Suuri kenkäpostaus!

Lukijani Elli ja Rouva K esittivät minulle viime viikolla toiveen kenkäpostauksesta, jossa kuvaisin jalassani kaikki uudet kenkäostokseni sekä muutamia muitakin menomonoja, usein nähtyjä Conversen tennareita lukuunottamatta. Sujauttelin iltasella eri kenkuleita jalkoihini, värväsin tytön painamaan puolestani kameran laukaisunappulaa, ja tämmöinen on kenkäsaaliini… 🙂

Omakotivalkoinen_19082015_6700_2.jpg

Omakotivalkoinen_19082015_6697.jpg

Omakotivalkoinen_19082015_6698.jpg

Omistan tasan yhdet korkkarit ja ne ovat nämä Zaran vuoden 2013 pikkujouluja varten ostamani tekomokkanahkaiset yksilöt. Hintaa oli muistaakseni 39,95 ja kengät ovat palvelleet minua tuplasti hintansa verran. Ne ovat äärettömän mukavat jalassa, korko on maltillinen ja lesti omaan jalkaani sopivan leveä. Kärki on kauniin pyöreä ja malli ajaton, sopivat sekä farkkujen ja t-paidan että juhlamekon kanssa. Käytönjälkiä kengistä löytyy jonkin verran, toinen korko on ottanut kipeää mukulakivikaduilla ja jäipä vasen jalkani kerran jumiin kaupan ovensuussa olleeseen teräsritiläänkin, se oli nolo hetki se. 😀 😀 Lähes samanlainen korkkarimalli ilmestyi Zaraan myyntiin pari viikkoa sitten, joten jos kaipaat edullisia peruskorkkareita, suosittelen lämpimästi visiittiä Zaraan. 🙂

Omakotivalkoinen_19082015_772671.jpg

Omakotivalkoinen_19082015_6688.jpg

Omakotivalkoinen_19082015_6690.jpg

Seuraavana vuorossa on Footwaylta tilaamani Tiger of Swedenin Kicki -ballerinat. Materiaali on aitoa nahkaa ja sisäpohjassa on ihanan joustava pehmike, joka saa askeleen tuntumaan pumpuliselta. Laadukas pyöreäkärkinen perusballerina arkimenoon farkkujen, suorien housujen ja mekkojen kanssa käytettäväksi. 

Omakotivalkoinen_19082015_6692.jpg

Omakotivalkoinen_19082015_6695.jpg

Tory Burchin Reva -ballerinat ovat kenkäkokoelmani kallein aarre ja näitä pidän kuin kukkaa kämmenellä. ♥ Uudet Tiger of Swedenit tulivat paikkaamaan näitä arkikäyttöön ja Toryt pääsevät jalkaani lähinnä erikoistapauksissa, eli tilanteissa joissa voin korvata korkkarit ballerinoilla. Materiaali näissäkin on aitoa nahkaa, kultainen logomerkki kengän päällä tuo säväyksen tyylikkyyttä ja juhlavuutta. 

Omakotivalkoinen_19082015_6702.jpg

Omakotivalkoinen_19082015_6703.jpg

Omakotivalkoinen_19082015_6704.jpg

Etsiskelin mustia siistimpään asukokonaisuuteen sopivia tennareita ja sovittelin näitä Vagabondeja heidän omassa liikkeessään pariin otteeseen. Kenkä oli kuin unelma jalassa, juuri oikea lesti ja erikoisjoustava askelta pehmentävä pohja, mutta koska saatavana oli vain valkoisia, jätin ne kiltisti kauppaan. Footwayn verkkokaupassa ballerinoja selatessani silmiini osui samaiset Vagabondin Rose -tennarit mustana, eikä tarvinnut kahta kertaa miettiä ostanko nämä vai enkö. 🙂 Uudet tennarini ovat olleet parin viikon ajan jalassa päivittäin ja ne ovat ehdottomasti mukavimmat kengät joita olen koskaan omistanut. ♥

Omakotivalkoinen_19082015_6714.jpg

Omakotivalkoinen_19082015_6716.jpg

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä vuoronsa saa Vagabondin Code -nilkkurit, jotka löytyivät Kookengän myymälästä. Näiden suhteen vatvoin pari tuntia ja käväisin kahvilla sovituksen ja ostotoimenpiteen välissä, selaten samalla Pinterestistä ja Instagramista asuinspiraatiokuvia erilaisista nilkkureista. 🙂 Hyvin harvoin löydän sellaisia kenkiä, jotka ovat tarpeeksi siroja, malliltaan riittävän yksinkertaisia ja jalassa mukavan tuntuisia, joten pakkohan nämäkin oli sitten ostaa vaikkei nilkkurit olleetkaan ostoslistallani. 🙂 Aitonahkaiset, naiselliset ja kauniit kengät sopivat upeasti yhteen mustien pillifarkkujeni (kuvassa jalassa) ja Tiger of Swedenin Kelli Coat -villakangastakkini kanssa… r-a-k-a-s-t-a-n! ♥

Näiden lisäksi omistan Hunterin vuorelliset Sandhurst Savoy -kumpparit, Din Skon nahkaiset ylipolvensaappaat, vedenkestävää kumia olevat Mulberry Jelly Bayswater -ballerinat sekä kasan Conversen tennareita. 🙂

Ihanaa illanjatkoa kaikille ja huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg

(Postaus sisältää mainoslinkkejä)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

24 kommenttia “Suuri kenkäpostaus!

 1. Oi miten ihania kenkiä ja kiitos vinkeistä 🙂 Taisi olla mun nilkkuri ongelma nyt ratkaistu &hearts;<br />
  Ihanaa kesäistä viikon jatkoa!

  1. Susanna: Kiva että tykkäsit postauksesta, ja ihana että löysit nilkkuriongelmaan ratkaisun. 🙂 Nuo vagabondin nilkkurit on todella kauniit ja ihanasti pehmenevät käytössä mukautuen jalkaan. &hearts; &hearts; &hearts; Laatukenkä alle satasella, ehdottomasti yksi parhaista ostoksistani koko vuonna. 🙂

 2. Ihan kysyn vain: vaikuttaa postauksiin perusteella, että minimalistininen vaatekaappisi hiukan kasvaa? Uusia kenkiäkin 😉 Nilkkurit vaikuttaa kivoilta. Ballerinoissa ihmettelen, ettei kestä hyvät normaali- ja juhlakäyttöä (kun arjessa varmaan pidemmillä kävelyillä ne converset?). Itselläni yhdet luottoballerinat työpäivinä ja iltakäytössäkin menneet jo 3 vuotta. Merkki joku keskihintainen espanjalainen kai…. En siis ihan Zaraa ostaisi….

  1. Ostoinnostusta: Kenkämäärä on kasvanut kolmella parilla, mutta miinusta tuli arkikäytöstä poistuneista varrettomista Conssun tennareista (sauma auki, sopivat silti koiralenkille) sekä Mulberryn ballerinoista, joista irtosi toinen koristenauha (voi korjauttaa suutarilla, mutta vain liimalla ja jälki on rumaa). Kesällä ostamani parin euron ballerinat ovat myöskin tiensä päässä, mutta niiden suhteen en odottanutkaan pitkää ikää. 🙂 Kokonaissaldo entiseen plus yksi, eli nilkkurit jotka olivat heräteostos. :)<br />
   <br />
   Tory Burchin ballerinat kestävät käyttöä todella hyvin ja ovat olleet vuosien varrella jalassa lähemmäs sata kertaa. En halua kuitenkaan käyttää niitä loppuun enkä altistaa syksyn kosteille keleille, joten ostin Tiger of Swedenin arkisemmat perusballerinat sitä varten. Zaran kenkiä omistan vain yhdet, harvemmin tarvittavat korkkarit ja ne ovat kyllä olleet todella hyvät, vaikka ovatkin edulliset. 🙂

 3. Todellakin kengät näyttävät aivan erilaisilta kun ne ovat jalassa. Taitava pikku-kuvaaja sinulla, en osaisi edes itse ottaa noin hyviä kuvia!<br />
  Olisin kiinnostunut noista tennareista. Lukuisten jalkaleikkausten jälkeen etsinnässä on kenkiä,mjoita pystyisin käyttämään. Olit tilannut ne, eikö kaupoista tuota mallia löydy? Oliko koko sinun normaalia jalan kokoasi vastaava? Oliko hinnassa eroa kaupassa oleviin? <br />
  Olen lähiaikoina tulossa Helsinkiin, joten pystyisin kengät kokeilemaan mutta hakusessa on mustat ja jos niitä ei kaupoissa ole niin tilaus on silloin ainoa mahdollisuus.<br />
  Balleriinoja tykkäisin pitää mutta ne eivät minulla koskaan pysy jalassa. Jalkavaivaisemna myös tarvitsen kenkiin pienen koron. Mutta noin tyylillisesti tykkäisin kovasti.<br />
  Mukavaa loppuviikkoa!

  1. Mallu: Mustia Vagabondin Rose tennareita ei taida löytyä mustana Suomesta ollenkaan, en tiedä miksi. Valkoisena sitä löytyy Vagabondin myymälöistä, mutta nekin ovat kesän mallistoa ja ilmeisesti poistumassa valikoimasta. Kannattaa käydä sovittamassa tuota valkoista kenkäparia esim Forumin Vagabond-liikkeessä ja jos se tuntuu hyvältä niin tilaat ne Footwaylta. Siellä kenkä on kympin halvempikin kuin liikkeessä. 🙂 Myös Kookengän Vagabond-valikoima kannattaa katsoa läpi, sekä Stockmannin, Helsingin keskustasta löytyy liikkeet. :)<br />
   <br />
   Kaisaniemessä kauppakeskus Kluuvin yhteydessä (Aleksanterinkadulla) on Tiger of Swedenin myymälä, josta voisi löytyä tuota Kicki-ballerinaa sovitettavaksi. Koko 36 on loppu, mutta kokoja 37 ja 38 löytyi viime visiitilläni, olivat tosin alessa joten en osaa sanoa löytyykö niitä enää. Mannerheimintiellä on KenkäMarski (Stockmannia vastapäätä), jossa aikaisemmin myytiin myöskin Vagabondia, mutta en ole asioinut siellä vuosiin joten heidän mallistoistaan en osaa sanoa mitään. :)<br />
   <br />
   Aurinkoista loppuviikkoa! &hearts; &hearts;

 4. Ei taida olla kauaa kun heitit tavaraa pois ja vannoit, että selviät esim. kesäaikaan 3 parilla kenkiä: tennarit, ballerinat ja kumpparit. Talvikaudelle ehkä yksi pari lisää. Mitä on tapahtunut, kun vaate- ja kenkävarasto alkaa paisumaan uhkaavasti?

  1. aika paljon…: Kesällä selviää vähällä, jopa yksillä ballerinoilla jos on pakko. Syksy taas onkin sitten vaativampaa aikaa, varsinkin jos haluaa kenkien näyttävän hyvältä trenssin tai villakangastakin kanssa. :)<br />
   <br />
   Kenkiä on tullut lisää kolmet ja arkikäytöstä on poistunut kahdet, kokonaismäärä siis plus yksi pari. :)<br />
   <br />
   Vaatevarastonikaan ei itseasiassa ole paisunut vaan pienentynyt ja muokkaantunut käyttökelpoisemmaksi ja siistimmäksi. 🙂 Kokonaismäärä on reippaasti miinuksella:<br />
   <br />
   – Takit 4kpl<br />
   – Housut 3kpl<br />
   – Mekot 2kpl (toinen on shortsihaalari)<br />
   – Hameet 1kpl<br />
   – Puserot 3kpl<br />
   – Neuleet 3kpl<br />
   – t-paidat 5kpl<br />
   – alustopit 2kpl<br />
   – Pitkähihaiset trikoopaidat 2kpl<br />
   – vyöt 1kpl<br />
   – asusteet 6kpl (2 kelloa, 1 rannekoru, 1 huivi, 1 pipo, 1 lapaset)<br />
   – alusvaatteet ja sukat yhteensä 17kpl<br />
   – sukkahousut 4kpl<br />
   – legginsit 3kpl<br />
   – laukut 2kpl<br />
   – kengät 9kpl (plus risat tennarit ja ballerinat, joita en halua heittää vielä pois)<br />
   – urheiluvaatteet 4kpl (lenkkarit, verkkarit, sporttiliivit, toppi)<br />
   <br />
   Yhteensä 71kpl eli vähemmän kuin koskaan. 🙂

  1. Jaana: halpisballerinoista toiset ovat jo roskiksessa ja toiset joutavat sinne aivan kohta, kantapää on kulunut puhki ja kärjen liimaus on auki. 🙂 Ovat olleet kyllä kovalla käytöllä enkä odottanutkaan että kestäisivät yhtä kesää pitempään, joten rahalle sai vastinetta eikä harmita. :)<br />
   <br />
   Mulberryn Jellyistä olin jo postannut, joten linkkasin postaukseni loppuun kyseisen kenkäpostauksen. Niistä on toisen kengän koristereunus irti ja se pitäisi korjauttaa suutarilla. Uudenveroista siitä ei kuitenkaan saa ja kiinnitys pitää tehdä liimalla, joten en ole pitänyt kiirettä korjauttamisen kanssa. Harmittaa näiden kohtalo, olivat ihanat rantsukengät. &hearts; &hearts;

 5. Terve,<br />
  olen kuolannut noita Hunterin Sandhurstin kumisaappaita, mutta olen lukenut niistä huonoja arvosteluja niiden laadun ja kestävyyden suhteen. Kumi on kuulemma alkanut lohkeilemaan jo muutaman kuukauden vähäisen käytön jälkeen. Mitkä ovat omat käyttökokemuksesi saappaista ja kuinka ahkerassa käytössä ne ovat olleet sinulla syksy/talviaikaan?<br />
  <br />
  Vaikea löytää hyvännäköisiä kumisaappaita ja noi Hunterin saappaat kiinnostaisi, mutta luonnollisesti haluaa, että ne myös kestäisi 🙂

  1. Linda: Olen lukenut myös vastaavia arvosteluja, sekä Sandhurst Savoy mallista että tavallisista Original kumppareista. Omani ovat kuitenkin pysyneet ehjinä, pinta ei ole lohkeillut eikä halkeillut, ja ulkopuolelta kumpparini ovat ihan uudenveroiset edelleen. 🙂 Sisäpohja on kylläkin kulunut, kantapää on nukkaantunut ja irroitettavat pohjalliset olen uusinut viime syksynä. Olen käyttänyt kumppareitani todella paljon, talviaikaan ne ovat olleet superlämpimät (kevyt vuori sisällä) ja pohjakin on tukeva liukkailla säillä. Valehtelematta olen vetäissyt kumpparit jalkaani ainakin 200 kertaa. 🙂

  2. Kiva kuulla, että omat kokemuksesi ovat olleet paremmat. Pitäisi jostain löytää vielä liike, jossa pääsisi sovittaa niitä. Kun osa kumisaappaista on niin istuvia, että niitä on hankala saada pois jalasta. <br />
   <br />
   Tosin löysin Guessilta ihan kivan mallin, jossa on vetoketju sisäpuolella. Vetoketjun kultainen vedin vain arveluttaa, kun haluaisin niiden olevan täysin mustat. <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.zalando.fi/guess-sissy-kumisaappaat-black-gu111m00v-q11.html&quot; target="_blank">https://www.zalando.fi/guess-sissy-kumisaappaat-black-gu111m00v-q11.html</a&gt;

  3. Linda: Todella huonosti löytyy Suomesta Hunterin kumppareita. Stockmannilla on muutama malli, mutta Sandhurst Savoyta ei löydy. Tuo malli on aika istuva ja kapea pohkeen kohdalta, hieman pienempi kuin Hunter Original -mallin saappaiden varsi. <br />
   <br />
   Nuo Guessin kumpparit on todella nätit. &hearts; Itse tykkään Calvin Kleinin hieman saman tyyppisistä kumppareista joissa ei ole vetskaria. Niitä oli keväällä Stocmannilla, mutten tiedä onko ne jo myyty… 🙂

 6. Onko sinulla aina umpinaiset kengät?! Minusta lämpimissä keleissä parasta on se, kun saa olla varpaat paljaana ja minulla onkin urheilusandaalit kovempaan kävelyyn ja lisäksi 4 kpl nättejä sandaaleja/sandaletteja, joissa korko ja väri ym vaihtelee. Ja toki vielä flipflopit ja crocsit uimahalli/ranta/mökki jne. käyttöön. 😀 Ja suunnilleen samanlainen kenkämäärä sitten talvi ja syys/kevätkaudelle.<br />
  Uusia kenkiä en kylläkään ole ostanut moneen vuoteen, kun suutarilla käytän kenkiä huollossa ja tällä määrällä ei ole vielä kävelty mitään puhki. Viime muutossa mietin onko kaikki kengät tarpeen, mutta kyllä ne on. 🙂

  1. K-K: On aina umpinaiset kengät, en tykkää sandaaleista joista varpaat näkyvät. :)<br />
   <br />
   Meidän perheessä kävellään todella paljon, autottamana se on välillä pakkokin pistää tossua toisen eteen, joten kengät joutuvat varsinkin kesäaikaan todella kovalle koetukselle. Pyrin hoitamaan kenkiäni säännöllisesti, suojaan nahkakengät puolivuosittain ja talven suolat pyyhkäisen kengistä pois viikottain, jotta nahka tai kumi ei ala hapertumaan. 🙂

 7. Mitä kenkiä käytät töissä? Itse tarvitsisin vinkkejä toimistokäyttöön soveltuvista kengistä. 🙂

  1. Anna: Teen toimistotyötä, joten jalassa on usein villasukat. 😀 Ballerinat tosin silloin kun pitää nousta tuolilta ja mennä jonnekin. :)<br />
   <br />
   Toimistokäyttöön sopii parhaiten ballerinat tai matalakorkoiset korkkarit, esim Pura Lopez, Tamaris, Vagabond ja vastaavat merkit, joilla valikoimassa hyvällä lestillä varustettuja arkikäyttöön soveltuvia korkkareita. Tärkeintä on että ballerinat tai korkkarit tuntuvat omassa jalassa hyvältä, materiaalina suosin itse nahkaa (hengittää ja muovaantuu käytössä jalan muotoon) ja värinä ehdottomasti musta, mikä sopii yleensä kaikkeen ja kaiken kanssa. 🙂

 8. Voisitko tehdä postauksen kauniista kotivaatteista. Itse haluaisin pitää kotona mukavia, rentoja, mutta kauniita vaatteita. Siis sellaisia, jotka olisi hyvännäköisiä, jos joku tulee yllättäen kyläilemään tai voisi viedä roskapussin. En haluaisi olla kotonakaan vanhoissa verkkareissa, mutta mukavat ne pitäisi olla eivätkä saisi olla hintavia. Samoin pitäisi olla sellaisia, joissa olisi mukava löhötä, mutta silti pysyisivät kuosissa.

  1. anonyymi: Voin tehdä postauksen kauniista kotivaatteista. 🙂 Itse käytän kotona legginsejä, villasukkia ja tavallisia lyhyt ja pitkhihaisia paitoja, sekä samoja neuletakkeja joissa kuljen kodin ulkopuolellakin. Minulla ei varsinaisesti ole kotivaatteita erikseen, sillä tykkään pukeutua mukaviin ja joustaviin vaatteisiin aina. 🙂

 9. Hyvä postaus! Täytyy myöntää että nuo Vagabondin tennarit näyttävät niin hyvältä että laitoin eilen oman parin tilaukseen 🙂 Ihanan sirot ja ajattomat. Brandokselta ainakin löytyi vielä kokoani 36 (juuri tarkistin että nyt näköjään olikin jo loppu!). Vagabond on ollut lempimerkkejäni jo vuosia, melkein sovittamatta tietää että niiden kengät aina sopivat jalkaani. Bellerinojen kanssa minulla on ongelma, ne ovat lempparikenkäni kesä-aikaan mutta laadukkaatkaan eivät vaan kestä kauniina käytössä! Minulla kuluvat kantapäistä ja lopulta kärjetkin naarmuuntuvat vaikka kuinka plankkaan ja hoidan 🙁 Taidan ensi kesänä päätyä samaan ratkaisuun kuin sinä: ostan puistoiluun ja lapsen kanssa ulkoiluun halvimmat mitä löydän ja säästän tyyriimmät kaupungilla kävelyyn! <br />
  Hanna

  1. Hanna: Ihanaa että löysit omat Rose -tennarit! &hearts; &hearts; Minulla käy ballerinojen kanssa samalla tavalla, Tory Burcheissakin on kärjet ihan naarmuilla ja kantapäässä kulumaa, sen vuoksi niitä nyt säästelenkin ja käytän arkiballerinoina Tiger of Swedenin perusmallisia ballerinoja. 🙂 200€ Toryn ballerinoista on älytön hinta, tai mistä tahansa ballerinoista oikeastaan. 😀 En raaski kuluttaa niitä puhki, koska tiedän että haluan samanlaiset tilalle mikäli noista aika jättäisi. Ennakoivaa säästöä siis. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *