Uudet nojatuolit & talvista tunnelmaa!

Olen jo vuoden verran haaveillut kankaisesta divaani-mallisesta sohvasta, mutta koiran vuoksi jo pelkkä ajatus sellaisesta oli huono. Kun syyskuun lopulla pistin vanhan nahkasohvani kiertoon, aloin aktiivisesti etsimään uusia erilaisia istuinvaihtoehtoja, jotka mahdollistaisivat String-hyllykokonaisuuden säilymisen takaseinällä. Perinteiset sohvat ovat lähes poikkeuksetta syvyydeltään 100cm, mikä on pitkulaiselle olohuoneelle 30cm syvien seinähyllyjen edessä aivan liikaa… Löysin muutaman potentiaalisen kiinteällä kankaalla verhoillun divaanimaisen nojatuolin, joiden nelinumeroinen hintalappu oli kuitenkin sen verran korkea, että olisi ollut silkkaa tyhmyyttä hankkia sellaiset koiraperheeseen. Suojakäsitellystä kankaasta ei ole mitään apua silloin, kun koira päättää kielloista huolimatta pyyhkiä poskensa siihen… nimimerkillä kokemusta on. 🙂

Omakotivalkoinen_18122015_9971.jpg

Omakotivalkoinen_18122015_9964.jpg

Mittailin olohuonetta ja erilaisia tuolivariaatioita valehtelematta yli 20 kertaa, joiden lisäksi etsiskelin inspiraatiokuvia pienistä olohuoneista ilman perinteistä sohvaa… on muuten yllättävän vaikea löytää kuvia sohvattomista olohuoneista. Ikean Kivik-sarjan istuimet ponnahtivat usein vastaan, varsinkin ruotsalaisten sisustuskuvista, ja lopulta päätin piipahtaa Ikean myymälässä katsomassa ja koeistumassa nojatuolimoduulia livenä… ja kaupathan se oli sitten sen seurauksena tehtävä. 🙂

Omakotivalkoinen_18122015_9948.jpg

Omakotivalkoinen_18122015_9951.jpg

Kivik-nojatuolit ovat todella muhkeat ja mukavat, mutta valkoiseen irrotettavaan päälliseen en ole lainkaan tyytyväinen, sillä kangas muistuttaa mielestäni paksua kermaan vivahtavaa sideharsoa. 😀 Tämä ongelma ratkaistui onneksi helposti, sillä ruotsalainen Bemz valmistaa Ikean sohviin laadukkaita vaihtopäällisiä ja maksuttomien mallipalojen perusteella tilasin nojatuoleihini vitivalkoiset Belgian Linen Blend -pellavasekoitepäälliset. Bemzin valkoisista kangasvaihtoehdoista postailin teille jo viime vuoden maaliskuussa, kankaan paksuuden ja elävyyden osalta suosikikseni nousi tämä samainen pellavainen laatukangas, jota oli saatavana tuolloin vain pehmeänvalkoisessa Soft White -sävyssä. Valikoima on sittemmin laajentunut ja omaksi ilokseni belgialaista pellavasekoitepäällistä löytyy myös vitivalkoisessa Absolut White -sävyssä. ♥ Jos omistat Ikean sohvia tai nojatuoleja, ja päällisten uusiminen on sinullekin ajankohtaista, käy lukemassa kangasvertailupostaukseni TÄÄLTÄ!

Omakotivalkoinen_17122015_9989.jpg

Omakotivalkoinen_17122015_9983.jpg

Omakotivalkoinen_18122015_9982.jpg

Omakotivalkoinen_18122015_9976.jpg

Asettelin nojatuolit hieman viistoon, jotta sain elävyyttä ja vaihtelua olohuoneeseen. Tunnelma on nyt varsin talvinen ja sopii hyvin vuodenaikaan. 🙂 Bemz-päälliset tehdään tilaustyönä, jonka vuoksi toimitusaika on 4-6vkoa, viimeistään tammikuun loppupuolella pääsen vaihtamaan ylellisemmät ja arvokkaamman oloiset vaihdokit näiden Ikean omien päällisten tilalle… ja sisustelemaan puhtaanvalkoista ja raikasta kevätkotia. ♥

Kivaa perjantaita ja alkavaa viikonloppua kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

42 kommenttia “Uudet nojatuolit & talvista tunnelmaa!

 1. Moikka Miia :)<br />
  <br />
  Tosi kivasti sopii nuo Kivikit olohuoneeseenne. Ihanan raikasta 🙂 Meillä on Kivik sohva blekinge valkoisilla päällisillä ja olen ollut todella tyytyväinen väriin ja kankaan jämäkkyyteen sekä kestävyyteen (pesty usein) ja ainakin Kivikissä pysyy kuosit kohdallaan. Olen niin pettynyt Ikeaan kun enää ei saa tuota blekinge valkoista Kivikiin, moneen muuhun sohvaan kyllä saa. Uusittavahan päälliset jossakin vaiheessa kuitenkin on. Tuo uusi &quot;valkoinen&quot; on ihan kauhean ruma, yäk. Kiitos tuosta Bemz-vinkistä. Täytyy mennä sinne kurkkimaan ihania valkoisia päällisiä 🙂 Kyllä se vaan niin on että kun on kerran valkoisen sohvan ostanut niin väriä en vaihda :D<br />
  <br />
  Lähden tästä postiin hakemaan elämäni ensimmäisen Pappelinan 🙂 Valkoisen Mono maton kodinhoitohuoneeseen 🙂 Hui, ihan jänskättää onko se niin ihana mitä kehutaan :D<br />
  <br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua sinulle 🙂

  1. Sari: Blekinge-päällinen oli hyvä, sellainen sileäpintainen ja perinteinen. Tämä uusi on ihan kauhean näköinen, vaikkakin hyvänä puolena on sen eettisempi puuvillalaatu ja valmistustapa. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Bemzin valikoimaan, siellä on hyvä Panama Cotton, joka on hieman laadukkaamman näköinen ja tuntuinen kuin Blekinge, mutta hinnaltaan melko edullinen (nojatuoliin 139€). Sen voi pestä 60°cssa ja se on valmiiksi kutistettu, joten se ei mene kasaan. :)<br />
   <br />
   Pappelina on paras! &hearts; Se suoristuu muutamassa tunnissa lattialle rullataitoksistaan ja uskon että tulet olemaan pitkällä tähtäimellä enemmänkin kuin tyytyväinen mattoosi. &hearts; &hearts; Juuri ripustin keittiön pitkän pappelinan kuivumaan, pesin sen koneessa 30°c:ssa. :)<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua! &hearts;

 2. Heippa! Olohuone näyttää kyllä hyvältä! Jotenkin aivan ihanan jouluinen mutta silti modernin tyylikäs toi kuusi-kuvioinen tyynynpäällinen!:) Ajatus sohvattomasta olohuoneesta on kyllä mielenkiintoinen ja tuskin usein tulee vastaan moista mutta mulla lähinnä herää kysymys, eikö sinua häiritse ettei tilaan mahdu montaa ihmistä istumaan? Itselle on hyvin tärkeää että ainakin 5-6 kaveria/vierasta mahtuu mukavasti asettumaan!:)

  1. Aliina: Meillä käy hyvin harvoin kylässä ketään, varsinkaan montaa ihmistä kerrallaan. 🙂 Nojatuoli on niin iso että siihen mahtuu hätätapauksessa istumaan kaksi vierekkäin. 🙂 Yleensäkin meillä istuksistaan keittiössä, joten olohuone on ihan vaan meitä itseämme varten laitettu. 🙂 Jos kylässä käy usein ystäviä ja perhettä, ei tämmöinen ratkaisu ole kovinkaan toimiva. Kivik sarjaa on helppo laajentaa tarpeen vaatiessa, jos vain tila antaa myöten (meillä ei juurikaan anna). 🙂

 3. Osaatko sanoa, onko Bemzin päälliset konepestäviä? Meillä on Kivik-sarjan nojatuoli ja 2-ist.sekä 3 ist-sohvat ja olen niin tyytyväinen, kun päällisiä voi pestä koneessa, mutta nykyiset värivaihtoehdot ei niinkään miellytä.

  1. Hanna: Kaikki Bemzin päälliset on konepestäviä. 🙂 Oma pellavasekoitepäälliseni voidaan pestä 40°c:ssa, mutta osa kankaista kuten Panama Cotton jopa 60°C:ssa. 🙂

 4. Kivan näköiset on ja jos tosiaa tarvetta useamman hengen tv:n katselulle tms. ei ole, niin sohva on aika turha (meillä tosin jo äidin ja lapsen yhdessä ollessa haluaa lapsi läheisyyttä eikä mitään omaa nojatuolia ;)).<br />
  <br />
  Sitä jäin miettimään, että mikäli kalliit kangaspäällysteiset valkoiset ratkaisut jäivät kauppaan koiran takia, niin onko ok, että edullisemmat versiot voivat pilaantua koiran käsittelyssä?.

  1. Kaunista: Tuoli on todella iso, sanoisin että 1,5 hengen tai kahden pienehkön aikuisen kokoinen. 🙂 Me mahdumme tytön kanssa vieretysten yhteen nojatuoliin ja joskus koirakin on kolmantena ängennyt meidän väliin. :)<br />
   <br />
   Kalliimmat jäivät kauppaan sen vuoksi, ettei runkoverhoilu ollut niissä irroitettavissa ja pestävissä. Siksi päädyin Ikeaan, jossa kokonaan irroitettava päällinen. Tärkeää on että verhoilun saa pestyä kauttaaltaan, sillä eläinperheissä runkokankaatkin liikaantuvat ennenpitkään. 🙂

 5. Ikeaa, ei voi olla totta! Eka kertaa nuo tuolit blogissasi nähdessäni ajattelin, että mitkähän kalliit designit nuo mahtaa olla…<br />
  Näin sitä voi erehtyä. <br />
  Kauniit, todella kauniit ovat ja sopivat teille hienosti.

 6. Näyttää hyvältä! Minne sijoitit Hayn tuolit? Näiden nykyisten istuinmukavuus voittaa ne ainakin sata nolla. 😉

 7. Olohuoneesi on täydellinen ja nojatuolit piste iin päälle. Näyttää niin raikkaalta ja talviselta, tuo hieman talvista fiilistä kun ulkona vallitsee nää kaameat kelit. Ihanaa viikonloppua!

  1. Marja K: Kiitokset Marja! &hearts; Nojatuolit sopivat kivasti olohuoneeseen ja ovat ehdottomasti kotoisampi ja pehmeämpi valinta kuin nahkasohva. 🙂 Ihanaa pakkasviikkoa! &hearts;

 8. Tykkään kyllä todella paljon noista nojatuoleista. Voisin ajatella noita jopa itselleni. Mutta miten hyvin nuo tyynyt pysyy paikallaan? Ihan vaan sillä kysyn, kun mulla o traumat tippuilemista sohvatyynyistä 😀

 9. Moikka!<br />
  Ilman sohvaa ei todellakaan ole ihan tavallista, mutta tässä huomaa miten kauniisti ja kodikkaasti<br />
  voi näinkin sisustaa. Toimii. String-hyllykkö on edukseen ja näyttää, että uusi laatikostokin on paikallaan.<br />
  Sydänterkuin<br />
  Raili

 10. Täytyy kyllä sanoa, että tämä on todella onnistunut ratkaisu! Näin kuvissa tuo kangaskaan ei haittaa, mutta ymmärrän, että paikan päällä asia voi olla aivan toisin. Onneksi olet löytänyt ratkaisun tuohonkin pulmaan :)<br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua sinulle ja perheellesi!

  1. Hippu-76: Tuo Ikean uusi valkoinen päällinen on aika kauhea, tuntuu säkkimäiseltä kankaalta ja näyttää sideharsolta. Sävy on onneksi ok, vain hieman taittaa kermaan. 🙂 Uudet Bemzin päälliset tekivät kyllä suuren muutoksen yleisilmeeseen, tuolit eivät näytä enää lainkaan Ikealta. 🙂

 11. Varsin hyvännäköinen istuinratkaisu! Olohuoneeseesi sopisi mielestäni ihan täydellisesti jotkut mustavalkoiset ryhdikkäät puuvillaverhot tuomaan pehmeyttä ja pientä lisäilmettä kauniille huonekaluille, samaa tyyliä mitä noissa kahdessa tyynyssäkin on. Mitä mieltä olet?

  1. Missä muuten verhosi ovat? Olenko kuvitellut ihan omiani että syksyllä ompelit uudet verhot ja laitoit ne olkkarin ikkunaan? Sellaset ihanat valkoiset kevyet? 🙂

  2. S: Haluan verhojeni olevan yksiväriset, sillä ikkuna jo itsessään (kaihtimineen) tuo liikettä seinälle. Lisäksi epäilen että avoimen String-hyllystön kanssa kuviolliset verhot olisivat liian rauhattomat. Jos kuitenkin pitäisi jokin kuvio valita, ostaisin ehdottomasti Marimekon mustavalkoista Bottna-kangasta ja ompelisin siitä itselleni verhot! &hearts; &hearts; &hearts;

  3. Nanna: Laitoin ne pesuun jokin tovi sitten ja ne jäivät sille tielleen. 🙂 Kangas kutistui hieman enemmän kuin toivoin ja nyt pitäisi avata alasauma ja ommella se uudestaan, jotta saisin lisäpituutta verhoihin. 🙂 Pieni hommahan tuo olisi, mutten ole saanut vielä aikaiseksi. 😀

  4. Kh: valkoiset verhot kutistuivat pesussa ja minun pitäisi avata (ja ommella uudestaan kiinni) alasauman ommel saadakseni niihin lisää pituutta. 🙂 jos tarkoitit vastaommelluilla verhoilla niitä harmaita joista tein postauksen lokakuussa, ne eivät ole minun vaan ystäväni. 🙂

 12. Näyttää upealta! Ja käsinojattomuuden takia tuolit voi tarvittaessa yhdistää ja saa tarvittaessa minisohvan 😉 Sulla on pettämätön tyylitaju!

  1. Noora: Tuolit yhdistämällä saan kolmen hengen sohvan. 🙂 Käsinojattomuus tekee isostakin istuinryhmästä kivan keveän. 🙂

 13. Sinulla on kyllä tyylikäs koti! Olen jo useamman vuoden seurannut blogiasi, jota on aina ilo lukea. Teet rohkeasti erilaisia sisustusratkaisuja. Voi kun minäkin pääsisin tuohon selkeyteen ja tavaramäärän minimoimiseen. <br />
  <br />
  Vaikka sohvasi oli todella upea niin uudet nojatuolit ovat kyllä hyvä vaihtoehto. Kerrassaan tyylikäs ratkaisu.<br />
  <br />
  Mukavaa joulunaikaa!<br />
  Jaana

  1. Jaana: Kaunis kiitos kivasta kommentistasi! &hearts; &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa alkanutta uutta vuotta ja pirteää pakkasviikon jatkoa! &hearts;

 14. Yllättävän kiva sohvaton ratkaisu! Näin sohvalla makoilijalle tuli kuitenkin mieleen, oletko ajatellut jotain rahia nojatuolin eteen? Saisi hieman löhövämmän asennon leffanautinnon maksimointiin.. 🙂

  1. Taru: Kun laitan yhden koristetyynyn pöydälle niin voin heittää jalat mukavasti ojoon. 🙂 Ei ehkä käytännöllisin ratkaisu mutta toimiva ja helppo. 🙂 Yleensä pötkötän puolikylkiasennossa tuolilla, se on niin iso ja syvä että saan jalatkin kokonaan tuolille. 🙂

 15. Hei miia! <br />
  Toivottavasti hoksaat kysymykseni vaikka sen tänne vanhaan postaukseen laitankin.<br />
  kysyisin näistä ikean kivik-tuoleista että ovatko pitäneet muotonsa hyvin? Ovatko lässähtäneet ollenkaan?<br />
  viikonloppuna olisi sohvan osto edessä ja nämä olisivat mainio vaihtoehto:) <br />
  Näyttää niin ihanalta tuolit sekä koti!

  1. heidi: Meidän Kivik-nojatuolit ovat vielä aika uudet, vain muutama kuukausi on niitä ehdotty istumaan. Ainakin toistaiseksi ne vaikuttavat oikein jämäköiltä enkä ole huomannut niissä mitään poikkeamaa uuteen verrattuna. Istuimet eivät ole menneet kuopalle, niihin ei ole ilmaantunut painautumia tai ryttyjä. 🙂 Hintaansa nähden ovat todella hyvä hankinta mielestäni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *