Housuvinkki – Siistit, joustavat & loistavat farkut!

Olen ollut legginsien vakkarikäyttäjä jo vuodesta 2008 asti kun moiset naistenkalsongit tulivat muotiin. 🙂 Legginsien joustavuus ja mukavuus sai aikaan sen, että hylkäsin kokonaan lähes kaikki muut housuvaihtoehdot, eritoten farkut, jotka tuntuivat puristavan ja kiristävän joka suunnasta. Hieman kiiltävät, pikimustat ja täysin peittävät Vilan Surface -lempileggarini (joita olen omistanut 8 vuoden sisällä noin kymmenet) löysivät arvoisensa korvaajan vasta tänä syksynä… yllättävää kyllä pillifarkuista, joita olen pitänyt niin paljon että ne alkavat jo virttymään. 🙂

Zara_farkut223.jpg

7675304800_6_1_122.jpg

Kyseessä ovat Zaran Basic-malliston extrajoustavat ja erittäin pehmeät kapealahkeiset 39,95€ kustantavat maagiset farkut. Materiaalin joustavuus ja pehmeys tulee lycrasta ja housut sujahtavat jalkaan yhtä helposti kuin legginsit. Normaalilla vyötäröllä varustetut housut istuvat takamuksesta hyvin, eikä kaupan hyllyillä kyykkiessäkään tarvitse varoa alushousujen vilkkumista. Lahje on aika kapea, muttei onneksi sellaista nuorison nuolevaa mallia – puolipohkeesta alkaen lahje suoristuu ja pieni löysyys tekee kivat rypyt nilkan ympärille. Alla olevissa takkikuvissa nämä kyseiset housut ovat jalassani Vagabondin nilkkureiden kanssa, ei ole yhtään liian pillipunttiset ainakaan omaan makuuni. 🙂

Omakotivalkoinen_Zara_farkut.jpg

IMG_2642.jpg

Yritin räpsäistä teille puhelimella kuvan housunlahkeista, mutta mustia vaatteita on vaikea saada kontrastivääristymän vuoksi näkymään kunnolla keinovalossa. Kannattaa tosiaan käydä Zaran liikkeessä sovittamassa näitä farkkuja, jos etsit ulkoisesti siistejä toimistotyöhön ja asiakastapaamisiinkin kelpaavia perusfarkkuja, jotka kuitenkin tuntuvat päällä ihan jumppatrikoilta. 🙂 Näitä on saatava ehdottomasti toisetkin, ettei vanhat kulu kokonaan puhki päivittäisellä pitämisellä. 

Huomenna jatketaan hieman saman tyylisellä aiheella, sillä luvassa on oloiluvaatepostaus (ja vähän joululahjajuttujakin). 🙂 Ihanaa myöhäisiltaa kaikille iltakukkujille ja hyvät huomenet aamuvirkuille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

12 kommenttia “Housuvinkki – Siistit, joustavat & loistavat farkut!

 1. Kiitos vinkistä! Ite oon pitäny Gina Tricotin Molly-leggingsejä, joita saa tummansinisinä ja mustina hintaan 34,95€, mutta ne kuluu mulla puhki puolessa vuodessa 🙂

  1. Heidi: Mollyt taitavat olla puuvillasekoitusta? Itse en käytä puuvillaisia legginsejä juuri tuosta syystä, ne hajoavat niin nopeasti ja myös haalistuvat aika helposti. Vilan Surface-legginsejä ei ole valmistettu enää pariin vuoteen, mitä harmittelen kovasti. Ne ovat ihan huiput, muistuttavat jalassa enemmänkin housuja ja pysyvät vuodesta toiseen uudenveroisina. Neljät Vilan legginsit omistan vielä, joista kolmet ovat hyvässä kunnossa (yksissä repsottaa sauma ja niihin on roiskunut öljymaalia :D). Vähän on mietityttänyt että mitä laitan jalkaani sitten kun viimeisestä leggariparista aika jättää, mutta onneksi löysin nämä Zaran super stretch jeansit, jotka tuntuvat päällä niin hyvältä että ovat melkein kuin legginsit. 🙂

 2. Tuleeko polvipussit helposti? Venähtääkö käytössä eli kannattaako ottaa tiukka koko? Kiitos vinkistä!

  1. Ninni: Ei tule polvipusseja kovinkaan helposti, pari viikkoa voi käyttää housuja päivittäin ennen kuin ne alkavat muotoutua päällä pussimaisesti. Itse pesen farkut noin kerta viikkoon, syyskuun lopusta asti olen käyttänyt lähes pelkästään näitä housuja, joten käyttöpäiviä on kertynyt noin 75 ja pesukertoja muutaman kahvit-syliin-vahingon vuoksi noin 9. :)<br />
   <br />
   Yleensä näissä superjoustavissa farkuissa suositellaan ottamaan kokoa pienempi numero, mutta itse en ole huomannut sellaista lötkähtämistä että se olisi tarpeen… kunhan vain vältät huuhteluaineen käyttöä, joka tuhoaa joustavan lycran palautumisen. Kannattaa kokeilla kahta numeroa suoraan, omaa ja yhtä pienempää. Jos pienempi housukoko tuntuu päällä hyvältä ja saat ne jalkaan ilman kauheaa hikoilua, osta ne. 🙂 Jos taas pienempi koko on niin pieni että farkkujen jalkaan saamisessa menee hermot ja käsien lihasvoimat, ota suosiolla suurempi koko. :)<br />
   <br />
   Muista pestä housut nurinpäin, silloin ne pysyvät siistinä eikä niihin tule mustille farkuille ominaisia kulumia ja haalistumia saumakohtiin. 🙂

 3. Kivat housut. Tyykkään itse tosi paljon mustista tiukoista housuista, ainoa hankaluus on löytää mustat housut jotka pysyvät mustana. Miten nämä on pitäneet värin?

  1. Terhi: Pöksyt ovat pitäneet värinsä yllättävän hyvin käyttömääräänsä ja pesukertoihinsa nähden. Nyt on hieman haalistumaa havaittavissa housun lahkeessa (joka hankaa lattiaan kävellessä) sekä toisessa polvessa jonka varassa aina kyykistelen auttamassa tyttöä pukemaan jne. 🙂 Hintaansa nähden ovat mielestäni erinomaiset, yllätyin itseasiassa positiivisesti että näinkin edullisesti voi löytää hyvät, siistit, mukavat ja kestävätkin farkut. Mustia farkkuja olen muilta merkeiltä omistanut viimeksi seitsemisen vuotta sitten, mutta jos pitää verrata johonkin, niin nämä ovat pitäneet värinsä huomattavasti paremmin kuin Vilan, Vero Modan, Dieselin, Leen tai Onlyn mustat farkut joista kokemusta. 🙂

  2. Kiva tietää, taidanpa käydä sovittamassa näitä.:) Jotkut mustat housut hulauttaa mustan värin pois jo ensimmäisessä pesussa, vaikka kuinka pesisi ohjeiden mukaan.

  3. Terhi: Minullakin on ollut noita värinpäästöhousuja, inhottavia ovat ja värjäävät usein kuivanakin esim sohvan ja alusvaatteet. Nämä ovat pitäneet värinsä ihmeen hyvin, eivät ole värjänneet tuoleja, valkoisia sukanvarsia tai alushousuja. 🙂

 4. Kannattaako näitä mainostaa jos ne kerran ovat alkaneet jo virttymään? Voisin maksaa housuista enemmänkin jos ne eivät virttyisi. Ps: Ois kiva nähdä asukuvia jostain muualtakin kuin sisältä. Kotisi on kaunis, mutta jo niin monesti nähty eli voisko seuraavat kuvat olla ulkoa?

  1. Sansku: Olen käyttänyt näitä housuja lähestulkoon 24/7 ja käyttööni nähden nämä ovat pysyneet ihmeen hyvässä kunnossa. harva farkku tai housu kestää nykypäivänä tälläistä käyttötahtia, niiden elastaanisuuskin alkaa usein lötkähtämään parin kolmen pesun jälkeen, vaikkei huuhteluainetta käyttäisikään. :)<br />
   <br />
   Ulkona otettuja asukuvia ei varmaankaan tulla näkemään ainakaan lähiaikoina, en ole sellainen muotibloggaaja. 🙂 En halua että ihmiset ohikulkiessaan töllistelevät puuhiani eikä minulla ole kyllä sellaista kuvaajaakaan joka voisi avustaa asukuvien ottamisessa. 🙂

 5. Minä olen viimeaikoina joutunut pettymään farkkuostoksilla, lähes aina mustat farkut haisevat voimakkaalle (kuulemma väriaine joka haisee) edes pesussa/pesuissa ei haju ole lähtenyt 🙁 siispä kiinnostaa näiden housujen haju 😀

  1. Anna: Tiedän tuon hajun, se haisee todella vahvasti jo farkkuhyllylläkin. Nämä eivät mielestäni haisseet sille väriaineelle, tuoksahdus muistutti enemmänkin Eurokankaan kangaspakkapinon tuoksua eli sellaista puuvillamaista uuden vaatteen hajua. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *