Seinäpuutarha!

Siinä se nyt sitten on – raikas seinäpuutarhani! ♥ Koziolin Pottichelli -muoviruukkuja on seinällä 6kpl ja ne roikkuvat samoista ruuvinrei´stä, joissa String Pocket -hyllyt olivat aiemmin kiinnitettyinä. Muutos oli vaivaton, nopea ja edullinen… ja helposti laajennettavissa isommaksi, mikäli myöhemmin ilmenee kasvatukselle tarvetta. 🙂

Omakotivalkoinen_14012016_0591_2.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0600.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0582.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0607.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0608.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0602.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0595.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0589.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0620.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0577.jpg

Omakotivalkoinen_14012016_0598.jpg

Koziol Pottichellin M-kokoiseen malliin mahtuu sisälle kaupan ruskea muoviruukku, jolloin kasvien vaihtaminen on helppoa ja pohjalle jää pieni rako ilmanvaihdolle. Jos ei halua rei´ttää seinää, voi ruukut ripustaa roikkumaan kattoon kiinnitettävän listan avulla myös tauluvaijerein. Samaa tekniikkaa voi hyödyntää parvekkeella, mikäli parvekkeen seinä on kiinnityskelvotonta teräslevyä, kuten meillä. Ideoita ja käyttötapoja on monia, vain luovuus ja mielikuvitus ovat rajana. 🙂

Kivaa päivää kaikille!

Miia_signerina2015.jpg

(Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

97 kommenttia “Seinäpuutarha!

 1. Jotenkin tässä ei nyt silmä lepää. Ainoastaan aralia ja peikonlehti ovat kasveina kauniita. Peikonlehti on liian pienessä purkissa. Kaupan ruukkuhan on tietenkin mahdollisimman pieni, jotta varastointi- ja myyntihyllyllä säästyisi tilaa, multaa olisi mahdollisimman vähän (hinta, liikuttelun helppous myymälässä ja asikkaalle jne.) ym. Se kaipaisi silti isomman ruukun ympärilleen, kun katsoo mittasuhteita. Asettelu on epäonnistunut ruukkujen ollessa liian kaikana toisistaan ja tylsästi kahdessa rivissä. Se, että jokainen kasvi on erilainen, antaa vaikutelman, että on hakemalla haettu erilaiset kasvit. Jonkinlaiset parit tai muu symmetria olisi kyllä tervetullutta. Yksi korkea peikonlehti rikkoo asetelman oudolla tavalla. Tällaisenaan seinä on mielestäni epäonnistunut.

  1. ei hyvä: Kiitos mielipiteestäsi ja palautteestasi. Itse olen kanssasi luonnollisestikin eri mieltä, tykkään sekä kasvivalinnoistani että niiden asettelusta. Ostin tarkoituksella ja ajatuksella jokaiseen ruukkuun erilaisen viherkasvin, halusin niiden olevan erilaisia ja yhteneväisyys tulee niiden värimaailmasta. Symmetriaahan tuossa seinässä nimenomaan on ja sitä olen hakenutkin, laittamalla kasvit siististi kahteen vaakariviin. Peikonlehti on tarkoituksella ylärivissä sillä se on liian korkea ala-riiviin (tulee ylläolevan ruukun päälle) ja nostaa profiilin korkeammalle. Peikonlehti on linjassa viereisen välioven yläreunan kanssa luoden korkeamman vaikutelman koko tilasta. 🙂

 2. Kaunis ja raikas viherseinä! Kivan näppärä toteutus. Tuohon saa vaihdettua vaikka yrititkin jossain vaiheessa ja siitä on sitten seinältä kätevä napsia suoraan ruoka-annokseen 🙂

  1. Kaisa J: Kiitokset! 🙂 Seinälle voi viherkasvien sijaan laittaa vaikkapa yrttejä, isot ruukkuyrtit eritoten näyttäisivät ja maistuisivat hyvältä. 🙂

 3. Hmm… Noh, joo. Yritys hyvä, mutta minusta kokonaisuus näyttää jotenkin liian väljältä. Korkean peikonlehden olisin laittanut alariviin peittämään valkoista seinäpinta-alaa ruukkujen välissä. Isompi ruukku olisi myös sille parempi. Köynnöstävät kasvit sopisivat tuohon.

  1. Fringe: peikonlehti ei mahdu alariviin ja halusin sen alun alkaenkin olevan ylärivissä nostamassa katsetta hieman ylemmäs. Sen lehdet ovat linjassa välioven kanssa ja kunhan janoa kärsinyt keskimmäinen kasvi tuosta hieman nostaa lehtiään, on ylärivi kivasti vasemmalta oikealle alaviistoon diagonaalinen. 🙂 Halusin seinän olevan ilmava ja kevyt suurista kasveista huolimatta ja itse olen tyytyväinen lopputulokseen. Köynnökasvit sopivivat myös hyvin, mutta niiden saatavuus on toistaiseksi huono. Vain kultaköynnöstä löytyi (kävin läpi kolme kukkakauppaa joista kaksi olivat Plantagen-myymälöitä) enkä oikein tykännyt sen lehtien mallista ja haaleanvaaleista kohdista. Kasveja on helppo vaihdella fiiliksen mukaan ja on todennäköistä että keväämmällä viherkasvivalikoiman kasvaessa kaupoissa tulen ostaneeksi jotakin uutta tuollekin seinälle. 🙂

 4. tämä ei nyt kyllä ole onnistunut , idea on ok .<br />
  Minusta tämä on liian harva, puuttuu sellainen vehreys ja runsus. Näyttää siltä mitä onkin ruuvin tilalle on lätkäisty ruukut .

  1. Kukka: Itse tykkään lopputuloksesta kovasti enkä halua tehdä siihen mitään muutoksia, vaikka saamani palaute onkin päinvastaista miltä itsestäni tuntuu. 🙂 Kiitokset kuitenkin ajatustesi jakamisesta!

 5. Olen nähnyt ihania viherseiniä mutta tää ei oikein ole onnistunut.Ruukut liian kaukana toisistaan ja liian rivissä.Jotain murattia riippumassa tois hyvää särmää.Ja yleensä ei liian korkeita kasveja ruukkuun nähden.Muuten ideana kiva,tuo kivaa ilmettä.

 6. Ajatus tuosta viherseinästä on kiva, mutta ainakaan minun silmään ei näytä hyvältä. Voi olla että livenä on kivemman näköinen. Pysyn kannassani että Stingit sopi tuohon tooooosi hyvin. Pääasiahan on kuitenkin se, että sinä tykkäät seinästä 🙂

  1. Sari: Kiitokset mielipiteestäsi. Itse tykkään tästä enemmän kuin String hyllyistä, on hyvällä tavalla yksinkertaista ja ilmavaa olematta tyhjää. 🙂

  1. E: Ikävä kuulla että et pidä lopputuloksesta. Itse tykkään kovasti, mielestäni lopputulos on onnistunut ja juuri sellainen mitä hainkin – tyhjää, helposti siivottavaa ja yksinkertaista olematta tylsää. 🙂

 7. Sori, mutta yhdyn edellisiin mielipiteisiin. Epäonnistunut viherkasviseinä yllä mainituista syistä. Ei jatkoon.

  1. ei jatkoon: Kiitokset ajatustesi jakamisesta. 🙂 Itse tykkään kovasti ja onneksi tämä ei ole äänestys, saan pitää ihanan seinäni vaikkei se suurta kannatusta nyt täällä julkisessa keskusteluboksissa saanutkaan. 🙂

 8. Mielestäni kivan näköinen! Ja eipähän ainakaan samanlaisia seiniä tule ihan jokaisella vastaan, mukavan persoonallinen 🙂 Ja tosiaan, sinun kotisi!! Mutta mun mielestä kaunista katseltavaa.

  1. Liisa: Kiitokset! 🙂 Tuskin tulee ihan nopeasti toista samanlaista vastaan… tai mistäs sen tietää vaikka tästä ihmiset innostuisivatkin, kun aikansa ovat asiaa pureskelleet. 🙂 Aikoinaan Uashmaman pussukoiden kanssa kävi samoin, sain totaalityrmäyksen täällä blogissa niiden käyttämisestä viherkasvien ulkoruukkujen asemasta, mutta niinpä vaan nekin ovat nykyisin aika yleisiä ja nähtyjä pitkin poikin pohjoismaita. 🙂

 9. Tahtoisin sanoa että minusta jokaisella saa olla omat mielipiteensä ja kaikilla oikeus tuoda ne julki mutta OSA ilmaisee ne aika karkeasti. Miia pitää kuitenkin itse lopputuloksesta ja mikä tärkeintä että hän viihtyy kotonaan. Viherseinä on oikein kiva idea. Kaikki eivät voi tykätä samanlaisista asioista ja kaikkien silmiä ei hivele samat sisustuselementit…onneksi näin 🙂 Tylsäksihän tämä sisustaminenkin kävisi jos kaikki tykkäisi samoista asioista 🙂

  1. noosi: Olen kanssasi täysin samaa mieltä. 🙂 Tärkeintä on että itse tykkää tekeleistään, ovat ne sitten sisustusjuttuja, vaatevalintoja, hiustyylejä, kampauksia tai käsitöitä. &hearts;

 10. Kommenttien perusteella saa semmosen kuvan et seinä ois aivan järkyttävä. Piti käydä siis uudestaan kattoon kuvat. 🙂 mut minusta näyttää kivalta. Ainoastaan peikonlehti hassun korkealta mut sekin luonnossa varmaan erin näkönen. 🙂

  1. Janni: Ihana olet, kiitos kun jätit kommentin! &hearts; On mukava lukea hieman positiivisempaakin palautetta, vaikka tärkeintä toki on että itse tykkään oman kotini seinästä. 🙂

 11. Idea viherseinästä oli ok. Mutta tämä toteutus ei(mielikuvituksetonta) vanhoihin ruuvin reikiin lätkäisty saatavilla olevia hassuja puskia😧 en halua olla ilkeä, mutta ihanko olet tosissasi tyytyväinen ? Jotain roikkuvaa kasvia tuohon ehdottomasti ja asettelu toisin. Näyttää kyllä oudolta kotonasi tuo viritys.. Anteeksi suorasukainen kommenttini,mutta en muutoin osannut asiaani ilmaista.

  1. Noup: Olen vilpittömän aidosti todella tyytyväinen, en sitä voi itsekään tämän suoremmin teille ilmaista. 🙂 Kiitos sinullekin mielipiteesi kertomisesta, vaikken erikseen sitä kyllä tässä yhteydessä ole pyytänyt. En tosiaan oleta että jokainen tekemäni asia tai toteutus saisi täyttä kannatusta, mutta olen noosi-nimimerkillä kirjoittaneen kanssa samoilla linjoilla siitä, että voisi miettiä miten asiansa esittää tai onko edes tarpeen esittää asiaansa. Minusta on kiva kuulla teidän mielipiteitänne ja olen avoimin mielin aina valmis vastaanottamaan muutosehdotuksiakin, mutta näiden kommenttivastausteni perusteella lienee jo kaikille selvää että pidän tekemästäni ratkaisusta, valitsemistani kasveista, niiden ruukkukoosta, niiden asettelusta sekä järjestyksestä. <br />
   <br />
   Mukavaa ja leppoisaa illanjatkoa ja toivottavasti ensi kerralla vaihdamme ajatuksiamme kivemmissä merkeissä! 🙂

  2. Jos nettiin itsensä laittaa niin sitten on kestettävä se, että ihmiset kommentoi ikävästi ja jopa puhuu ikävästi keskustelupalstoilla. Semmoista se on ja kuuluu tähän juttuun. Oletko seurannut miten ihmisiä trashataan esim. Twitterissä? Ethän sinäkään sitä paitsi tätä ilman korvausta tee. Nuo Koziolitkin ovat pyörineet vaikka kuinka monessa mainospostauksessa viime aikoina.

  3. tätä on some: Tuollaisille puheille sanon pyh ja pah, ei se että sosiaalinen media mahdollistaa pahan puhumisen, tee ilkeistä sanoista yhtään sen hyväksyttävämpiä. Itse en todellakaan hyväksy kenenkään &quot;trashaamista&quot; tai muutakaan julkista nälväilyä, olivat sitten julkisuudenhenkilöitä (joiksi en itseäni tosiaankaan laske) tai tavallisia ihmisiä. <br />
   <br />
   Itseasiassa bloggaaminen on harrastus enkä saa siitä palkkaa. Rahallisesti on siis täysin merkityksetöntä postaanko viisi kertaa päivässä vai kerran kuussa. Erilliset yhteistyökampanjat ovat asia erikseen, niistä saatu kertakorvaus on täysin ansaittu. Tämä postaus sisältää kaupallisen linkin, tarkoittaen affiliate-verkon kautta muodostettua linkkiä, josta saatan saada muutaman roposen, mikäli joku lukijoistani tekee linkkini kautta ostoksen. Tällä ei kuitenkaan pääse rikastumaan, joten siitä ei kannata murehtia. Koziolin kaikki tuotteet on ostettu itse täyteen hintaan, mainoslinkki-maininta tulee tuosta ed.mainitusta affiliate-linkistä. Irina bloggasikin hetki sitten aiheesta hyvin kattavasti ja mikäli aihe kiinnostaa sinua enemmän, suosittelen että käyt lukemassa hänen postauksensa affiliate-markkinoinnista: <br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2015/12/affiliate-markkinointia-blogissa&quot; target="_blank">http://whiteandfresh.casablogit.fi/lue/2015/12/affiliate-markkinointia-blogissa</a&gt;

  4. Nämä &quot;Jos ittensä nettiin laittaa, niin pitää kestää kaikki mitä siitä seuraa&quot; -perustelut on aika heikkoja. Tällä ajattelutavallahan sitten saisi arvostella esimerkiksi kadulla liikkuvia ihmisiä päin naamaa vain sen perusteella, että kyseiset henkilöt ovat lähteneet julkiselle paikalle ja näin itsensä altistamalla &quot;ansaitsevat&quot; arvostelun ja joutuvat sen kestämään. Ja kuinka moni meistä oikeasti tekee näin eli menee sanomaan päin naamaa vieraalle ihmiselle, että onpas sulla kamala asu tai näytätpä rumalta. Ja jos näin menee sanomaan, niin se on erittäin huonoa käytöstä ja osoittaa vain kyseisen ihmisen oman sisäisen rumuuden. Netissä on valitettavan helppoa mennä arvostelemaan toisten ihmisten henkilökohtaisia valintoja tai ominaisuuksia, mutta kuinka moni meistä ottaisi itse vastaan kyseisen &quot;kritiikin&quot; ilman mielensä pahoittamista? Ja vaikka joku haukkuu netissä sinua, niin sitä pahaa oloa ei tarvitse purkaa haukkumalla jotain toista. Se kun vain lisää entisestään ihmisten pahaa oloa. Henkilökohtaisesti olen tehnyt valinnan, että jos ei ole hyvää sanottavaa, niin mieluummin olen sanomatta.

  5. Aamu: Olen kanssasi samaa mieltä. 🙂 <br />
   <br />
   Paljon puhutaan siitä miten elämänlaatua voi parantaa keskittymällä positiivisiin puoliin, kuinka päivä lähtee paremmin käyntiin kun poimii jokaisesta aamusta jonkin hyvän asian josta ammentaa voimaa loppupäivälle. Puhutaan kuinka jokaisen tulisi olla itselleen armollinen, opetella rakastamaan itseään, hyväksymään peilikuvansa, ja antaa epäkohtien haihtua elämässä taka-alalle. Suositellaan että ympäröimme itsemme ihanilla asioilla, jotka tuovat iloa arkeen. Kannustetaan rakastamaan ja jakamaan myönteistä positiivista palautetta perheenjäsenille, työkavereille, kollegoille ja kanssatallustelijoille. Kaiken tuon ohella olisi tärkeää tuoda esille myös nettimaailman negatiivisuus ja se miten paljon sillä on merkitystä mitä netistä luet ja miten itse siellä kommentoit. Ei auta että pyrit positiivisilla asioilla parempaan ja sitä kautta tyytyväisempään elämään, jos kuitenkin anonyymiyden varjolla kulutat aikaasi netissä pahaa mieltä tuottaviin juttuihin tai annat omalle kiukkumielelle vallan purkamalla sitä konkreettisen tekemisen eli kirjoittamisen kautta netissä. Omalla tekemisellä ja ajattelutavoilla on suuri merkitys meidän omaan hyvinvointiin. <br />
   <br />
   Yllä olevalla pätkällä en tarkoita sitä että kaikki saamani mielipiteeltään päinvastaiset kommentit olisivat negatiivisillä fiiliksillä kirjoitettuja. Eri mieltä voi olla myös hyvälläkin mielellä. Nuo &quot;kotisi on ruma etkä osaa edes sisustaa&quot; -kommentit siivutan kuitenkin kokonaan, sillä niistä huokuu pahantahtoisuus. Motivaatio tuollaisen kirjoittamiseen ei ole syntynyt keskustelun tarpeesta ja vuorovaikutteisesta kommunikoinnista vaan puhtaasti on tahdottu pahoittaa mieleni… siinä onnistumatta. :)<br />
   <br />
   Kiitos pitkästä kommentistasi! &hearts;

 12. Seinä ajatuksena ihana, mutta samaa mieltä kuin moni muukin, toteutuksessa joku tökkii.. Mietin, että auttaisiko, jos oikealla alhaalla olevan kasvin siirtäisi siihen alas keskelle? Se jollain tavalla tasottaisi noita välejä.

  1. Kylläpä on taas eilen illalla ajatus juossut.. Sen siitä saa, kun illalla viimeisenä alkaa kommentoimaan.. Tarkoitin, että vasemmalla alhaalla olevan jos siirtäisi keskelle.

  2. saaana: Tuttu tunne täälläkin tuo iltaväsyssä kirjoittelu kun ajatukset ja kirjoitukset menee miten sattuu. 🙂 Ihan hyvä idea, voisin kokeilla miltä vihvilä (tuo tuuhea sinkoileva puska :D) näyttäisi keskellä. 🙂

 13. Kaunista ja katseen vangitsevaa. Tykkään paljon. Varmasti piristävä vaikutus. Ainakin itseä kodin viherkasvit ilahduttavat, niin kummalta kuin se voi kuulostaakin 😊

 14. Minä tykkään tuosta ideasta. Itse laittaisin alaspäin rönsyileviä kasveja ja nuo jonkun mainitsemat yrtit kuulosti tosi kivalta.

  1. Minna L: Pari köynnös- ja rönsykasvia näyttäisi varmasti kivalta tuossa seinällä, niitäkin alkaa kohta jo ilmestymään kukkakauppoihin kun kevään sesonki alkaa. 🙂

 15. Minäkin katsoin alkuun, että on liian &quot;harva&quot;, sivulta kuvattuna, mutta edestä on parempi, ja uskon, että livenä paaaaljon parempi. Mulla ainakin pitää koittaa kaikkea, että näen toimiiko vaiko eikö, en siis omaa sellaista visuaalista ajattelua, että voisin suorilta aina tyrmätä tai hyväksyä.. Uskon, että tässä on vähän samaa, tulipahan koitettua, ja tuskin tämä viherseinä on tarkoitus tässä maailmaan loppuun asti pitää.. 🙂

 16. juu ei minunkaan silmää miellytä.toden sanoen ruma!!! mutta ompahan on makusi ja kotisi….itse en tuollaista kotiini huolisi. saas nähdä kuinka kauan jaksat tuota seinää katsoa =D

 17. Minulla tulee sanasta viherseinä mieleen sellaiset viherseinät, joita on ainakin joissakin toimistoissa käytetty eli siinä koko seinä tai sermi on vuorattu kasveilla, joten siihen mielikuvaan nähden tuo on tietenkin todella pliisu.:) <br />
  Mutta kun katson tuota ilman tätä ennakkokäsitystäni niin minusta ihan nätti ja toimiva siinä mielessä, että kasveja voi vaihdella ja saat tarvittaessa hyllyn takaisin. Itsekin rikkoisin vähän linjaa joko laittamalla kasvit epäsymmetrisesti tai yhden roikkuvan kasvin, mutta sinä hait virtaviivaista ratkaisua, joten sellainen se tietenkin silloin on! 🙂

  1. K-K: En halua kotiini sellaista koko seinän peittävää köynnösviritelmää joita toimistoissa usein näkyy. 🙂 Minulla oli juuri tämä visio mielessäni kun pistin tuumasta toimeen ja lopputuloksesta tuli mielestäni onnistunut, vaikka valtavirta ei olekaan samoilla linjoilla. 🙂

  2. En minäkään haluaisi paitsi korkeintaan parvekkeelle. 🙂 Minusta sellainen seinä tarvitsee ison tilan ympärilleen ja harvalla on sellaista. <br />
   <br />
   ps. en omaa kommenttiani tarkoittanut kyllä ilkeilynä, vaikka kerroinkin mitä minä tekisin. Tietenkin sinä teet niin kuin haluat enkä oletakaan, että alat muokkaamaan sisustusta lukijoiden mielipiteiden mukaan ja kuten sanoin niin onnistunut lopputulos sellaisena seinänä mitä sinä hait. 🙂

 18. Vielä kommentoitava sen verran, että varmasti blogin pitäjät saavat kaikenlaista kommenttia tekemistään ratkaisuista. Se lienee normaalia, että tekemiä ratkaisuja kommentoidaan eikä aina olla samaa mieltä ratkaisuista. Ihanaa kuitenkin on se, kuinka rohkeasti sinä ryhdyt kokeiluihin ja avaat sen kaiken meille lukijoille ❤ Olen itse jatkuvasti suunnittelemassa ja kokeilemassa jotain sisustukseen liittyvää. Jos minä pitäisin blogia, niin voi sitä arvostelujen tulvaa jonka saisin osakseni. Mutta en vaan voi sille mitään että sisustaminen kiinnostaa. Sallittakoon se sinulle, minulle ja monelle muulle joita asia kiinnostaa. Itsekään en juuri innostunut tuosta sinun seinästä, mutta niinkuin aiemmin kommentoin…koti on sinun ja teet mitä itse haluat 👍Me lukijat nähdään vain pienesti tuo kokonaisuus noista kuvista eikä varmasti anna meille sitä näkymää jonka sinä näet siellä livenä. <br />
  <br />
  Pöhköä tietenkin tulla kommentoimaan uudestaan, mutta pidä tyylisi. Sinulla on kuitenkin niiiiin paljon onnistuneita ja ihania ratkaisuja siellä todella kauniissa kodissasi 💖

  1. Sari: Olen aina ollut oman tieni kulkija ja toteuttanut visioitani vaikka muut olisivat sanoneet mitä. 🙂 Aina ei voi onnistua tietenkään, mutta tämän seinän suhteen olen aidosti sitä mieltä että se on ihana. &hearts; En tiedä katsonko asioita nyt eri tavalla kuin monet muut, vai eikö kuvista vaan välity sama tunnelma ulospäin jonka itse näen ja aistin… :)<br />
   <br />
   Kiitokset kommentistasi! &hearts;

 19. Minusta on ihanaa, kun sinulla Miia on kotonasi noin paljon viherkasveja! Nykyisin tuntuu, että on katoava luonnonvara. Itse tykkään kasveista, ja kotona niitä onkin paljon. Seinä on kiva idea ja lopputulos mukavan pelkistetty. 🙂 ja voin mielihyvin ostaa sinulta vanhan stringin kun se väistyi tämän tieltä.. 😉

  1. uteP: Viherkasvit tuovat hyvää mieltä ja piristävät varsinkin näin talviaikaan kun päivät ovat lyhyitä ja valoa on vähän. 🙂 <br />
   <br />
   Stringin hyllyt ovat visusti tallessa, niitä en aio myydä pois, sillä tulevaisuudessa niillekin on varmasti taas käyttöä. 🙂

 20. Minusta tuo on raikas ja kivan näköinen 🙂 Mietin noita samoja suojaruukkuja omille viherkasveilleni, kun mullanvaihdon aika koittaa keväämmällä. Tykästyin kovasti tuohon ideaasi ja varmasti saan sovellettua sitä tänne pieneen kotiini ;). <br />
  On ihmeellistä, miten ihmiset purkavat angstiaan täällä, ällistyin suorastaan tuota negatiivisuuden määrää, huh! Sinähän sisutat kotiasi nimen omaan itsellesi ja perheellesi juuri niillä elementeillä, jotka tuovat mielihyvää nimenomaan teille. Eihän siitä nyt tarvitse itseensä ottaa, jos tyylisi ja ideasi eivät sovi omaan sisutusmakuun, voihan sen korrektisti sivuuttaakin. Noh, meitä on moneen junaan.<br />
  <br />
  Tsemppiä sinulle Mia ja jatka saman malliin 🙂

  1. Katerina: On ihan mielenkiintoista tietysti tietää mitä lukijani ajattelevat sisustusratkaisuistani, mutta tokihan muutama viesti seinän epämieluisuudesta olisi tässä kyseisessä tapauksessa riittänyt, varsinkaan kun en erikseen pyytänyt mielipiteitä. Onneksi voin omassa kodissani tehdä mitä haluan ja vaikka kuinka olen kriittisesti yrittänyt katsella tuota seinää tämän päivän aikana, niin en voi sille mitään että se on edelleen minusta superkiva. 😀 Mitä tälläisessä tilanteessa pitäisi sanoa tai tehdä… Ymmärrän että moni muu ei näe asiaa samoin kuin minä ja toivonkin että he vuorostaan ymmärtäisivät etten aio heidän mielipiteistään huolimatta muuttaa seinää tai laittaa hyllyjä takaisin ruukkujen tilalle. <br />
   <br />
   Kiitokset ja mukavaa viikonloppua! &hearts;

 21. jos tälläisillä &quot;sisustuksilla&quot; pidetään sisustusblogia yllä…. aikanaan sulla oli hyvä maku. Nyt mennyt liian oudoksi. Koti todella kolkko. Tavarat vaihtuu todella tiuhaan. Tulee mieleen, onko tämä kulissi vai koti?

  1. pieleen menee: tavarat eivät vaihdu tosiaankaan liian tiuhaan, kun suurin osa saamastani kritiikistä on viimeisen vuoden aikana koskenut sitä että mitään ei tapahdu ja kalusteetkin ovat koko ajan samoilla paikoilla. 🙂 Kiitos kuitenkin mielipiteestäsi!

 22. Täällä on selvästi esitetty kommentteja niin puolesta kuin vastaan…<br />
  <br />
  Minun mielestä idea on kiva, mutta toteutus jää hieman uupumaan. En halua täydellisesti lytätä toteutusta, mutta pienellä lisäpanostuksella ja harkinnalla seinä voisi olla vielä paljon hienompi!<br />
  <br />
  Eniten minua ehkä häiritsee se, että kasvit ovat kahdessa suorassa rivissä. Epäsymmetrisyys asettelussa toisi kaivattua rentoutta ja luovuutta. Epäsymmetrisyyden ansiosta myös peikonlehti sulautuisi paremmin kokonaisuuteen.

  1. S: Kiitokset mielipiteestäsi! 🙂 Perustelinkin jo tuossa ylempänä miksi asettelu on kahdessa vaakarivissä, joten en keksi oikein mitään sanottavaa enää asiaan liittyen. 🙂 Kenties kokonaiskuvat aikanaan valottavat sitä miksi pidän tärkeänä tuota tasaista riviä ja väljää asettelua…

 23. Mie arvostan tätä sinun kokeilevaisuuttasi ja innokkuutta!!! 🙂 Juuri tällaista innovattisuutta täällä Suomessa tarvitaan, muuten kaikki tehdään kuten aina ennenkin kaikki on tehty-tyyliin. Miusta seinä on persoonallinen ja kiva! &hearts;<br />
  <br />
  Ihanaa viikonloppua Miia &hearts; &hearts;

 24. Blogi ei ole mitään ilman lukijoita, varsinkaan siinä tapauksessa, että sen avulla markkinoidaan kuluttajille tavaroita ja tuotteita, ulkomaan matkoja jne. Eli mielestäni eriäviä mielipiteitä pitää kyllä kestää ja ottaa siitä opikseen. Tietysti, jos on pitänyt blogia useita vuosia ja siitä on tullut varsin suosittu, kuten omakotivalkoinen näyttää olevan, bloggaaja voi tuudittautua hieman itsekritiikittömään olotilaan. Siksihän meistä monet pitävät taukoa blogista tai jopa lopettavat sen pitämisen kokonaan.<br />
  <br />
  Miksi Mia vedit tästä herneen nenään, koska olethan nopea käänteissäsi ja kekseliäs? Pystyt helposti keksimään taas jotain muuta mistä ihmiset innostuvat. Iloisempia aikoja ja mukavaa keväänodotusta meille kaikille!

  1. TiKaPuu: Tottakai eriäviä mielipiteitä saakin esittää, eihän tässä nyt ole kukaan hernettä nenäänsä vetänyt tai mieltään pahoittanut (tietääkseni ainakaan). 🙂 Rinnastan tämän kyseisen postauksen ja sen kommentit siihen, että menisin työpaikalleni mekossa X ja täysin pyytämättä työkaverit ja asiakkaat alkaisivat joukolla päivittelemään asuvalintaani ja kehittelemään parannuksia siihen. 🙂 Ikäänkuin seisoisin torilla ja ympärillä olevilla ihmisillä olisi sata ja yksi syytä ja perustetta sille miksi asuni (tai sisustusratkaisuni) on epäonnistunut, piittaamatta ollenkaan siitä että itse pidän siitä mitä näytän (tai miten olen asetellut ruukut seinälle). <br />
   <br />
   Ja kuten olen monesti jo sanonut kommenteissani, ymmärrän täysin että visioni ei näyttäydy teille samalla tavalla kuin minun silmissäni. En siltikään aio muuttaa mielipidettäni viherseinästä, vaikka painostus on kova, sillä tykkään siitä oikeasti juuri tuollaisenaan. &hearts;<br />
   <br />
   Ihanaa viikonloppua, toivottavasti saadaan nauttia aurinkoisista päivistä (tarkoitus on lähteä pulkkamäkeen). 🙂

  2. En oikein ymmärtänyt rinnastustasi. Miten niin täysin pyytämättä? Blogissasihan on kommentointimahdollisuus. Onko siis niin, että vain myönteiset kommentit ovat toivottuja?<br />
   <br />
   Minustakaan viherseinä ei ole onnistunut. Se näyttää ihan minun toteuttamaltani – eikä tämä ollut kehu:):) Mutta eniten minua hämmentää se, kuinka heikosti osaat ottaa vastaan kielteistä palautetta. Myönnä pois Miia. Siinä sinulla on parantamisen varaa.

  3. Minä en kyllä rinnastaisi näitä postauksia siihen, että arvostelisin ja haluaisin parannella työkaverin asua vaan olen luullut, että kommenttiboksissa on ihan ok keskustella postauksen sisällöstä juurikin sisustusnäkökulmasta. Aiemminkin on mielestäni ollut erilaisia mielipiteitä, kun olet muuttanut sisustusta esim. sohvaton olohuone. En minä silloinkaan olettanut, että sinun pitäisi hankkia sohva, kun minusta kotona pitää olla sohva. :)<br />
   <br />
   Toki kommentoinnin sävyllä on merkitystä!

  4. Anna: Blogissani on kommentointimahdollisuus ja mielelläni vaihdankin kanssanne ajatuksia puolin ja toisin. 🙂 Esimerkkini ydin oli lähinnä se että tarvitseeko omaa päinvastaista mielipidettä välttämättä tuoda esille niin voimakkaasti tälläisessä tapauksessa, jossa on selvää etten tule omaa kantaani asian suhteen muuttamaan… Kyseessä kuitenkin on melko henkilökohtainen asia (koti) ja makumieltymys, eikä esim poliittinen näkemys tai muu suurempaa kansanosaa koskeva aihe. <br />
   <br />
   Kaikilla on varmasti petrattavaa kritiikinsietokykyjensä suhteen, minullakin. Kritiikin antamisessakin voi epäonnistua, myös sen suhteen voi ihminen kehittyä.

  5. K-K: Olen saanut negatiivista kommenttia sisustusvalinnoistani ennenkin eikä tämä ole lainkaan uusi juttu. 🙂 Haluan mahdollistaa blogissani asiallisen ja avoimen keskustelun lukijoideni kesken ja ajatusten vaihtaminen on parhaimmillaan todella avartavaa. Eri mieltä saa olla, parannusehdotuksia ja muutosideoita saa jakaa ja hyvässä hengessä käydyt keskustelut ovatkin monesti se piste blogin iin päällä. 🙂 Kirjoitussävyllä on suuri merkitys silloin kun keskustellaan tekstin välityksellä tuntemattomien kesken, pienet nyanssit ovat niitä jotka erottavat aiheellisen ja asiallisen kritiikin huvin vuoksi haukkumisesta.

 25. Minusta taas idea on käyttökelpoinen. Esim. jos ruukuissa olisi vaikkapa erilaisia keittiöyrttejä, sehän olisi sanalla sanoen fiksu ratkaisu. Sekä silmän- että vatsaniloa. 🙂 Ja kun toteutus on sinänsä simppeli, täydellisyyttä (jos se edes on mielekästä!) voi hioa sitten lähinnä kasvivalinnoilla ja niiden hoitamisella. <br />
  Aina löytyy kritisoijia, ja joskus myös kritiikkiä, jonka terä osuu johonkin ihan muuhun kuin varsinaisesti sisustukseen. Toisaalta: uudet ideat vaativat aina rohkeutta toteuttaa niitä, ja ehkä myös sinnikkyyttä toteuttaa niitä siltikin, vaikka enemmistö ne teilaisikin. Ideat kuolevat, jos ne haudataan epäonnistumisen pelkoon.

  1. Mausu: Muoviruukkujen hyvä puoli on se että niihin voi laittaa mitä tahansa. 🙂 kaupan yrttejä mahtuu yhteen ruukkuun kolme ja isot ruukkuyrtit sopivat sellaisenaan. 🙂 Olen yrittänyt koko päivän katsella seinää &quot;tuhmat lasit&quot; silmilläni, olen miettinyt ja vatvonut, etsinyt virheitä ja epäkohtia… mutten voi sille mitään että tykkään siitä todella paljon juuri tuollaisenaan, virheineen päivineen. &hearts; Ehkä lopputulos olisi ollut enemmän lukijoidenkin mieleen, mikäli kasvivalikoima olisi Plantagenissa (tai missään kukkakaupassa) ollut parempi ja olisin löytänyt edes yhden muratin, tai muun köynnöskasvin tasapainottamaan alalinjaa… Niillä kuitenkin mennään mitä oli saatavana tähän aikaan vuodesta ja minusta ostamani kasvit ovat tosi kivoja. 🙂

 26. Minulle tulee mieleeni lapsuuden koti ja kahekskytluku. Meilläkin oli valkoisia muovikukkapurkkeja seinässä ja niistä kasvoi kultaköynnöksiä ja kaktuksia.

  1. 🙂 80-luku oli parasta aikaa. 🙂 Ihmiset olivat toiveikkaita, elettiin nousukautta, oli MTV, kaikkialla soi kasaripop ja -rock, tukat oli suuria ja elämä yhtä juhlaa. 🙂 Ei lainkaan hullumpaa tulla ruukkuineen verratuksi kasariin. :)<br />
   <br />
   80-luku on muuten tulossa muotiin sisustuksessakin, sano minun sanoneen. 🙂 Tänä vuonna aletaan näkemään mäntyä, kasarikasveja ja köynnöksiä enemmän kuin vuosikymmeniin. Myös väritrendeissä näkyy 80-luku, sisustusmuoti tulee runsastumaan ja värejä sekoitellaan jopa villistikin keskenään. 🙂 Mielenkiinnolla odottelen mitä kaikkea makeeta eteen kaupoissakin alkaa putkahtelemaan kun kesää kohti mennään. 🙂

 27. Minusta ihan kiva!Vähän harva,mutta kyllähän kasvit kasvaa.Peikonlehden laittaisin myös alas,sekä jtn roikkuvaa.Ihan fiksua laittaa olemassaoleviin ruuveihin,eikä tehdä uusia reikiä.Toivonpa,että string tekee paluun ja nuo ruukut muuttaa siihen.Se on niin kaunis hylly.

  1. Nanna: Uusia reikiä en tahtonut tehdä ainakaan toistaiseksi. Myöhemmin voi asiaa miettiä uudestaan jos tulee sellainen fiilis että haluan laajentaa kasvien määrää ja valikoimaa seinällä. 🙂 String on kaunis hylly, varsinkin Pocketin minimallina. &hearts; &hearts;

 28. Kiva idea! Itsellellä tietämys viherkasveista ihan olematon, niin mitä on nuo alarivin kasvit? Alkaa kanssa haluta kotiin jotain vihreää :)<br />
  <br />
  Itse ainakin katselen eri blogeja hakeakseni ideoita ja jos en jostain ole samaa mieltä niin jätän sen ainoastaan omaksi tiedoksi. Sinäkin olet tuonut selväksi, että itse tykkäät kokonaisuudesta tuollaisenaan ja toinen voi olla tykkäämättä, silti somessakin voi noudattaa käytöstapoja.<br />
  <br />
  Löysin blogisi vasta äskettäin ja tykkään siitä, että sinulla on juuri omia ideoita eikä &quot;matkittuja&quot; juttuja! Mukavaa viikonloppua 🙂

  1. Kati: Alarivissä vasemmalla on vihvilä (juncus liebeslocken), keskellä on pennimuori (pepromia rotundifolia) ja oikealla on kirjoheinä / huonebambu (pogonantherum paniceum). Kaikki kasvit tykkäävät valoisasta tai puolivaloisasta paikasta, muttei suorasta auringonpaahteesta. Kastelu talvikautena noin kerta viikkoon, tykkäävät sumuttelusta, varsinkin tuo kirjoheinä. :)<br />
   <br />
   Kiitokset kannustavasta kommentistasi! &hearts; &hearts; Ihanaa viikonloppua! &hearts;

 29. Minusta seinä on hieno. Ei yhtään mun tyylinen (koska ensinnäkin vanhat kasvini kiinanruusu/anopinkieli/liljat/sisnisarja/vehkat ja amppelikukkani ja tuoksuköynnös ovat poikasineen (saksin ja lisäsin alkuja ystäville) isompia kuin nuo kukkaset.<br />
  Oikealla alhaalla oleva kasvi on hieno, tykkään tuollaisista (ja ne rehottavat mun viherpeukkulassa).<br />
  <br />
  Mä tykkään edelleen sun blogista/sisustuksesta just siks, kun se on niiiiiin erilainen kuin oma kotini.<br />
  Toivon saavani laatikkoni ja kaappini järjesykseen kuten Mialla, mutta noin vähään tavaramäärään en edes pyri.<br />
  Mun villalangat ja luomukset saa täyttää luvalla eteisen yhden täyskomeron (tarviiko ihminen 7 villatakkia,omien lampaiden villasta itse kutomia, kun vaan kaksi on palmikkomalleja ja muut erivärisiä, itse kasviväreillä värjätyistä langoista kudottuja kirjoneuleita, niin ne ei joudu poistoon miehen mielestäkään). Joka neule ei kuulemma kuitenkaan tarvii pipo, kaulahuiveja, tumppuja ja sukkavalikoimaa vaan poistoon laitoin noita luomuksiani….<br />
  <br />
  Ne Sensain tuotteet, ne ostin ja tämä vuosi menty niillä.<br />
  Ensin tuli ihan hirvee finnitulva, kipeitä paukamia leukaperiin ja naama näytti karmeelta. Nyt aamulla tarkastelin naamaani ja rupee näyttään suurentavalla peililläkin tarkasteltuna/ilman meikkiä ihan kauniilta iho. Testi siis jatkuu…mies osti hääpäivänkunniaksi sensain sienipuhdistusliinan ja se on mulla lisänä (hulluja nää naisten kotkotukset oli miehen mielipide).<br />
  <br />
  ps: peikonlehti tarvii pian isomman ruukun (voidakseen kasvina hyvin).

  1. mari: Kiitokset kivasta kommentistasi! :)<br />
   <br />
   Itsekin tykkään lukea monia blogeja, joissa tyyli on paljonkin erilainen kuin omani. Minusta on ihana katsoa miten toiset sisustavat ja poimin sieltä ideoita joita modifioin omaan tyyliini ja makuuni sopivaksi. Todella tylsääkin olisi jos kaikilla olisi samanlainen maku. :)<br />
   <br />
   Sensain tuotteet ovat todella hyviä, itselläkin nassu kukki ensimmäisen viikon kun kaikki vanha kuona ja lika alkoi poistumaan ja iho tottui uudenlaiseen ihonhoitorutiiniin. Nyt on tosi hyvässä kunnossa iho eikä ole enää ilmaantunut kuukautiskiertoon liittyviä hormoonifinnejäkään leuan seutuville. 🙂 Kannattaa jatkaa Sensain käyttöä, ihon kunto varmasti tuostakin vielä paranee. &hearts; &hearts;

 30. Huonekuusi on jo biojätettä? Kertakäyttöajatteluusi sopivat parhaiten kaupan valmiit yrttipurkit ja leikkokukat.

  1. Pulu: En tiedä viitsinkö edes tuhlata aikaa sinulle vastaamiseen… 🙂 Huonekuusi on vahvasti elossa, kiitos vaan kysymästä. 😀

 31. Hei Miia<br />
  Kun lueskelin noita kommentteja aloin tarkemmin tutkiskella viherseinääsi. Ruukut ovat hyvät. Selkeät ja siistit. Asettelu on juuri sinun tyyliäsi. Joukossa on pari tosi mielenkiintoista kasvia, kuten ylhäällä oleva liuska-aralia ja alhaalla tuo kikkarapää. Valitset aina raikkaan vihreitä kasveja, joita monet yrtitkin ovat. Murattia en tähän joukkoon laittaisi, se on enemmän ulkokukka. Kukathan kasvavat ja seinämä saa uutta ilmettä ajan myötä. Onneksi olet kekseliäs ja rohkea kokeilija. Pääasia, että olet itse tyytyväinen.

  1. Raili: Ihana kuulla että löysit ruukkuseinästä positiivisia juttuja. 🙂 Minun tyylini asetella asioita on hyvin jämpti, linjakas ja välillä laatikkomainenkin. 🙂 Näiden linjojen sisällä on sitten se &quot;juttu&quot;, joka ruukkuseinän tapauksessa on se, että kasvit ovat suoraan seinällä ja valkoinen ruukku katoaa ikäänkuin näkymättömiin valkoiseen taustaansa. Nopeasti kun vilkaisee niin näyttää siltä että kasvit puskevat ulos seinän aukoista. 😀 Tämä ei taida kuvista kuitenkaan välittyä kovin selvästi… 🙂

 32. Voi luaja näitä kommentteja taas!!! Eri mieltä saa olla mutta kuten joku yllä mainitsikin, asiat voi ilmaista niin monella tavalla. Se että kommentoidaan netissä &quot;kasvottomasti&quot; ei oikeuta rujoa kielenkäyttöä. Ja että joku oikeasti kirjoittaa että pystyt helposti keksimään taas jotain muuta mistä ihmiset innostuvat… Tuskin Miia näitä sisustusratkaisuja meidän muiden ihmisten iloksi kehittelet?<br />
  <br />
  Mielestäni viherseinä on kaunis. Todella kekseliäs ja edullinen toteutus! Minua häiritsee ainoastaan tuo peikonlehti, se on omaan silmään jotenkin eri paria muiden kanssa. Tasapainottaisin ehkä vastaavasti laittamalla alariviin jonkun todella valuvan kasvin kuten muratín? :)<br />
  <br />
  Hyvää vikkonloppua!<br />
  Hanna

  1. Hanna: Sisustusjutut syntyvät pääasiassa omaksi ilokseni, ainoa poikkeus on erilliset toivepostaukset (esim vasta toivottu vuoden 2016 sisustustrendiveikkaus-postaus) joista niistäkin saan kyllä itse iloa. 🙂 Katselen omaa kotiani seitsemänä päivänä viikosta, useita tunteja päivässä, joten epämieluisia sisustusratkaisuja en halua kotiini tehdä. <br />
   <br />
   Tätä postausta tehdessäni olin todella innoissani, valikoin kuvia teille julkaistavaksi hymyssä suin ja halusin jakaa teille palan siitä mikä tekee minusta juuri nyt onnellisen. 🙂 Tiedän toki sen että kaikesta tekemästäni ei aina pidetä, mutta en tullut ajatelleeksi ollenkaan että tämä postaus saa näin murskaavan vastaanoton. 😀 Otin asiallisesti ilmaistuista kommenteista vinkit vastaan, katselin niiden perusteella mahdollisimman kriittisesti ruukkuseinääni ja tulin samaan lopputulokseen kuin ennen postauksen tekoa – minä pidän seinästä, ruokailutilasta, ruukuista ja kasvivalinnoistani kovasti tälläisenään juuri nyt ja toistaiseksi. 🙂 <br />
   <br />
   Omien mielipiteidensä ilmaiseminen on helppoa silloin kun enemmistö on samaa mieltä. Niiden pitäminen on vaikeaa kun suurin osa mielipiteensä jakaneista ajattelee asiasta päinvastoin kuin itse. Ihmisten mielipiteillä on väliä ja olisi tekopyhää sanoa ettei olisi, mutta näin aikuisena olen huomannut että jos minulla on vahva mielikuva tai mielipide jostakin asiasta, ei se muutu miksikään edes painostuksen alla mikäli mielipiteeni on alunperinkin syntynyt ns. oikeista asioista ja syistä. 🙂 Vaikea selittää sanoilla sitä tunnetta mitä ajan takaa, kun tyttö laulaa hoilottaa korvan vieressä. 😀 Punainen lanka katkesi kesken lauseen… 🙂 Toivottavasti tuosta kuitenkin sai osviittaa siitä mitä yritin sanoa. :D<br />
   <br />
   Ja kaunis kiitos positiivisesta palautteestasi! &hearts; &hearts; &hearts;

 33. Hei! Hassua miten jotkut ihmiset ajattelevat että mitä tahansa voi kirjoittaa, kyllä hyvät tavat pitäisi muistaa. Minusta on kurjaa lukea kuinka ilkeitä kommentteja välillä saat. Negatiivisetkin asiat voisi sanoa vähän kauniimmin. Hienoa kuitenkin että olet rohkeasti oma itsesi ja sisustat juuri niin kuin itse haluat, koska tosiaan, sinun kotisi se on. 🙂 Viherkasvit tuovat raikkaan tuulahduksen muuten valkoiseen kotiin. Mukavaa viikonloppua sinulle. 🙂

 34. No johan oli pitkä viestiketju. Viherkasvit selvästi puhuttavat. Minusta tuo seinä on kiva! 🙂 <br />
  <br />
  Jäin tässä katselemaan omaa täysikokoista String-hyllyäni ja miettimään, että voisinkohan tehdä sen sivuseinään viherulokkeen tuollaisella ruukulla? Mitkä olisivat mittasuhteet ja saisikohan kiinnityksen hoidettua jotenkin siististi? Näyttäisiköhän se jotenkin tolkulliselta? Mitä tuumaat?<br />
  <br />
  On todella mukava seurata sekä sisustusjuttujasi että arjen pieniä askareita. Jatka samaan malliin. 🙂

  1. Hippu-76: Tuollainen muovipurkki sopii myös String-hyllyn reunaan roikkumaan, ainakin Clas Ohlsonilta löytyy pieniä valkoisia teräksisiä S-koukkuja, joilla ne saisi todella siististi ripustettua. 🙂 Itsekin voisin kokeilla tuota myöhemmin, loistava idea. :)<br />
   <br />
   Kiitokset ihana Hippu! &hearts; &hearts;

  2. Hippu-76: Näyttää varmasti kivalta, itsekin voisin pari valkoista S-koukkua käydä ostamassa ihan vaan kokeillakseni tuota ideaa. &hearts; &hearts; &hearts;

 35. Ihanan raikas kokonaisuus!<br />
  <br />
  Mielestäni se, että olet hyödyntänyt seinässä jo olevien ruuvin reikien käytön tätä viherseinää varten on todella loistava ratkaisu! En ymmärrä miksi olet saanut tästä niin paljon negatiivista palautetta. Eikö parhaimmat sisustusratkaisut ole juuri niitä, joilla voi luoda useamman eri ilmeen omaan kotiinsa ja luoda vaihtelua jo olemassa olevilla asioilla ilman, että tarvitsee aina lähteä ostamaan uutta tai tekemään isoja remontteja. <br />
  <br />
  Tästä inspiroituneena aloin jo itsekin suunnittelemaan keittiöön yrtti/viherseinää &hearts;

  1. Marjukka: Ihana olet blogisiskoseni! &hearts; Kiitokset kivasta kommentistasi! &hearts;<br />
   <br />
   Olen itse täysin samalla kannalla ja minusta on pelkästään positiivista että sain ruukut roikkumaan vanhoihin ruuvinreikiin joutumatta tekemään uusia (tai varsinkaan paikkailemaan vanhoja :D). 🙂 Ja jos tulevaisuudessa sattuisinkin haluamaan hyllyt takaisin, ei se ole vaiva eikä mikään kun reiät ovat seinässä oikeilla kohdilla odottamassa. 🙂

  1. Idea on kiva, mietin että johtiko postauksen otsikko murskakritiikkiin?<br />
   Viherseinä on viherseinä; seinäpintaa korvattu runsaalla viherkasvimäärällä eri tavoin.<br />
   <br />
   Olisko otsikko voinut olla jotain &quot; Viherruukut seinällä/seinässä&quot; jtn muuta? Olihan ruukuista suoraan mainoslinkki tekstissä useampaan kertaan?<br />
   Usein otsikkko herättää kuten tiedämme kiinnostuksen. Käyttämäsi murskakritiikki johtui osittan mielestäni otsikkoinnista.

  2. Livia: Hippu-76 tuossa ylempänä ehti jo miettimään miten tämmöiset ripustettavat muovikorit saisi kiinni ilman ruuveja ja s-koukun avulla se onnistuu. 🙂 Tuolla tavoin kasveja saisi esim keittiön tiskialtaan alle (isolla s-koukulla) tai jos keittiössä on valmiiksi reelinkitanko, voisi siihenkin sujauttaa muutaman kasvin tai yrtin tuomaan tunnelmaa. 🙂 Parvekkeen kaiteeseenkin voisi laittaa rivistön näitä, kun pakkaset hellittävät… jos on sellainen parveke jonka kaiteeseen voi jotakin ylipäätään ripustaa. Ja pienemmälläkin seinällä tuollainen asetelma näyttää hyvältä, esim laittamalla vain kolme ruukkua päällekkäin yhteen pystysuoraan riviin. 🙂 Ei muuta kuin visioimaan! &hearts;

  3. ?: Voi olla ihan mahdollista. 🙂 Bloggaamisessa on kuitenkin muutama käytännönprobleema, jotka rajoittavat tuota otsikointia – kahta samaa otsikkoa ei voi olla, enkä voi lähteä muuttamaan vanhojen postausten otsikkoja. Siinä vaiheessa kun on kirjoittanut 2378 kpl postauksia, joista 99% on suomenkielisiä, alkaa tulla seinä vastaan. 😀 Otsikoiden keksiminen on bloggaamisessa vaikeinta ja joskus saatan puolikin tuntia vatvoa pelkän otsikon kanssa vaikka postaus muutoin olisi valmis. 😀

 36. Kaunis ! Kasvit asettuvat ja kasvavat, asetelma muuttuu koko ajan. Ja sehän kasvien kanssa onkin ihanaa 🙂

 37. Kyllä on moni ilmeisesti noussut väärällä jalalla sängystä. Kasviharrastajan silmään tämä on kaunis! Toivottavasti saat pidettyä kirjoheinän tässä kunnossa, nimittäin minun yksilölläni on talven jäljiltä vain kärkilehdykät vihreinä. :O Aralian kanssa taas voi käydä nin, että se kasvaa äkkiä korkeammaksi ja fengshui menee pieleen. 😉 Mikä on puolestaan oiva tilaisuus hankkia joku uusi kasvi tai jakaa vanhoja pienemmiksi.

  1. Elina: Ihana kuulla tykkäät! &hearts; Tuo itään aukeva aamuauringossa kylpevä seinä on paras paikka kasveille ja kukille koko kodissa. 🙂 Saavat riittävästi kirkasta valoa, mutteivat liikaa. Aamun jälkeen aurinko siirtyy paistamaan vastapäisen talon parvekelasien kautta, joten aurinkoa on hieman pitempään kuin itäsuunnan ikkunat yleensä antavat. :)<br />
   <br />
   Minulla oli teini-iässä aralia, joka kasvoi 7 vuotta ja oli hulppean kokoinen. Toivottavasti tämä uusi yksilö viihtyy hoidossani yhtä hyvin ja pääsen siirtämään sen vuoden kuluttua lattiaruukkuun. &hearts; Kirjoheinä on vaativa tapaus, sama ilmiö huomattu täälläkin ja toivon ettei se enteile kasvin kuolemaa. <br />
   <br />
   Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle Elina! &hearts; &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *