Lukuvinkki – Nainen joka varasti elämäni!

“Joskus saa mitä haluaa, joskus saa mitä tarvitsee ja joskus saa mitä sattuu saamaan.”

Omakotivalkoinen_18012016_0689.jpg

Omakotivalkoinen_18012016_07053.jpg

Marian Keyesin Nainen joka varasti elämäni (The woman who stole my life) on haikean hauska tarina elämän kertakaikkisesta mahdottomuudesta, unelmien tärkeydestä – ja suklaakeksien turmiollisuudesta. 

Kirjan päähenkilölle Stella Sweeneylle on tapahtunut sekä hyviä että huonoja asioita. Vakava sairaus, ura menestyskirjailijana, ihanat lapset ja hankala aviomies. Kaiken kaikkiaan Stella on voiton puolella, kunnes kirjoittaminen lakkaa sujumasta. Suklaakeksit eivät varsinaisesti auta asiaa. Pian Stellalla on kaapillinen liian pieniä vaatteita ja kasvava epäilys siitä, että siippa on mennyt lopullisesti jengoiltaan. Lipuuko uusi elämä auttamatta käsistä?

Omakotivalkoinen_18012016_06781.jpg

Omakotivalkoinen_18012016_0711.jpg

Omakotivalkoinen_18012016_0698.jpg

Stella Sweeneyn elämä muistuttaa monilta osin meidän tavallisten eläväisten arkea – on työstressiä, ihmissuhdekiemurointia, äidin velvollisuuksia, sairauksia ja herkkulakkoja. Kuten moni tosielämän supernaisistakin, kohtaa Stella oman rajallisuutensa, mutta sinnikkäästi päättää porskuttaa eteenpäin kohti omia unelmiaan. Muutokset ovat välillä kivuliaita ja sen Stella saa totisesti huomata…

Kirja noudattelee perinteistä chick lit -teemaa, jossa modernin nykypäivän naisen ongelmakohtia kuvataan kevyesti, pientä pilkettä silmäkulmassa unohtamatta. Tyylilajille ominaisesta rentoudestaan huolimatta kirjasta löytyy syvällisempiäkin merkityksiä, joista alla oleva siteeraus on loistava esimerkki:

“If it is made with love, the imperfect becomes perfect.”

Omakotivalkoinen_18012016_0691.jpg

Omakotivalkoinen_18012016_0686.jpg

Chick lit -kirjallisuus toimii loistava rentoutuskeinona, ainakin jos pystyy malttamaan mielensä ja nauttimaan kirjan annista ennen nukkumaan menoa tapahtuvana iltarituaalina. 🙂 Itse ahmin tämän Marian Keyesin tekeleen alle kolmessa vuorokaudessa, enkä malttanut pistää kirjaa sivuun niin millään. 😀 Aina kun ajattelin että luen sivun loppuun ja pidän tauon, tapahtui tarinassa jokin mielenkiintoinen käänne ja jatkoin lukemista sivulta toiselle siirtyen. 😀 Tämä tekele löytyy kauppojen kirjahyllyistä (sekä kirjastoista) suomennettuna nimellä Nainen joka varasti elämäni – Loistava kirja kepeää ja antistressaavaa lukemista kaipaavalle, Marian Keyesiin voi aina luottaa!

Ihanaa alkanutta uutta viikkoa kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

6 kommenttia “Lukuvinkki – Nainen joka varasti elämäni!

    1. Eija: Kinsellan kirjat ovat myös olleet hyviä, kaksi himoshoppaajaa olen lukenut ja pitäisi lukea kaikki loputkin. 🙂

  1. Tekeleellä tarkoitetaan yleensä vähän huolimattomasti tai huonosti tehtyä asiaa. Olen kiinnittänyt huomiota että käytät tekstissäsi tuota sanaa vaikka et tarkoita että jokin asia olisi sellainen.

    1. Ktp: En ole koskaan ajatellut tekeleen tarkoittavan tuota, meillä on aina käytetty tuota sanaa ihan neutraalissa merkityksessä. 🙂 Piti ihan katsoa wikistä että onko se tosiaan huonosti tehdyn asian synonyymi ja kyllähän se on. 😀 Apua, en todellakaan tarkoittanut että kyseinen kirja olisi huonosti tehty tai kirjoitettu. 😀 Täytyy opetella pois tuon sanan käyttämisestä… kääks. 😀

  2. Keysin kirjat on ihan parhaita. Jos on loma tulossa, kannattaa jo etukäteen varata loman alkuun joku jemmaa. Pääsee kyllä katsasti heti lomafiilikseen ja irti työjutuista. Kinsellan muista kirjoista tykkään kans kovasti, paitsi juuri himoshoppajista. Johtunee siitä, että shoppailu ei ole mun oma juttu.

    1. Päivikki: Keyesin ja Kinsellan kirjat ovat huippuja, todellista aivot narikkaan ja levolle -materiaalia. 🙂 Tykkäsin todella paljon tästä englanninkielisestä versiosta, jossa kuvattiin tunteita ja tapahtumia suomenkieltä eläväisemmin. Himoshoppaajista tykkään itse, mutta en jäänyt niihin ihan samalla tavalla koukkuun kuin Keyesin kirjoihin. Tykkään itse kyllä shoppailusta, mutta ehkä samaistumispinta on parempi hieman aikuisemmassa hömpässä kuin himoshoppaajan ekoissa osissa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *