Iltapuhteena listojen & väliovien maalailua…

Uuden viikon innostamana päätin hoitaa loppuun kaikki roikkumaan jääneet remppahommat, aloittaen makuuhuoneen ja kylpyhuoneen ovista sekä listoista, joiden kellastunut valkoinen väri ärsytti silmää. 🙂 Clas Ohlsonin kauniin valkoisen suosikkimaalini (Kalustemaali Pure White 40) ja pienen telasetin avulla makuuhuoneen oviaukko on nyt vitivalkoinen… 🙂

Omakotivalkoinen_59567868.jpg

Omakotivalkoinen_59486878.jpg

Omakotivalkoinen_59477868.jpg

Omakotivalkoinen_59506787.jpg

Postauksen teon jälkeen hyökkään kylpyhuoneen oviaukon kimppuun…  🙂 Sen jälkeen vuorossa on joko kylppärin freesaus (paneelikatto valkoiseksi ja valaistus sekä kalusteet uusiksi) tai tytön huoneen maalausurakka (katto, seinät, ikkunankarmit, väliovi + listat), riippuen loppukesän aikataulusta joka selvinneen tällä viikolla. 🙂 Kun nuo hommat on tehty, on kaikki pinnat hyväkuntoista lattiaa lukuunottamatta remontoitu uudenveroiseen kuntoon. 🙂

Aurinkoista iltaa kaikille ja huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

30 kommenttia “Iltapuhteena listojen & väliovien maalailua…

  1. Lotta: Betolux ei tartu tehdaslakattuun lattiaan kunnolla. 🙁 Se raapiutuu irti koiran juostessa parketilla… Hiontakaan ei auta, koska tehdaslakka irtoaa todella huonosti ja hilseilevästi.

  2. Heip,<br />
   <br />
   Tuohon täytyy sanoa Miia, että olet väärässä. Siis että hionta ei auta tehdaslakattuun parkettiin. Meillä on aivan samanlaiset tehdaslakatut kellastuneet tammiparketit kuin teilläkin (v. 2003 rakennettu talo ja alkuperäiset) ja pitkällisen pohdinnan jälkeen (hioako vanhat ja käsitellä uudestaan vai laittaa laminaatti) päädyimme hiotuttamaan vanhat parketit puupinnalle ja lakkaamaan uudestaan valkoisella kuultolakalla. Tuloksia voi käydä kurkkaamassa instaprofiilistani miiiangram. Ollaan oltu supertyytyväisiä. Hinta oli kalliimpi kuin esim. halvemmat laminaatit, mutta huomattavasti edullisempi kuin keskiverto parketti ja näin ei ainakaan kohtuullisen hyvä parketti joutunut turhaan kaatopaikalle. <br />
   <br />
   Kaunis koti sinulla!

  3. Kuvitelmia: Minulla ei ole omaa kokemusta tehdaslakatun tammiparketin hionnasta ja sävyttämisestä. Pyysin aikoinaan tarjouksen useasta eri remontti- ja lattiapinnoituspaikasta eikä yksikään suostunut hommaa tekemään takuutyönä. Syynä oli tehdaslakan huono hiottavuus ja se ettei ammattilaiset voineet taata tasaista ja kestävää lopputulosta millään pinnoitusaineella (öljy, vaha, lakka, maali). En suostunut hyväksymään ensimmäisten kolmen yrityksen täysin kieltävää päätöstään lattiaremppaprojektiin ryhtymisestä ja sen vuoksi jatkoin kyselykierrosta. Kahden eri yrityksen tekijät tulivat vielä paikanpäällekin katsomaan lattian ennen kuin antoivat tuomionsa – ei kannata, halvempaa ja varmempaa on vaihtaa koko lattia uuteen. Tässä tapauksessa luotan lattioiden kanssa työskentelevien sanaan ja jätän oman lattiani &quot;luonnontilaansa&quot;, vaikkei se kovin nätti olekaan. 🙂 Unelmani on itseasiassa lankkulattia, leveä yksisauvainen ja hennon harmahtavaa tammipuuta oleva. &hearts; &hearts; Jos ja kun lattian uudistaminen tässä kodissa tulee kyseeseen, vaihdatan koko lattian kertalaakista uuteen, yksisauvaiseen tämän silmissä vilistävän kolmisauvaisen sijaan. :)<br />
   <br />
   Sinulla on kaunis koti ja lattia, riski todellakin kannatti. &hearts; &hearts;

  4. meillä myös tehdaslakattu mosaiikkiparketti hiottiin ja valkalakattiin, siitä tuli todella hyvä. Kyseisen työn teki remonttiliike, eikä ollut mitään puhetta ettei se voisi onnistua. <br />
   Olen nyt varmasti hiukan yksinkertainen, mutta en ymmärrä miksei onnistuisi ja miten niin tehdaslakattu, sitähän taitavat kaikki lakatut parketit olla, kun niitä uutena asennetaan? Ja ainakin mun lähipiirissä niitä on hiottu ja käsitelty eri tavoin, eikä mitään ongelmia ole ollut….

  5. Rose: uudet lakatut parketit ovat kaikki erityiskovalla UV-suojalakalla tehdaslakattuja. Lakattu parketti on kuitenkin harvinaisempi valinta uusissa kohteissa, tavallisen (ja yleisemmän) parketin suoja-aineena on likaa hylkivä öljy. <br />
   <br />
   Lakkapinta on todella hyvä koira- ja lapsiperheissä, se kestää paremmin kolhuja ja naarmuja. Mitään muuta hyvää lakkaparketissa ei omasta mielestäni sitten olekaan. 😀 En tykkään se kiiltävästä pinnasta ja lakatun parketin kellastuminen on nopeampaa kuin tavallisen.<br />
   <br />
   Vanhat mosaiikkiparketit ovat olleet lakattuja, mutta niiden ero uudempaan parkettiin verrattuna on puun paksuus. Vanhassa mosaiikkiparketissa on enemmän hiontavaraa. Meidän parketti on Karelian mallistosta (tarkastin rakennustapaselosteesta) ja sen viilupinnan paksuus riittää nippanappa yhteen perusteelliseen hiontaan (vanhoissa paksuus riittää jopa kolmeen hiontakertaan). Riskinä kuitenkin on että viilu hiotuu sieltä täältä puhki, jolloin parketti menee nopeasti huonoon kuntoon, imee itseesä likaa ja kosteutta, tummuu rumasti. <br />
   <br />
   Lakanpoistoaine ei tepsi kovaan tehdaslakkaan, eikä lakkaa voi myöskään parketista kaapimella poistaa, kuten joistakin vanhoista huonekaluista. <br />
   <br />
   Minulle jokainen remppaliike suositteli suoraan parketin vaihtoa. Parkettimme kun ei ole ns. vanhanajan laatua ja uudet lattiat ovat suhteessa jopa edullisempia kuin nykyisen hionta ja sävytys tai öljyäminen.

  6. Yhdyn edelliseen kirjoittajaan vielä…En ota kantaa mosaiikkiparketin paksuuteen, mutta meillä myös hionnan ja uudelleen käsittelyn teki remppaliike, joka on toiminut alalla yli 25 vuotta eivätkä he mitenkään antaneet ymmärtää, että kyseessä olisi riskinotto. Meillä myös Karelian tammiparketti. Heidän sanojen mukaan parketin voi yleensä hioa 2 kertaa, mutta meidän tapauksessa pintaa otettiin pois sen verran paljon, että luultavasti toista kertaa käsittelyä ei voida uusia. Kokemustahan minulla ei ole kuin vasta muutamasta kuukaudesta käytössä, mutta ei voitaisi olla tyytyväisempiä ratkaisuun säästää parketti (mielummin kuin laittaa muovinen ja kylmä laminaatti). Takuutakin saatiin kaksi vuotta. 🙂

  7. Kuvitelmia: teillä on kyllä todella kaunis lattia. &hearts; &hearts; Todella hyvä juttu että saitte myös takuun työlle. 🙂

 1. Hei,<br />
  <br />
  kotinne on ihanan raikas ja vaalea. Olen itsekin ajatellut maalata väliovet. Pöllö kysymys, mutta miten olet ovet maalannut; paikoillaan vai oletteko irrottaneet ovet ja käyttäneet jotain telinettä?

  1. Anna: Kiitos! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Maalasin väliovet kapealla telalla ja pensselillä ovien ollessa paikoillaan. Ainut mitä irroitin oli pintahelat, eli ovenkahvan ja sen alapuolella olevan lukkopeitelevyn. Sisäosan lukkomekanismiin en koskenut, se on oven sisällä paikoillaan. En käyttänyt oven maalaamisessa edes tikkaita, yläreunaan ylettää hyvin pensselillä ja telalla. :)<br />
   <br />
   Minulla käytössä tämä maali, telasetti sekä pensseli (pensselillä pääsee hyvin ahtaisiin nurkkiin ja ahtaan saranapuolen reunoihin):<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Kalustemaali&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Kalustemaali</a&gt; puolikiiltävä 40/Pr409010003<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Telapakkaus-Stiwex-Mini-50-mm/30-5252&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Telapakkaus-Stiwex-Mini-50-mm/30-5252</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.clasohlson.com/fi/Sivellin-Stiwex-1005/Pr308280000&quot; target="_blank">http://www.clasohlson.com/fi/Sivellin-Stiwex-1005/Pr308280000</a><br />
   <br />
   Maalatessa pitää olla hyvin nopea jottei isoon ovipintaan jää raitoja, perinteinen suora laakaovi olisi melkeinpä helpompi maalata isommalla telalla. Jos sinulla on uritetut koristeelliset peiliovet kuten minulla, suosittelen tätä pienempää telaa, jolla pääsee paremmin käsiksi koristeuraan. 🙂

  2. Kiitos vinkeistä ja linkeistä. Menen tänään illalla Clasulle hankkimaan tarvikkeet. Mies lähtee huomenna reissuun ja homma alkaa. En ole puhunut hänelle mitään. Pieni ylläri tyyliin 'tämmönen tästä nyt sitten tuli' ; )<br />
   <br />
   Onneķsi meillä ovat tasaisia, ei uria. Lienee helpompaa….

 2. Kylläpäs sinä olet tehokas! wou! <br />
  Olisi kiva nähdä esim videota kun teet nuita maalaus projekteja. 🙂 Sinun tekemät projektit ovat super nättejä lopputulokseltaan. 🙂 Ja jos esittelisit vaikka välineitä yms millä teet ja miten 🙂 <br />
  <br />
  Mukavaa ja aurinkoista loppukesää!

  1. Henna: Video voisi olla aika hauska katseltava, varsinkin kun sen nopeuttaisi. 😀 Olen aika vauhdikas remppaaja, mietin valmiiksi missä järjestyksessä mitäkin teen ja sitten ryhdyn hommiin. 🙂 Rivakka työskentely on oppi ajalta jolloin tyttö oli pieni ja istui sitterissä katselemassa touhujani. Hirveästi ei ollut aikaa maalailuun ja piti saada valmista nopeasti. :D<br />
   <br />
   En tiedä miten paljon meikkaaja-maskeeraajan opinnoilla on vaikutusta, mutta osaan olla aika luova työkalujen käytäjä ja käden vakaus on aika hyvä, saan nopeasti suoraa linjaa maalattua. Kokemuskin tietysti kartuttaa osaamista, maalailtu on kaikenlaista vuosien varrella seinistä ja katoista listoihin, saunan paneeleihin ja kalusteisiin. 🙂

 3. Mulla on just samanlaiset ovet ja pitäisi tehdä sama homma. Miten sait noin tasaista jälkeä? Teippailetko kaikki reunat listoista vai vedätkö ilman? Voisitko tulla meillekin tekemään :DDD <br />
  Ihanan ahkera remppaaja olet, mutta mielessä on käynyt, mitä teidän terveydelle tekee tuo jatkuva maalinkatkussa eläminen…nimimerkillä itse oireilen heti ja aina.

  1. sanna: Tuo Clasun maali ja pieni tela ovat todella hyvät työvälineet, niillä saa varmasti aloittelijakin hyvää jälkeä. 🙂 Olen maalaillut niin paljon että nykyisin vedän maalit listoihinkin vapaalla kädellä. Suositus on että listoja maalatessa suojattaisi seinän puoli leveällä maalarinteipillä, se myös nopeuttaa maalailua kun voi huolettomammin pensselöidä listan ulkoreunan. Ikkunoita (ja tuota välioven karmien ikkunakohtaa) maalatessa en suojaa ikkunalasia teipillä. Maali irtoaa nopeasti ja kätevästi ikkunasiklillä, eli sellaisella terävällä kaapimella. Sillä saa siistiä ja suoraa jälkeä ikkunalasien reunoihin. <br />
   <br />
   Nykyiset maalit ovat hyvin hajuttomia, käyttämäni Clasun maali ei haise ollenkaan. Nyt kesäaikaan on kiva maalailla melkein millä tahansa maalilla kun voi pitää ikkunoita hieman auki samalla. 🙂

 4. Minkä värinen tytön huoneestA tulee? Kiinnostaa, koska itselläkin on työn alla lastenhuoneiden sisustus 😊

  1. sarinna: Jaa´a, sen kun tietäisi. 🙂 Tyttö on vaihdellut väritoivettaan kevään ja kesän aikana useasti, mustavalkoisesta pinkkimustaan ja turkoosivalkoiseen. Myös oranssi on nyt uutena värinä ilmaantunut tytön lempparilistalle. 🙂 Hän haluaisi myös kuvioita, raitaa tai palloa. Nuokin vaihtelevat fiiliksen mukaan. 😀 Luulen että joudun tekemään päätöksen tytön puolesta ja antamaan hänelle tasan kaksi vaihtoehtoa josta valitsee toisen ja sillä sitten mennään. Joka vuosi en ala neidin huonetta maalailemaan, ainakaan kuvioiden osalta. 😀 Keltaisen raitaseinän maalaamiseen meni aikanaan pari päivää, todella haastavaa oli saada raidat näyttämään suoralta kun kaikki seinät ja katto olivat vinksallaan johonkin suuntaan. 🙂

 5. Kylläpä olet saanut aivan mahtavaa jälkeä aikaan. <br />
  <br />
  Meillä on aivan samanlaiset väliovet ja olen tuskaillut niiden kanssa, kun ovat menneet 15v asumisen jälkeen järkyttävään kuntoon. Kolhuja, naarmuja, lasten julisteista teippien liimajälkiä ja mitä vielä, kuulostaako kamalalta 🙂 Juuri yks päivä jynssäsin ihmesienellä ovet ja sainkin liima ym.klöntit pois, mutta maalia olis nyt pakko sutia. Vaikka mitään näin suuria projekteja en ole koskaan tehnyt, niin päätin maalata ovet itse. Tuolla samalla maalilla olenkin maalannut pari porrasjakkaraa ja oli kyllä hyvä maali. <br />
  <br />
  Viitsisitkö kertoa maalausurakkaan liittyen mitä mitää ottaa huomioon? Eniten itseäni pelottaa valumat? Veditkö ensin telalla suorat kaistaleet ja vinot osiot pensselillä? Entä maalasitko ovet ja karmit kahteen kertaan? Jos, niin kuinka kauan annoit kuivua välissä?

  1. Minna: Maali kuivahtaa aika nopeasti (Clasun maali) joten ovi kannattaa tehdä osioissa ja vauhdilla. 🙂 Itse aloitan aina ylhäältä tässä järjestyksessä:<br />
   <br />
   – ekana maalaan oven saranapuolen reunan pensselillä, varo ettei maalia mene oven toiselle puolelle<br />
   – seuraavana oven yläosan keskilinja vaakaan telalla<br />
   – ylimmän peilikehyksen yläreunan koristesauma (ensin se sileämpi puolisko telan avoimella puolella ja sitten saumaisempi puoli telan kiinnityspuolella, näin saat paremman kaltevuusskulman)<br />
   – sitten ylläoleva operaatio molempiin reunojen koristesaumoihin<br />
   – sitten äkkiä pystysuuntaan telaten peilipalan iso keskiö<br />
   – viimeisenä peilikehyksen alareuna kuten yläpuoli ja sivutkin. <br />
   – seuraavana vaakaan telaten oven keskimmäinen kaistale<br />
   – ja taas peilikehysoperaatio kuten yllä<br />
   – ja alimmainen tasainen kaistale<br />
   – viimeisenä maalaan pystysuuntaan telaten suorat sivupalat<br />
   – ja lopuksi maalaan lukkopesän puolen (oven reuna)<br />
   <br />
   Ja toistona ovipinnan maalaaminen toiselta puolelta. <br />
   <br />
   Listat kannattaa maalata aina ennen ovea. :)<br />
   <br />
   Kahteen tai jopa kolmeen kertaan pitää maalata, jotta lopputulos on tasainen. Itse maalasin kahdesti. Päällemaalauskuivuus 24h.<br />
   <br />
   Clasun maali on todella paksua eikä valumajälkiä ei tule telatessa. Pensselin kanssa kannattaa olla tarkkana ja jos roiskeita yhtään ilmestyy niin pyyhkiä ne heti pois. Maali tarttuu todella lujaa kiinni ja jättää roiskeesta jäljen helposti.

  2. ano: helpompaa on ostaa uudet ovet, mutta jos ovet haluaa riittävän valkoisena, pitää ne erikseen tilata. Listavalkoinen on usein liian kermainen uusissakin ovissa. Puhtaanvalkoiseksi tehtaalla maalattu ovi maksaa valmistajasta, koosta ja rahdista riippuen 100-300€ kpl. Edullisemmaksi tulee maalata ovet itse, maalauskustannukset: maali 15€, pikkutela kaukaloineen 5€, pensselisetti 3€. Tarvittaessa maalarinteippiä 2€ ja suojaukseen reunasaunasta aukileikattu jätesäkki (rulla 2€). 🙂

  3. On!<br />
   Meillä uusittiin ovet remontoinnin yhteydessä ja ovat väriltään kirkkaan valkeat eivätkä millään muotoa ole kermaan sävyttyvät. Ovet maksoivat 59€/kpl ja ovat nyt ihanat, siistit ja uudet. Ja valkeat!!

  4. Uudet ovet: Minkä merkkiset ovet ostitte? Kirkkaan valkoisia ovia ei ollut ennen saatavana hyllytavarana ollenkaan ja on todella hyvä uutinen että niitäkin voi nykyisin ostaa edullisesti. &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *