Dumbo District & Brooklyn Brigde

Ensimmäisenä aamuna suuntasimme metrolla kohti Brooklynia ja jäimme pois York Streetin asemalla päästäksemme kätevästi Brooklyn Bridge Park -puistoon. Matkanvarrella pysähdyimme ihastelemaan DUMBOn (Down Under the Manhattan Bridge Overpass) aluetta, joka muistuttaa ulkoisesti hieman Helsingin Punavuorta. Kadunvarsilla oli monia pieniä kauppoja ja kahviloita, jotka kutsuivat kurkkaamaan sisälle. Manhattanin tapaan paikalliset ihmiset olivat äärettömän ystävällisiä ja bongasimme muutaman bloggaajankin, jotka ystävineen otattivat päivän asukuvia teollisuusmiljöössä. 🙂

Omakotivalkoinen_NewYork_0710_2.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0705.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0707.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0716.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0719.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0724.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0730.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_762819.jpg

Ruokimme kurnivat vatsamme paikallisen Foragers -luomukaupan antimilla puiston laidalla piknikillä istuksien. Kalkkunatäytteisellä leivällä oli kokoa ja yhdellä leivällä olisi ruokkinut kaksi nälkäistä turistia. 🙂 

Omakotivalkoinen_NewYork_0732.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_982982.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0754.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0755.jpg

Brooklyn Bridge Parkista näkee sekä Brooklynin että Manhattanin (Manhattan Bridge) näyttävät riippusillat. Siltojen koko sai haukkomaan henkeä, meillä Suomessa ei tälläistä nimittäin näe. 🙂 Vanhojen siltojen ympäristössä tuoksui aivan Linnanmäen vuoristoradalta, ihana patinoituneen teräksen ja vanhan puun sekoitus. ♥

Omakotivalkoinen_NewYork_0737.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0742.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0746.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0750.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0743.jpg

Brooklyn Bridge Parkista avautui upea näkymä Manhattanille ja sen pilvenpiirtäjien luomaan siluettiin. Tämä puistoalue on ehdottomasti vierailun arvoinen ja suosittelen rohkeasti hyppäämään metroon ja kävelemään puiston läpi kohti Brooklyn Bridgelle kulkevia portaita. 🙂

Omakotivalkoinen_NewYork_0757.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0770.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0771.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0774.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_2053.jpg

Pyysimme oletettavasti ranskalaista turistitiimiä ottamaan meistä kaverikuvan muistoksi mahtavasta elämyksestä. Silta on järisyttävän kokoinen, kuten myös vieressä harppova kaksimetrinen mies. 🙂 Aasialaisia lukuunottamatta ihmiset olivat pitkähköjä ja varsinkin liikennevaloruuhkassa jouduimme Irinan kanssa varvistelemaan ja kuikuilemaan tiekylttejä nähdäksemme eteemme. 🙂 

Omakotivalkoinen_NewYork_0776.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0777.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0781.jpg

Jalankulkijoille ja pyöräilijöille tehty kävelykatu sijaitsee autoväylän yläpuolella. Liikenteen aiheuttama keinahtelu tuntuu jalkapohjissa varsinkin riippusillan keskikohdalla. Ihmiset ovat kirjoittaneet sillan kaiteeseen terveisiä ja suosittelen ottamaan mukaan tussin, jolla voi ikuistaa oman vierailunsa tulevia turisteja tai tuttujaan varten. 🙂

Omakotivalkoinen_NewYork_0792.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0779.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0783.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0785.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0789.jpg

Aikomuksemme oli vierailla Vapaudenpatsaalla, mutta päätimme viime tipassa jättää sen väliin. Brooklyn Bridgeltä onneksi näki tämänkin kuuluisan maamerkin. 🙂

Omakotivalkoinen_NewYork_0791.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0797.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0803.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0805.jpg

Wall Streetin ja Financial Districtin alueella oli useita rakenteilla olevia pilvenpiirtäjiä, joiden työmiehiä oli mielenkiintoista seurata WTC Memory -vierailun yhteydessä. 

Omakotivalkoinen_NewYork_0806.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0808.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0814.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0815.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0818.jpg

Brooklyn Bridge oli ehdottomasti helteisen kävelylenkin arvoinen ja aion herätellä muistojani katsomalla uudestaan muutamat elokuvat, joiden tapahtumapaikkana kyseinen silta toimii. Saa nähdä millainen vaikutus elokuvilla on nyt, kun on päässyt fyysisesti vierailemaan paikanpäällä. 🙂

Manhattanin puolelle päästyämme suuntasimme suoraan World Trade Centerille, josta tulossa oma postaus heti huomenna. 🙂

Minulla on lisäksi teille iloisia ennakkouutisia – Aivan kohta starttaa Apollomatkojen järjestämä 500€ matkalahjakortin arvonta, sekä blogini nimellä toimiva alennuskoodi, jonka voi hyödyntää kaupunkimatkailuun. 🙂 Tästä tulossa ikioma postaus lisätietoineen ja ohjeineen loppuviikosta. 🙂

Ihanaa torstaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Apollomatkat)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

8 kommenttia “Dumbo District & Brooklyn Brigde

    1. Saraj: katselin eilen illalla uuden Robocobin (2014) ja vaikka se keskittyykin Washingtoniin, on maisemissa paljon yhtäläisyyksiä ja tuttuja elementtejä. 🙂 Myös kielen kuuleminen tuntuu tutummalta ja tekstityksen olisi voinut kokonaan jättää pois. 🙂 Saa nähdä millainen vaikutus on esim Paholainen Pukeutuu Pradaan leffalla, joka on kuvattu samalla alueella kuin missä vietimme Irinan kanssa 90% ajastamme Nycissä. 🙂 Lupaan tulla raportoimaan… 🙂

  1. Oijoi, aivan ihania kuvia ja näin monta postausta! ♥ Tulee ihan super-kova ikävä NYCiin! Kiva kuulla, että uskaltauduitte matkustamaan metrolla 🙂

    1. Syhi: Metrolla kulkeminen oli uskomattoman helppoa. 🙂 Ostimme 7pvän anytime -kortit ja kuljimme metrolla päivittäin ees sun taas, vain kerran menimme väärään metroon, olisi pitänyt valita local -metro joka pysähtyy useammalla asemalla mutta hyppäsimme kiireessä express-metroon, joka ohitti meidän "kotipysäkin" ja joiduimme palaamaan pari pysäkkiä taaksepäin. 🙂

  2. Täällä kipuillaan valtavan New York -ikävän kourissa, kirjoitin asiasta maanantaina blogiinkin! Eikä asiaa auttanut yhtään maanantain Matkachat Twitterissä, sen aiheena kun oli juurikin New York. Suosikkikaupunkini, johon palaan varmasti ♥.

    1. Ansku: Minullakin on hirmuinen ikävä sinne, juuri katselin uutta matkaa ja laitoin kalenteriin ensi kevään. 🙂 Saa nähdä mihin tämä ikävä tästä muotoutuu, tiesin jo ennakkoon että Nyc on paikka joka tuntuu omalta ja olin valitettavasti oikeassa. ♥ ♥ ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *