Kansioiden kätköistä löydettyä…

Olen yrittänyt karsia tietokoneen kätköihin vuosien aikana kertynyttä kuvamateriaalia pienemmäksi – varsinkin puhelimella otettujen kuvien joukosta löytyy tuplakappaleita, tärähtäneitä otoksia sekä muuta sekalaista turhaketta (mm. kuvia pullonkorkeista, katukylteistä, silmäripsistä yms.). Päätin saada tämän viime vuonna alkaneen projektini päätökseen maaliskuun alkuun mennessä ja uhraankin jatkossa 15 minuuttia joka päivä kuvien läpikäymiseen ja lajitteluun. Minulla on paha tapa jäädä jumittamaan ja muistelemaan menneitä, ja siitä syntyi tämänkin postauksen aihe…

Omakotivalkoinen_05022016_756652.jpg

Omakotivalkoinen_05022016_87127672.jpg

Omakotivalkoinen_05022016_76327627.jpg

Yllä olevat kuvavertaukset vuodelta 2009 ja 2016 kertovat suuresta muutoksesta ja jättiläismäisestä kehityksestä monenkin asian suhteen. 🙂 Alla oleva surkealaatuisista kuvista koostuva kollaasi bonuksena muistuttamassa, että mistä kaikki oikein lähtikään liikkeelle… Muutimme tähän 80m2 kolmioomme suoraan minikokoisesta yksiöstä vuonna 2006 ja sen oli näköistäkin. 🙂 Jopa tv oli pikkiriikkinen (26´Sony, uusinta uutta siihen aikaan litteiden lcd-telkkareiden sarjassa). Musta kulmasohva ja jättikokoinen kermainen nukkamatto ostettiin melko nopeasti, jotta saimme tilaa täytettyä äkkiä “jollakin”. Voi miten nyt kaduttaakaan nuo valinnat ja hukkaan menneet eurot… 🙂

Omakotivalkoinen_05022016_651652.jpg

Näitä vanhoja sisustuskuvia on niin hauska katsella. 🙂 Moni vanhoissa kuvissa näkyvä mööpeli palvelee edelleen tarkoituksessaan, mm. tv-taso on kummitytöllä, verhot äidillä ja telkkari pelinäyttönä veljen tytön huoneessa. 🙂 Yhdelle turha voi olla toiselle mieleinen. 🙂

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Miia_signerina2015.jpg


OKV_INFOCONTACT.jpgOKV_Bloglovin.jpgOKV_Instagram.jpgOKV_Facebook.jpgOKV_Pinterest.jpg

14 kommenttia “Kansioiden kätköistä löydettyä…

 1. Kiva postaus, muistan monta erilaista kotisi sisustusta ja sen, kun löysin blogisi ja rakastuin harmaisiin seiniin, tähtipeittoon ja -tyynyihisi♥

  1. T: Koti on ehtinyt olemaan monen näköinen, hauska on palata fiilistelemään kuvien välityksellä mennyttä aikaa. 🙂

 2. Hauskoja nuo vanhat kuvat. Olet muuten ollut edellä aikaasi, kun nyt on niin in mustat tai oikein tummanharmaat seinät!

  1. Aikku: Olen huomannut että sisustustrendeissäkin toistuu samat värit ja teemat tasaisin väliajoin, aivan kuten muodissakin mutta vaan hitaammalla vauhdilla. 🙂 Mustaksi ei tuohon aikaan kovinkaan moni seiniä maalannut ja korkeakiiltovalkoinenkin oli vasta saapumassa, mutta aika tavallinen sekalainen koti oli tuohon aikaan. 🙂 Oli vanhaa ja uutta, eri koteihin hankittuja juttuja ja paljon vaan "jotain" sälää kunhan jotain vaan oli. 😀 Kattolamppuja ei muuten ollut… kuten ei nytkään. Meillä oli kasa Ikeasta ostettuja valaisimia (suurin osa vanhaan minikotiin hankittuja, kun kattopistokkeita ei ollut siellä kuin kaksi ja nekin väärissä kohdissa). 🙂

 3. Ihana postaus 💖 Ei vanhat kalusteet välttämättä istu uuteen kotiin. Me asuttiin ennen nykyistä asuntoa vanhassa, paksuseinäisessä, jämäkässä kerrostaloasunnossa ja sinne muhkea ruskea sohva, jämäkkä pähkinänsävyinen ruokapöytä, beiget matot jne. Sopi ne todella hyvin siihen asuntoon. Kun muutettiin nykyiseen rivariin, niin voi kauheaa miten synkäksi entiset kalusteet tämän asunnon muuttivatkaan. Oli pakko ostaa asunnon kepeyteen ja valoisuuteen sopivat kalusteet ja nyt koti on ihanan raikas valkoinen 💖💖💖 <br />
  Ah, olipa hauskaa käydä ajatuksissa entisessä kodissa jota en kyllä kaipaa ollenkaan. Mutta ihanat muistot sieltä kulkee mukana läpi elämän 😊 Kiitos kun käänsin ajatukset menneeseen 😊 Eipä olisi ilman sinua käynyt mennyt edes mielessä 🌷

  1. Sari: Mekin ostettiin miniyksiöön minikalusteet kun vanhan kodin mööpelit oliva sänkyä lukuunottamatta aivan liian suuria. 🙂 Yksiöstä tähän melkein kolme kertaa suurempaan kolmioon muuttaessa olikin päinvastainen ongelma – kaikki tavarat olivat miniatyyrejä ja koti näytti veikeltä. 😀 Koskaan ei pitäisi rynnätä huonekalukaupoille niin että on &quot;pakko&quot; saada äkkiä jotain joka näyttää järkevämmältä. 😀 Teimme nimittäin sen virheen että ostimme suurimman ja suurimman maton mitä kaupasta löytyi, kun oikeampi tapa olisi ollut miettiä tilaa kokonaisuutena ja mitottaa kalusteet sen mukaan. :D<br />
   <br />
   vanhoja kuvia on hauska katsella, hihii. 😀

 4. Vanhat sisustuskuvat on kyllä aina niin karseita 😀 Siis omani myös! Se on aina huvittavaa katsoa niitä kun joskus ne oli niin hienoja. Sama kun katselee omia vanhoja kuvia itsestään niin hyhhyh.

  1. Lo: Niin ovat. 😀 Kyllä sitä tuli useamman kerran kuvia katsellessa naureskeltua omille valinnoille. 😀 Ja niin hienona kun silloin pitikään omaa kotiaan. 😀

 5. Toki nuo vanhat kuvat ovat teknisesti sen verran huonompia nykyisiin kuviin verrattuna, että jo sen takia vanhoissa kuvissa olohuone näyttää ahtaalta, mutta kyllä noissa kuvissa näkee hyvin miten asuntoon saadaan avaruutta ja tilan tuntua – tai tarvittaessa toisin päin. Samoin jos vertaa ylempiä kuvia jo vaaleasta olohuoneesta niin tuo Muuramen taso tekee seinästä paljon pidemmän.<br />
  Tällaiset on kyllä kivoja postauksia ja hauska myös huomata miten oma maku muuttuu ja toisaalta trendit muuttuu ja itsekin alkaa pitää monista asioista, kun niitä näkee niin paljon. Tai sitten huomaa entistä vahvemmin, ettei pidä jostain tietyllä hetkellä pinnalla olevasta! 🙂

  1. K-K: Vanhojen kuvien laatu on kuin kivikaudelta, eikä parhainkaan sisustus näyttäisi yhtä hyvältä kuin nykyisillä kameroilla (jopa puhelimen kamerat). :)<br />
   <br />
   Sohva oli vähän liian tuhti ja muut kalusteet aivan liian pieniä, niide ero oikein korostuu noissa hämyisissä kuvissa. 😀

 6. Olisi muuten hauska lukea postaussarja vuosien varrelta kotisi eri sisustustyylistä ja esim. eri asunnoista. Ihan vaikka ensimmäisestä asunnosta tähän hetkeen asti 🙂

  1. Linda: Minulla ei ole kovinkaan montaa kuvaa tallella vanhoista kodeistani. 🙁 Kuvat olivat ulkoisella kovalevyllä, mutten ollut tehnyt niistä kopioita minnekään ja kovalevy hajosi. Palautusta ja muistin kopioimistakin kokeiltiin,mutta mitään ei ollut enää tehtävissä. Tuosta on nyt aikaa viitisen vuotta ja opiksi on otettu. 🙂 Nyt on kaikki dokumentit ja tiedostot kolmessa eri paikassa turvassa. 😀

 7. Hei Miia<br />
  Teillä on nyt todella kaunista kymmenen vuoden takaiseen verrattuna. Meillä oli silloin lopuillaan sähkönsininen<br />
  kausi ja sain sellaisen allergian, että tuskin enää koskaan tulee mitään sinistä farkkuja lukuun ottamatta, vaan eihän sitä koskaan varmasti tiedä. Mitähän seuraavat kymmenen vuotta tuovat tullessaan!

  1. Raili: Ero on aikamoinen. 😀 Nuorena sitä tietysti keskittyy erilaisempiin asioihin ja kodin sisustuksen prioriteetti ei ollut kärkivitosessa tuolloin. Paljonhan halusin kaikenlaista ihanaa silloinkin, mutten raaskinut ostaa mitään arvokasta. Tuhlasin aivan liikaa rahaa vaatteisiin, kosmetiikkaan ja hurvitteluun, mitä tietysti näin vanhempana ja viisaampana hieman katuu kun silläkin rahalla olisi voinut tehdä fiksumpia valintoja. :D<br />
   <br />
   Minulla tuo sininen oli rakkaus teiniäiästä vuoteen 2005 asti. 🙂 Oma ensimmäinen kotini oli todella sininen, oli sininen sohva, siniset lakanat, siniset astiat, siniset kaakelit kylpyhuoneessa, sininen matto, sininen lamppu, siniset verhot joka huoneessa, sininen siellä ja sininen täällä. 😀 Överit tuli vedettyä itsekin ja luulen että sininen ei tule koskaan enää kuulumaan lemppareihini. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *