Tuunailua tyylillä – Työkalut ajantasalle!

Olen kova nikkaroimaan, mutta huono hankkimaan kunnollisia työvälineitä… aina on löytynyt konsti hoitaa hommat, vaikkei oikeanlaista vekotinta ole nurkista löytynyt. Olen mm. korvannut pienen ristipäämeisselin Fiskarsin kynsisaksilla tai pinseteillä, lätkinyt pakkelia seinään tasoituslastan sijasta pankkikortilla ja vasaran puutteessa nakuttanut nauloja kiinni rikkinäisten pihtien kärjellä. 🙂 Clas Ohlsonilla kehysostoksilla käydessäni bongasin kivoja työkalusettejä – selvästi naisille suunnattuja, sillä värivaihtoehtoina niissä oli mustavalkoinen ja musta-pinkki. Kivan ulkomuodon lisäksi hintakin oli sen verran kiva, että tulin viimein järkiini ja hankin remonttinaisen tarvitsemat tyylikkäät työvehkeet… 🙂

Omakotivalkoinen_05112015_8821_2.jpg

Omakotivalkoinen_05112015_8809.jpg

Omakotivalkoinen_05112015_8814.jpg

Omakotivalkoinen_05112015_8832.jpg

Ruuvimeisselit pääsivät hetipaikalla testiin tytön huoneen remppaamisen yhteydessä. Vanha pyöristynyt Prismasta ostettu ruuvarini (se ainoa ehjä) jäi ansaitusti eläkkeelle uudenkarhean mustavalkoisen meisselisetin korvatessa sen sekä kynsisaksiviritelmäni. 🙂 Kumimaisesta materiaalista valmistettu kädensija on mukava kämmentä vasten, siitä saa hyvän otteen eikä ruuvarin kärkikään ole sen hullumpi… hyvin kääntyy tiukempaankin kierretty ja hieman pyöristynyt ruuvi irti seinästä. 🙂

Omakotivalkoinen_05112015_8836.jpg

Eurokaupasta vuonna nakki ja muusi ostettu vanha vasarani irtisanoi itsensä jo pari vuotta sitten ja siitä asti olen pärjäillyt sinnikkäästi ilman. Olen vedellyt ruuveja ja tulppia ulos seinästä patenttiratkaisuja sekä vetovoimaa hyödyntäen, hakannut nauloja kaappien taustalevyihin milloin milläkin vimpaimella. 🙂 Onhan minun pitänyt tietysti ostaa uusi vasara vanhan tilalle… mutta se aina unohtui, ja unohtui. 🙂 Nyt onkin sitten semmoinen moukari, että selviän jatkossa mistä tahansa tenkkapoosta. 🙂

Omakotivalkoinen_05112015_8834.jpg

Olen monesti kaivannut pienempää vatupassia, kuin se blogin remppakuvissakin usein nähty keltainen iso rohjake. BEDesignin Deer -seinähyllyn kiinnitys oli juuri sellainen hetki, joka olisi säästänyt sähellykseen menneestä ajasta 80%, eli tunnin. Hyllyssä on niin paljon vinoja pintoja ja lokeroita ettei isoa vatupassia saanut mihinkään kunnolla, sen vuoksi mentiin lopulta silmämääräisesti ja hylly on aavistuksen vinkurassa. 🙂

Omakotivalkoinen_05112015_8829.jpg

Tämän metrimitan kanssa olin vain ja ainoastaan turhamainen, sillä minulla oli entuudestaan ihan kelvollinen ja toimiva mitta. 🙂 Minun oli vaan pakko saada sävysävyyn sopiva kapistus kokoelmaani ja sen myötä vanha neonvihreä mittani saa siirtyä siskontytön tulevia tarpeita varten. 🙂

Omakotivalkoinen_05112015_8824.jpg

Omakotivalkoinen_05112015_8811.jpg

Clasulta siis löytyy tämmöisiä tyylikkäämpiäkin tarvikkeita kotituunailijoille ja sisustelijoille. Laatu ei tietenkään ole ammattilaistasoa, mutta minun käyttötarpeisiini nämä sopivat oikein mallikkaasti. 🙂 Eipä ole muuten yhtään hassumpi joululahjaideakaan esimerkiksi omaan kotiin muuttaneelle tai muuttavalle nuorelle, tämmöiset kun usein unohtuvat ja ne tulevat mieleen vasta kun niitä tarvitaan. 🙂

Kivaa iltaa kaikille! 

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

10 kommenttia “Tuunailua tyylillä – Työkalut ajantasalle!

  1. kkkkkkkkk: Ikean setti vaikuttaa myös hyvältä. :)<br />
   <br />
   Miehen työkalut ovat niin rähjäisiä ja osa hukkunut vuosien varrella, että meisseliosaston hankkiminen ja ylläpito on minun harteillani. 🙂 Minä olen yleensä se joka niitä käyttääkin, koska olen tee-se-itse-nainen. 🙂

 1. Hei Miia!<br />
  Kiva postaus. Välineet ovat tosi kauniita. Siivoilin pari päivää sitten työkalulaatikkoa ja totesin, että voi hitsi mitä roinaa. Miehen juttuja ja ties miltä vuosikymmeneltä. Näytin postaustasi hänelle ja hänkin innostui ruuvinvääntimien<br />
  päiden lukuisasta vaihtomahdollisuudesta. Oli menossa muutenkin Glasulle, joten jännityksellä odottelen tuleeko meillekin &quot;designmeisselit&quot;. Saisi tulla.<br />
  Hyvää viikonloppua!<br />
  t. Toinen diy-nainen

  1. Raili: Työkalujen kanssa on vähän sama juttu kuin siivoustarvikkeidenkin, on tärkeää että ne ovat hyvät ja mukavat käyttää. 🙂 Kiva ulkonäkökään ei ole pahitteeksi. :D<br />
   <br />
   Miksihän työkaluissa ja sporttivaatteissa on sama trendi, että mitä värikkäämpi ja neonkirkkaampi, sen parempi?!? Työkaluseteissäkin on just näitä limenvihreitä, kirkkaan oransseja ja pinkkejä värejä… Löytyväthän ne tietysti paremmin työkalulaatikosta (tai sporttivaatteet lipastosta), mutta jos kaikki on yhtä värien pirskahtelua niin eipä siitä paljoa hyötyä ole. 😀 Mustavalkoinen on aina hyvä, ruuvimeisselissäkin. 😀

 2. Kyllä jokainen nainen tarvitsee oman työkalusetin! Itsekin kävin ostamassa omat ruuvarit, kun tuskastuin mieheni (omasta mielestäni huonoihin) työkaluihin. 😀 Ja on siinä eroa eli siinä suhteessa vaihtamalla paranee! 😉 Tuo pieni vatupassi on kyllä söpö. Täytyykin laittaa harkintaan, kun meiltäkin löytyy vain se ns. normaalikoko.<br />
  <br />
  Miten muuten sille juicy salif -pusertimellesi kävi? Mainitsit jossain vanhassa postauksessa, että sen teräspinta lähti irti. Miten tämä on mahdollista? Itselläkin on tuo ihana puserrin jo ollut 15 vuotta, mutta monta kertaa en ole sitä vielä käyttänyt, kun harvemmin jaksan mehuja puristella. Joskus luulin pinnan menneen pilalle, kun en ollut sitä heti putsannut käytön jälkeen, mutta kyllä se sitten palautuikin normaaliksi. Mutta että pinta lähtisi irti? Kauhistuttaa jo ajatuskin. :-/ Saitko muuten uuden hullareilta? Itseä houkuttaisi se valkoinen versio tuon klassikon rinnalle, mutta järki pistää vastaan, kun en tuota nykyistäkään niin usein käytä. Mutta kun se valkoinen olisi niin kaunis…. 😀

  1. Aamu: Niin tarvitsee! 🙂 Pieni vatupassi on ollut ihan loistava, se mahtuu moneen paikkaan ja on helppo käsitellä yhdelläkin kädellä (juuri katon rajassa sillä mittailin ja käytössä oli vain toinen käsi, isommalla vatupassilla en olisi onnistunut). :)<br />
   <br />
   Jätin pusertimen fairy-veteen likoomaan kun en saanut harjalla kuivunutta appelsiinia siitä irti. Unohdin sen sinne muutamaksi tunniksi ja sen seurauksena kun sitä huuhtelin ja harjasin niin pinta lähti irti. Kävin tekemässä siitä reklamaation, mutta eivät hyväksyneet sitä. Pesin sen kuulemma koneessa, mikä on kiellettyä, eikä myöskään pidä paikkaansa sillä olen käyttänyt puserrintani jo vuosia ja osaan lukea ohjeet. 😀 Jäi vähän ikävä fiilis tuosta reklamaatiotapauksesta ja sen vastaanottamisesta myyjän osalta. Ystävällisemmällä asenteella ja 10% alennuksella olisin ostanut uuden tilalle jo silloin reklaa tehdessäni… Nyt ei tehnyt mieli antaa rahojani tuolle myyjälle, jätin vanhan pusertimen sinne, käskin heittämään roskiin ja lampsin ulos kaupasta pahalla mielellä. <br />
   <br />
   Valkoinen on todella nätti! &hearts; &hearts;

 3. Kiitos hyvästä vinkistä! :)<br />
  <br />
  Minäkään en ole koskaan omistanut minkäännäköisiä työkaluja, vaan käyttänyt milloin mitäkin vempainta korvaamaan niitä. 😀 Pari ruuvimeisseliä sentään löytyy, nekin iskältä saatuja, ikivanhoja ja rumia. <br />
  <br />
  Tänää kaupungilla käydessäni tein Clasulta muutaman hankinnan. Jes! 🙂

  1. Leena: Sama vika ollut minullakin, toisten vanhoja olen käyttänyt ja ne ovat olleet yleensä jo siinä kunnossa ettei ruuvit käänny tai naulat naulaannu suoraan (kun kärki kulunut vinoksi). Hyvät perustyökalut satunnaiseen käyttöön eivät maksa kuin muutamia euroja. Minäkin olen pihistellyt ihan ihmeellisistä syistä juuri työkalujen kanssa, vaikka oikeasti niistä olisi enemmän hyötyä ja iloa kun ne olisivat hyväkuntoiset. 🙂 Onneksi asia on nyt korjattu. 🙂

  1. irina: Mattimyöhänen täällä hei! 😀 Kiitokset, suolasaippua oli ihana ylläri, tykkäsin kovasti. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *