Paikka peilaamiselle!

Makuuhuoneen peilipuute on ollut olemassa niin kauan kuin muistan, eli makkarin kiinteiden ja massiivisten vaatekaappien poistamisesta asti vuodesta 2009. Välillä asia on ollut mielessä enemmän ja toisinaan tarve on hautautunut muiden juttujen alle. Toissa kesänä vatvoin kahden eri seinäpeilin kanssa – olisinko ostanut kokovartalopeilin vai pienemmän peilin silloisen String-säilytyssysteemin sisälle kiinnitettäväksi. Asia hautui vuodenpäivät ja viime kesänä kallistuin lopulta pienempään peiliin, jatkaen kahden eri mallin välillä pähkäilyä (aiheesta lisää TÄÄLLÄ). En saanut kuitenkaan tehtyä päätöstä asian suhteen, mikä näin jälkikäteen oli erittäin hyvä juttu, sillä Stringit siirtyivät lokakuussa olohuoneeseen…

Omakotivalkoinen_01122015_9326_2.jpg

Omakotivalkoinen_01122015_9329.jpg

Oksarekin comebackin yhteydessä päätin, että seinäpeili pitää nyt saada. Eteisessä on meidän kodin ainoat peilit (jos ei kylpyhuoneen peiliä lasketa) ja on erittäin epäkäytännöllistä ravata makuuhuoneen ja eteisen väliä peilaamassa itseään pukeutumisen ja meikkaamisen yhteydessä. Muuramen uuden kaapin sijoittaminen makuuhuoneeseen oksarekin tilalle sai asioihin hieman vauhtia, päädyin jättämään ei-niin-tarpeellisen Aj -seinävalaisimen vielä kauppaan ja ostin järkiperusteisesti Artekin Aalto 192A -peilin sen sijaan. ♥

Omakotivalkoinen_01122015_9338.jpg

Omakotivalkoinen_01122015_9333.jpg

Kiinnitän peilin seinälle niin, että sen yläreuna on samalla tasolla kaapin kanssa. Pidän makuuhuoneen ovea yleensä aina auki, jolloin peili jää avoimen oven taakse piiloon ja yleisilme pysyy yksinkertaisena. Vielä kun saisin porakoneeni takaisin lainasta niin pääsisin surruttamaan seinälle reiän ripustusta varten… toivottavasti ennen joulua. 🙂

Omakotivalkoinen_01122015_9331.jpg

Muutama lukija kummasteli viime kuussa kirjoittamani ostoslista-postauksen yhteydessä tätä Artekin peiliä – miksi sen pitää olla Artekin ja eikö tilalle kävisi mikä tahansa valkoinen peili. 🙂 Tähän vastaukseni on että tottakai mikä tahansa valkoisella kehyksellä varustettu peili olisi kelvannut ja ajanut ihan saman asian ulkoisesti. Edullisimmat samaa kokoluokkaa olevat peilit löytyvät Ikeasta ja Anttilasta, mutta selvää on että laatu ei ole läheskään samalla tasolla. Artekin Aalto 192A -peili on erittäin korkealle arvostamani Alvar Aallon vuonna 1939 suunnittelema, se on pitkulaisten peruspeilien esiäiti ja edellä mainittujen seikkojen lisäksi se tärkein juttu – peili on valmistettu Suomessa, suomalaisessa yrityksessä suomalaisena puusepäntyönä. ♥

Tavaran merkki ei ole tärkeää, mutta ajatus ja idea tavaran taustalla on ja se korostuu erityisesti huonekaluissa. Kiinan tuotannossa ei ole mitään pahaa ja moni laadustaan tarkka suomalainen yrityskin on siirtänyt sinne tuotevalmistuksensa. Itse tahdon mahdollisuuksien mukaan tukea suomalaista tuotantoa sekä suomalaisia yrittäjiä, suunnittelijoita, työntekijöitä ja kädentaitajia. Artekin peilin ja Kanto-telineen lisäksi omistan useita muitakin Suomessa valmistettuja tuotteita, kuten Muuramen kalusteet, BEdesignin Deer-seinähyllyn, Iittalan Vakka-laatikot, AVA Roomin lastensängyn, Joutsenen untuvatyynyt ja -peitot sekä lukuisia piensisustustavaroita. Pienistä puroista kasvaa suuri joki, vai miten se sananlasku nyt menikään. 🙂

Ihanaa tiistaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Postaus sisältää mainoslinkkejä)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

18 kommenttia “Paikka peilaamiselle!

 1. Onnea tästä upeasta hankinnasta! Peli tulee varmaan olemaan kiinteä osa sisustustasi vielä kiikkustuolissa istuessasi. Ihania pelailuhetkiä!

  1. Anneli: Upea on ja sen edessä kelpaa kyllä peilailla ! :)<br />
   <br />
   En ihan noin pitkälle suunnittele elämää tai kodin sisustusta (oletuksena että elän vanhaksi), mutta eiköhän tuo peili ainakin siihen asti oman kodin seinää korista kunnes tyttö muuttaa omilleen, eli sellaiset 13v vähintäänkin. 🙂 Klassikko on klassikko tulevaisuudessakin. &hearts;

 2. Onnea täältäkin uudesta upeasta peilihankinnasta! Minullakin tämä peili, toki puunvärisenä, ja kyllä on hyvä peilata. Valkoinen peili on todella tyylikäs ja kaunis!!!

  1. Johlin: Kiitokset, sinullakin loistava peilivalinta. 🙂 Näin tukevaa peiliä en ole koskaan omistanutkaan, herttinen kun paketti painoi. :))

  1. mm: Olen luovuttanut Kärkkäiselle korvausta vastaan oikeudet käyttää kuviani Luhdan Pilvi-päiväpeiton tuotekuvituksena sekä verkkokaupassa että printtimediassa, eli ihan luvallisesti ovat kuvat heillä käytössään. 🙂 Muuta yhteistyötä en ole tehnyt kummankaan tahon kanssa. 🙂

  2. Aa, aivan! 🙂 Joo, noi on tosi kivoja ja myyvän näköisiä kuvia, jos se nyt on oikea sana. 😀 <br />
   Onko tuo kaappi nyt tullu jäädäkseen tuohon makuuhuoneeseen? en ilmeisesti oo lukenu kovin tarkkaan viime aikoina…:D sori jos oot vastannu jo jossain.

  3. mm: Luhdan omat tuotekuvat on aika huonoja, lähinnä lähikuvia päiväpeiton reunasta ja Kärkkäinen tahtoi sivuilleen sellaisen otoksen jossa näkyisi päiväpeitto oikeassa ympäristössä ja kokonaisena. 🙂 Hassua on katsoa omaa makuuhuonetta muualla kuin omassa blogissa. :)<br />
   <br />
   Muuramen kaappi tuli jäädäkseen ja se oli mielestäni niin ihana makuuhuoneessa että sinnehän sen sitten laitoin. 🙂 Ajattelin viritellä vitriiniin huomaamattoman led-valolistan, vähän extratunnelmaa makuusoppeen. &hearts;

  4. Nii, tuossa näkyy kyllä hyvin tuon päiväpeiton muhkeus. Uskon tuon että outoa nähä omia kuvia. 😀 Vaikka olisiki tietoinen.<br />
   <br />
   Pakko vielä kysyä mihin se oksarekki meni, eikö se ollu tässä välissä takaisin hetken? Tietenkin tuo kaappi on varmaan käytännöllinen, saa laatikoihin tavarat, mutta jotenki tuo näyttää siltä että sopis paremmin jonnekin olohuoneeseen/ruokahuoneeseen. <br />
   Mutta led-lista kuulostaa hyvältä, ois kiinnostavaa nähdä miten se laitetaan!

  5. mm: vein oksan takaisin varastoon, en raaski siitä luopua varmaan koskaan. 🙂 En halua tehdä reikää kaapin kylkeen saadakseni led-valoon virtaa joten selvittelen parhaillaan millaisella ratkaisulla voisin valaistuksen toteuttaa. Löytämäni patterikäyttöiset led-listat ovat olleet hieman sinertäviä ja vähän halvan oloisia, mutten luovuta vaan jatkan etsintää. 🙂

 3. Hienoa, että liputat suomalaisia tuotteita! Näinä aikoina on mielestäni hyvä &quot;tuhlata&quot; kotimaisiin tuotteisiin ja pitää talouden rattaat pyörimässä. Hyvä!<br />
  Ps. Minua alkoi naurattamaan tuo, että onko makuuhuone nyt Muurame-kaapiston lopullinen paikka. En ymmärrä, millä trukilla olet sitä ympäri huoneistoa siirrellyt, mutta on siinä ollut ihan jumalaton työ!

  1. Hanna: Kotimaisiin tuotteisiin tuhlaan mielelläni, varsinkin jos tuote on kotimaisuusasteeltaan 100%nen. 🙂 Peilin osalta rahavirtani yltää puusepälle asti, vaikkakin hän lienee saaneen oman osuutensa kyseisen peilin valmistamisesta jo aikaa sitten… en tiedä kuinka suurissa erissä näitä valmistetaan ja kuinka pitkään peili on ollut varastoituna kaupassa ennen kuin matkasi minulle. :)<br />
   <br />
   Muuramen kaappi painaa kokonaisuudessaan 200kg, mutta onneksi se koostuu pienemmistä moduuleista joita nipin napin jaksoin nostella. 🙂 Olin kyllä niin rikki seuraavan viikon siirtelyrumban jälkeen, huomasi hyvin etten yleensä nostele tuollaisia 30-50kg painoisia kaappeja. 😀 Ainut ongelmallisempi nostettava oli tuo vitriinikaappi kun se on niin leveä ettei sen ympäriltä saanut otetta. Irrotin lasiovet sen siirtämistä varten ja käytin tuolia apuna nostaakseni vitriinin alas tuosta laatikoston päältä. Sitten vaan ylälevystä kiinni ja reisivoimalla omaa kroppaa vastapainona käyttäen sipsuttelin miniaskelilla kaappi reisien päällä toiseen huoneeseen… 🙂 Melkoista akrobatiaa se vaati mutta hyvin onnistuin eikä tullut naarmun naarmua mihinkään (olen supertarkka kalusteiden kanssa ettei ne kärsi). 🙂

 4. Nyt minunkin pitää kysyä yhden kuvan perään. Eksyin yksi päivä Hämeenlinnalaisen kukkakaupan kotisivuille ja voisin vannoa että yksi heidän kuvistaan on sinun blogista. <a rel="external nofollow" href="http://www.kulkurinhorsma.fi&quot; target="_blank">www.kulkurinhorsma.fi</a> ja kohdassa viherkasvit. Onko vain sattumalta samanlainen vai oletko tehnyt heidänkin kanssaan yhteistyötä?

  1. Jutta: Kiitokset ilmoituksestasi! &hearts; Minun pitikin sinulle jo aikaisemmin tulla vastaamaan, mutta se unohtui kaiken hössötyksen keskellä. &hearts;<br />
   <br />
   Tuo kuva on luvattomasti lainattu ja selvittelin asiaa sekä kulkurin horsman että heidän sivunsa tehneen yrityksen kanssa. Kulkurin Horsma on ostanut kotisivujen teettämisen JK Web Design nimiseltä toimijalta, joka on luvattomasti kopioinut kuvan netistä osana maksullista palveluaan. Kyseinen kotivutuottaja ei tunne lainkaan tekijänoikeusasioita ja omasta mielestään hänellä on oikeus käyttää minun kuvaani, koska en ole erikseen sitä blogissani kieltänyt. Kulkurin Horsma joutui ikävään välikäteen tässä asiassa ja haluan painottaa että he eivät ole syyllistyneet väärinkäytökseen, vaan ovat olleet siinä uskossa että ammatikseen kotisivuja tekevä henkilö oli ammattitaitoinen ja vastuullinen, ja oli hankkinut asianmukaiset luvat kuvien käyttämiseen. Kiitokset sinulle tarkkasilmäiselle ihmiselle! &hearts; &hearts; &hearts;

 5. Hyvä idea laittaa peili makuuhuoneeseen. Mielestäni olisit voinut hankkia suuremman kokoisen (pitemmän mallisen) peilin. Peili on käytönnöllinen ja mitä suurempi, sitä avaramman näköistä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *