Ranskalainen manikyyri – ohjeet!

Rakastan ranskalaista manikyyriä ja kauniin luonnollista lopputulosta, joka sopii kaikkeen pukeutumiseen arjen verkkarilookista juhla-asuun. Ranskis on yllättävän helppo tehdä itsekin, hyödyntämällä muutamaa niksiä…

Omakotivalkoinen_23102015_8511_2.jpg

Omakotivalkoinen_23102015_8426.jpg

Olen aikaisemmin tehnyt ranskikseni tavallisilla kynsilakoilla ja maalarinteippipaloilla, mutta siskoni suosituksesta ostin itselleni Mavalan French Manicure -setin ja ihastuin sen helppouteen sekä valmiisiin kärkiteippeihin. Kärkiteippejä myydään toki myös erikseen, eli jos sinulta jo löytyy nude ja valkoinen kynsilakka, säästät sievoisen summan kun ostat pelkästään paketillisen kärkiteippejä (ellet tahdo alkaa tuunaamaan niitä itse teipistä :)). Myös kynnen pintaa tasoittava manikyyriviila on tässä tarpeen, kaunein lopputulos syntyy aina puhtaaseen, sileään ja kiillotettuun kynteen. 

Omakotivalkoinen_23102015_8428_2.jpg

Omakotivalkoinen_23102015_8430_2.jpg

Ensimmäisenä etappina poistetaan kynsistä vanhat lakat. Suosittelen pyyhkäisemään myös lakkaamattoman kynnen kynsilakanpoistoaineella, jotta ylimääräinen rasva irtoaa. Pese kädet huolellisesti lakanpoiston jälkeen, ja jos sinulla on aikaa, voit liottaa käsiä lämpimässä vedessä kymmenisen minuuttia pehmeentääksesi kynsinauhat. Käytä kynsinauhoille tarkoitettua puutikkua niiden muotoiluun ja rasvaa huolella. Oliiviöljypisara on loistava kynsinauhavoide. 

Omakotivalkoinen_23102015_8434_2.jpg

Omakotivalkoinen_23102015_8435.jpg

Viilaa kynnet haluttuun muotoon ja käy ne läpi erillisellä manikyyriviilalla – tasoitus ja puhdistus, siloitus ja lopuksi kiillotus. Kiillotus suojaa kynttä lakan aiheuttamalta värjääntymiseltä ja antaa paremman levittyvyyden kynsilakalle. 

Omakotivalkoinen_23102015_8439.jpg

Omakotivalkoinen_23102015_8455_2.jpg

Omakotivalkoinen_23102015_8462_2.jpg

Omakotivalkoinen_23102015_8474.jpg

Asettele kärkitarrat kynsille ja paina ne tiukasti kiinni, jottei kärkilakka pääse livahtamaan tarran alle. Lakkaa kynnen kärki valkoisella lakalla normaaliin tapaan pystysuorin pienin vedoin tai vaihtoehtoisesti poikittaissuunnassa yhdellä pitkällä vedolla. Poista kärkitarrat välittömästi lakkauksen jälkeen, itse suosittelen poistamaan ne yksitellen aina kun kärkilakka on levitetty. Näin lakan reunasta tulee tasainen. Anna kuivaa rauhassa. 

Omakotivalkoinen_23102015_8480_2.jpg

Omakotivalkoinen_23102015_8495.jpg

Kun kärki on täysin kuivunut, lakkaa kynnelle kerros tai kaksi nuden sävyistä kynsilakkaa. Levitä nudelakka koko kynnelle, myös valkoisen kärjen päälle. Jos haluat luonnollisemman lopputuloksen, lakkaa nudea kaksi kerrosta. 

Omakotivalkoinen_23102015_8504_2.jpg

En ole koskaan innotunut pikakuivattajista, mutta Mavalan manikyyrisetin mukana tullut pikakuivattava päällyslakka toimi juuri kuten lupasi. Kuivumisaika lyheni alle viiteen minuuttiin ja suosittelen tätä kyseistä tuotetta lämpimästi kaikille lakkailijoille. 🙂

Omakotivalkoinen_23102015_8526.jpg

Koko projektiin kului aikaa noin 20 minuuttia + kynsinauhojen pehmennys ja siistiminen, josta itse lintsasin. 🙂 Valmiit kynnet ovat nätit, luonnolliset ja siistit… näillä kelpaa astella vaikka alttarille. 🙂

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

Miia / Oma Koti Valkoinen - -

4 kommenttia “Ranskalainen manikyyri – ohjeet!

  1. Kauniit kynnet! Itse olen tehnyt ranskikset juuri tuolla Mavalan setillä. Nyt itselläni sellac kestolakkaus kynsissäni. Siitä olen tykännyt, niin huolitellut ja kauniit kynnet.

    1. Aikku: Kestolakkaus on UV-uunissa kovetettava kynsilakkaus, joka vastaa kestävyydeltään geelitekniikalla tehtyjä rakennekynsiä. kestplakkauspaketteja voi ostaa myös kotikäyttöön, niitä myy mm. Stockmann ja Sokos, joilla valikoimissaan useamman eri valmistajan kestolakkaussetit uv-valokoneineen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *