1 Week Wardrobe – Mitä matkalle mukaan?

Syyskuiselle New Yorkin matkalle mukaan ottamani vaateparsi tulee aikaisempaan matkavaatetus postaukseeni viitaten kokemaan pieniä muutoksia, johtuen muutoksista omassa elämässäni. 🙂 Innostuimme nimittäin miehen kanssa French Wardrobe -haasteesta, joka on hieman samantyylinen pukeutumismetodi kuin mitä olen jo vuosia harjoittanutkin. French Wardrobe -vaatevalikoiman kulmakivenä toimivat neutraalin sävyiset perusvaatteet (parit housut, pari t-paitaa, pari neuletta, pari puseroa, hame, mekko ja parit kengät), jotka jaetaan kahden sesongin mukaan –  kevät/kesä sesonkia vietetään maaliskuusta elokuuhun ja syys/talvi sesonkia syyskuusta helmikuuhun. Ideana on suunnitella puolen vuoden aikana käytetyt asukokonaisuudet etukäteen ja pitäytyä niissä, poikkeuksena viiden vaatteen sääntö, joka mahdollistaa maksimissaan viiden uuden vaatekappaleen ostamisen sesongin aikana. French Wardrobesta postailen teille myöhemmin erikseen lisää käytännön kokemuksiemme kanssa, sillä postauksesta tulisi muuten kilometrin mittainen kaikkine matkagarderoobeineen. 🙂

1weekwardrobe_newyork_omakotivalkoinen_2

French Wardroben myötä vaatevalikoimani on kokenut miehen kanssa viettämäni shoppailuviikonlopun aikana pienoisia muutoksia: jouduin uusimaan muutamia perusvaatteita ja hankkimaan pari puuttuvaa palasta, joista tärkein oli musta välikausikeleihin sopiva trenssi. Tiger of Swedenin tyköistuvan trenssin löysin puoleen hintaan alesta, huippulöytö. ♥ Viime kuussa siskolle antamieni housujen tilalle ostin Zarasta superjoustavat mustat pillifarkut, jotka tuuravat luottolegginssejäni vilpoisalla syyskaudella. Myös laukkuosastolla tapahtui vaihdos antaessani eilen Cristelle & Co:n laukkuni pois ja ostaessani monikäyttöisemmän Tiger of Swedenin Ortisei -pikkulaukun sen tilalle. Uusin myös nuhjaantuneet puuvillatrikoiset t-paitani H&M:n valikoimasta löydetyillä silkkisekoitteisilla versioilla, perusvaatteiden suositellusta luxusversiosta vastaa ainokainen riskisijoitukseni – Tiger of Swedenin Gisa -paita. Vähän arvelluttaa että menikö rahat tuon paidan osalta nyt kankkulan kaivoon, mutta ollaan optimistisia ja toiveikkaita, että tällä kertaa hinta korreloisi laatua. 🙂

Omakotivalkoinen_11082015_6441_3.jpg

Yllä olevissa kuvissa esiintyvät vaatteet, kengät ja tykötarpeet kuuluvat matkavarusteisiini, joilla saan luotua useamman erilaisen asukokonaisuuden ja pidettyä matkatavaroiden määrän kätevästi kurissa yhden viikon ajan. Suurin osa ensimmäisen kuvan vaatteista on päälläni menomatkalla, joten matkakassiin sujahtavat ainoastaan Vagabondin kevyet nahkatennarit (kuin pilvillä kävelisi näiden kanssa, eivät takuulla kalva tai hierrä jalkaa matkan aikana), korkkarit (näiden kanssa mietin vielä), 5 vaihtopaitaa, sukkia, alushousuja, mekko, Vilan legginsit, kosmetiikkatuotteet, hiusharja sekä kamera latureineen. Alustava painoarvio käsimatkatavarana kulkevalle laukulleni on vaivaiset 5kg. 🙂

Citystyle_newyork1.jpg

Tämä kokonaisuus on päälläni kun lähden kotoa kohti lentokenttää ja New Yorkia. Syyskuun ilmat Nykissä ovat olleet yleensä lämpimiä, mutta aamut ja illat ovat sielläkin jo matka-aikaan viileitä. Ohut trenssi sopii hyvin lämmikkeeksi t-paidan tai mekon päälle, vuorokaudenajasta riippuen. Ohut huivi toimii asukokonaisuudessa lähinnä asusteena, mutta antaa hieman lisälämpöä esim lentokoneessa, mikäli tarvetta. 🙂 Nahkaiset pohjapehmikkeellä varustetut Tiger of Swedenin ballerinat ovat äärimmäisen mukavat jalassa, ne olivat French Wardrobia varten tekemäni kolmas ostos – puute nro 3. laadukkaat ballerinat päivittäiseen käyttöön. 

TouristStyle_Newyork.jpg

Päivittäisille turistikierroksille riittänee trenssin sijasta pelkkä neuletakki, riippuen tietysti vallitsevasta säästä, jota ei ihan vielä voida varmaksi ennustaa. Olen melkoinen vilukissa ja pukeudun +22 asteessa täällä kotosuomessakin neuleisiin, en tarkene olla yhtään varjossa tai tuulenvireessä ilman pitkähihaista. 🙂 Neule on perinteistä pitkähihaista paitaa monipuolisempi, se sopii mekonkin kanssa, ja t-paidan kanssa käytettynä sen pesusta ei tarvitse huolehtia reissun aikana (henkarituuletus riittää). Jotta asukokonaisuus ei olisi liian tylsä, ajattelin tuoda siihen hieman väriä punaisella huulikiillolla, jota on helppo lisätä pitkin päivää. 🙂

Nightstyle_newyork.jpg

New York on tunnettu tyylikkäästi pukeutuvista ihmisistään ja monessa nightclubissa ja kattoterassibaarissa on tarkat dress codet asiakkaita varten. New Yorkin yöelämään ei voi ylipukeutua ja korkkarit ovat melkeinpä perusedellytys tyylikkäälle asulle. En ole aivan varma omien korkkareideni kohtalosta – otanko ne mukaan vai jätänkö option ostaa uudet Nykistä. 🙂 Korut, meikki, tuoksu ja laukku ovat samat kaikkinä päivinä ja kaikkina kellonaikoina, Tiger of Swedenin Ortisei toimii ilman kantohihnaa myös clutchina.

Monikäyttöisistä arkeen ja juhlaankin sopivista koruista vastaa 100%:sti mies, hän nimittäin lahjoi minut Daniel Wellingtonin Sheffield -kellolla sekä rakkautta symboloivalla Efva Attlingin Love Knot -rannekorulla. ♥ ♥ ♥ Hän on tahtonut jo pitkään ostaa minulle jonkinlaisen korun, mutta koska olen niin koruvastainen ja hankala ihminen, ei hän ole uskaltanut itsekseen minua korulahjoilla hemmotella. 😀 Blogi onkin miehen näkökulmasta katsottuna loistava paikka käydä lunttaamassa vaimokkeen mielitekoja. 😉

Tällä viikolla on tulossa juttua monenlaisista aiheista – New Yorkin nähtävyyksistä, shoppailubudjetista, French Wardrobe -pukeutumishaasteesta sekä aivan ihanasta uudesta olohuoneen pöydästä, jonka paljastan teille heti huomenna. 🙂

Aurinkoista tiistaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Tiger pf Sweden, H&M, Footway, Daniel Wellington, Efva Attling, Dior, Chanel, Lindex, Zara, Canon, L´accessories. Postaus sisältää mainoslinkkejä)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

60 kommenttia “1 Week Wardrobe – Mitä matkalle mukaan?

 1. Hei!<br />
  <br />
  Mukavan ja tyylikkään näköiset asukokonaisuudet 😊 itsellä vaatehuoneellinen täynnä vaatteita, eikä silti mitään päällepantavaa. Pitääkin tutustua tuohon French Wardrobe haasteeseen. <br />
  <br />
  Minkä merkkinen on kollaaseissa näkyvä neuletakki? Näyttää just hyvän malliselta

  1. Heidi: French Wardrobesta löytyy paljon havainnollistavia videoita Youtubesta, kannattaa katsoa ainakin nämä:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=HvnL0CGnyFU&spfreload=10&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=HvnL0CGnyFU&spfreload=10</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=k6tVIdlF460&list=PLO8jsfsHKyR9JIGxnwlyJzAL6M17M9nWp&index=7&spfreload=10&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=k6tVIdlF460&list=PLO8jsfsHKyR9JIGxnwlyJzAL6M17M9nWp&index=7&spfreload=10</a><br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=vQeY4botBVw&spfreload=10&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=vQeY4botBVw&spfreload=10</a><br />
   <br />
   Neuletakki on Selected Femmen valikoimasta. 🙂 Saman näköisiä syvällä V-aukolla varustettuja neuletakkeja löytyy myös H&amp;M:ltä ja Seppälästä. 🙂

 2. Sulla on kyllä hallussa tuo matkavarustus, itse en ole juuri muuta miettinyt saati päättänyt kuin matkalaukun koon. 😉

  1. Irina: Tavoite selvitä mahdollisimman pienellä matkalaukulla on haastava mutta aion sen suorittaa hyvällä menestyksellä. 🙂 Matkalaukun valinta on hyvä startti, ja sehän oikeastaan määritteleekin miten paljon vaihtovaatetta kannattaa edes ottaa mukaan. 🙂 20% pakkaushommasta siis suoritettuna jo. 🙂

 3. Kumpa itsekkin osaisi varata matkalle noin vähän tavaraa mukaan. Pääsisi paljon helpommalla 😀 Aina on vara vaatteet ja vaihto vaatteiden vaihto vaatteet…<br />
  <br />
  Ja aiheesta toiseen.. onko sinulla itselläsi Marie Kondon Siivouksen elämänmullistava taika-kirjaa? 🙂

  1. Eilna: Minulla ei ole omaa Marie Kondon kirjaa, lainasin sen. 🙂 Olen kyllä harkinnut että ostaisin sen omaksi, haluaisin nimittäin lukea sen uudestaan. 🙂 Suosittelen kyllä kyseistä opusta lämpimästi, on todella motivoiva ja itse sain todella paljon inspiraatiota ja vinkkejä. 🙂

  2. Itseäni kiinnostaa kyseinen kirja hyvin paljon ja kävin tänään varaamassa sen lähikirjastostani..ainoa ongelma on, että minua ennen on monta kymmentä ihmistä 😀 Kirja kiinnostaa sen verran, että olen jopa suunnitelut sen ostamista. Saa nähdä miten käy 🙂

  3. Eilna: Voisitko ostaa kirjan puoliksi ystäväsi kanssa? Me ollaan monesti siskon kanssa ostettu kirjat puoliksi, kun molemmat ovat halunneet lukea saman teoksen. 🙂 Säästyy rahaakin kun voi jakaa tavaroita. 🙂

  4. Pitää kysellä olisiko kenelläkään kiinnostusta 🙂 Säästäisihän siinä ja samalla saisi säilytyspaikanki,mikäli ei itsellä huvita säilöä 😀 kiitos paljon ja kiitos myös inspiroivasta postauksesta! 🙂

  5. Elina: Toivottavasti löytyy kamu jakamaan. 🙂 Tai että kirjastojono lyhenisi ennätysvauhdilla. 🙂

  6. Suosittelen kirjan ostamista ennemmin e-kirjana, jos ei jaksa odottaa, että sen saa kirjastosta! Ei tule turhan päiten hankittua kirjaa kotiin pyörimään.

  7. Kävin hakemassa kirjan itselleni tänään ja voin sanoa, että yksi parhaimmista hankinnoistani pitkään aikaan! Olen lukenut kirjasta jo puolet ja koko ajan pitää hidastella, etten ahmisi sitä kerralla. Ostin kirjan äitini kanssa puoliksi, joten säilytyspaikka löytyy sieltä, mikäli en itse halua säilyttää sitä. Kirja on kuitenkin sen verran hyvä ja mukaansatempaava, että taitaapi jäädä tähän osoiteeseen uudelleen luettavaksi 🙂 Kiitokset Miialle, että esittelit tämän huiken teoksen! Sen myötä on avautunut ainakin minulle täysin uudenlainen maailma 🙂

  8. Jennie: E-kirjat ovat kyllä käteviä, eivät vie tilaa ja ovat usein myös edullisempia kuin fyysiset kirjat. 🙂

  9. Eilna: Kirja on ihan mieletön motivointiopas, sain siitä itsekin monta uutta ideaa vaikka olin jo karsinut turhuudet pois ja sovittanut asukokonaisuudet toimimaan yhdessä ja erikseen. 🙂

  1. Tarja: Tigerin trenssi löytyi Booztilta, oli tosin viimeinen kappale ja ilmeisesti vuoden takaisesta kevätmallistosta joten sen saatavuus on olematon. Malli on Soil, googlenkaan avulla en löytänyt mitään infoa siitä. Ebaysta tai ulkomailta voisi takkia ehkä löytää. 🙂

 4. Hei!<br />
  Olen seurannut blogiasi kohta 4 vuotta ja tämä matka taitaa olla toinen näiden vuosien aikana. Korjaa toki jos olen väärässä. Olet fiksu ja sympaattinen ihminen, mutta matkailu todellakin avartaa ja tekisi hyvää myös tytöllesi. Uusien kulttuurien näkeminen, uudet tavat, ihmiset jne. Keskityt aivan liikaa seinien sisälle ja tavaran hankkimiseen ja siitä pois pääsemiseen. Olisit voinut tehdä monta ikimuistettavaa matkaa tyttösi kanssa, joita olisi ollut ihana muistella ei niin täydellisen keittiön pöydän ääressä:)

  1. julia: Mitähän tähän nyt sanoisi… 🙂 Tyttö täytti juuri 5v ja ehtii kyllä elämässään matkailemaan Tallinnan ja Tukholman ulkopuolellakin. 🙂 Matkailu varmasti avartaa, mutta itse olen sitä mieltä että turistirysien uima-altailla istuminen, rannalla auringon palvominen ja paikallisen torikojuvalikoiman selaaminen ei anna kovinkaan kultturellista tai avartavaa vaikutusta matkailijalle. Normaalit pakettimatkat eivät muutenkaan ole minua varten, vaikkakin ne lapsiperheelle ovatkin usein paras ratkaisu lomamatkailuun. Olen myös sitä mieltä että lapselle on paljon mukavampaa reissata junalla pitkin suomea, piipahtaa Naantalissa Muumimaailmassa (tai esimPuuhamaassa ja Heurekassa) ja istua rannalla huljuttelemassa varpaita suomalaisessa merivedessä jätskituutti kädessä. <br />
   <br />
   Matkailua en(mme) harrasta harrastuksena ja mielenkiintomme suuntautuu pääasiallisesti muihin asioihin, kuten sisustukseen, elämän selkeyttämiseen, liikkumiseen, musiikkiin ja tanssimiseen. Voisin matkailla vaikkapa kaksi kertaa vuodessa pitkin maailmaa ja silitikin olla kiinnostunut ed.mainituista asioista yhtä paljon kuin nytkin. Ne eivät poissulje toisiaan. 🙂

  2. Olen Miia samaa mieltä kanssasi. Pienen lapsen kanssa riittää tekemistä täälläkin. Liian pieniä lapsia retuutetaan ympäri maailmaa, eivätkä nämä ymmärrä siitä tuon taivaallista. Enemmän taitaa olla kysymys vanhempien halusta matkustaa 🙂 Isompana on sitten eri juttu kierrellä kivoja paikkoja ja muistella niitä sitten yhdessä.

  3. Pirjo V: Pitkät lentomatkat ovat raskaita aikuisillekin, jotka osaavat kuitenkin odottaa sitä lomaparatiisia perille päästyä. 🙂 lapsille lentokoneessa tuntikaupalla istuminen on silkkaa tuskaa, varsinkin jos lähtöaika on sellainen ettei lapsi ole väsynyt ja nukahda. Poikkeuksiakin tietysti on (lapsissakin) mutta oman tyttöni tuntien 8 tunnin lento olisi painajaista meidän lisäksi myös muille matkustajille. 😀 Viikonlopun mittainen rento reissu laivalla Tukholmaan on sen sijaan ihan ok, siellä lapsi saa kuitenkin vapaasti liikkua, voi puuhastella laivalla lastenjuttuja (leikkipaikat, lastenshowt, kansinäkymät, syödä jätskiä yms.) ja kuluttaa energiaansa. Laivalla ei tarvitse samalla tavalla istua aloillaan, eikä myöskään vanhempien jatkuvasti hyssytellä hermostunutta ja turhautunutta lasta. Junassa matkailukin voi olla todella kivaa, kun varaa liput sellaiseen junaan josta löytyy oma leikkiosasto. Äitikin voi samalla huilata ja orientoitua lomailuun. :D<br />
   <br />
   Matkailla ehtii jokainen, vaikka eläkeikäinenkin. Nyt menee yleistyksen puolelle, mutta monilla matkakuumeilijoilla on kummallinen käsitys matkailun avartavuudesta. Keskustelin nimittäin hetki sitten yhden tuttuni kanssa matkustelusta ja hän on samoilla linjoilla Julian kanssa siitä, että minun tapani käyttää aikaa ja minun kiinnostuksen kohteeni ovat huonompia kuin hänen matkakuumeensa. Hauskinta asiassa on kuitenkin se, että kyseinen matkailija pakettimatkailee täyshoidolla turistirysissä, istuu hotellin uima-altailla ottamassa aurinkoa ja liikkuu ehkä max puoli kilometriä suuntaansa hotellin ympärillä. Matkakaupunkeina hänellä ollut mm. Rodos, Kypros, Mallorca, Madrid. Noissakin paikoissa olisi paljon nähtävää ja koettavaa, jos vaan uskaltaisi ottaa kaiken irti lomapäivistä. Itse haluaisin käydä turistioppaan ohjaamilla patikkaretkillä tutustumassa paikalliseen luontoon, haluaisin koluta muutamat museot läpi ja istua syömään aitoa paikallista &quot;kotiruokaa&quot; valmistavaan ravintolaan paikallisten joukkoon. Tuo olisi minusta jo oikeasti avartavaa matkailua, näkisi muutakin kuin matkatoimistojen kuvat, kärjistetysti. :)<br />
   <br />
   Helsinki on monikulttuurisesti katsottuna hyvä paikka asua. Täällä todella näkee ja kuulee kaikenmaalaisia ihmisiä. Meidänkin alueella asuu japanilainen, venäläinen, espanjalainen, norjalainen, ruotsalainen, ranskalainen ja amerikkalainen perhe. Tyttö on kuullut monia eri kieliä koko ikänsä ja hänellä on äärettömän hyvä kielipää sekä muisti. Hänelle eri maalaiset ovat ihan normaali asia, eikä hän ihmettele erilaisia toimintapoja, tai erinäköisiä ja värisiä vastaankulkijoita. Elämä on nykypäivänä lasten silmissä aivan erilaista kuin esim 80-luvulla jolloin itse olin muksu. :)<br />
   <br />
   Olipa paatos, asian ydin on siis lyhennettynä se että olen täysin samaa mieltä kanssasi. Matkailu on parhaimmillaan avartavaa ja ihanaa, mutta elämän tulee olla täyttä ja mukavaa myös normi kotiarjessa. 🙂

  4. Matkailu on todellakin muutakin kuin turistirysien uima-altaalla varpaiden huljuttelua. Lausahduksesi sai todellakin sappeni kiehumaan ja voisin avautua tästä, vaikka kuinka paljon, mutta parempi etten edes avaa sanaista arkkuni :).<br />
   <br />
   Tässä yksi blogi tutustuttavaksi.<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.rimmablog.com/blog/2015/5/vauvan-kanssa-matkalla&quot; target="_blank">http://www.rimmablog.com/blog/2015/5/vauvan-kanssa-matkalla</a&gt;

  5. Anna: matkailu voi olla ihan mitä tahansa suomen junamatkailusta maailmankierrokseen. Matkustajat itse luovat matkansa niin kuin parhaaksi katsovat. Jostakin syystä vaan tuntuu että matkailua hehkuttavat ja omia matkojaan muiden ihmisten prioriteettien yläpuolelle nostavat ovat niitä jotka suuntaavat sinne hotellien uima-altaille istumaan. Kuten kommentissani Päiville mainitsinkin – yleistin asiaa. Kyllähän lapsi pystyy mihin tahansa kun pienestä taaperosta alkaen totutellaan ja opetellaan, lapsihan on pienenä kuin vanhempansa peilikuva opetellessaan elämää ja uusia asioita. Meillä ei ole harrastettu taaperomatkailua eikä harrasteta matkustelua nytkään. Tyttö pääsee kyllä aikanaan Disney Worldiin ja sinne uima-altaan reunallekin, niiden aika ei vaan ole vielä koska koen että tyttö on liian pieni istumaan tuntikausia lentokoneessa. Tiedän kyllä että muullakin tavoin voi matkustaa, mutta minusta matkustelun tärkein pointti on nauttiminen ja lapsen kanssa kiertoteitä reissatessa on nautinto kaukana. 🙂

  6. Itse asiassa lapset osaavat olla hyvinkin innostuneita matkailijoita eikä tämä jatkuvasti &quot;viljelty&quot; ajatus siitä, että lentomatkustaminen lasten kanssa olisi tuskaa mielestäni pidä paikkaansa. Sitä ei tiedä ennenkuin kokeilee. <br />
   <br />
   Meillä on matkusteltu paljon siitä asti, kun lapset olivat pieniä ja täytyy sanoa, että reippaita ovat olleet aina. Reippaampia mitä monet aikuismatkaajat 🙂 Nyt ovat jo sen ikäisiä, että ymmärtävät mitä perillä odottaa ja toisaalta lentomatkustaminen on niin arkipäiväistä, ettei se aiheuta suurempia tunteita!<br />
   <br />
   Kaikkihan me syyllistymme jollain tapaa siihen, että se oma tapa nähdään parempana kuin muiden. Itse ihmettelet ystävääsi, joka mielestäsi pitää huonompana sinun tapaasi käyttää aikaa. Seuraavaksi itse syyllistyt pitämään hänen tapaansa matkustaa huonompana kuin se miten itse matkustaisit, jos matkustaisit… Mikä sopii toiselle, ei sovi toiselle ja toisinpäin.<br />
   <br />
   Kaikesta huolimatta: matkustaminen on vain niin ihanaa, että haluan myös lasteni saavan siitä osansa. Eivät varmaan ensimmäisistä matkoista itse mitään muista, mutta meille niistä on jäänyt ihanat muistot!

  7. Rose: matkailun mukavuus riippuneen lapsesta, oman tyttöni tuntien tiedän että lentokoneessa istuminen on hänelle raskasta, ja puhunkin nyt vain ja ainoastaan omasta tyttärestäni ja meidän matkailustamme. Lentokoneessa istuminen ei ole ainut syy sille miksi emme matkaile ulkomailla tytön kanssa, se on vain yksi osa sitä. Oma tyttöni täytti tosiaan hetki sitten 5v ja itse koen että hän on vielä sen verran pieni ettei ulkomaanmatkailu ole tärkeää, ja tarkoitan tällä matkailua naapurimaiden ulkopuolella. 🙂

 5. Täytyypi kertoa sinulle, kun innostuin tuosta edellisestä matkavaatepostauksestasi. Lähdin Tallinaan kahdeksi päiväksi ja yleensä olen ottanut mukaan sellaisen pienen vetolaukun. Nyt kokeilin matkustamista ilman sitä. Isoon käsilaukkuuni mahtui kaikki tarpeellinen, puhtaita alushousuja myöten eikä se edes näyttänyt täyteen ahdetulta taikka tuntunut painavalta. Nyt joku tietysti ajattelee, että yök likaiset alushousut käsilaukussa tulomatkalla. Ei, valitsin huonoimmat pikkarit ja heitin hotellin roskiin 🙂 Ajatuksena oli, että jos jotain satun tarvitsemaan ostan sitten paikan päältä. Kiitos sinulle mahtavista vinkeistä 🙂

  1. Pirjo V: Ihana kuulla että postaukseni inspiroi sinut kevyempään matkakantamukseen. 🙂 Eikö olekin vapauttavaa kun ei tarvitse rahdata mukana isoa laukkua ja kaikki tarpeellinen on kätevästi saatavilla. 🙂 Tavara aiheuttaa yllättävän paljon päänvaivaa tiedostamattaan ja itselläni on ainakin mieli kevyempi kun mukana kulkee vain välttämättömimmät vermeet ja huolehdittavaa on vähemmän. 🙂

  2. Pirjo V: Tuohon likaisten alusvaatteiden ja sukkien kuljetukseen on kätevä niksi, pesupussi. 🙂 Likaiset pikkuvaatteet kun sujauttaa mustaan pesupussiin, eivät ne ala haisemaan (kuten muovipusseissa) ja mustan pussin läpi ei näe mitä se sisältää. Häveliäs keino kuljettaa likapyykkiä olkalaukussa. 😀

  3. Itselläni ja puolisollani on molemmilla Reisenthelin matkakäyttöön tarkoitetut pyykkipussit:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://www.containerstore.com/s/travel/travel-essentials/orange-travel-laundry-bag-by-reisenthel-/12d?productId=11001348&sort=meta:category_257_sort:A::::Y&ps=60&p=0" target="_blank">http://www.containerstore.com/s/travel/travel-essentials/orange-travel-laundry-bag-by-reisenthel-/12d?productId=11001348&sort=meta:category_257_sort:A::::Y&ps=60&p=0</a><br />
   <br />
   Nämä ovat ihan parhautta. Menevät pieneen tilaan ja ovat huomattavasti mukavammat kuin aikaisemmin käyttämäni muovipussit. Nuo kun hengittävät, mutta eivät silti (ainakaan omasta mielestäni) päästä hajuja ulkopuolelle. Omani löysin laukkuliikkeestä, mutta netistäkin niitä näköjään saa.

 6. Ihana Miia :)<br />
  <br />
  Nauti matkastasi iloisin mielin. <br />
  <br />
  Tuosta lapsen kanssa matkustamisesta sen verran, että itse olin yksinhuoltaja tyttärieni ollessa pieniä. Kävimme joka vuosi kuitenkin jossakin päivän, parin matkalla ihan täällä kotimaassa. Muutaman kerran Tukholmassa sekä Tallinnassa. Siihen minulla oli varaa. Nyt tyttäreni ovat jo aikuisiässä ja ovat matkustelleet kavereittensa kanssa, itseasiassa nuorempi tyttäreni kävi heinäkuussa yksin Los Angelesissa, Las Vegasissa ja missä lie käynytkin. Ei heille mitään traumoja ole jäänyt siitä ettei matkusteltu sen kummemmin heidän ollessa pieniä. Ja englannin kielen taito on loistava molemmilla. Nuorempi aloittaa juuri opiskelut sairaanhoitajaksi englannin kielellä. <br />
  Ihmetyttää tuo hirveä huoli siitä, ettet matkusta lapsen kanssa. Jokainen elää tavallaan eikä kaikkien tarvitse matkustaa sen vuoksi että voi kahvihuoneessa kertoa missä kävi lasten kanssa reissussa. Tehköön kukin lastensa kanssa mitä haluaa ja mikä kenenkin elämäntilanteeseen sopii. Pääasiahan on kuitenkin rakkaus äidin ja lapsen välillä 🙂 Äiti on hyvä ja rakastava äiti vaikka ei lastaan ulkomaille vie !!!!!

  1. Sari: Minäkään en ole lapsena matkustellut kaukomailla tai etelänlomilla ja pidän itseäni ihan fiksuna ja suvaitsevana ja avarakatseisena aikuisena. 🙂 En myöskään häpeile sanoa ääneen sitä asiaa, ettei minulla ole kovin suurta paloa matkailua kohtaan vaikka kaikkien etikettien mukaan matkailu on erittäin tärkeä sivistyksen mittari. On tasan kolme paikkaa joissa haluan elämäni aikana käydä ja yksi niistä on New York, jonne olen toivonut matkaavani jo lapsesta asti (kiitos elokuva Yksin Kotona 2 -Eksynyt New Yorkissa :D) ja kohta tavoite on takataskussa ja olen yhtä kokemusta rikkaampi. En tiedä yhtään mitä reissu tuo tullessaan, haluanko muuttaa sinne pysyvästi vai riittääkö tämä reissu Nykkiä loppuelämäksi. :)<br />
   <br />
   Lapselle riittää kotimaankin matkailu sekä nähtävyydet kuten esim Heureka, josta tuttavalapsi (ekaluokkalainen) totesi että oli maailman paras reissu se (voitti särkänniemet ja etelänlomatkin). 🙂 Rakkautta voi ilmaista ilman lomamatkojakin. &hearts;

 7. Tunnen jonkinmoista ahdistusta katsellessani kateellisena Nykin matkatavaroitasi 😀 Meillä nimittäin miehen kanssa on sama kohde joulukuun alussa ja itseni tuntien en aivan yhtä kepeällä laukulla lähde liikkeelle – enkä tule takaisinkaan! Olen meillä se, joka pakkaa viikon rantalomalle joka ikisen hellevaatteen mitä kaapista löytyy ja takaisintullessa toteaa että kolmasosaa tuli käytettyä… Olen äärimmäisen huono suunnittelemaan vaatekokonaisuuksia ennakkoon vaikka pukeutumisen suhteen olenkin tarkka. Ehkä se menee enemmän fiilispohjalta ja jännittääkin jo, että en voi tietää mikä fiilis Nykissä milloinkin on eli mitä kaipaan päälleni 😉 Mutta kaikesta huolimatta: kiinnostavaa lukea matkastasi koska meidän reissumme ajoittuu sinun jälkeesi. Mukavaa syksyä 🙂

  1. Laura: Yksi hyvä vinkki on sommitella asukokonaisuudet ennakkoon lattialla ja kuvata ne talteen puhelimeen. Sieltä voit selata ja luntata reissussa mitä pukisin päälle ja millaisia variaatioita saat matkavaatteistasi tehtyä. 🙂 Löysin Youtubesta Mimi Ikonn´n tekemän matkapakkailuvideon, jossa hän kertoo miten oppi tulemaan toimeen pienemmillä kantamuksilla 3-7pv reissuissa. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=t2QDfO7-qBY&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=t2QDfO7-qBY</a><br />
   <br />
   Tuo video inspiroi varmasti sinuakin ja havainnollistaa light packingin. &hearts; &hearts;

  2. Ohhoh! Ja kiitos tästä, en ollut tutustunut aiemmin 🙂 Nyt vain harjoittelemaan hieman kevyemmän laukun pakkausta ennen reissua 😉 Meillä on tosin perheen kanssa tulossa reilun viikon aurinkomatka vielä ennen Nykiä, joten sinne taas matkalaukullinen kaikkea mitä kaapista löytyy 😀

 8. Teille on tulossa ihana matka &hearts; &hearts;<br />
  <br />
  Ajattelitko shoppailla, jos niin mitä ?

  1. S: matkasta tulee varmasti upea, ihana päästä paikan päälle katsomaan Nykkiläistä elämänmenoa, WTD: n aluetta, Brooklyn Bridgeä ja ziljoonaa muuta juttua. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   En ajatelllut shoppailla mitään erityistä ja keskitymme Irinan kanssa enimmäkseen kulttuuritarjontaan. Joissakin kaupoissa saatamme pyörähtää ihastelemassa (Macy´s, yms.) mutta ostoslistaa ei ole yhtä tuliaiseksi toivottua MACin huultenrajauskynää lukuunottamatta. 🙂

 9. Aika vähällä määrällä meinaat pärjätä! 🙂 On kyllä ihan uskomatonta, miten olet saanut karsittua vaatteesi tuohon määrään, kun suurimmalla osalla on se ongelma, että vaatteita tursuaa joka kaappi ja hyllynväli ja puolet ainakin sellaisia mitä ei käytä. Karsimista pitäisi tehdä omaankin kaappiin, mutta pidän siitä, että sieltä löytyy eri värivaihtoehtoja, erilaisia housuja, erilaisia mekkoja ja hameita. En itse esimerkiksi voisi kuvitella meneväni töihin kahta päivää putkeen samoissa vaatteissa! Mulla on joka päivä eri vaatteet, paitsi ehkä housut saattaa olla samat, mutta ei ikinä paita/pusero/muu yläosa. <br />
  <br />
  Pakko myös kommentoida tuota matkailua, se kun on oman elämäni suola ja tarttunut varmasti isältäni jo pienestä pitäen, hän kun oli sellainen maailmanmatkaaja. Minulla ja koko meidän perheelle matkustaminen on aina ollut osa elämää. Me haemme matkoilta uusia kokemuksia ja nähtävyyksiä, joita valitettavasti oma maa ei tarjoa. En siis tarkoita millään lailla mollata Suomen matkailutarjontaa, mutta ethän ulkomailta löydä mm. Lapin maisemia, en siis löydä Suomestakaan eksoottisia etelän maisemia. Ehkä typerä vertaus, mutta you get my point 🙂 Emme juurikaan harrasta pakettimatkailua, paitsi silloin, kun tarkoituksena on täysin pelkkä löhöloma altaalla, kuten tänä kesänä. Kävimme Turkissa, mutta en voi sanoa nähneeni &quot;Turkkia&quot;. Näin turistialueen, hotellialtaan ja keskustan krääsäkauppoineen. Ja vaikka lähdimme päiväksi pois kiertelemään lähikyliä ja näimme kuuluisat vesiputoukset ja kävimme jokitörmällä, en nähnyt aitoa Turkkia. Ei se silti tee tuostakaan matkakokemuksestani turhaa – tutustuin kuitenkin paikalliseen ruokaan, näin välähdyksiä kulttuurieroista ja uskonnon vaikutuksista, juttelin turkkilaisten ihmisten kanssa heidän maansa historiasta, työtilanteestaan, politiikasta ja turismista ja ystävystyimme yhden kanssa niin, että olemme nykyään Facebook-kavereita. Pääosin matkustamme kuitenkin omatoimisesti netistä kaiken varaten ja autolla eri paikkoja kierrellen. Rakastan nähdä uusia paikkoja, kuulla eri kieltä ympärilläni, seurata paikallisia ihmisiä heidän arkisissa toimissaan, syödä siellä missä paikallisetkin, tutustua eri kulttuureihin ja tapoihin ja se todellakin mielestäni rikastuttaa minua ihmisenä. Aistin kommenteista pientä negatiivisuutta pienten lasten kanssa matkustamiseen, mutta minä olen 100 %:sesti tyytyväinen siihen, että olen &quot;raahannut&quot; lasta mukana matkoilla jo 3-vuotiaasta lähtien, eikä hän ole kokenut koskaan yhtäkään lentomatkaa tuskaisena, enkä ole hikipäässä yrittänyt keksiä tekemistä lentomatkojen aikana. Toisaalta, kun oma lapseni oli 3-vuotias, siihen aikaan lapsille riitti viihdykkeeksi lentokoneissa jaetut piirustusvälineet ja siirtotarrakirjat. Ei ollut tietoakaan ipadeista tai muistakaan, jotka ovat kasvaneet käteen kiinni suurimmalla osalla jo pienistä lapsista. Usein tuntuu, että matkustamista lapsen kanssa pitää hankalana ne, jotka eivät sitä ole tehneet. Asenne sitä paitsi tarttuu vanhemmilta – jos vanhemmat ovat hermostuneita ja jotenkin stressaantuneita matkajärjestelyistä tai itse matkanteosta, se kyllä tarttuu lapseenkin. Meidän mukula on myös istunut kotimaanmatkailujen aikana auton takapenkillä tuhansia kilometrejä ja aika harvoin on joutunut musankuuntelua, satukirjoja tai muita sellaisia ihmeempiä vippaskonsteja keksimään, että siellä viihdyttäisiin. <br />
  <br />
  Lapseni on tänä päivänä 17-vuotias ja yhtä innoissaan matkailusta kuin me vanhemmatkin. Hän haaveilee välivuodesta ja työskentelystä ulkomailla ja minä kannustan häntä siihen täysin sydämin. Mielestäni se kasvattaisi häntä ihan eri tavalla ja olisi varmasti ihan ainutlaatuinen kokemus, jota muistelisi vielä vanhanakin. Olen myös ihan varma, että hänen kielitaitonsa on karttunut reissuilla ja hän opiskeleekin tällä hetkellä 5 eri kieltä. Hän on myös oppinut syömään erilaisia ruokia, eikä katso vinoon erilaisia ihmisiä tai tapoja tai uskontoja tai mitään muutakaan. En siis sano, etteikö ilman matkustamista kasvaneista lapsista tulisi yhtä avarakatseisia tai kielitaitoisia tai mitä vaan, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä, että myös pienempi lapsi osaa arvostaa uusia paikkoja ja kokemuksia ja meidänkin tytär muistelee vieläkin ensimmäistä 3-vuotiaana tehtyä reissua. Halusin vain tuoda esiin oman kokemukseni näin matkailevana perheenäitinä ja aikamoiseksi puolustuspuheeksi tämä muodostuikin! 🙂 Elämäntapoja ja tyylejä on monia. Se, että teidän perhe ei arvosta matkustamista kovin ylhäälle prioriteettilistallaan ei tee teidän perheestänne yhtään sen ihmeellisempää, kuin meidänkään perheestä, jotka käytämme jokaisen ylimääräisen pennosen lentolippuihin ja majoituksiin. (Siis sisustamisen lisäksi!). Onneksi meilä kaikilla on oikeus tehdä juuri sitä mikä hyvältä tuntuu. Ugh, olen puhunut. ;)<br />
  <br />
  Toivottavasti Nyki on juuri sitä mitä toivot. &hearts; Ainakin minut se heitti persauksilleen hyvällä tavalla ja rakastuin kaupunkiin ihan täysin! Onneksi uusi reissu sinne on tiedossa ensi kesänä (tyttären yo-lahja.) Odotan innolla mitä pidit kaupungista ja mitä näitte ja koitte!

  1. Heidi: New York on onneksi sellainen matkakohde että jos jotakin yllättävää tai akuuttia tarvetta ilmenee, on kauppoja joka kadunvarressa (vrt. jos vaikka housut repeää kesken päivän takapuolesta :D). 🙂 Siisteillä ja mukavilla perusvaatteilla pärjää pitkälle ja periaatteessa voisin pukeutua kotonakin ympäri vuoden näin pienellä varustuksella, poikkeuksena untuvatakki, pipo, kumpparit yms. pakkastarvikkeet. :)<br />
   <br />
   Matkailu on varmasti ihanaa ja minusta on tärkeää että jokainen jonka sydän ulkomaille halajaa, sinne myös pääsisi. &hearts; Olenhan itsekin menossa tänä vuonna New Yorkiin sekä Köpenhaminaan eikä olisi tullut mieleenkään kieltäytyä moisista mahdollisuuksista. 🙂 En ole totaalinen antimatkailija enkä vastusta matkailua miltään osin. Ihmisestä, olosuhteista ja tilanteesta riippuen (esim sinun viime reissu) on hyvä että voi makoilla ja kerätä voimia siellä uima-altaan reunallakin ja tosi stressaantuneena tuskin itsekään jaksaisin kovin paljoa etukäteissuunnitelmia tehdä – riittää että vaihtaa maisemaa ja pääsee ulos omista ympyröistään saadakseen rentouduttua. &hearts; &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Asia johon olen muutamissa kommenteissani viitannut on paheksunta minun elämäntyyliäni kohtaan, johon ei kuulu aktiivinen vuosittainen matkailu. En ymmärrä ihmisiä jotka kokevat asiakseen tulla sanomaan että jos matkailisin niin elämäni olisi parempaa tai että elämän tyylissäni olisi jotakin väärin kun en matkaile tai vie tyttöäni ulkomaille lomailemaan. Enhän itsekään arvostele tai edes ajattele että sisustamisesta harrastamaton ihminen olisi jollakin tapaa huonompi kuin minä. Tai että merkkilaukkuihin rahansa laittavat tekisivät huonoja ostoksia ja vain fiksut laittavat rahansa sukanvarteen. Minusta jokainen voi elää ja toteuttaa elämäänsä parhaaksi katsomallaan tavalla eikä toisen ihmisen erilaiset mielenkiinnonkohteet ole sen huonompia kuin omat. Ja kuten kirjoitin, matkailemattomuuttamme on kritisoinut enimmäkseen sellaiset henkilöt jotka harrastavat pakettimatkailua ja istuvat paljon uima-altaalla. Tuossakaan ei muuten olisi ongelmaa, mutta jos kritisoinnin peruste on matkailun avartavuus ja sen vaikutus yleiseen fiksuustasoon (mihin Juliakin viittasi), niin itse olen sitä mieltä ettei se hotellin ympärys niin kovasti sitä maailmaa avarra että olisi varaa kritisoida. :)<br />
   <br />
   Postauksen tarkoitus oli tuoda esille asukokonaisuuksia ja alustaa tulevaa French Wardrobe -postaustani, ja nyt on menty ihan sivuraiteille, höh. Minulla ei siis ole mitään matkustelua vastaan, en pidä matkailua harrastavia sen parempina ihmisinä kuin minunlaisiani satunnaismatkailijoita. Samalla viivalla olemme ja jokainen vanhempi tietää parhaiten miten oma lapsi suhtautuu asioihin. Toiset istuvat rennosti aloillaan vaikka Thaimaaseen asti, meidän tyttö on niin eloisa ja liikkuvainen että tiedän hänen turhautuvan jo 2 tunnin lennolla ja aiheuttavan venkoilullaan harmaita haivenia niin minulle kuin vieressä istuvillekin. 😀 Olen päättänyt että odotan vielä tovin ennen kuin vien tyttöä naapurimaita kauemmas, meidän tapauksessa tyttökin nauttii enemmän kun osaa paremmin ymmärtää kokonaisuuksia ja hahmottaa sen että lentokone on vain pakollinen tylsä välietappi, jonka jälkeen alkaa se hauskuus. 🙂

  2. No juu, tässä lähdettiin ihan sivupoluille. 🙂 Piti oikeasti kirjoittaa tuosta sinun vaatesuunnitelmasta, mutta sitten yksi lause johti toiseen ja kohta huomasin kirjoittaneeni kokonaisen puheen matkailun puolesta! Haha! 😀 Tuo paheksunta ei toivottavasti kuultanut millään lailla omasta kirjoituksestani, se kun ei ollut lainkaan tarkoitus, vaan halusin kertoa oman näkemykseni runsaasta matkailusta, aikoinaan myöskin pienen lapsen kanssa. Paheksunta kuulsi valitettavasti parin muun kommentista, mutta niin ne varmasti oli tarkoitettukin…<br />
   <br />
   Jos nyt palaan alkuperäiseen kommenttiini, mikä piti jättää, niin mä teen vähän samaa, kun lähden reissuun – otan esille kaikki varteen otettavat vaatteet eri tilaisuuksia silmällä pitäen (ruokailu, altaalla/rannalla oleskelu, kaupunkipäivä, hienompi illallinen, käveleminen tms.) ja sitten alan kokoamaan niistä asukokonaisuuksia. Yritän aina miettiä, että noiden housujen kanssa käy tuo ja tuo paita ja niiden kanssa menee tämä neule ja nuo kengät. Lisäksi etelän reissuilla nimenomaan läjä toppeja ja shortseja, joilla voi käppäillä missä vaan päiväsaikaan ja niitä kuluu kun ne tulee aurinkorasvaan tai hikeen 🙂 En juuri koskaan raahaa enää käyttämättöminä mitään vaatteita kotiinpäin, aika hyvin tulee laskettua vaatteiden tarve ja siihen on opittu vuosien saatossa. Ennen raahasin erilaisia sandaletteja, rantsutossuja, korkkareita sun muita kenkiä läjäpäin, nykyään otan yhden läpyskät, parit ballerinat ja jos tarvii, tennarit pidempiä kävelyreissuja varten ja niillä mennään! Kosmetiikan pakkaan minimisti mukaan, maailma on täynnä purkkeja ja purnukoita, jos joku unohtuu. 🙂 <br />
   <br />
   Tämä oli oikeasti mielenkiintoinen postaus, vaikka tulikin harhailtua sivupoluille ja nuo tekemäsi kollaasikuvat ihan huikean taidokkaasti koottu! &hearts;

  3. heidi: Tuo on niin tuttua. 😀 Juttu kulkee niin nopeesti aiheesta toiseen ja takaisin, itsekin monesti eksyn ohi aiheen. :D<br />
   <br />
   Tuo asukokonaisuuksien rakentaminen ennakkoon on loistava keino välttää turhaa painokuormaa. Itse aion napsia kuvat talteen puhelimeen Nyciä varten, jotta kaiken kiireen ja hössötyksenkin keskellä saan nopeasti itseni menokuntoon. 🙂

 10. Matkoja tärkeämpää on olla lasten kanssa ja lasten ehdoilla. Oltiinpa sitten siellä altaalla tai kotipihalla retkellä. Jokainen valitsee itse paikat. Meidän korkeuksilla aika harva lapsi on edes Helsingissä käynyt, saati sitten ulkomailla. Silti heidän elämänsä on rikasta ja monipuolista. Usein kertovat olleensa kalassa, peltotöissä, ajelleensa traktorilla tai mönkijällä, metsästysreissuilla ja karhuja katsomassa. Kaiken keskellä on kuitenkin se että on oltu turvallisen aikuisen kanssa näissä tekemisissä. <br />
  Aivan olen vihreänä kateudesta tuosta sinun matkavaatetuksesta! Siis niin fiksua ajatella asiat noin etukäteen. Itsellä aina liikaa mukana ja toisiinsa sopimattomia nekin. Kiitos käsilaukku vinkkauksesta, omani tilasin tänä aamuna :). Juuri sellainen mitä olen etsinyt. Tuohon vaatesysteemiin tutustun oitis! Mukavaa päivää!

  1. Mallu: Olen samaa mieltä kanssasi, matkailu on varmasti kivaa ja lapsesta riippuen myös onnistunut tapa viettää lomaa, mutta kyllä tavallisempikin tekeminen riittää pienille lapsille elämyksiksi. &hearts; Minusta tärkein sivistyksen elementti on avoin asennoituminen ja erilaisten tapojen ymmärtäminen. Elämästä on hyvä osata nauttia kotonakin ja mitä matkailuun tulee, se on hyvä extra niiden elämysten luomisessa sekä aikuisilla että lapsilla. Ystäväni lapsi esimerkiksi on hyvin rauhallinen ja kärsivällinen tapaus, hän viihtyy itsekseen iPadin kanssa ja istuu ilman mitään ongelmaa yli 10 tunnin lennot (nukkuen tietysti välissä). Heidän ensimmäinen matkansa suuntautui Kreikkaan ja lapsi oli lentokoneessa kuin ruusun nuppu, rauhallinen ja hyväntuulinen ilman mitään venkoilua. Meidän neiti sen sijaan on luonteeltaan jo erilainen, on hyvin kokeilunhaluinen, utelias ja energinen. Pitkään istuminen on hänelle kauheaa ja jaksaa katsella maksimissaan yhden elokuvan keskittyneesti. Jos elokuvan jälkeen pitäisi vielä istua tuntikaupalla koneessa lisää, tiedän että se rätinä ja kitinä alkaa (kokemusta on). 🙂 Tyttö ehtii oppimaan matkustelun jalon taidon kyllä myöhemminkin, kun osaa paremmin hallita turhautumisentunteitaan. 🙂 5 vuotias on kuitenkin vielä aika pieni ihminen. &hearts;

 11. Minä en ole koskaan ollut järin kiinnostunut matkustamisesta.Se on mielestäni vaivalloista puuhaa ja inhoan kentillä koneen odottelua ym.kammoksun ötököitä,likaa jne.Kotimaassa matkaillaan paljon.On siistiä,puhdasta ja turvallista.Suomen merisaaristo on maailman kaunein,väittäisin:)Mieheni ja poikani samoilla linjoilla.En usko,että jäämme mistään paitsi,vaikka totta on,että matkustelu ja erilaisten kulttuurien näkeminen avartaa mieltä.

  1. Nanna: Näin meitä on moneen junaan, osa matkustaa harvakseltaan kotimaassa ja osa suuntaa kengänkärjet kohti ulkomaita heti kun on pienikin mahdollisuus. 🙂 Minusta molemmat tavat sekä niiden kaikenkirjavat välimuodot ovat yhtä hyviä tapoja toteuttaa elämää. 🙂

 12. Hei Miia!<br />
  Onpa valaisevaa, että joku voi miettiä ja suunnitella noin tarkasti matkalle otettavat tavarat. Paljon matkustaneena mulle käy aina niin, että liikaa on mukana ja aina päätän, että ei seuravalla kerralla. Tähän pitää nyt syventyä. Todella hyvä postaus. Kiitos.

  1. Raili: Suosittelen sinuakin katsomaan Mimin videon Youtubesta. Hän on aktiivireissaaja ja matkustelee miehensä kanssa todella paljon. Hän on aikaisemmin liikkunut maailmalla valtavan matkalaukun ja vaatemäärän kanssa, mutta opetteli pakkaamaan kevyemmin ja koki sen seurauksena herätyksen. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.youtube.com/watch?v=t2QDfO7-qBY&quot; target="_blank">https://www.youtube.com/watch?v=t2QDfO7-qBY</a&gt;

 13. Hei! Mielenkiintoinen idea tuo asukokonaisuusjuttu ja etenkin, että sillä verukkeella sai taas &quot;hieman&quot; shoppailla ;). Muistanko muuten että ostit just pari viikkoa sitten Marimekolta takin? Mietin vaan tuon trenssin ostoa…

  1. Jansku: En itse käyttäisi siitä nimitystä veruke, tarveperusteisesti ostokseni tein ja tiedän jo etukäteen että French Wardrobe -haaste on fiksuin ja pitkänäköisin pukeutumiseen liittyvä asia jonka olen tehnyt. :)<br />
   <br />
   Marimekon takin palautin, mutta sen tilalle tulee villakangastakki. 🙂 Trenssi on sen sijaan ollut paha puute jo pari vuotta, nyt sekin on hoidettu kuntoon. Takkitilanne on siis aika hyvä seuraaville viidelle vuodelle. 🙂

 14. Tämä oli oikeasti mielenkiintoinen postaus, josta löydän varmasti vinkkejä tuleville matkoilleni. Olen kyllä muutoinkin matkustanut jo pitkään hyvin kevyesti pelkillä käsimatkatavaroilla, mutta ihan noin taitava en ole minäkään. Täytyy kokeilla tästä postauksesta tulleita vinkkejä heti seuraavalla reissulla, joka on tosin vain viikonloppureissu Euroopassa, mutta pienestä on hyvä aloittaa :)<br />
  <br />
  Tuohon matkusteluaiheeseen en viitsisi oikein lähteä kommentoimaan, mutta jos kuitenkin lyhyesti 🙂 Itse matkustan aina kun siihen vain on mahdollisuus, eikä se varmasti muutu lainkaan, jos joskus lapsi(a)kin minulle siunaantuu. Mielestäni on kuitenkin erittäin epäasiallista halveksia heitä, jotka elävät elämäänsä toisella tapaa. Mielestäni siinä kohtaa paistaa kyllä arvostelijan/ halveksijan asenteesta sivistymättömyys ja se, että siellä reissun päällä ei olekaan opittu yhtään mitään. Kukin elää elämäänsä, kuten parhaaksi kokee.

  1. Jennie: pienestä on parasta aloittaa, itse tosin menen nyt vaikeimman kautta ja vedän suoraan ääripään minimatkatavarat jenkkireissulle. 😀 Hyvä puoli on onneksi se että New Yorkista ei kaupat lopu kesken jos sattuukin tarvitsemaan jotain joka ei ole mukana. 🙂 Toivotaan kuitenkin ettei yllätyksiä tule vastaan ja matkakassa ei turhaan kulu välttämättömyyksien ostamiseen. :)<br />
   <br />
   Toisten halveksunta on juuri se asia, joka usein paistaa paheksujien omista kommenteista läpi. Minusta on myös ala-arvoista vetää johtopäätöksiä lapsen elämän mielekkyydestä tai minun kasvatustavastani pelkän matkustelun tai matkustamattomuuden perusteella. Lapsista tulee ihan yhtä iloisia, onnellisia ja tasapainoisia käyvät he sitten kotimaan matkoilla tai ulkomailla. Matkailu on nuppineulan päätäkin pienempi pala elämästä kasvatuksellisesti tarkasteltuna. Ihanaahan se olisi reissata pitkin maailmaa vaikka 200 päivää vuodesta, mutta realistisesti se ei ole mitenkään mahdollista, vaikka lapsi olisi kuin viilipytty istuessaan tuntikausia lennolla. 🙂

 15. Mielenkiinnolla odotan lisätietoja tuosta French Wardrobesta. Katselin kommentteihin linkittämäsi videot, mutta asian ydin jäi silti hieman epäselväksi. Henkilökohtaisesti en ymmärrä, miksi alle 200 euron hintaisia asusteita ei lasketa ostoksiksi? Tuolla rahalla kun saa vaikka mitä myös niin sanotuista paremmista liikkeistä. Toisaalta halvatkin tuotteet täyttävät vaatekaappia. Sinänsä idea perusvaatevarastosta, jota muunnellaan kausituotteilla, kuulostaa ihan hyvältä. Jäin vain miettimään, että mitä noille täydennyksille tapahtuu sesongin vaihtumisen jälkeen. Onko tarkoitus kierrättää vain pari kuukautta vanhat vaatteet vai kasvaako vaatekaapin sisältö puolivuosittain viidellä uudella jutulla? Tuo sinun vanha niukka systeemisi on tuntunut itsestäni paljon enemmän tavoittelemisen arvoiselta, mutta ehkä ymmärrän uudenkin systeemin kunhan avaat sitä hieman lisää. :)<br />
  <br />
  Itse matkustan yleensä todella niukoilla varusteilla. Parin päivän reissuille pyrin pukemaan tyylikkäät mutta käytännölliset vaatteet jolloin vaihtovaatteiksi riittävät puhtaat alusvaatteet sekä silkkiyöpaita joka ei juuri tilaa vie. Yksi tärkeimmistä saloista pelkällä käsilaukulla matkustamiseen ovat sirot mutta mukavat kengät, jolloin ei tarvitse raijata vaihtokenkiä. Sitä jäin miettimään, että miten aiot hoitaa meikkien puhdistamisen? Itselläni yönylireissuilla on pakko olla mukana pienet purkit puhdistusainetta, kasvovettä ja kosteusvoidetta kasvoille. Meikit kulkevat mukana tilanteen mukaan. Useammin kuin kerran lentokentällä on ihmetelty, että eikö minulla todellakaan ole muuta mukana kuin käsilaukku. Samoin taksikuskit ovat joskus varmistelleet, etteivät matkatavarat ole unohtuneet matkasta. :D<br />
  <br />
  Pidemmille reissuille on toki pakko ottaa vähän isompi laukku. Tuolloinkin pyrin pärjäämään käsimatkatavaroilla. Matkalle kannattaa tosiaan valita yhteensopivia vaatteita. Tämä mahdollistaa erilaiset yhdistelmät sekä tarpeen tullen kerrospukeutumisen. Uutena tilasyöppönä matkoillani on mukana juoksuvaatteet ja erityisesti näihin kuuluvat lenkkarit. Tästä huolimatta joudun aniharvoin turvautumaan ruumaan menevään laukkuun.<br />
  <br />
  Yhtenä suurena helpotuksena erityisesti laukun painon kannalta ovat e-kirjat. Muutenkin mukana kulkevaan iPadiin saa mukavasti ladattua lomalukemiset.

  1. Hippu-76: French Wardrobesta tuntuu olevan liikkeellä monta erilaista variaatiota ja jokaisella on henkilökohtaiset painopisteensä jonka perusteella haastettaan toteuttavat. 🙂 Minä kyllä pidän jokaista huivia ostoksena, olkoon vaikka 9,95€ hintainen henkkamaukkalöytö. 🙂 <br />
   <br />
   Itse ajattelen haasteen painopisteen olevan laadukkaissa hankinnoissa ja ns. halpatavaran ostamatta jättämisessä. Perusoletus on että kympin huivi ei kestä aikaa eikä käyttöä, joten sellaisia ei saisi ostella ollenkaan. Jos huiville on tarvetta, pitäisi siihen panostaa ja ostaa sellainen huivi joka palvelee tarkoitustaan useamman kauden, mieluusti jopa vuosia. Kahden kokonaisen sesongin jälkeen ei pitäisi olla enää puutteita kaapissa, kaikkien perusvaatteiden pitäisi olla hankittuna ja käyttökuntoisina edelleen. Siihen perustuu laatuun panostaminen ranskalaisten naisten tapaan. :)<br />
   <br />
   Täydennyksien on tarkoitus palvella omistajaansa myös tulevilla kausilla, niitä ei siis hävitetä eikä niiden tilalle tarvitse välttämättä hankkia mitään seuraavan saman sesongin alkaessa. Näin itse olen asian ymmärtänyt ja tällä tavoin aion omaa haastettani toteuttaa. :)<br />
   <br />
   Tein postauksen French Wardrobesta aikaisemmin päivällä, yritin parhaani mukaan avata sen ideaa ja mahdollisimman selkokielisesti kuvata sen tarkoitusta. En tiedä miten asiassa onnistuin, mutta toivottavasti hyvin. :)<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/08/french-wardrobe-yksinkertaisen-tyylikas-pukeutumismetodi&quot; target="_blank">http://omakotivalkoinen.casablogit.fi/lue/2015/08/french-wardrobe-yksinkertaisen-tyylikas-pukeutumismetodi</a&gt;

 16. Mistä olet saanut päähäsi, että matkailu on vain hotellialtaalla istumista? Vaikka ostaisi pakettimatkan &quot;etelään&quot;, voi kyllä poistua hotellialueelta ihan itsenäisestikin tai valita hotellin kaupungista eikä lomakylästä, vuokrata auton tai kierrellä julkisilla kohdemaata/aluetta jne. Minäkään en ihan pikkulapsen kanssa viitsisi matkailla kuin kotimaassa, mutta vanhemman kanssa kyllä ja silloin tehdään välillä myös aikuisten juttuja kuten käydään museossa, luontoretkillä jne. eikä vain olla uima-altaalla/rannalla. Itsestä kaikki on kiinni ja se avartaako matkailu vai ei. 🙂 Eikä siinäkään ole pahaa, jos viihtyy vain hotellin altaalla, jos itse siitä nauttii.<br />
  <br />
  Mutta jos sinulla on vain kolme kohdetta, jossa haluat käydä, ei matkailu voi sinua kovin paljon kiinnostaakaan. Minua kiinnostaa melkein kaikki maailman maat. 😉 Hassua kyllä, mutta New York on minulla ihan siellä häntäpäässä ja luulen, että käyn siellä ainoastaan, jos se osuu jotenkin matkan varrelle… 😀

  1. K-K: En mistään ole saanut tuollaista päähäni. Jos luit aikaisemmat aiheeseen liittyvät kommenttivastaukseni, ymmärtänet asiayhteyden – minun elämäntapaani kritisoivat ja matkailun avartavaa vaikutusta korostavat ihmiset ovat useimmiten (en halua käyttää termiä aina) heitä, jotka istuvat altaan reunalla ja pyörivät hotellin vieressä. Todelliset rinkkamatkailijat ja elämänsä avartajat keskittyvät kokemukseni mukaan omaan elämäänsä, eivätkä jaksa kritisoida tai edes paneutua toisten matkusteluun, matkustustapoihin tai matkustamattomuuteen miltään osin. 🙂

 17. Olen parhaillaan pakettimatkalla, täyshoidossa,asun sviitissä ja uima-altaalla olen maannut joka jumalan päivä.Kauemmas en ole lähtenyt kuin lähimarkettiin. Takana on raskas kesä ja nyt katson että minulla on ihan oikeus vain olla. Ja enkä todellakaan nauttisi jos täällä olisi kiljuvia kakaroita häiritsemässä minun auringonottoani.<br />
  Olen matkustanut paljon,niin kaupunkilomia yms.Ja kyllä matkailu avartaa sehän on selvää. <br />
  Minusta saat elää kuin haluat ja kulkea missä haluat, mutta harmittaa, että yhtälailla tuomitsit juuri meidät hotellialtaalla makoilevat.

  1. Matkalla: En tuomitse minkäänlaisia matkailijoita, ainut minkä tuomitsen on muiden tuomitseminen ja oman itsensä nostaminen toisten yläpuolelle. Kuten tuossa ylempänä jo kommentoinkin, minua ja meidän elämäämme kritisoivat ovat 99%:sti heitä, jotka matkailivat vain ja ainoastaan uima-altaan reunalla, eikä siinä mitään, matka se on sellainenkin ja ihanaa vaihtelua arkeen. En vaan käsitä miksi pakettimatkailijat korostavat matkailun avartavuutta ja pitävät itseään yliarvoisina yksilöinä minunkaltaisteni ihmisten yläpuolella. Minusta matkailu avartaa vasta siinä vaiheessa kun tutustutaan matkakohteen antimiin, kulttuuriin ja elämäntapaan, nähdään konkreettisesti jotakin erilaista, erilaisia tapoja toimia ja elää. Itsekin voisin ottaa äkkilähdön viidentähden hotellilomalle ja istua tyytyväisenä kokonaisen viikon uima-altaan reunalla, mutta en kyllä tuossa tapauksessa korostaisi sen avartaa vaikutusta kotimaan matkailijoille. Samahan se on istutko 8 tuntia junassa vai lentokoneessa ja löhöätkö viikon Turkissa hotellin uima-altaalla vai Haikon Kartanon altaalla. Yhtä avartavaa molemmat, ja superrentouttavaa myös. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *