta ja paikan päällä sitten valikoida missä käymme, koska aika ei mitenkään riitä kaikkeen. 🙂

  1. jenni: Ymmärtääkseni saa, minicrip-pussitettuna. Mutta jos ei saa niin jätän ne pois matkasta ja ostan hammasvehkeet ja jonkin markettiputsarin ohikulkumatkalla K-Martista. 🙂

  1. Katja: Leggarit on Vilasta, mutta niitä ei ole valmistettu enää pariin vuoteen. Minulla on niitä monet, ensimmäiset ja vanhimmat ovat vuodelta 2008. 🙂

 12. Mietin kanssa tuota vaatemäärää, todella vähällä meinasit pärjätä. 🙂 itseäni häiritsisi jos kaikissa kuvissa on aina samat vaatteet päällä, heh! Ylipäätänsä tarvitsen vaihtoehtoja vaikken minäkään mitään älytöntä määrää vaatteita reissuun tarvitse… mun mielestä tuossa ei ole enää edes mitään hienoa vaan ajattelisin automaattisesti ihmisestä joka kulkee 7 päivää samoissa vaatteissa että voi raukkaa 😀 mutta pääasia et sinä tykkäät!

  1. toinen Jenni: En tykkää esiintyä valokuvissa ja kuvailun kohteena onkin enimmäkseen nähtävyydet ja paikallinen elämänmeno. 🙂 Itseäni ei häiritse eikä haittaa vaikka jokaisessa kuvassa olisi sama takki tai pusero päällä, samalta ne vaatteet näyttäisivät kuvissa jokatapauksessa, koska en harrasta värejä enkä koristeellisia vaatteita. :)<br />
   <br />
   Minulla on vaatteita mukana sen verran kuin tarvitsen ja niistä saa itseasiassa 6 erilaista asukokonaisuutta, joita voi lisäksi asustaa takilla, laukuilla, kengillä, kellolla ja huulimeikillä (sekä huivilla, jonka vaihdan korkkareiden tilalle). 🙂 Älä suotta minua sääli tai pidä raukkana, valintani on täysin vapaaehtoinen ja itse tykkään omasta pukeutumistyylistäni niin kotona kuin matkallakin. 🙂 <br />
   <br />
   Keskityn mielummin matkakohteen tutkiskeluun kuin matkakumppanini tai muiden kaduntallaajien vaatteiden tiirailuun, ja lupaan antaa 1000€ sille ihmiselle joka viimeisenä matkapäivänäni tulee minulle sanomaan että on huomannut minun käyttäneen samoja vaatteita koko matkan ajan. 🙂

 13. Ehdottomasti listalle mukaan myös Vapaudenpatsas, Flat Iron Building, Rockefeller Center ( siellä luistelu) ja Natural History Museum, jossa huikeita dinoja.

  1. Jonna: Kiitokset vinkeistä, lisäsin Flat Iron Buildingin, Rockefeller Centerin ja Natural History Museumin meidän menolistalle. 🙂 Dinot olisi kiva nähdä. 🙂

 14. Ihana matka varmasti tulossa. Ihailen kuin vähällä tavaramäärällä pärjäät. Oikeasti uskomaton olet &hearts; kengistä käynyt kuhina tääl, mä uskon et pärjäät noilla mitä olet ottamassa mukaan mutta ihan kauheasti odotan jo nyt postausta reissun jälkeen että miten kävi=) sä olet oikeasti yksi ihminen ketä ihailen, niin tietäväinen ja jalat maassa aina. Tykkään! Ihan huippu kun pääset new yorkiin jos sinne olet haaveillut pääseväsi.

  1. Pippuriina: New Yorkin reissu on kyllä yksi suurimmista haaveistani ja nyt pääsen reissaamaan hyvän ystäväni kanssa, joka jakaa kanssani samanlaiset kiinnostuksen kohteet matkailun osalta. &hearts; Täydellisempää reissukumppania en voisi itselleni kuvitella. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Kiitos Pippuriina kauniista sanoistasi! &hearts; &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *