Valot vaihtoon!

Halusin yksinkertaistaa kodin valaisinmaailmaa ja näin ollen saarekkeen päällä oleva kanootin muotoinen riippuvalaisin vaihtui eilen kahteen Artekin A330 -mallin valaisimeen. Valaisimet on otettu olohuoneen katosta, joten muutoksesta ei koitunut kustannuksia. Kuvat saavat puhua puolestani, mitä sitä turhia höpöttelemään tällä kertaa. 🙂

Omakotivalkoinen_03022016_1207_2.jpg

Omakotivalkoinen_03022016_1158.jpg

Omakotivalkoinen_03022016_878617829.jpg

Omakotivalkoinen_03022016_1209.jpg

Omakotivalkoinen_03022016_1180.jpg

Omakotivalkoinen_03022016_1219.jpg

Omakotivalkoinen_03022016_1162.jpg

Omakotivalkoinen_03022016_1161.jpg

Olohuoneen kattovalaistusta olen tarvinnut ainoastaan siivouspäivinä ja onneksi päivän pituus kasvaa koko ajan, joten ihan hyvin näen pyyhkiä pölyt tasoilta ilman kattolamppujakin. Olohuone tulee aikanaan samaan uudet valaisimet (tai vain yhden valaisimen), mutta toistaiseksi minulla ei ole mitään ajatusta siitä millaiset ne voisivat olla. Kaikkien olohuone/keittiö-tilassa olevien valaisinten olisi hyvä sointua toisiinsa, joten se rajaa jonkin verran vaihtoehtoja pois (onneksi, sillä maailmassa on liikaa ihania lamppuja)… eikä tuo olohuone nyt hassummalta näytä ilman kattovalaisimiakaan. 🙂

Tunnelmallista torstaita kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

42 kommenttia “Valot vaihtoon!

  1. Nanna: Rakastan tuota ruokapöydän yllä olevaa käsikranaattiani niin paljon etten halua sitä vaihtaa. ♥ ♥

 1. Hei, Minusta nämä uudet lamput näyttävät todella kivoilta tason päällä. Paremmalta kuin kanoottilamppu :-D<br />
  Satsaisin olohuoneeseen myös ajattomiin Artekin samanhenkisiin desinglamppuihin, joko huomaamattomat spottilamput tai sitten olohuoneen keskelle näyttävä tyylikäs yksi valaisin. <br />
  Kuparinvärinen olisi todella tyylikäs, mutta taidat kyllästyä siihen, joten menisin varmalla ja turvallisella valkoisella.<br />
  Itse myös tykkään mööpleerata kotona ja sen verran hyvin tunnen jo itseni, että ostan yleensä kaikki valaisimet valkoisena, kun muihin kyllästyn nopeasti…<br />
  Kiva, kun jaksat sisustaa ja uudistaa kotia!

  1. Sussiluu: Kupariin kyllästyisin varmasti, joten valkoinen olisi valintani. Kokonaan valkoinen mehiläispesä olisi ihana, mutta yksinään liian pieni. Kaksi jo niitä laittaisi niin idea saattaisi kärsiä… plus että kokonaan valkoinen malli on kiven ja kuoren alla, joten niitä ei voi ostaa kauppaan kävelemällä. 🙂 Jonkinlainen supermoderni plafondi voisi olla myös ratkaisu, tykkään Artekin kirkasvalolampuista mutten tiedä soveltuuko ne kattoon kiinnitettäväksi (seinävalaisinmalli, joka näytää peililtä). Toistaalta voisin ajatella suoraan out of the box -tyylillä ja kiinnittää kattoon tyylikkäät äänieristelevyt, joiden ympärys olisi valaistu eikä olohuoneessa olisi perinteistä kattovalaisinta ollenkaan. 🙂 Paljon on variaatioita mitä voisi harkita… 🙂

  2. Tuo kuulostaa kivalta! Usein ledit katossa ym. ajaa valontarpeen, jos on lisänä kohdevalaisimia. Ledeillä voi myös saada erilaista tunnelmaa kotiin, joten itse tykkään niistä! 🙂 Monissa tiloissa varsinainen kattovalaisin ei olekaan pakollinen, vaikka ensin siltä ehkä tuntuukin.

  3. K-K: Himmennyksellä varustetut ledit ovat aivan ihania, niillä saa todella kauniin tunnelmavalaistuksen esim leffailtoja varten. &hearts;

 2. Apua oon nyt ihan hämilläni tosta neljännestä kuvasta! Onko se jotenkin peilikuvana? Pää hajoo ku tuijotan sitä 😀 Kuva siis niiden kolmen pikkukuvan alapuolella.

 3. Yes! Paljon parempi! &hearts; Tuo saareke suorastaan huutaa kahta erillistä valaisinta…! En ollut kanootin suurin ystävä 😀 Todella kaunista! &hearts;

 4. Riittääkö valaistus tuossa kohtaa nyt, mihin Artekin vaihdoit? Meillä on keittiön pöydän yläpuolella erittäin suuri Ikean lamppu, ja vaikka koonsa puolesta on erittäin suuri, on valaistus siinä riittämätön. Lisäksi on kattoon upotetut halogeenit. Meillä hääräillään paljon keittiössä, ja olenkin miettinyt minkä ihmeen lampun Ikean lampun tilalle hankkisin. Keittiöön saa myös toisenkin roikkuvan. Muistan, kun raksa-aikana sähkäri sanoi, että kannattaisi laittaa se normi loistelamppu kattoon keittiössä.

  1. Aikku: Kahdella valaisimella valoa on riittävästi, mutta yksi ei olisi omasta mielestäni tarpeeksi. Meillä on spotit (ledit) keittiössä liesiseinän yläpuolella kattoon tehdyssä kotelossa, ja ne ovat todella kirkkaat. Valoisampi on työskennellä kuin kahden vanhan loisteputkilampun lampun kanssa aikaisemmin (olivat kiinni yläkaappien pohjassa). Saisiko teille vaihdettua kirkkaamat ledit halogeenien tilalle? Se voisi ainakin auttaa tilannetta… Keittiön valaistuksen kanssa saa kyllä usein harmaita haivenia, monet kivan näköiset valaisimet ovat valoteholtaan ja malliltaan sellaiset, etteivät ne riitä valaisemaan kuin pienen kaistaleen alla olevaa aluetta. Meillä on vähän sama juttu ruokapöydän kanssa, jonka päällä vain yksi Artekin A110 valaisin. Onneksi ympärillä on kuitenkin lisävaloa, joten ongelma ei ole arkea haittaava, vaikka suurempi valomäärä olisikin kiva juttu. 🙂

  2. Vielä lisäyksenä edelliseen kommenttiini, että valokuvauskäyttöön tarkoitetuista lampuista löytyy todella tehokkaita. Meillä oli jonkin aikaa testimielessä suuressa, yli 30 neliöisessä olohuoneessamme käytössä valokuvaukseen tarkoitettu päivänvalolamppu. Lamppu oli ilman varjostinta ikkunan puoleisessa päässä huonetta, mutta riitti aivan täysin tuomaan päivän vaikka keskelle yötä olohuoneeseemme. Sellaisiakin voi siis katsoa, jos kaipaa todella tehokasta valoa. Toki nuo ovat melko kalliita, mutta kestävät kyllä pitkään.

  3. jennie: Valokuvauslamppuja (studiovalo) löytyy kivan näköisiä, sopii sellaisenaan varsinkin moderniin kotiin. 🙂 Ei yhtään hullumpi idea tuo. 🙂

 5. Hyvä muutos! Artekin valaisimet istuvat paremmin tuohon saarekkeen päälle. Minäkin itse asiassa viime syksynä myin olohuoneen ja makuuhuoneen kristallikruunut, eikä tilalla ole mitään. Meillä on myös avokeittiö, joten satsasin hyvään valaisimeen saarekkeen päälle ja sillä on pärjännyt. Olohuoneen puolella on muutama pöytävalaisin, eikä ole ollut yhtään liian pimeää talvella. Meillä on tosin ledvalaistus katossa koko asunnossa, joten sekin saattaa hieman vaikuttaa… 😉 Tästä syystä kristallikruunut tuntuivat hieman turhalta 🙂

  1. Linda: Kattovaloja tuli käytettyä todella harvoin, vaikka viime syksy ja tämä talvi ovat olleet todella synkkiä ja vähävaloisia. Meilläkin on vain kaksi pöytävalaisinta ja hyvin ovat riittäneet valaisemaan olohuoneen. Ei haittaa vaikka kattolamput puuttuvat, enkä aio pitää kiirettä uusien ostamisessa… 🙂 odotan että jokin hieno valaisin tulee vastaan, tai täysin uusi idea putkahtaa mieleen… Upotetut kattospotit voisi olla myös yksi vaihtoehto, jos olohuoneen katon madaltaisi kipsilevyllä… tai sitten voisi huoneen reunoja kiertää pieni kotelo, joka olisi valaistu (ikkunaseinällä kotelo onkin jo valmiina). 🙂

  2. Jos huonekorkeutta riittää, niin kattoa saa tosiaan madallettua ja lisättyä ledit. Ne on kyllä niin kivat! Itse asiassa meillä on saarekkeen päällä Harri Koskisen Corona-valaisin kuparin värisenä. Se jäi muhimaan päähäni, kun noin vuosi sitten postasit siitä ja sitten näin sen livenå viime syksyn Habitaressa, josta se tuli sitten ostettua. Pääsin vaihtamaan ajatuksia valaisimen ledsuunnittelijan kanssa ja on ollut kyllä hyvä ostos. Etenkin se, että kuvun väriä pystyy vaihtamaan. 🙂

  3. Linda: meillä huonekorkeus on 285cm joten siitä on varaa napata madallukseen jopa kymmenenkin senttiä. 🙂 En tosin haluaisi madalluttaa sitä yhtään, enkä koko kattoa varmaankaan levytä, vaan ainoastaan joko keskiosan (jossa reunoillakin valolistat) tai sitten vain huoneen reunaa kiertävän koteloinnin verran (spotit joista ihanaa epäsuoraa tunnelmavaloa himmentimellä). &hearts;

 6. ootko ajatellut laittaa verhoja ikkunoihin??? ne tois hieman kodikkuutta ja lämpöä muuten niin kalsaan kotiisi

 7. Miksi tuossa alkujaankaan oli se kapea valaisin? Nuo näyttävät paremmalta ja valaisuteho ilmeisesti riittää. <br />
  Mutta riittääkö valo myös olohuoneeseen muista huoneista vai oliko siellä joku jalka/pöytälamppu. Illat on vielä pimeitä ja itse en ainakaan hämärässä tykkäisi edes telkkaria katsoa. Tosin en tiedä onko olohuone teillä yleisin oleskeluhuone, jossa luetaan ym. valoa vaativaa iltaisin.

  1. K-K: Vatvoin valaisinasiaa melkein puolivuotta ja lopulta päädyin haluamaan saarekkeen päälle mahdollisimman huomaamattoman valaisimen ja siihen tarkoitukseen kanootin muotoinen valaisin oli loistava. 🙂 Valaisimessa itsessään ei ole mitään vikaa ja syy sen vaihtamiseen oli puhtaasti esteettinen. :)<br />
   <br />
   Olohuoneessa on kaksi pöytävalaisinta jotka valaisevat riittävästi. Kattolamppuja en ole olohuoneessa pitänyt päällä kuin siivotessa, joten muutos ei juurikaan vaikuta arkieloon. 🙂

 8. Tosi kaunista 🙂 Onko noille molemmille valaisimille omat pistokkeet? <br />
  <br />
  Poikkeaa aiheesta, mutta hitsit, tilasin nyt sitten Svean meille olkkariin 🙂 Tuo Mono on jo ennestään ja rohkaistuin tilaamaan Svean kun kerroit niiden olevan sävyltään samanlaisia 🙂 Noissa sinun kuvissa sävy näyttää kyllä jotenkin tummemmalta kuin Mono. Toki kuvassa ei välttämättä näy todellisuus. Toivottavasti en pety… KÄÄK. Moni ostaa Pappelinaa koira- ja lapsiperheeseen. Meillä ei ole lemmikkejä ja lapset jo pois muuttaneet, mutta kyllä aikuistenkin perheessä näkyy kulkuväylät tummuvan valkoisessa karvamatossa johon olen jo niiiiiin kyllästynyt. Pappelina tuonee helpotusta helppohoitoisuutensa vuoksi 😀

  1. Sari: On molemmille omat kattopistokkeet, mutta käynnistyvät ja sammuvat samasta seinäkytkimestä. :)<br />
   <br />
   Kaupassa näyttivät minusta ihan samalta väriltä, uskon 99,9%:lla varmuudella että ovat. :)<br />
   <br />
   Valkoiset matot ovat aina haastavia, aikuistenkin perheessä. Valkoisessa näkyy varsinkin kenkien mukana sisälle kulkeutuva lika ja hiekka todella hyvin ja tärkeää onkin että matto on materiaaliltaan sellainen että se on helppo puhdistaa. 🙂 Jokainen matto likaantuu samalla tavoin, valkoisessa lika vain näkyy niin paljon nopeammin kuin muissa väreissä. 🙂

 9. No kylläpä on onnistunut muutos! Hienohan se venelamppukin oli mutta tässä on jotenkin enemmän eloa. 🙂

 10. Oliskos ideaa laittaa nämä työpöydän päällä olevat ruokapöydän päälle ja laitat 2-3 kranaattia lisäksi työpöydän päälle?

 11. Moikka Miia<br />
  Pidin kovasti oliivien tarjoiluastiaa muistuttavasta valaisimestasi. Ei nuo Artekin lamputkaan huonot ole, eivät ollenkaan. Vene vain on modernimpi. Meillä se sopisi hyvin ruokapöydän päälle. En laittaisi enempää roikkuvia lamppuja ja luulen ettet sinäkään. Olkkariin saattaisi hyvinkin sopia plafondi, jos sinne nyt lamppua edes tarvitaan.<br />
  Innojok Oy:llä on tosi kaunis malli, jota saa useassa koossa. Kaunis valot päällä, mutta harmaanvalkoinen ilman.<br />
  Näin sen pari vuotta sitten messuilla ja ihastuin. Vähän sitten petyin ilman valoa ulkonäköön.<br />
  <br />
  Rentoa viikonloppua💟

  1. Raili: oliivien tarjoiluastia on oiva kuvaus valaisimelle. 🙂 Olohuone saa toistaiseksi olla pöytävalaisimien varassa ja annan valaisinideoiden pulputa ajatuksiin kaikessa rauhassa. :)<br />
   <br />
   Täytyykin kurkata Innojokin valikoimaa, heillä on paljon kivoja valaisimia. &hearts;<br />
   <br />
   Rentoa viikonloppua sinulle myös! &hearts;

 12. Olohuoneeseen voisi miettiä myös kiskovalaisimia jos ei koteloa jaksa alkaa väsäämään. Itse en roikkuvista valaisimista hirveästi pidä mutta yksi upea on Flos 2097

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *