DIY – Harmaat loungeverhot

Ystäväni uuden kodin huonekorkeus hipoo paikoitellen jopa neljää metriä ja kaikki valmisverhot voitiin heti sulkea pois vaihtoehdoista. Kävimme yhdessä Eurokankaassa valikoimassa hänen makuuhuoneeseensa harmaan parisängyn kanssa yhteensopivaa kangasta ja ystävänpalveluksena ompelin hänelle kauniit pitkät loungeverhot. 🙂 

Omakotivalkoinen_07102015_7926.jpg

Omakotivalkoinen_07102015_7924.jpg

Valitsemamme kangas oli erittäin paksua ja jämäkkää, myös ulkokäyttöön soveltuvaa auringon haalistavalta vaikutukselta suojattua puuvillasekoitetta. Verhon taitteet oli helppo ommella ilman nuppineulojakin ja yhden verhon ompeluun meni reipas tunti. Ensimmäisenä vaiheena on verhon yläosan tuplataitoksen ja ripustusnauhan ompelu.

Omakotivalkoinen_07102015_7931.jpg

Omakotivalkoinen_07102015_7948.jpg

Omakotivalkoinen_07102015_7934.jpg

Valmis yläreuna näyttää siistiltä ja ripustuskoukut sujahtivat helposti oikeille paikoilleen ripustusnauhassa olevien merkkiviivojen avulla. Mitä harvemmassa on ripustuskoukut, sen suurempi on verhon aaltoliike. 

Omakotivalkoinen_07102015_7937.jpg

Alareunan taitoksen kanssa jouduin hieman säätämään, jotta verho ei menetä liikaa pituutta. Ompelin ensin taitteen kääntökohdasta yhteen käsittelyn helpottamiseksi ja sen jälkeen tein pienen päärmeen, joka jää taitteen sisäpuolelle sulkuompeleen jälkeen jemmaan.

Omakotivalkoinen_07102015_7950.jpg

Viimeisenä vaiheena siistin sivureunat perustaitoksella ja ompeleella. Verhojen leveydestä ei voinut ottaa enempää, joten en saanut tehtyä tuplataitosta. Verhokankaan pitkät sivut ovat onneksi purkautumattomia, joten ainoa pieni miinus on tuo hieman karvainen reuna joka onneksi piilottautuu näkymättömiin verhon takapuolelle. 🙂

Omakotivalkoinen_07102015_7939.jpg

Valmis alareuna sivuompeleineen näyttää hyvältä, vaikka itse sanonkin. 🙂 En erottaisi verhoa ompeleiden perusteella kaupan valmisverhoista, jos en tietäisi asiasta. 🙂

Omakotivalkoinen_07102015_7941.jpg

Parin tunnin työ ja ystävä saa ihanat aaltoilevat loungeverhot. 🙂 Sain luvan postailla teille hänen makuuhuoneestaan kun se sisustuksen osalta valmistuu, ja lopputuloksen valmiista verhoista ikkunassa näette silloin. 🙂

Ihanaa ja aurinkoista keskiviikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

14 kommenttia “DIY – Harmaat loungeverhot

  1. Hanna: Tykkään tarttua tuumasta toimeen ja vaikka välillä asiat eivät heti onnistukaan niin aina jää jotakin vinkkivitosta takataskuun tulevaa varten. 🙂 Verhoihin olen itse todella tyytyväinen, en itsekään ollut ihan varma työn tuloksesta kun ompelemaan aloin mutta hitsit hyvät verhot tuli ja siistit saumat sekä ompeleet. 🙂 Päätinkin alkaa ompelemaan kaikki verhoni jatkossa itse, saa suoraan juuri sellaiset kuin tahtoo ja oikeassa pituudessakin. 🙂

 1. Vitsi sä olet näppärä, upean siistiä jälkeä! Todellakin haluan nähdä miltä verhot näyttää paikoillaan 🙂

 2. Tosi upeat verhot! Olet kyllä taitava ompelija! Jatkossa vinkkinä voisin sanoa, että "ammattiompelijat" ompelevat sivusaumat ensimmäisenä (jos ne on tarpeen ommella). Ja alataitos tehdään yleensä noin 10 sentin saumavaralla. Jos tsekkaat "kaupanverhoja", nissä on aina verhon alalaidassa n.10-20 cm:n taitos. Mutta tiedä sitten mikä on tarpeellista, koska hienot verhot tulee tuolla sinunkin tyylilläsi! 🙂

  1. iina: Kangas oli niin painavaa ja jämäkkää että sain Eurokankaasta ohjeen tehdä mahdollisimman suuren taitteen alareunaan. Sivusaumojen osalta mietimme ystäväni kanssa, josko ne olisi voinut jättää kokonaan ompelematta, koska leveydestä ei olisi voinut ottaa mielellään senttiäkään. Itse kuitenkin päätin hieman omatoimisesti ommella nekin (tosin väärässä kohtaa), sillä reunan röpöläinen hapsutus oli minusta epäsiistin näköistä. 🙂 Ensi kerralla onnistun varmasti paremmin, ja asiatkin tulleen tehtyä oikeassa järjestyksessä. 😀

 3. Olisin kiinnostunut tietämään kankaan nimen. 🙂 Eli mikäli ystävälläsi tai sinulla olisi siitä tietoa olisin kovin kiitollinen. Voisin hankkia omaan makuuhuoneeseemme samaa verhokangasta.

  1. Henriikka: yritin selvittää kankaan merkkiä, mallia ja nimeä, mutta ystäväni on heittänyt kuitin menemään ja kangas on Eurokankaasti tilapäisesti loppu. He osaavat kuvan avulla löytää kyllä verhokankaan, hinta oli 29,90€ / metri ja se on todella jämäkkää ulkokäyttöön terassillekin sopivaa materiaalia joka on suojattu valon haalistavalta vaikutukselta. 🙂

  2. Voi, tuhannet kiitokset kuitenkin vaivannäöstä! 🙂 Eiköhän näillä tiedoilla oikea kangas löydy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *