Ostoslistalla – Ehjät kumisaappaat!

Rakkaat Hunterin Regent Savoy -kumisaappaani kävelivät tänään viimeistä kertaa ulkona, byää. 🙁 Ne palvelivat minua hienosti ympäri vuoden (jopa pakkaskeleillä) jo kolmatta vuotta ja kaiholla niitä tulen muistelemaan, sillä harva kenkä on ollut näin mukava jalassa. Erittäin aktiivinen käyttö ja kova kulutus ovat tehneet kuitenkin tehtävänsä – kantapään kankaat ovat kuluneet puhki, pohjassa on reikä ja varret ovat nilkan kohdalta haljenneet useasta kohdasta. Varsinaisina kumisaappaina niitä ei ole voinut käyttää enää hetkeen ja nyt on aika päästää irti kokonaan… 

Hunter_original_chelsea_twoTone.jpgHunter_original_chelsea_twoTone6.jpg

Olisin mielelläni ostanut toiset samanlaiset saappaat vanhojen tilalle, mutta kyseinen malli on poistunut valikoimasta. Ilse Jacobsenilla oli pari hyvältä vaikuttavaa saapasmallia, mutta olen ollut niin tyytyväinen Hunttereihini ettei muilla kumpparimerkeillä ole oikeastaan edes mahdollisuuksia päästä vaatekaappiini. 🙂 Ihastuin tähän varrettomaan Chelsea Two Tone -malliin, jonka löysin Booztin valikoimasta.

Hunter_original_chelsea_twoTone_8.jpg

Omakotivalkoinen_21012016.jpg

Siispä hyvästit Regent Savoy -kumppareille ja lämpimät tervetulotoivotukset Chelsea Two Toneille, joiden nilkkamitta tuo virkistävää vaihtelua asukokonaisuuksiini. En malta odottaa että pääsen steppailemaan ulos uusilla saappaillani… ja yhdistämään niihin villasukat, jotka pilkistävät kivasti varrensuusta. 🙂

Omakotivalkoinen_asukollaasi872871.jpg

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Tulisipa plusasteet pian, että voisi alkaa pukeutua kevyemmin. 🙂 Alkaa olla jo hieman puuduttavaa kiskoa päällensä hirveää kerrastoa, jottei pakkanen pääse puraisemaan. 🙂 

Ihanaa iltaa kaikille ja huomiseen!

Miia_signerina2015.jpg

(Tuotekuvat: Hunter, Parajumpers, Day Birger et Mikkelsen, H&M, Hummel. Sisältää kaupallisen linkin)


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

28 kommenttia “Ostoslistalla – Ehjät kumisaappaat!

 1. Hei! Osaisitko kertoa vielä vähän tarkemmin, kuinka kovalla käytöllä Hunterisi ovat olleet? Mulla on nimittäin ollut sellainen käsitys, että niiden pitäisi olla todella pitkäikäiset! Siksipä ihmetyttää, miten noin arvokkaat kengät voivat kulua "vain" kolmessa vuodessa käyttökelvottomiksi. :O

  1. Keisarinna: Olen käyttänyt kumppareita t-o-d-e-l-l-a paljon, talviaikaan päivittäin (niissä oli kevyt toppaus sisällä). Käyttöpäiviä on tullut varmasti lähemmäs 300 näiden vuosien aikana, enkä ole mitenkään säästellyt, varonut tai edes hoitanut näitä lempparikenkiäni mitenkään. :)<br />
   <br />
   Minulla kengät joutuvat todella kovalle koetukselle, koska omistan aika vähän kenkiä ja vaihtuvuus on pientä. Käyn päivittäin koiralenkeillä useamman kerran ja rymyän niillä pitkin pusikoita. Pelkällä kaupunkikävelyllä ne olisivat varmasti kestäneet vuoden pari pitempään. 🙂

  2. Keisarinna: Lisään vielä että nuo nilkan halkeamat ovat tulleet kyykkimisestä, jolloin kumpparin varsi kurtistuu kasaan nilkan kohdalta. Sisäpuolen kankaat kantapään kohdalta kuluvat kengässä kuin kengässä puhki, varsinkin jos kenkä on yhtään iso ja lonksuu jalassa, jolloin liikekitka rikkoo kankaan nopeastikin. Pohjaan tullut reikä on mitä ilmeisesti tullut lankkupolulla olleesta ruuvista, jonka päälle taisin astua, täysin oma moka siis eikä liity Hunterin laatuun tuo. 🙂

   1. …: Ja kyllähän ne kestivätkin, ja kovassa käytössä olivat. 🙂 Haikein mielin pistän ne roskikseen, olivat niin nätit ja hyvät jalassa. &hearts;

   1. Rauno: Pidin todella hyvää huolta niistä, puhdistin kurat ja suojasin ne Hunterin omalla suojatuotteella säännöllisesti.

 2. Huntereiksi saappaat mennyt liian pian rikki-vaikkakin 300 jotain pv tullut käyttöä. Omat kesti usean vuoden,mutta en ottaisi toisia. Niitä ei voi kontioihin&amp;nokian saappaisiin verrata, sillä laatu ei ole yhtä kestävää. Ulkonäkö voi olla,mutta muuten ei.

  1. H: Minusta Hunterit ovat todella hyvät ja laadultaankin loistavat. 🙂 Kantapää ei esimerkiksi ole ulkopahjasta kulunut yhtään, mikä on yleensä ensimmäinen käytönjälki kumppareissa. Ihmiset käyttävät kenkiä eri tavoin ja toisilla ne kuluvat nopeammin. Jos olisin pitänyt näitä kaupunkisaappaina ja käyttänyt niitä satunnaisesti sadekeleillä ja asfaltilla kävellessä, olisivat ne varmasti edelleen uudenveroiset. Olen ottanut näistä kuitenkin kaiken ilon irti, kävellyt niillä metsissä, metsäpoluilla, tehnyt jopa muuttoja kumpparit jalassa. 🙂 Kävelykilometrejä on niin paljon etten osaa edes laskea. Minulle nämä ovat olleet ns. jokasäänsaappaat ja käytössä siis myös talviaikaan (vuori piti varpaat lämpimänä pakkasillakin). &hearts;

 3. Näyttää tosi kivoilta ja simppeleiltä kumppareilta, en kyllä tykkää noin näkyvästä merkistä. 🙂 Aiotko siis pakkasillakin kulkea kumppareissa. Minä en tarkenisi, vaikka olisikin se villasukka.<br />
  Ja ymmärrän kyllä, että haluat pitää vaatemäärät vähäisinä, mutta väitän silti, että kun on eri käyttötarkoitukseen omat kengät niin uusia kenkiä ei tarvitse ostaa vuosikausiin (jos puhutaan siitä, että ostaa kengät puhtaasti tarpeeseen). Tässä tapauksessa siis jotkut ulkoilukengät talvikaudelle ja noilla Huntereilla olisit kävellyt vielä ainakin seuraavat kolme vuotta (ehkä). 🙂

  1. laura: Merkki voisi minustakin olla hieman pienempi näissä uusissa kumppareissa. Vanhoissa oli vain pieni lipuke saappaan yläreunan ompeleessa ja se oli kivan huomaamaton. :)<br />
   <br />
   Minä tykkäsin noista kumppareista ja tykkäsin käyttää niitä. Kyse ei ollut siitä ettei minulla olisi ollut muita kenkiä tai etten olisi voinut ostaa esim talvipakkasille karvavuoritettuja saappaita. Regent Savoy kumpparit olivat kauniit, ihanan kevyet, todella mukavat, eivät hiostaneet ja pohja oli liukkaaksi tamppaantuneella lumellakin pitävä. Vaatteet ja kengät kestävät aina pitempään mitä vähemmän niitä käyttää, poislukien tietysti selvät laatuerot esim kumisaapas –&gt; muovinen saapas. Yritän tarkoituksella välttää vaatteiden ja kenkien säästelyä, sillä huomasin jo kauan sitten että tuollaiset &quot;säästökohteet&quot; jäävät lopulta vähälle käytölle ennen kuin ne joko poistuvat muodista tai muutoin ikääntyvät käyttökelvottomiksi (esim pusero jonka leikkaus on liian nuorekas nykykäyttöön). 🙂

  2. En tarkoittanut vaatteiden säästämistä vaan tuota mitä Minnakin. Minulla on esim. näin talvella ulkoiluun eri kengät kuin &quot;kaupungille&quot; ja molemmat siis melkein päivittäin käytössä. Ja lisäksi korolliset talvisaappaat, joita käytän viikottain. Muodista poistuminen ei minua kiinnosta ja uskon, että näitä käytän vielä ainakin pari vuotta ja korkolappujen uusiminen riittää. <br />
   Samoin teen muidenkin vaatteiden kanssa. <br />
   Tällä hetkellä tarvetta vaatekauppoihin on hyvin harvoin, kun vaatekaapissa on tarpeeksi (mutta ei onneksi liikaa) kaikkea eikä mikään ole hajoamispisteessä. Toki tässä on tehty töitä, että vaatekaappi on tässä tilassa. 🙂

  3. laura: Minä en koe tarvitsevani erikseen muita ns. talvikenkiä kuin nuo minun Hunterit. Nyt tosin joudun miettimään asian uudestaan tulevalle talvikaudelle, koska minulla ei ole enää näitä saappaita eikä myöskään &quot;oikeita talvikenkiä&quot;. 🙂

 4. Pyrin varsinkin ulkoiluvaatetuksessa tarkoituksenmukaisuuteen, mikä näkyy kenkien määrässä. Käytän koirien ulkoilutuksessa talvella joko nastakenkiä tai vaelluskenkiä, kumisaappaita minulla ei ole ollenkaan. Nastakengät taitavat olla nyt neljättä talvea käytössä, ja taitavat mennä vielä saman verran.<br />
  <br />
  Kumisaappaiden materiaali voi tykätä huonoa tällaisista pakkasista.

  1. Minna: Minulle nuo lempikumpparini olivat ihan parhaat kengät myös koiralenkeille. 🙂 Kävelemme usein mm. metsäpoluilla ja varrelliset kengät ovat todella tarpeen. Haluan kengän tuntuvan jalassa pehmeältä ja mukavalta. Vähän kuin Uggit sujauttaisi jalkaansa mutta hieman paremmalla tuella nilkan kohdilta. Olen omistanut oikeita ulkoilukenkiäkin, mutta ne ovat kaikki olleet epämukavia (mm. Merrel, Catmandoo), kantapään seutu liian kova, pikkuvarpaisiin tuli rakkoja ja oikeaa kokoa oli vaikea löytää jalan muodon vuoksi (lyhyt mutta leveä). Merrelissä varsinkin oli liian kapea lesti omalle jalalleni, koon 36 kenkä oli liian pitkä ja jalka lonksui kantapäästä hangaten sinne isot rakot. Myös nilkan sivuluu (en muista termiä sille :D) hankautui rikki koska kengän varsi oli niin kova (ihan syystä kylläkin, tukee nilkkaa vaelluksella ja erämaastoissa). Varpaisen tyven kohdalta kenkä oli kuitenkin liian kapea ja hankasi rakot molemmin puolin jalkaa. Sama vaiva kenkien lestien kanssa on monella merkillä, minulle käy aika harva kenkä, ellen päätä uhmata kipua ja ajaa kenkiä sisään rakoista ja hankautumista piittaamatta. 🙂 Tuota tein nuorempana mutta enää en halua, ja siksi yritänkin suosia sellaisia malleja joissa lesti on valmiiksi mahdollisimman mukava ja materiaali sellainen ettei jalka hierry rikki. 🙂

 5. Olisikohan nuo Regent Savoyt olleet jotenkin huonomman laatuisia kuin perusmallin Hunterit, niin ihanat kuin olivatkin? Mulla on ollut ne ihan klassiset perusmustat Hunterit jo viisi vuotta ja ovat aivan kuin uudet. Mä en ole kyllä omiani käyttänyt pakkasilla ollenkaan, ainoastaan loskakeleillä ja sateella, mutta kyllä minäkin olen tosi paljon omiani pitänyt. Suosittelen käyttämään Hunterin omaa Rubber Buffer hoitoainetta seuraaviin saappaisiisi, se saattaa auttaa pidentämään niiden käyttöikää. 🙂

  1. pauliina: Tuohon en osaa vastata… Regent Savoyn materiaali oli hieman &quot;kovempi&quot;, johtuen ehkä tuosta ristikkäisompeleella tehdystä kuviosta. Perusmallin Huntterit joustavat nilkasta hieman paremmin kun menee kyykkyyn. Tuo saattaa selittää miksi omien kumppareiden nilkkaosuuksiin ilmestyi halkeamia…<br />
   <br />
   Minulla on tuo Hunterin oma hoitotuote ja käytin sitä noin kahdesti vuodessa. En tiedä olisi pitänyt suojata ja hoitaa kenkiä minun käytölläni vähän useammin, mutta jatkossa sitten viisaampana… :)<br />
   <br />
   uusissa saappaissa ei ole onneksi tuota nilkan rypistymisongelmaa, sillä nilkkaa ei ole. 😀 Täytyy vaan muistaa olla astumatta nauloihin metsäpoluilla, niin jäljelle jää enää tuo sisävuoren puhkikuluminen. 😀

 6. Jaa, minäkin olen kuvitellut Huntereita laadukkaiksi. Taidan pitäytyä kuitenkin kotimaisen saappaan käyttäjänä jos nuo kerran kolmessa vuodessa kuluvat loppuun. Olen ollut hai-saappaisiin tyytyväinen jo kahdeksan vuotta, ovat täysin ehjät vaikkakin maalitahraiset ja niillä on tarvottu kahden talonrakennustyömaan mudissa!

  1. Zxy: Jokainen käyttää kenkiä hieman eri tavalla, jalan asennolla, käytön määrällä, käyttötiheydellä ja paikoilla jossa kävelee on suuri merkitys. 🙂 Itse pidän Huntereita edelleen laadukkaina ja ostan jatkossakin hyvillä mielin kyseisen merkin kenkiä. 🙂

  2. Olipa miten oli, blogissasi mainostetaan monia tuotteita ja hieman näin satunnaiselle lueskelijalle haiskahtaa tuo merkkien näkyvyys tässä mittakaavassa. Esim. balmuirin tavaroita, nyt nuo huivit ovat näkyvillä todella monessa blogissa ja esim. suomen blogimediassa bloggaajat kertovat kissan kokoisilla kirjaimilla sisältöyhteistyöstä. Sinä et. Älä pidä lukijoitasi tyhminä kuitenkaan.

  3. TiKaPuu: Olen blogini alkumetreistä asti tuonut aina esille ostamieni tuotteiden merkit ja ostopaikat, syykin tuohon on hyvin yksinkertainen – säästän omaa aikaani sillä että kerron kaiken tarvittavan jo valmiiksi postauksessa eikä tuotteesta kiinnostuneen lukijan tarvitse erikseen kysellä minulta lisätietoja (johon luonnollisesti sitten vastailen, parhaimmillaan jopa kymmeniä kertoja). <br />
   <br />
   Olen tykännyt Balmuirin tuotteista iät ja ajat, tehnyt useita postauksia heidän pellavatuotteistaankin. Kyllä olisi blogin sisältö köyhää jos voisin postailla vain ja ainoastaan yhteistyön puitteissa, jos itsenäinen kirjoittelu olisi kiellettyä. Saanko kysyä mistä huiveista mahdat puhua? Balmuirin? En omista ainuttakaan Balmuirin huivia enkä ole niistä koskaan postannut… onkohan sinulla mennyt nyt asiat ja blogit jotenkin sekaisin? En voi myöskään tietää kuka, mikä, missä ja koska tekevät yhteistyötä minkäkin tahon kanssa (en ole ennustaja, vaikka ihan mielelläni sellaisenkin kyvyn ottaisin :D), tiedän vain omista asioistani, omista mielenkiinnonkohteistani, omista ostoksistani ja omista yhteityökuvioistani kun ne vastaan tulevat. <br />
   <br />
   Jos Balmuir minulle ehdottaisi yhteistyötä niin ilman muuta olisin erittäin kiinnostunut, mikäli ehdot olisivat järkevät (tarkoittaen mm. sitä että rakennan postauksen itse ja kerron tuotteesta omin sanoin, en valmiin tekstin muodossa). Tykkään kyseisestä merkistä ja sen tuotevalikoimasta sekä värimaailmasta kovasti. &hearts;<br />
   <br />
   Minulla on kaikki kuitit kaikista ostoksistani tallessa viimeisen neljän vuoden ajalta. Pitäisikö minun alkaa liittämään jokaiseen postaukseen kuva ostokuitista? Olisiko tuo sinun mielestäni ratkaisun avain? 🙂 Minusta tuo jos mikä olisi lukijoiden aliarvioimista ja tyhmänä pitämistä. 😀

 7. On kyllä hyvännäköiset kumpparit. Itsekin olen miettinyt lyhytvartisia kumppareita, mutta mulla kun on noissa Hai-saappaissa käännetty varret, niin kivet ja vesi löytää saappaan sisään :O Siis ihan tiellä kävellessä, ei lätäköissä ja ojissa hyppiessä.<br />
  Pitääköhän tuo Huntereiden tiukempi suu nämä poissa kengistä? Onko sulla ennen ollut lyhytvartisia kumikenkiä?

  1. Niin Mia, ilmoitit aiemmassa kommentissa, ettei ns. valaellus-(ulkoilukegät riitä, kun tarvitset varren. Näissä uusissahan on lyjyt varsi, oikeastaan samanlainen kuin monissa &quot;varrellisissa&quot; ulkoilukengissä, joissa usein parempi pohja ja tuki (varsinkin kun käytät kenkiä/saappaita) paljon. Varmaan kovin pitkiä koiralenkkejä ei pakkasella voi tehdä? Onko Huntereiden pohja jotenkin poikkeava muista kumisaappaista, jotka eivät mielestäni ole hyvät liukkaille keleille?

  2. Minna: Regent Savoy kumppareissa oli normaalia kapeampi varsi. Lunta ei mennyt kertaakaan varrensuusta sisään. 🙂 Hunterilla on erikseen vielä ne säädettävät adjustable-mallit, joissa saappaan varren saa todella tiukasti kiinni. En ole ennen omistanut lyhytvartisia kumppareita joten en osaa vielä sanoa millainen on käyttömukavuus. Kovalla räntäsateella saattaa hiutaleet laskeutua saappaan varren sisälle, mutta en vielä tiedä miten suuri haitta on. 🙂

  3. Kumpparit: Vaelluskengissä on kovat varret, ne hirtävät nilkan alueen luut vereslihalle. Se on painavin syy miksi en ole ollut kiinnostunut sovittelemaan tai ostamaan oikeita ulkoilukäyttöön soveltuvia kenkiä. Ja kyllä, haluan kumpparit joissa on pitkä varsi, mutten halua odottaa josko oikea malli sattuisi tulemaan vastaan keväämmällä. Tarvitsen veden kestävät kengät hyvinkin pian ja siihen nuo villasukan kanssa käytettävät varrettomat (hyvin matalavartiset) Hunterit sopivat hyvin. Toivottavasti Hunterilta tulee syksyyn mennessä jokin kiva malli pitkävartisia (mielellään vuoritettuja kuten regent savoyt olivat) kumppareita, sellaiset ovat ostoslistalla. 🙂 <br />
   <br />
   En tiedä onko Huntereiden pohja poikkeva muista kumpparimerkeistä, sillä en ole omistanut muita kumppareita ala-asteen jälkeen kuin Huntereita. En halua lähteä kokeilemaan onneani tuolla saralla vaan pitäydyn Huntereissa jatkossakin. Niiden lesti on jalalleni hyvä ja heillä on kauniita erikoismalleja, joilla kehtaa kulkea vaikka juhlapaikallekin (regent savoyt olivat tuossakin asiassa täydelliset). &hearts;

 8. Hih, onpa hassu sattuma, sillä ostin itselleni tänään nämä ihan samat kumpparit! 😀 Aamulla rupesi nimittäin ärsyttämään töihin kävellessä, kun kadut olivat pelkkää sohjoa ja loskaa, enkä halua pilata nahkasaappaita ja -nilkkureita kastelemalla ne, joten töiden jälkeen suuntasin Stockan kenkäosastolle kumpparit mielessäni. Pitkävartisia kumisaappaita en halunnut, ja nilkkurimalleista tämä oli ainut mikä miellytti silmää (tosin logo on hieman liian suuri ja häiritsevä), joten aikani niitä soviteltuani lähdin kassan kautta kotiin :). Minulla ei ole koskaan ollut Huntereita, joten yllätyin kuinka hyvältä ne tuntuivat jalassa – toivottavasti eivät vain ole mitkään kovin liukkaat :).

  1. Tiia: Tuo on niin totta, itsekin tykkään käyttää kumppareita juuri tuosta syystä ja samalla säästän nahkaisia kenkiäni. 🙂 Nämä kumpparit on kyllä niin ihanat. &hearts;

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *