Laukut pakattu – Nokka kohti New Yorkia!

Laukut on pakattu ja kaikki matkavalmistelut hoidettu, enää tarvitsee odotella että kello kulkee eteenpäin… 🙂 New Yorkiin on luvattu ihania ilmoja, päivälämpötila kipuaa jopa 30°c ja iltaisinkin päästään lähelle 20°c lukemia. Tein hieman hienosäätöä vaatteiden kanssa ja jätin pois kaiken “ylimääräisen”, kuten vyön ja korkkarit. Myös mustat pillifarkut tipahtivat pois kyydistä, sillä ilmat ovat niin lämpimät että paahdun niissä. Hienosäädön seurauksena matkalaukkuni keveni tuntuvasti ja päädyin lähtemään reissuun entistäkin pienemmällä kuormalla. 🙂

omakotivalkoinen_15092015_7785-2.jpg

omakotivalkoinen_15092015_7775.jpg

Tässä on kaikki mukaan ottamani tavarat, lukuunottamatta matkalaturia sekä muuntoadapteria, jotka lainaan siskontytöltä illalla kun näemme. Kaikki tavarat mahtuvat yhteen keskikokoiseen olkalaukkuun ja laukkuun sujahtaa mukavasti muutama pienikokoinen tuliaisostoskin. En usko että tulen shoppailemaan kovinkaan paljoa, mutta jos nyt niin hullunkurisesti käy että löydän Nycistä poikkeuksellisia ihanuuksia, ostan isomman laukun kotimatkalle, jonka pistän paluulennolla ruumaan. 🙂 Paikallisesta Prismasta aka K-Martista löytyy naurettavan halpoja laukkuja sekä matkailuun että shoppailuun, joten ostan sieltä sitten tarvittaessa veskan itselleni. Sumplimme Irinan kanssa paluupäivänä miten pakkaamme tavarat kotimatkalle, kuinka paljon niitä ostoksia tulikaan lopulta tehtyä… 🙂

omakotivalkoinen_15092015_7764_2.jpg

Marimekon Uusi Matkuri-laukku ei ehtinyt ilmestymään myyntiin, joten jouduin turvautumaan toisenlaiseen laukkuratkaisuun. En tahtonut maksaa varalaukusta maltaita, joten suuntasin Zaraan ja löysin edullisen ja kivan peruslaukun, joka sopii passelisti tämän hetkisiin tarpeisiini. Marimekon uusittu Matkuri on minulle ehdoton ykköslaukku ja sellaisen aion itselleni ostaa syksyn aikana… toivottavasti niillä Nycin matkasta säästyneillä shoppailudollareilla. 🙂

omakotivalkoinen_15092015_7766.jpg

omakotivalkoinen_15092015_87281.jpg

omakotivalkoinen_15092015_7783_2.jpg

Vaatetta lähtee mukaan arvioitua vähemmän, vain neljä paitaa, yhdet vaihtolegginsit, alusvaatetta ja sukkia sekä lempimekkoni, jonka kanssa kiskaisen jalkaani ballerinat. Lentovaatteina on rennon mukavaa, mutta siistiä päällepantavaa – pitkä trikoopusero, neuletakki ja neuleponcho. Jalassa leggarit, lentosukat ja Vagabondin tennarit, ranteessa kello ja käsivarressa laukku. 🙂 Ilman villasukkia en lähde ikinä mihinkään ja sellaiset sujautankin jalkaani jo heti koneessa. Kiitos siskolle ihanista uusista villasukista. ♥

omakotivalkoinen_15092015_7782_2.jpg

Kosmetiikkaa karsin myös, sillä en usko että jaksan alkaa puunaamaan silmämeikkiä tai lakkailemaan lohkeillutta kynsilakkaa vaikka tarveaineet mukana olisivatkin. 🙂 Puuteri, aurinkopuuteri, ripsari, kulmapaletti (toimii myös silmänrajauksena) sekä huulimeikkivälineet kulkevat hyvin 0,5L minigrip -pussissa ilman erillistä kosmetiikkapussukkaa. Samaan läjään mahtuu myös deodorantti, hammasharja (jolla pesen hampaat vielä ennen lähtöä) sekä kasvoille varaamani minipurkit Sensain putsaria ja kosteusvoidetta. 

omakotivalkoinen_15092015_7773_2.jpg

Reissukuvat tallentuvat Canonilta testaukseen saamallani EOS M3 -minikameralla. 16 gigan kokoisia muistikortteja varaan matkaan kaksin kappalein, toinen kulkee kameran sisällä ja toinen lompakossa. 🙂

omakotivalkoinen_15092015_7769.jpg

Rahat vaihdoin valmiiksi jo täällä päässä, sillä euron kurssi dollariin nähden on parempi. Samalla säästän häsläämiseen kuluvaa aikaa määränpäässä, kun ei tarvitse etsiä ja jonotella valuutanvaihtopisteelle. 🙂 Luottokortti tuo lisäturvaa matkalla, tosin tein periaatepäätöksen etten vinguta sitä muualla kuin hotellihuoneen varausmaksun yhteydessä. Saa nähdä millainen on itsekurini kun pääsen ystävän makutuomariksi vaatekaupoille kiertelemään. 😉 Minulla on yksi sisustukseen liittyvä motivaatioporkkana onneksi kotona odottamassa, joten saan hieman lisäpontta shoppailun rajoittamiseen ja järkevään ajatteluun kaikkien ihanuuksien vallatessa mieleni. 🙂

omakotivalkoinen_15092015_7786.jpg

Passi check, paperikopiot kaikista dokumenteista (x3) check, rahat vaihdettu check, kamera valmiina ja akut ladattuina check, matkatavarat pakattuina check… Ilta kuluu tyttöä haliessa ja suukotellessa, ikävä meinaa pukata päälle jo nyt, nyyh. On niin eri asia olla viisi yötä erossa tytöstä täällä kotiseudulla kuin matkustaa maailman ääriin kauas pois hänen luotaan. ♥ Hirmuinen parku tulee varmasti äitiltä huomenna aamulla kun viimeisen halin hänelle annan… Onneksi tyttö itse on niin jämpti ja lohduttelikin jo minua että “älä äiti nyt sure, ota vaikka minun uniriepu mukaan niin ei oo sitte niin ikävää siellä”. 🙂

Olen ajastanut muutamia postauksia matkan ajaksi, joten blogissa tapahtuu vaikken itse olekaan sorvin äärellä. Kommentteja en välttämättä saa julkaistuksi tien päältä, joten älkää ihmetelkö jos kommenttinne ei tule näkyviin kohtuullisessa ajassa. Kommentteihin vastailen vasta ensi viikolla kotiin päästyäni, joten siinäkin tulee nyt viivettä. 🙂 Kiireisimmissä asioissa minut tavoittaa parhaiten Facebookin inbox-viestillä sekä Instagramin kautta, jotka päivittyvät varmasti ahkeraan koko reissun ajan. 🙂 Klikkailkaahan siis itsenne seuraajiksi, jos ette vielä ole mukana tukijoukoissani. 🙂

Ihanaa viikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

28 kommenttia “Laukut pakattu – Nokka kohti New Yorkia!

  1. Mama: Ei ole ensimmäinen ulkomaanmatka. 🙂 Näin pitkällä en tosin kotoa ole koskaan ollut, 9h lentokoneessa onneksi menneen hyvin sillä huomasin että Finnairin leffavalikoimissa on sellaisia uutuuksia, jotka olisin tahtonut käydä katsomassa leffateatterissa, mutten koskaan ehtinyt. :)<br />
   <br />
   Kiitokset Mama! &hearts;&hearts;

 1. ihanaa matkaa :). Pakko kysyä tuosta laukusta, onko se nahkaa ja milloin ostit sen? Näyttää tosi kivalta peruslaukulta.

  1. heidi: laukku on keinonahkaa eli muovia. 🙂 Se on zaran syyskuun syksy-talvimallistosta ja kooltaan sellainen että sinne mahtuu 13&quot; läppärikin. 🙂

 2. Ihanaa syysmatkaa! Toivottavasti sää suosii teitä ja saatte viettää ihania päiviä, ja iltoja, New Yorkin humussa!<br />
  <br />
  Villasukat on ehdottomat matkalla. Upea sisko, kun neuloi uudet sukat!

 3. Oikein ihanaa matkas teille! Olen itse lähdössä New Yorkiin parin viikon kuluttua 😊 Matkakertomusta (ja -vinkkejä) odotellessa 😉

 4. Hei Miia! Olet muistaakseni sanonut puhdistavasi nahkasohvasi Universal Stonella.. miten tämä käytännössä tapahtuu? Tuskin siis hankaat sohvaa pesuainepaketin mukana tulevalla sienellä 😀 Kivaa reissua!

  1. NK: Kastelen mikrokuituisen liinan tai sellaisen froteisen vaalean pesulapasen vedellä ja vaahdotan Universal Stonella. Sitten vaan pyörivin liikkein puhdistan sohvan vaahdolla. Lopuksi pyyhin pesuaineen pois puhtaalla kostealla liinalla tai käsipyyhkeellä, huuhtelupyyhintää joutuu tekemään jonkin verran jotta pesuaineen saa pois. 🙂

 5. Oikein ihanaa matkaa ja nauttikaa lomastanne! Itse olen lähdössä reilun kolmen viikon päästä Lontooseen, joten kivaa on tiedossa täälläkin.

  1. Marja K: Lontoossa on paljon nähtävää ja koettavaa, sinne olisi kiva joskus reissata myös. 🙂 Big Ben on ihan ehdoton, ja punainen bussiajelu. 🙂

 6. Hauskaa matkaa! Odotan jo innolla NY-postauksia. Kadehdittavan pienellä kassilla olet kyllä matkaan lähdössä.

  1. Minttu: Näin jälkeen päin on hyvä todeta että osa oli tästäkin tavaramäärästä turhaa. 🙂 Juhlamekkoa, sukkahousuja ja korkkareita en käyttänyt ollenkaan, kuten en myöskään muistivihkoa, pikkulaukkua enkä meikkejä puuteria lukuunottamatta. 🙂 Ensi kerralla pakkaan vielä fiksummin. 🙂

 7. Upea juttu, että lähdet reissuun noin vähillä tavaroilla! Yleensä vain paljon matkustaneet osaavat sopeuttaa matkatavarat todelliseen tarpeeseen.<br />
  <br />
  New York on todella upea paikka. Se on ehdottomasti ihmisystävällisin miljoonakaupunki missä olen käynyt. Se on myös yksi niistä matkakohteista joihin pitää ehdottomasti palata. Voisin myös kuvitella jossain vaiheessa asuvani siellä :)<br />
  <br />
  Turvallista ja kokemusrikasta matkaa sinulle Miia!

  1. Hippu-76: Puolet noistakin tavaroista olivat lopulta ihan turhia. 🙂 Juhlamekko, korkkarit, sukkikset, muistivihko ja puuteria lukuunottamatta kaikki meikit olisin voinut jättää pois. 🙂

 8. Mä en ikinä onnistuisi tuossa. WOW! Ihanan pienet matkatavarat!<br />
  <br />
  Vaikka oikeastaan tärkeää on vaan varakengät (hankaaminen, kastuminen) ja sateen varalta, jos vaikka farkut kastuu, pitää olla muutakin päällepantavaa (=toiset housut). En siis ikinä jätä sen varaan, että sateella tai vaatteen pahasti likaannuttua/rikkoonnuttua siinä vaiheessa lähtisin ostoksille!<br />
  <br />
  Ihana kaupunki odottaa teitä. Huippulomaa!<br />
  <br />
  p.s. Saako kysyä: Onko lapsi muualla hoidossa vai onko mummi tai joku muu teillä tämän ajan? Lähinnä siis mietin, kun arkena ei varmaan miesystäväsi/lapsesi isä voi työaikana hoitaa? (Ja meillä siis lapsi yleensä aina saa jäädä omaan kotiinsa ja hoitaja tulee meille, jos on päivän tai pidempi poissaolo)

  1. Euroopassa: Meillä oli onnea matkassa, sillä saimme nauttia helteestä ja upeista ilmoista. 🙂 parina aamuna oli hieman vilpoisempaa ja jouduin pistämään pitkähihaista päälleni. 🙂 Ballerinoja käytin yhden kerran, ne olisin voinut jättää pois, kuten myös juhlavaatteet ja meikit. 🙂 Vain puuteria tuli laitettua, sekin aamulla ennen reissuun lähtöä joten olisin pärjännyt ilmankin. 🙂 Yhtään ei ehtinyt miettimään miltä näytti, tärkeintä oli että vaatteet olivat puhtaat eikä mikään kiristänyt, puristanut tai hangannut päivän aikana. Kävelimme irinan kanssa yli 25 000 askelta joka päivä, lähdimme aamuvarhaisella ja palasimme iltamyöhään. 🙂 Ihana reissu ja sydän jäi kyllä suurkaupunkiin. 🙂

  1. Krisse: Sisko neuloi minulle juuri uudet, tällä kertaa harmaansävyisestä langasta. 🙂 Lupaan kuvata ainakin ne. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *