Naulakon paikka!

Tahtoisin ripustaa seuraavalle päivälle valitsemani vaatteet henkariin valmiiksi odottamaan aamua, mutta minulla ei ole makuuhuoneessa mitään paikkaa mihin ripustaa mitään. 🙂 Googlettelin muutamia oveen ripustettavia naulakkoja ja ovikoukkuja (mm. Ikeassa ja Clas Ohlsonilla on kivoja), mutta ongelmaksi muodostuu välioven ulkoneva reunakaistale. En millään jaksaisi nyt nostaa ovea saranoiltan alkaa sahaamaan oven yläreunasta tuota kaistaletta pois, joten pakko ottaa käyttöön suunnitelma B – Commandin kiinnitystarra ja tavallinen valkoinen seinäkoukku…

Omakotivalkoinen_27012016_0941_2.jpg

Omakotivalkoinen_27012016_0930.jpg

Omakotivalkoinen_27012016_0940.jpg

Omakotivalkoinen_27012016_0938.jpg

Omakotivalkoinen_27012016_0934.jpg

Omakotivalkoinen_27012016_0946.jpg

Nyt pitäisi löytää kiva valkoinen koukku, jossa ei olisi ruuvinreikää näkyvillä. Koukun pitäisi olla muodoltaan hyvin yksinkertainen ja suoralinjainen, mielellään ehkä puusta valmistettu (en halua muovista koukkua, teräs saattaa olla liian painava tarrakiinnitykselle). Normann Copenhagenilla on yksi hyvä malli, mutta se on syvyydeltään liian suuri. Iittalalta löytyisi myös nätti puinen peruskoukku, mutta sitä ei saa valkoisena… Tarrakiinnitys ei muutenkaan oikein innostaisi, tytön pienet puukirjaimetkaan kun eivät enää oven maalaamisen jälkeen ole pysyneet ovessa kiinni…

Kestäisiköhän sisältä onton välioven pintakerros tavallista cyproc-ruuvikiinnitystä? Vai onko liian pahvia tuollaiseen ruuvailuun? Tietääkö kukaan ja onko kukaan teistä koskaan kiinnittänyt mitään ruuvilla suoraan välioveen? Apuva! 🙂

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

34 kommenttia “Naulakon paikka!

 1. Tätä ei tartte julkaista, mutta olen jo monta kertaa meinannut korjata, eli: se on Gyproc ei cyproc 🙂 Eli kipsilevy 🙂 Gyproc on itseasiassa tuotenimike, josta on tullut yleissana puhuttaessa kipsilevyistä.<br />
  t. Entinen rautakaupan täti

  1. SanniKaarina: Kiitokset korjauksesta! 🙂 Mistähän olen saanut päähäni että se on cyproc-tuplaceellä 🙂 🙂

 2. Hei, <br />
  Mua on pidempään mietityttänyt string ja muuramen kaapisto ja nyt vielä lisäksi se viherseinä sisustuksesi.<br />
  Oletko ollut edelleen tyytyväinen ratkaisuihin? Mua jotenkin häiritsee tuo muuramen möhkömäisyys ja stringin koko seinän vaativa tila, vaikka en edes ole lähimainkaan yhtä minimalismin sisustuksen ystävä kun sinä.<br />
  Lisäksi string hyllykön kanssa kotioloissa näkyy vielä viherseinä, onko ratkaisu levoton tai onko tuntunut että olohuoneen seinällä on liikaa hyllykköä?<br />
  Mietin myös onko kaikki tuo hylly, kaapisto jne tarpeen kun oot osannut karsia turhat tavarat niin tarkkaan?<br />
  <br />
  Voi hyvin olla että kuvat antaa väärän vaikutelman, mutta näin yhden lukijan näkökulmasta makuuhuone on täyden näköinen sängyn, kaapiston ja peilin vuoksi ja olohuone jotenkin levoton kun on niin paljon tasoa, hyllykköä, irrallista istuinta jne.<br />
  Kysymykset ja pohdinnat ei ole tarkotettu pahalla, vaan mielelläni kuulisin mitä mieltä olet?<br />
  Toivon että osasin esittää kysymykseni niin ettei se aiheuta pahaa mieltä, näin kirjoittaen on vaikea ilmaista mielenkiintoa asiaan kysymyksin niin, ettei se vaikuta töykeältä 🙂

  1. Olen miettinyt samaa, kuin white. Minusta ns. säilytyskalusteita on todella paljon suhteessa vähäiseen tavaramäärään. Koko seinän laajuinen Sting vaikuttaa ainakin lukijan näkökulmasta jotenkin turhalta ja sehän näyttää melkein tyhjältäkin. Hyllyt on täytetty erilaisilla laatikoilla, mutta eihän niissä kaiketi voi paljoa olla sisällä kun olohuoneeseen säilötyt tavarat aiemmin mahtuivat Bestaan ja nyt Muuramen laatikostoon. Vai onko niissä? Muistaakseni Stringin sisällöstä on ennenkin kyselty. Olisiko siitä mahdollista saada esittelyä?

  2. White: Olen edelleen tyytyväinen tekemiini ratkaisuihin. :)<br />
   <br />
   Tyhjää ja vapaata seinätilaa voisi olla enemmän, siinä olen kanssasi täysin samaa mieltä. Kaipaisin enemmän ehjiä seiniä, eli sellaisia joissa ei ole syvennyksiä, oviaukkoja tai ikkunoita, ilman että ikkunoiden ja valon määrä kuitenkaan vähentyisi. Nykyisessä kodissa on olohuone-keittiötilassa vain yksi ns. ehjä seinä ja siinä on nuo mainitsemasi String hyllyt. Pienehkössä kodissa on pakko tehdä kompromisseja, valikoida tyhjien pintojen ja kauniiden kalusteiden väliltä ja miettiä kumpi on tärkeämpää. Itselleni kauniit ja tarkoin valitut kalusteet tuovat niin paljon iloa, että olin valmis tinkimään tyhjistä pinnoista. &hearts; Kokonaisuus livenä on huomattavasti avarampi ja väljempi kuvien antamaan mielikuvaan verrattuna, tämän on sanonut jokainen joka on meillä käynyt kylässä. Ja koti on kuitenkin koti, rakas ja ihana paikka vaikka olisikin epätäydellinen. &hearts;

  3. Black: Säilytystilaa on juuri sopivasti, jokaiselle tavaralle on oma selkeä paikkansa ja ne on helposti otettavissa esiin ilman ympäröivien tilpeehöörien siirtelyä. :)<br />
   <br />
   String-hylly on sisustuksen kannalta tärkeämpi kuin säilytyskalusteena. Saan hyllyyn esille kaikki ihanimmat pienesineet sekä runsaasti viherkasveja, jotka tuovat ihanan mielen sekä fiiliksen kotiin. &hearts; Ilman tuota hyllystöä minulla ei olisi paikkaa kaikelle kauniille, jotka haluan pitää esillä. 🙂

  4. Kiitos vastauksesta. Olinkin itsekin ajatellut, ettö String on ikäänkuin telineenä tavaroille ja nyt sen itsekin vahvistit. Käyhän se niinkin.

 3. Minä kuule ruuvasin aikoinani tytön huoneen oveen sellaisen painavan puukyltin &quot;Lastenhuone&quot; ja siinä pysyi! 🙂 Ei ne jäljet kovin kauniita olleet kyltin poistuttua, mutta ainakin ihan normiruuvit pysyivät ovessa kyltteineen. Olisivat varmasti kannatelleet jotain koukkua vaatteineenkin.

 4. Samaa mieltä Ripustimen kanssa. Hyvinhän se roikkuu oven kahvassakin. Koukku ei ole välttämätön. Mutta tietty, jos ei itseä miellytä niin imukuppikoukku vaikuttaa hyvältä ratkaisulta.

 5. Kipsilevyankkuri taakse niin varmasti pysyy. Mutta oletko ihan varma että haluat reiät oveen – niitä ei ihan helpolla paikata.

  1. Ankkuri: En ole aivan varma haluanko reikää oveen, vaikka saahan senkin paikattua kalustekitillä jos tarve vaatisi… Ajattelin kokeilla nyt alkuun tuota Commandin voimatarraa, josko se riittäisi pitämään koukun ja pari vaatetta ilmassa. 🙂 Jos tarra ei pidä, turvaudun tuohon kipsilevyankkuriin. 🙂 Kiitokset vinkistäsi! &hearts;

 6. Entä Dots peilin viereen tai oven ja ikkunan väliin jäävälle seinälle? Itse ostaisin sellaiset, jos budjetti antais myöten 🙂

  1. Eija: En haluaisi kiinnittää mitään tuohon ikkunan ja oven väliin… Oven takana vaatteet olisivat piilossa oven ollessa auki, joten yleisilme makuuhuoneessa pysyisi nykyisellään. 🙂

 7. Meilläkin on samanlaiset ulkonevat listat väliovien päällä, mutta Ikean oven päälle ripustettava naulakko toimii silti ja oven saa normaalisti kiinni. Kokeile ja ylläty !

  1. idaho: Kokeilin laittaa litteän vyön tuohon oven yläpuolelle eikä mene ovi kiinni. 🙁 Ovi on niin tiivis ettei karmien väliin jää kuin milli tai pari. 🙁

  2. minävain: Meillä ei mahdu oven ja karmin väliin muuta kuin milli ilmaa. 🙁 Ovessa ei ole edes sellaisia saranoita joilla voisi oven korkeutta säätää, joten jos haluan saada oven joskus kiinni, en voi tuollaista kätevää ovinaulakkoa siihen ripustaa. 🙁

 8. Hyvin menee ovenkahvassakin mielestäni, mutta älä ainakaan oveen tee reikää, mieluummin siihen seinään oven ja ikkunan välissä. Vaikkapa Muuton Dot -koukkuja.

  1. Johanna: Mekot, pitkät neuleet ja housut ovat liian pitkiä roikkuakseen ovenkahvassa, joten pakko on ripustaa henkarit ylemmäs. Kokeilen nyt alkuun tavallisen peruskoukun kiinnittämistä Commandin tarralla, jos se ei pysy kiinni niin täytyy keksiä toinen keino. 🙂 Dotit ovat ihania! &hearts;

 9. Moi Miia! Omakotitalomme valmistuttua emme halunneet porata uusiin seiniin reikiä, joten muutaman hetken kahlasin koukkutarjontaa läpi ehdottoman tietävänä mitä halusin. Ei muovia, ei ruuvinreikää, valkoiset, kauniit ja yksinkertaiset. Löysinkin toiveisiini vastanneet simppelit koukut K-raudasta, Cello-merkkiset. Mitä olen nähnyt niin näitä saa valkoisena ja mustana, neliön- tai pyöreänmallisella taustalla, jossa ripustustappi keskellä. Näissä on kestävän oloinen tarra, hyvin ovat parisen vuotta jo palvelleet wc-tilojen kaakeleissa pyyhekoukkuina, sekä lasten huoneissa reppu/vaatekoukkuina, eli vetoa alaspäin nämä ovat saaneet 😉 Voisin kuvitella, että pysyy hyvin myös väliovessa! 🙂 Laitappa Googleen Cello tarrakoukku. Voisin uskoa, että tykkäät, tarrasta huolimatta 🙂

  1. Sanelma: Loistavaa, miljoona kiitosta vinkistäsi. 🙂 Kurvaan heti katsomaan josko löytäisin kyseiset Cello-koukut. 🙂

  2. Huikkaahan mullekin mitä pidit koukun muotoilusta! Heti postauksen luettuani ajattelin, monen monta vuotta blogiasi lukeena, et nää ois sulle just kuin nenä päähän! 🙂

 10. Terve, en tiedä mikä sen oikea nimi on, mutta sitä käytetään, kun halutaan kiinnittää Gyproc-levyyn jotain raskaampaa. Meillä on kotona käytetty mm. sellaisia ennen kuin painavempaa hyllyä tms. on ruuvattu seinään. Olikohan sen nimi Gyproc ankkuri? Saa rautakaupasta muutaman kappaleen paketeissa, näyttää todella leveältä ruuvilta, joka on ontto sisältä, jonne ruuvataan oikea ruuvi. Mutta en tiedä toimisiko se tuossa ovessa?

  1. Linda: Tytön huoneen String-hylly ja keittiöseinän ruukut ovat kiinni muovisilla kipsilevyankkureilla, teräksinen vastaava ankkuri voisi olla ratkaisu pulmaan, mikäli Commandin tarra ei pidä koukkua ja vaatteita kiinni ovessa. 🙂 Pitäisi melkein yrittää etsiä kuvamateriaalia tuollaisista Jeld-Wenin väliovista että näkisi mitä pintalevyjen sisällä on ja kuinka paksu tuo pintalevy ylipäätään on. 🙂

  2. Pakko kysyä noista kipsilevyankkureista! Itse tilasin juuri String Systems hyllyn, mutta en kiireiden vuoksi ole ehtinyt paneutumaan vielä sen kiinnittämiseen. Onko sinulla antaa tarkempaa vinkkiä, millaiset ankkurit on parhaat kipsilevyseinään Stringille?

  3. Nanna: Tytön String-hylly on kiinnitetty kipsilevyyn Prismasta ostetuilla Togglerin valkoisilla SnapSkru ankkureilla:<br />
   <br />
   <a rel="external nofollow" href="https://www.prisma.fi/fi/prisma/toggler-snapskru-kipsilevyankkuri-sp-20kpl-ip&quot; target="_blank">https://www.prisma.fi/fi/prisma/toggler-snapskru-kipsilevyankkuri-sp-20kpl-ip</a><br />
   <br />
   Samat ovat myös keittiön seinällä, entinen String Pocket ja nykyiset kukkaruukut on kiinnitetty samoilla ankkureilla. 🙂 Ankkuripussin mukana tulee ruuvit, jotka mahtuvat hyvin string-teräspaneelien aukoista läpi, joten niitä voi hyödyntää kiinnityksessä. 🙂

 11. Commandin sivuilla hyvä valikoima koriste- ja metallikoukkuja, joissa mukana se Command 3M tarra, jolla hyvä pysyvyys ja ei jätä jälkiä oveen/seinään jos sen joskus haluaa ottaa pois. Itse olen ollut Commandin tuotteisiin (joita löytyy ainakin Prismasta ja Bauhausista) hyvin tyytyväinen ja on helppoa sekä näppärää kun ei tarvitse porailla reikiä.

  1. Tanja: Sieltä löytyi yksi kivan simppeli malli, jota ei paljoa edes huomaisi. 🙂 Kiitokset loistavasta vinkistäsi! &hearts;

  1. q: Kiinnitän koukun aluksi Commadin tarralla ja jos se ei pysy ovessa niin pähkäilen kipsilevyankkuri-kiinnitystä uudemman kerran. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *