Hyvää ruokaa, laatuaikaa & syksyn sävyjä!

Sain mahdollisuuden päästä maistelemaan chileläisen Cousino-Maculin täyteläistä Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon -punaviiniä, jonka ympärille rakensin pienen syksyisen viinitastingin naudan sisäfilepaisteineen sekä uunijuureksineen. Olen itse enemmän valkkarin ystävä ja punaviiniä tulee melko harvakseltaan sen vuoksi nautittua, mutta totta on että punaviini on parhaimmillaan juurikin syysaikaan lihapatojen ja -paistien lisukkeena. Lasillinen lakritsilta vivahtavaa tummanpunaista viiniä lämmitti ihanasti vatsanpohjassa ja maistui syksyisen kattauksen keskellä nautitun paistiaterian kanssa taivaalliselta. 

Omakotivalkoinen_20102015_8366_2.jpg

Omakotivalkoinen_20102015_8373.jpg

Omakotivalkoinen_20102015_8324.jpg

Ihana arki syntyy joskus hyvin pienillä asioilla – kattauksessa käytetyt koristukset kävimme poimimassa tytön kanssa lähimetsästä ja samalla saimme viettää kivan äiti-tytär-seikkailupäivän metsän keskellä samoillen. Koko perheen yhteistä laatuaikaa vietimme vuorostaan illalla hyvällä ruoalla herkutellen. En muista koska viikko olisi viimeksi alkanut näin leppoisissa merkeissä, yleensä maanantait ovat meidän perheessä kaoottisia ja kaaosta täynnä. 🙂

Omakotivalkoinen_20102015_8339.jpg

Omakotivalkoinen_20102015_8378.jpg

Omakotivalkoinen_20102015_8383.jpg

Luonto on täynnä ilmaisia koristeiksi kelpaavia irtolehtiä ja oksia…. Keräsimme maljakkoon kauniin punaiseksi muuttuneita marja-aronian oksia, joista riitti pienet pätkät myös servettien somisteeksi. Pöydällä on pieni kokoelma tytön keräämiä ruskan värjäämiä lehtiä, jotka asettelimme yhdessä pesun jälkeen pöydälle. 🙂

Omakotivalkoinen_20102015_8392.jpg

Omakotivalkoinen_20102015_872837681.jpg

Antiguas Reservas Cabernet Sauvignon on klassinen lihaviini ja sen täyteläisyys korostuu erityisesti tuhtien pihvien, riistan ja pororuokien yhteydessä nautittuna. Myös vahvojen juustojen kanssa se sopii erinomaisesti samaan pöytään. Jälkimaussa vivahtaa lakritsin lisäksi suklaisuus, joten itse yhdistäisin tämän klassisen punaviinin myös tummasta suklaasta valmistettujen makeisten ja jälkiruokien kanssa… ja maistuu se toki sellaisenaankin pimenevien iltojen lämmikkeenä. 

Omakotivalkoinen_20102015_8344.jpg

Omakotivalkoinen_20102015_8334.jpg

Omakotivalkoinen_20102015_8364.jpg

Makoisaa viikkoa kaikille ja tunnelmallista tiistai-iltaa!

Miia_signerina2015.jpg

(Yhteistyössä: Cousino Macul / Norex Spirits)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

Hyvää ruokaa, laatuaikaa & syksyn sävyjä!” kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *