World Trade Center

World Trace Centerin muistoaltailla vieraileminen oli itselleni tärkein “nähtävyys” koko matkalta. ♥ Maailmanlaajuisesti vaikuttanut murhenäytelmä on yksi pahimmista koskaan tapahtuneista katastrofeista ja raunioilla vallitsi myötätuntoinen ja alakuloinen ilmapiiri näin 14 vuotta myöhemminkin. Itsekin herkistyin miettimään miten kauhea tilanne on torneissa liekkien keskellä ollut, tietäen ettei pelastajat pääse koskaan perille auttamaan. 🙁 Nöyräksi vetää… 

Omakotivalkoinen_NewYork_1001_2.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_1000.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0994.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0988.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_1012.jpg

WTC1 nimeä kantaneen pohjoistornin kohdalle rakennetun North Pool -muistoaltaan reunoille on kaiverrettu pohjoistornissa menehtyneiden nimet. Rauhoittava veden solina ja ilta-aurinko saivat monelle kyyneleen silmänurkkaan. ♥

Omakotivalkoinen_NewYork_0978_2.jpg

Vanhan WTC iskuissa vaurioituneen metroaseman tilalle on rakennettu uusi upea WTC Transportation Hub, jonka läpi kulkee metroja jokaiseen suuntaan. Espanjalaisen Santiago Calatravan suunnittelema asema on kokonaan valmis 17.12.2015. Ulkomuoto on saanut inspiraationsa lapsen kädestä lentoon lähtevästä linnusta ja se kuvastaa Ground Zeroksi nimetyn turmapaikan hengellisyyttä. 

Omakotivalkoinen_NewYork_0986.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0981.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_1017_2.jpg

Viime vuoden marraskuussa valmistunut One World Trade Center kunnioittaa olemuksellaan alkuperäistä samaa nimeä kantanutta pohjoistornia. Sen arkkitehtuurissa on useita symbolisia elementtejä, kuten identtinen korkeus pohjoistornin kanssa.

IMG_8666.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0996.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0992.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_0998.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_1029.jpg

Eteläisen tornin (WTC2) puolella rakennusten monimuotoisuus korostuu. Alueella on lukuisia rakennustyömaita ja rakenteilla olevia pilvenpiirtäjiä, jotka aikanaan paikkaavat WTC:n vanhojen tornien mukana hävinneitä toimistotiloja. 

Omakotivalkoinen_NewYork_1020.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_1035.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_1039.jpg

Omakotivalkoinen_NewYork_1041.jpg

Varsinainen WTC Memorial -museo jäi meiltä käymättä ajanpuutteen vuoksi ja seuraavalla visiitilläni aion ensimmäisenä suunnistaa sinne. Kyseinen museo sisältää paljon tietoa 9/11 iskuista sekä iskuissa menehtyneistä uhreista. Näkyvillä on myös WTC iskuissa pahasti vaurioitunut valtava seinärakennelma, joka pitää Hudson joen vesimassan poissa Manhattanilta…

WTC muistopuistoon ja Memorial museoon matkaaville suosittelen näiden alla olevien World Trade Center dokumenttien katsomista. Dokkareissa kuvataan mm. realiaikaisia tapahtumia, raunioiden raivaamistöitä ja käydään läpi sen vaikutuksia koko Manhattanin ja Financial Districtin alueeseen. 

https://www.youtube.com/watch?v=5020I7hvTDI

Huomenna starttaa Apollomatkojen 500€:n matkalahjakortin arvonta sekä blogini nimellä toimiva alennuskoodi, jonka voi käyttää Apollomatkojen kaupunkimatkoihin… esimerkiksi New Yorkin matkaan ja sen upeisiin nähtävyyksiin! ♥

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Apollomatkat)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

4 kommenttia “World Trade Center

    1. Jumili: Sydämen saa kirjoittamalla nämä kaksi peräkkäin ilman väliä < ja 3. ♥ ♥ ♥

  1. Memorial-museo oli itselleni ainakin aivan kauhean ahdistava paikka. Siellä oli rikki repeytyneitä pehmoleluja, ravintolan vääntyneitä haarukoita. Tuntui jotenkin, että haavat revitään auki…

    1. Helena: Olen kuullut että moni on kokenut olonsa ahdistuneeksi. Itse raunioista ei löytynyt juurikaan ehjiä tavaroita, ei esim ainuttakaan työpöytää tai tuolia. Muutama kenkä oli lentänyt hieman kauemmaksi sortuma-alueesta ja niitä paljon kuvattiinkin lehtiin silloin tapahtuman jälkeen. Jännä että ovat poimineet haarukoita ja pehmoleluja näytille, varsin outo valinta mielestäni, enkä ihmettele yhtään jos siellä ahdistuu. 🙁

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *